miercuri, 30 iulie 2008

Flotare logică personală

Există 4 variante de guvernare, dacă mă iau după Ioska cu sondajul doar trei, dar eu cred că sunt patru, şi anume: PSD+PDL, PSD+PNL, PSD+UDMR, PDL+PNL. La oricare variantă vin minorităţile altele decât cea maghiară sau depinde de caz se adaugă şi UDMR.

1. PSD+PDL, n-o să se pupe Băse cu Nea Nelu cât de concilianţi s-ar da, Geoană e precum scuzaţi, în izmene, nu contează opinia lui, Năstase-şi numără ouăle şi vede ce multe are, în coşuleţul prezidenţiabil nu intră şi vreo prietenie subită cu El Prezidente. Nu merge.

2.PSD+PNL, cât e pe burtă mânăreala actuală, cu ameninţări închipuite şi susţineri pe la spate, pe la spate, merge. Pe faţă nu că-i belesc ăia de la Ioropa că fac parte din Internaţionala Socialistă sau liberală, după caz. Ştiu şi ei că e un rahat prea urât mirositor ca să-l scoată ca program comun de guvernare.

3.PSD+UDMR, dacă nu se vine la vot şi ungurii se mobilizează, de la redistribuire se mai strânge ceva, plus minoritarii poate să iasă de-un plus 1. Improbabil dar posibil.

4.PDL+PNL, asta are OK de la stăpânirea ioropeană. În ultima vreme e un soi de împăciuitorism, greu cuvânt, care bântuie ambele partide. Inimi dragi preşedintelui se înfig la colegii liberale, madam Săftoiu, nu se mai dau atacuri la baionetă, cât circ se putea face cu ocazia inundaţiilor, nu s-a făcut. Ba mai mult, de o vreme încoace nu se mai atacă reprezentanţii pe la tocşouri, fac alianţe în contra PSD. De aia tot ameninţă pesedeii cu moţiunea, căcat, n-au curaj s-o bage, e barbotaj. Crin Antonescu e rătăcit prin PNL, nu i-au spus sau n-a înţeles sau are el o marotă să creadă că schimbă linia partidului. A căzut pe post de păcălici.

Dacă PSD-ul ia la pachet grupul necunoscuto-bolnav de deputaţi peremei prin antena PC mai scade vreo 5, 10 procente. Şi oricum, ce poate să facă pesedeul cu Ghiţucă? Geoană dai o bere că ţi-am spus.

PS Partidul cu doi membrii a renunţat în proporţie de 50 la sută să se mai bage la Barlament, sper ca madam Şandru să treacă pe OTV că e păcat pentru studenţii la medicină, rezidenţi psihiatrie.

2 comentarii:

Anonim spunea...

pfoai, ca frumos le mai zici! sa nu te culeaga aia ca sfatuitor ca logica bag seama ca ai!

Dan Selaru spunea...

Nu mă duc că nu-s prost.