joi, 2 aprilie 2009

O opinie

Eu nu sunt jurnalist. N-am şcoală, n-am studii, nu mă consider decât un om cu o opinie. Pe care am dreptul s-o exprim. Constituţional.

"După două săptămâni, Sorin Creţeanu se întâlneşte cu Ioana Băsescu, care întârzie. Creţeanu nu mai are timp să o aştepte, cere personalului să-i arate Ioanei Băsescu apartamentele mici pentru că 'nu am de gând să-i dau gratis un apartament din acela scump', conform celor declarate la vremea respectivă de Creţeanu."

În partea a doua a a poveştii, Ioana Băsescu îl convinge pe Creţeanu "să-i vândă" un apartament, cu toate că Sorin Creţeanu le-a spus oamenilor săi că nu are de gând să-i dea gratis un apartament mare. Totuşi, asta nu înseamnă că a dat apartamentul gratis, sunt convins că s-au făcut acte"


Toată povestea a apărut în Adevărul.

Cine nu l-a cunoscut pe Sorin Creţeanu poate să creadă că e o aberaţie, cine l-a cunoscut recunoaşte stilul omului. Ce e adevărat să dovedească Justiţia. Eu l-am cunoscut şi recunosc stilul. Toţi sunt cinstiţi.

În spatele tuturor articolelor sunt lucruri pe care n-o să le aflaţi niciodată. Ce se poate dovedi şi ce se ştie sunt lucruri total diferite. Ce ştiu cei care chiar sunt jurnalişti e de neînchipuit, dar...

Cred că se pune de un

6 comentarii:

Anonim spunea...

Eu cred ca esti un slugoi al lui patriciu sau al pesedeilor. Te iei continuu in ultima perioada de Presedinte. Nici o problema, latrati voi pana la alegeri, dupa aia o sa schelalaiti....

Manole Buican spunea...

Unde dracu vezi tu ca se ia de presedinte? Si cand s-a mai luat de presedinte? Scrie URL-urile!
La voi, la specia canina, nu se poate vorbi decat de oase de ros, de schalalait, de latrat. Esti un postac slab. Si doar respectul pt. Selaru ma tine sa nu te bag in ...

adi spunea...

Si cand te gandesti ca Napoleon a sfarsit pe insula Sf.Elena...

Din cine e formata multimea, cand spui "toti sunt cinstiti" ?

@Manole
Ce-ai cu omu'? Nu scrie la inceputul postarii de azi ca fiecare om are dreptul la opinie? A, ca se abereaza si sufera de mania persecutiei portocalii.
Iti recomand Antena3 si RealitateaTV, intre 21:30 si 24:00. Crezi ca-ti ajunge o noapte intrega sa combati aberatiile alora?

Manole Buican spunea...

@Adi,
Corect, are voie la opinia lui, dar nu sa manance rahat. Este complet fals ce bate campii acolo.

Antena3 si Realitatea TV... Aoleu, nu, multumesc :D. De la ziare, ziarsiti, televiziuni si analisti nu mai astept la nimic bun. Doar de la oamenii normali mai sper in decenta, logica, bun simt etc. De aia citesc bloguri.
Altfel, numai de bine:)

Flavian spunea...

A venit si ziua mult asteptatului G20. La care unii isi pun sperante pentru rezolvarea crizei, altii demonstreaza anti-globalizare, iar multi nici macar nu au aflat ca se desfasoara... :)

Si cum spuneam, voiam sa detaliez discutia despre faptul ca in cadrul G20 urma ca Rusia sa propuna si China sa sprijine o noua moneda de rezerva internationala. Care zic ei ca va inlocui dolarul si va face lucrurile mai bune. Si avem mai jos o aici poveste interesanta despre cum e cu FMI-ul si cu SDR-urile, adica noua moneda "etalon" promovata de rusi. Asta pentru cine mai este naiv sa creada ca sistemul propus de cei de la FMI e mai grozav decat cel actual.

IMF To Print SDR Funny Money

Here is one way to look at it, via a simple example. Let's say that you and I, while hanging out at the strip club, exchange million-dollar IOUs scribbled on cocktail napkins. If I can discount your IOU at my bank for a $1 million loan to me, and you can discount my IOU at your bank for a $1 million loan to yourself, then we have jointly created 2 million dollars, in what is essentially a chain-letter scheme.

Enter the IMF, with its SDRs. SDRs are acceptable as international reserves, because nearly all countries belong to the IMF club. SDRs can be created out of thin air as derivatives of existing national currencies and then handed out to central banks, in a process exactly like our exchange of cocktail-napkin IOUs. Central banks in turn can exchange SDRs among themselves to settle trade debts, meaning they can buy real goods with these thin-air paper derivatives. And that's the very definition of inflation -- purchasing power created from nothing, with no corresponding increase in investment or production. So all purchasing power gets diluted accordingly.


Si comentariul lui Chris Martenson la citatul de mai sus:

A Recent Alert - Fed Prints a Trillion

That sums it up beautifully. The SDRs are nothing more than a derivative currency issued by a bank-like entity that answers to no single government and therefore to none at all.

Together, the IMF and the Federal Reserve have embarked on a joint program to reinflate the world at any price.

I am certain they have the best of intentions and hope to be able to reel all this bogus funny-money back in at just the right moment to preserve whatever economic activity has been spawned by the thin-air bonanza while avoiding overshooting and igniting an inflationary inferno. But history suggests that the chance of this outcome is 0%.


