miercuri, 19 mai 2010

Aproape un procent din PIB

Aproape un procent din PIB este suma bonusurilor şi a pierderilor pe care le-au avut anul trecut principalele companii de stat.

- din Gândul

Total bonificaţii - 1,2 miliarde RON
Total pierderi - 3,2 miliarde RON

Mai are cineva vreun dubiu că există şi alte soluţii decât tăierea pensiilor?

Privatizarea acestor găuri negre ale economiei româneşti ar conduce la eliberarea unei părţi din presiunea de pe buget. Dar unde e camarila politică şi masa de manevră electorală? Fix aici. Şi nu mă refer la camarila politică de azi ci la orice guvernare şi la voturile primite de un partid sau altul.

Metrorex şi CFR Călători fără bonusuri ar fi aproape de linia de plutire. Dacă Videanu şi Berceanu se ocupau anul trecut de privatizări şi nu ridicau de dimineaţa până seara din umeri că n-au bani poate erau scăderi de 10 procente la pensii şi de 20 de procente la salarii. Dar au avut bani, de unde bonusuri altfel?

13 comentarii:

presacaopra(v)da spunea...

Cercetătorii străini susţin că, în anul 2300, pe Terra nu va mai fi viaţă, din pricina încălzirii globale. Sperăm ca, măcar până atunci, România să iasă din criză, căci, nu-i aşa, nu pică bine să serveşti sfârşitul lumii pe burta goală!

alex@formidabilii.org spunea...

Interesant.

DanBruma spunea...

Sa nu uiti sa ne spui cand va incepe sa-ti para rau de votul pe care l-ai dat. Sint pe cale sa fac un studiu de "rezistenta" al fanilor Basescu (sau votanti Basescu, e aproape acelasi lucru) la prostiile celor din PDL :)

Dan Selaru spunea...

@Dan Bruma
Citeste textele de dinaintea alegerilor si dupa aia da in tastatura.

DanBruma spunea...

A, ai texte? :) Super. Totusi votul conteaza. Ca texte ...

Dan Selaru spunea...

L-am votat pe Geoana si am declarat-o public. Asa ca gaseste altii pe care sa-i bati la cap cu marotele tale.

Camil spunea...

bun. anul trecut să înțeleg că nu s-au mai cumpărat tancuri la Romsilva si costume de scafandru la CFR? nasol, trebuie remediată situația

Dan Selaru spunea...

Au cumparat sosete, 19000 de perechi. :-)

DanBruma spunea...

Pai ce faci, d-le, tu votezi cand cu unul cand cu altul? Se vede ca nu ai doctrina, in schimb ai vrea ca partidele sa aiba ...

Dan Selaru spunea...

Incerc totdeauna sa aleg cel mai mic rau. Nu l-am votat pe Geoana, am votat impotriva Guvernului. Care este si hot si incompetent. Nastase era doar hot. Asa ca mai lasa-ma. De altfel nici nu-ti mai raspund.

Pro Atitudine spunea...

Solutii sunt pentru noi, nu si pentru ei. Cred ca sunt depasiti de situatie, insa grav este faptul ca nu realizeaza aceasta...

Anonim spunea...

legea salarizarii unitare si la companiile de stat


trebuie continuat cu legea unitara de salarizare in companiile de stat.
zice ca, companiilor de/ stat/ nu le aplica legea salarizarii unice,pt ca ei,chipurile, produc taxe si impozite si nu consuma fonduri bugetare.
asadar,urmare acestei premise false,ei pot sa-si fixeze singuri salariile babane prin contract colectiv/individual de munca.
numai ca, din cand in cand, vin sa le astupe statul(adica, noi toti) cate-o gaura de 1 miliard de €(euro).vezi:****://***.gardianul.ro/Guvernul-vrea-sa-stearga-datoriile-de-peste-3,5-miliarde-de-lei-ale-CNH-Petrosani-s143298.ht_ml;plus alte inginerii financiare:****://***.adevarul.ro/articole/boc-guvernul-acorda-o-garantie-de-stat-de-330-mil-euro-pentru-rafo.html.
asta zic si eu afacere:"ce-i al nostru e numai al nostru,cei al vostru e si al nostru!".
noii palizi "razesi",mici copii inainte de "89, ai de ei numitul "noul stefan cel mare",ce se cred buricul pamantului, auzitau ei de "legea 57/1974 a retribuirii dupa cantitatea si calitatea muncii" cu raport 1:6 pt absolut toti salariatii tarii de atunci(muncitori,intelectuali,tarani,sa), mai mult de 9 milioane,nu 1,4 milioane bugetari, de acum?

Anonim spunea...

an:cistigatorul blogoscar-ului politicienilor


asa,tineti-o tot asa.dati afara, din politica, toti oamenii valorosi,pregatiti pt functii in stat si promovati nulitatile! si ne mai miram unde o sa ajungem?jos, f.jos!

ps1.
e singurul politician profesionist(in afara de noi
amatorii),de la care am auzit la tv, una din cauzele pertinente a recrudescentei faptelor antisociale in rindul tiganilor: lipsa muncii si educatiei organizate, care inainte de "89 era acoperita prin munca masiva a acestora la CAP-uri si IAS-uri.Acestea s-au desfiintat
si nepunindu-se ceva solid in loc,s-a deschis cutia pandorei.....daca se stie cauza,sa vedem planul de masuri a celor care renunta la unul din putinii oameni de stat,care-i avem...apoi, rezultatele...sper ca le vine mintea la cap, in al 12-lea ceas..
ps2.
singurul premier,sub care: s-au pif in functiune 170km autostrada(buc-fetesti),construit 400 de sali de sport,programul"laptele si cornul"(care atragea si pe copii de tigani la scoala),site-urile:
e-licitatie,e-guvernare,it-istii opriti sa emigreze,intrarea in nato,finalizare pregatire intrare ue,s-a realizat prima crestere economica-dupa criza interna de dupa "89,etc
ps3.
an: se apara cu mijloace constitutionale in niste dosare juridice instrumentate politic(primul denunt politic facut de alianta "DA", in 2004) si care nu mai inceteaza,cu precadere in perioade electorale, de 5 ani de cand a candidat la presedintia tarii
ps4.
ce faceti cu portocalii care fac "vid" in banii publici de 20 de ani: functionari la stat multimilionari in euro,fosti si actuali ministrii,primari(chiar in prezent unul are numai poprire de 9 mil.euro,parcuri,borduri,vase,sa),vamesi,deltaplanisti,parapantisti,sa?ei(ele) sunt intangibili(e)? http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/855223/O-saptamana-la-mare-pentru-ca-au-ajutat-o-pe-EBA/.,
Comunicat: CGC si CRPE cer demiterea neîntârziata a ministrilor Ridzi si Udrea(http://www.revista22.ro/articol-6266.html;****://***.evz.ro/articole/detalii-articol/857990/SENATUL-EVZ-Solutia-reala-la-cazul-Ridzi-desfiintarea-ministerelor-parazit/...