vineri, 10 septembrie 2010

Vânarea de vânt nu ţine de foame

E plină presa de SOV, şi la ce ne foloseşte arestarea? Păgubiţii de la FNI nu recuperează nimic.

S-a făcut dreptate. Să fim serioşi, mai sunt ani până la un rezultat şi zile până la eliberare. În ce ţară credeţi că trăiţi?

Unii jubilează, alţii sunt devastaţi. Penibili, şi unii şi alţii. N-a trecut criza, nici n-a început. Uitaţi-l în puşcărie pe SOV şi vedeţi situaţia economică.

Răfuielile între securişti sunt răfuieli între securişti, cu securişti mai mici pe margine. Grotesc. Cum bine spune Dan Tapalagă, presa lucrează pentru Vântu. Sau pentru Securitate. Aveţi grijă la facturi.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Stimate domnule Dan Selaru, ce scrieti dumneavoastra este de un bun simt al logicii evident. Numai ca bunul simt si logica nu au ce cauta in Romania. Ne transformam rapid intr-o Rusie mai mica dar fara petrol si gaze. Cu largul concurs al gloatei romanesti aplaudand de pe margine indemnata cu spor de baietii de casa de la servicii si parchet. Foarte putini realizeaza ca adevarata miza este rafuiala intre doi mafioti (Basescu si Vantu) si inchiderea sau preluarea in forta a statiei Tv Realitatea. Foarte putini realizeaza ca justitia nu se face asa. Gloata romaneasca isi merita conducatorul. Intr-o tara in care majoritatea citeste cel mult etichete de bere si considera ca stilul de viata tiganesc merita copiat, vorbele intelepte nu pot fi utilizate.

Anonim spunea...

Cateva mici sfaturi pentru cei care considera ca internetul este si trebuie sa ramana free space, mai ales acum cand intaiul gunoier al gloatei considera ca trebuie CNA si pentru presa scrisa si pentru internet. La partea cu internetul n-o sa le iasa. Internetul este free space. Ca sa cenzurezi aici trebuie ca ISP istii sa puna filtre pe serverele si gateway-urile lor. E complicat si costa foarte mult. Si asa o multime de informatii de la utilizatori se scurg intentionat sau nu catre ISP (mult mai multe decat va dati seama). Sigur, multe pachete de date de la utilizatori (aia interesanti cu adevarat) sunt preluate prin hacking si sniffing de ISP-isti. Altfel nu se poate explica hack-uirea frecventa a adreselor e-mail si scurgerea de date de la anumiti utilizatori. Sfatul meu este, ca daca aveti date importante de protejat sau de transmis sa le criptati (exista aplicatii pentru asta in toate OS-urile). Daca aveti suspiciuni ca traficul va este monitorizat sau daca v-a fost sparta adresa de e-mail, formatati imediat HDD -ul (cu teava de internet deconectata). Dupa reinstalarea OS-ului, criptati conexiunea dintre ISP si voi (pentru asta exista aplicatii incrementate in toate OS urile). Traficul o sa fie mai greoi fiindca exista o intarziere intre efortul de criptare al conexiunii si traficul propriu-zis de date. Instalati programe firewall puternice. Cele atasate MSWin sunt slabute si le sunt cunoscute perfect vulnerabilitatile. Mai puternic securizate sunt OS urile bazate pe Linux, Debian si Gnome. Daca nu folositi desktop-ul sau laptop-ul ca statie de jocuri si vreti o securitate mai mare, puteti sa instalati UBUNTU 10.04. LTS. Are mult mai multe optiuni si aplicatii de securitate de retea decat alte OS-uri. Daca instalati doua sisteme de operare diferite, e de preferat ca primul sa fie un Linux (UBUNTU este o distributie de Linux) care poate fi securizat mult mai bine cu un pic de efort intelectual. Bineanteles, daca stiti ca v-a fost sparta adresa de e-mail sau aveti suspiciuni in sensul asta, e de preferat sa va setati alta:>>>>

Camil spunea...

