marți, 31 martie 2009

Aritmetică ministerială

140 x 3%=5.2

Totul în miliarde de Euro. S-a produs, din pălărie, un mliard de Euro. Calculul e o realizare a Ministrului Finanţelor, în direct, la Naşul. N-am mai urmărit emisiunea. Când calculezi realizări şi nu treci de o lucrare de control de clasa a 6-a la înmulţire nu mai am pretenţii. Dar bineînţeles am eu ceva cu Pogea. Ei bine am, susţin că:

140 x 3%=3.2

Diferenţa este că eu nu fac bugetul României.

Bun înţeles o să fiu acuzat de răutate, că sunt cusurgiu, că mă iau de amănunte. Da, nu mă las prostit, în faţă, cu un miliard de Euro, da, e deformaţie profesională, nu accept cifre din burtă, da, mă iau de amănunte de un miliard de Euro.

E scuzabil? Nu, dacă eşti profesionist. Da, dacă nu faci calcule în meseria ta.

PS Domnule Pogea, vrem noi la Cercetare un sfert din miliardul ăla şi scăpaţi de mine.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Facand media intre cele doua rezultate aflam rezultatul corect 140*3%=4.2

Desi greseala ta poate fi doar una de scriere (mentionezi o diferenta de 1 intre cele doua rezultate) tot nu este scuzabila.

Greseli se pot intampla oricui si detalii de genul acesta e bine sa le trecem cu vederea cand problemele noastre sunt mult mai mari.

Horea Matei spunea...

Dupa cum spunea si anonimul de mai sus - 140*3%=4.2.
In esenta, si tu si Pogea sunteti prosti.

Anonim spunea...

@Dan Selaru: Nu va mai irositi ironia si sarcasmul pe oameni ca Anonim si Horea Matei. Oamenii de genul asta nu se prind nici daca le explici poanta de doua ori. Dupa care tot ei te fac prost.

Anonim spunea...

Sarcasm de privitor din tribuna.
Ironie fina si solutii O. Cam la asta se reduce analiza economica de mare adancime romaneasca. Ar mai fi asortate "spargerea semintelor" si injurarea "adversarilor". Avem astfel bloggerul perfect fara solutii, idei dar cu mult sarcasm si critica acida.
Adio

Turambar spunea...

lol. vezi ca te'au napadit forumijdii. cine se baga pe hotnews risca invazii de dejectii politice.

eu zic sa le ecsplici frumos, stiintzific, intzeleptzeshte cum este cu tabla impartzirii la zero si pe urma sa le dai un delete sanatos, ciobanesc, peste ochi. mama lor de forumijdi...

:(

fara speranta spunea...

trist...oamenii ca horia matei si imbecilu de deasupra lui iti distrug orice speranta ca romania va putea fi vreodata altfel...nu pogea..nu boc...nu...m-am resemnat

MindCrusher spunea...

Mea culpa...

Initial nu am observat ca Dan a "gresit" intentionat.

Asa cum este normal imi asum propria eroare si imi cer scuze pentru interpretarea ei. In nici un caz nu vroiam sa insinuez ca Dan (sau chiar Pogea ar fi prosti) asa cum s-a comentat dupa mine.
Departe de mine gandul de a judeca o persoana pe baza unei singure actiuni.

A gresi este omeneste si pana la o anumita limita este scuzabil. As fi bucuros sa stiu ca la TV se greseste in prostie si ca in actele oficiale este totul ok. Din pacate realitatea o cunoastem prea bine si de aceea ar trebui sa ne indreptam atentia asupra acestor abateri nu a unor vorbe spuse noaptea la TV cand cele mai multe persoane sunt deja obosite de munca grea de la minister.
Sper ca de data asta s-a inteles ce am avut de spus.

-Cu scuze (si erori) Primul Anonim.

Horea Matei spunea...

Eu nu-mi cer nicio scuza. Sustin sus si tare ca sunteti prosti.
Miliard se scrie mIliard, nu mliard si de la un ziarist sau ce-o fi Dan Selaru, ma astept sa scrie fara greseli, la fel cum se asteapta el de la Pogea sa calculeze corect.
In plus, ce stire mai e si asta - "Vedeti ca a gresit Pogea niste cifre, hai sa radem de el"?
Pe mine m-ar fi interesat sa stiu in ce context a spus-o, ca n-am vazut emisiunea, dar constat ca bravii nostri ziaristi si mediile lor de exprimare (Hotnews) trec pe langa esenta lucrurilor, din dorinta de a lua pe unii si pe altii la bãshcãu pentru detalii.

impricinatul de corn spunea...

un sfert din miliardul ala, adica 35%, nu?
cat despre primele comenturi intelijente, ele sunt egale cu un discret sindrom Asperger... unul romanesc, fireste!

Dan Selaru spunea...

Da, un sfert de 35 la suta e bine. Ca am gresit intentionat am crezut ca e evident, mea culpa, nu e. Poporul roman e mult mai putin complicat decat cred eu. Pogea nu stie sa faca inmultiri. Punct. Pentru restul, sa radem in continuare.