Ideea este ca pentru a opri furtul prin inflatie, noua moneda trebuie legata de o resursa limitata. Energie, metale pretioase, asseturi sau orice altceva care nu se poate imprima in cantitati infinite peste noapte. Asa cum am mai aratat de atatea ori in discutiile despre metalele pretioase si cum se explica atat de bine in articolele pe care vi le-am recomandat calduros ieri.

Iar sa schimbam un rau mai mare cu unul aparent mai mic, adica dolarul cu SDR nu cred ca e solutia cea mai buna. Mai ales ca in ziua de azi nu mai putem vorbi doar de tari si monedele lor, ci de corporatii care nu mai au granite. Si vor gasi portite destule pentru deturnari de fonduri daca le vom lasa aceasta posibilitate. E clar ca momentan sunt doar vorbe goale, dar merita sa intelegem ce traznai le mai trec prin cap celor de la conducere. Sa schimbe un tip de hotie cu altul. E drept ca probabil vor fura mai putin americanii, dar in schimb vor fura si ceilalti. De fapt cam asta e acum "ciuda" celor din guvernele ramase pe dinafara, ca nu pot fura la fel de mult ca americanii. Ca doar nu se gandesc la binele nostru, al oamenilor de rand, cand vorbesc de FMI, FED si alte institutii asemanatoare... :)

Si atunci ce alternative avem ? Poate aurul nu e nici el ideal, pentru ca intr-adevar exista tari cu rezerve mai mari si mai mici. Dar deocamdata e singura varianta la care ma gandesc ca si o forma cat de cat echitabila. Cel mai bun capital ar trebui sa fie inteligenta, dar pana vom reusi sa cuantificam corect aceasta adevarata valoare mai dureaza. Si chiar as vrea sa vad o inflatie in momentul in care inteligenta ar deveni moneda etalon. Dar pana atunci va trebui sa ne folosim de un mijloc mai putin perfect, insa mai usor masurabil, mai familiar si mai putin controlabil de catre cei de la guvernare.

In rest eu cred ca G20 va bate apa in piua, la fel ca si pana acum. Nu stiu daca povestile de acolo vor reusi macar sa dea un bobarnac mai puternic dolarului si burselor atat de "curajoase" in ultimele zile. Dar dolarul va incepe picajul oricum prin vara si nu cred ca SDR-urile vor avea nici o sansa sa ajunga mai mult de o simpla discutie pana atunci. Pana la iarna sistemul financiar actual cred ca va fi deja istorie, iar pana in primavara 2010 vom incepe sa discutam despre noul sistem economic. Dar cred ca va fi o discutie total diferita de ceea ce multi dintre noi isi imagineaza acum :)

Inertia din sistemul actual este atat de mare incat fara un sut in spate nu se va face nimic. Este tot mai clar acest fapt, urmarind actiunile luate in ultimele luni. Cu toate avertizarile si amenintarile colapsului economic iminent, schimbarile fundamentale de care aveam nevoie nu au avut loc. Cei direct implicati continua sa nege sau sa ascunda ce se intampla, iar restul lumii continua sa ignore problema. Asa ca pana in momentul in care sistemul financiar actual nu se va prabusi cu totul nu cred ca va lua nimeni masurile necesare. Abia atunci oamenii se vor trezi cu adevarat si vor incepe sa faca schimbarile care trebuiau facute de multa vreme...

Flavian spunea...

Guvernul se obligă să preia creditele neperformante ale băncilor, Clauza ipotetica

O informatie de ultima ora "circula libera" in mediul economic autohton si vorbeste despre o posibila clauza secreta in acordul incheiat de catre Romania cu Fondul Monetar International.

Concret, ar fi vorba despre obligatia asumata, prin acest acord, de catre Executivul de la Bucuresti de a degreva bancile de povara creditelor neperformante, care ar urma sa fie preluate de catre stat.

Actiuni similare au fost intreprinse de catre unele guverne occidentale, care au preluat asa-numitele active toxice ale bancilor.


Diferenta enorma e ca bancile nationalizate de americani erau banci americane. Astea de la noi nu-s romanesti. Adica ii salvam pe strainii lacomi.

Adevarul minciunilor

Documentul pregătitor al vizitei ministrului austriac de externe este clar o bombă care are potenţial distrugător. În timp ce toată presa va fi probabil preocupată de implicarea preşedintelui în "cazul Năstase", ceea ce ar trebui cu adevărat să ne preocupe este interesul vădit al Austriei pentru contractarea de către România a împrumutului de la FMI(înţeleg că în documentul respectiv Geoană este considerat "factor de bruiaj" din cauză că s-a pronunţat în câteva rânduri împotriva împrumutului). Această informaţie, alături de eliberarea aproape isterică a rezervei minime obligatorii(aici încă mai am îndoieli deoarece este posibil să fie vorba de altceva;din păcate nu am toate informaţiile care să-mi permită un diagnostic) reprezintă dovezi clare ale unui caz care în ţările civilizate s-ar constitui într-un proces răsunător de înaltă trădare.

Si criza a inceput ca un zvon.

Si imprumutul FMI a inceput ca un zvon.

Si ajutorarea bancilor a inceput ca un zvon.

Asa va incepe si faza cu bailouturile...

Dar sincer, mai conteaza ? :)