@ Cristi
nu că m-ar pasiona Vântu, teoriile conspiratiei și alte marote, dar vezi că există destule inadvertențe în ce scrii tu - „OS-uri bazate pe Linux, Debian și Gnome”? n-are niciun sens - Debian este o distribuție de Linux (folosește kernelul Linux), iar Gnome este DE (desktop environment) pentru distribuțiile Linux (și nu numai, vezi și BSD și Solaris). e ca și cum ai spune „mașini bazate pe motorul diesel, BMW și culoarea roșie”. dacă tot te apuci să dai sfaturi de securitate, măcar fă-o riguros

Anonim spunea...

@ Camil
Absolut corect Camil, mea culpa. Rectific "Si alte sisteme de operare in afara MS" - e suficient. M-a luat Vantu...:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Nu mai pomeni de Kernel ca debusolezi pe multi:))) De altfel nu e nici un mare secret. Kernelul este un set de instructiuni care face legatura intre software si hardware. Se pot gasi si definitii mai complicate si mai stufoase, dar in esenta asta e. Nu sunt un adept al teoriei conspiratiei ci doar al protejarii spatiului privat. Si cum pe la noi spatiul fiecaruia e privat pana cand incepe sa intereseze si pe altcineva, eu zic ca nu strica niscai cuvinte, nu neaparat sfaturi pe tema asta.

Anonim spunea...

N-as vrea sa se inteleaga gresit ca ISP isti se ocupa cu altceva decat ar trebui. Dar pe de alta parte, ce mare Branza sa convingi pe un oarecare administrator de retea sa-ti lase o portita deschisa. Chiar mica, mica, mica....

Anonim spunea...

Ma bucur foarte tare ca mi-a iesit prognoza aia cu lupta anticoruptie. Era si timpul sa se reactiveze vechiul rahat propagandistic. O sa cred in lupta anticoruptie cand stimatul presedinte de gradina carpatica o sa ne explice de-a fir a par cum se face ca are o avere enorma, el fiind toata viata bugetar. Ca sa acumuleze 2 milioane de euro, unui fost patron de-al meu, dar nu de pe meleagurile astea, i-au fost necesari vreo 35 de ani de munca neantrerupta si de suisuri si coborasuri in afaceri. Dar nu cred ca o sa auzim asa ceva vreodata, decat in eventualitatea in care ajunge si el sa dea cu subsemnatul pe la Parchet. Iluzii, iluzii, corb la corb nu-si scoate ochii.

Stoie spunea...

Oricum ar fi, totul e un circ fara bani pt noi. Singurul adevar care ramane vesnic valabil este ca se fura.

Oricum ar fi, sa-ti fie rusine Dinu Patriciu.

PS. Multumesc pentru adaugarea in blogroll. Stoie.

Parvan spunea...

Dan: nu stiu cum e exact cu "vanarea de vant" ... dar mi-as permite sa-ti amintesc ca istoria e plina de exemple in care foamea a fost "gestionata" prin satisfacerea unor dorinte bazale :( .

Dan Selaru spunea...

Merge o vreme, dar nu prea mult, poti sa domolesti gloata o vreme aratandu-i cadavrul "dusmanului". Dar vine momentul cand nevoia organica, foamea, te aduce in bataia multimii. Merge, o vreme. :-)

Parvan spunea...

Bine, bine, tot ce e lumesc e vremelnic :)

Unknown spunea...

Clar, e rafuiala intre doi mafioti, dar tot e un pas inainte, si, da, tine de foame! Pentru ca de-acum cine mai planuieste un tun financiar se va gandi de doua ori inainte. Sigur ca ideal ar fi fost ca legea sa inspire teama, dar un clan mafiot rival este the next best thing.

Si, la urma urmei, daca un hot sta macar o luna in inchisoare tot e ceva bun in asta, chiar daca mandatul de arestare a fost scris cu pix albastru si nu negru.