duminică, 13 iulie 2008

Cu ce va rămâne Băsescu în istorie - 26 iulie

Spre deosebire de Emil Constantinescu, Traian Băsescu va rămâne în istorie, în istoria de scurtă durată, vezi aici o analiză pertinentă a termenului. Asta e, chiar dacă nu place inamicilor politici, ca să nu zic duşmani. Tipul nu-mi e simpatic dar e singura opţiune, mă distrează cetăţenii care se pregătesc să-şi oblojească botul după prezidenţialele ce o să vină, bloggerul Năstase par exemplu, având el credinţa că acum e mai cu ouă decât în trecut, mai e şi Nea Nelu pe fir, să vedem dacă-l lasă să candideze pe Bombonel.

Băsescu va rămâne în mica istorie cu 2 lucruri. Unu, l-au suspendat papagalii ăia fără idei personale-n tărtăcuţă care alcătuiesc Parlamentul pe care noi l-am ales, şi pe care tot noi l-am făcut de căcat invalidând ce-a zis cu 75 de procente, de parcă ăia erau acolo puşi de altcineva. E o dovadă clară a rupturii între clasa politică şi bobor, sau, mai ales între bobor şi realitatea politică,.

Dar Băsescu va rămâne în istoria scurtă pentru introducerea, sper definitivă, a votului uninominal. Că prostia parlamentară e nelimitată stă dovadă legea electorală. Confuză, dubioasă în declaraţii dar mai ales incorectă local, poate corectă la nivel naţional ca proporţionalitate. Alegerea câştigătorilor prin colegii este de multe ori aleatoare.

Cu toată legea asta strâmbă, de ce n-au făcut un uninominal în două tururi nu ştiu, poate pentru că era sprijinit de Băsescu şi atunci nu era bun chiar dacă-i ajuta, e o mare schimbare. Deci, cu toată legea aiuritoare ca repartizare a mandatelor, schimbul de generaţii politice chiar se vede. Dinozaurii sunt speriaţi (vezi Nea Nelu care se dă grande dar vrea, doar, să tragă sfori nu să dea ochi cu aligatorul). Filialele locale spumegă indiferent de partid, PDL, PSD şi mai puţin PNL au toate probleme interne. Apar pe scena candidaturi politice neaşteptate, noi actori care nu seamănă cu cei vechi.

Cu asta va rămâne, pe bune, în istoria scurtă, Traian Băsescu, cu dezintegrarea clasei politice direct descendentă a partidului comunist. Şi ca orice revoluţie adevărată o să-l înghită şi pe el.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Pai sa vdem cu ce va face si-n mandatul 2 (dac-o fi). La cat de "jucator" e, s-ar putea sa ma produca ceva...

Dan Selaru spunea...

Sa vedem ce jocuri vor fi, depinde de scorul PDL la barlamentare.