miercuri, 3 septembrie 2008

Adrian Năstase în zodia demisiilor

Adrian Năstase, candidat de Mizil la Cameră, autopresupus prezidenţiabil, ne spune că are dosar politic. Să zicem că are. Şi de ce nu-şi dă demisia, se duce în instanţă, beleşte procurorii DNA, triumfă şi are toate şansele să ajungă preşedinte. E jurist băiatul, nu e filolog, pescar sau crescător de găini. Dacă te scuipă cineva nu ripostezi? Preferi să stai cu scuipatul pe obraz şi să spui că te-a scuipat şi nu meritai?

Poate că are o mică strategie, la comun, cu Mitrea, deja vânturată de pesedei, să tragă nevinovăţia lui Mitrea, presupusă, pe turta lui. Dacă Mitrea e nevinovat sunt şi eu. Dacă nu l-au belit pe Mitrea nu pot s-o facă nici cu mine. O asemenea strategie poate să amâne verdictul, care mai devreme sau mai târziu va apărea. Nevinovat sau vinovat. E iraţional, dar poate prostii ceva popor. Eu sunt prieten cu Gicu, ăla şi-a bătut nevasta, ea n-a depus plângere, deci şi eu nu sunt vinovat că am furat găinile lui Năstase. Logic, nu?

Demisia lui Mitrea aruncă o nouă umbră mediatică, în fapte nu, asupra subiectului Năstase. De altfel, personajul stă cu scuipatul pe obraz de ani de zile, s-a obişnuit. Toată lumea demisionează ca să-şi aranjeze colegiul de la toamnă, ca peremeii, sau din neînţelegerea logicii politice, ca Avramescu, oricum nu avea nicio şansă. Inclusiv Mitrea, care va candida curat ca lacrima, foloseşte demisia ca argument electoral.

Singurul lucru care justifică poziţia lui e vinovăţia, sunt voci că dosarele sunt pe bune, el speră să ajungă deputat, preşedinte şi cine mai ştie ce, şi oamenii să uite, peste ani, că mătuşi de 90 de ani fac afaceri şi alte gugumănii de acelaşi nivel.

Cetăţeanul Adrian Năstase se consideră definitiv ca imun. Fals, o să aibă 80 de ani şi cineva o să se găsească să-l dea în gât pentru ceva, că a dat muzica tare sau că găinile cotcodăcesc prea tare. Greşeala logică a cetăţeanul Năstase este credinţa în încremenirea în proiect a societăţii româneşti. Va ajunge la tribunal şi ţin orice pariu, numai dacă, Doamne fereşte, moare repede.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Punem pariu ca scapa bazma curata si cu un nou mandat de parlamentar?

Dan Selaru spunea...

Eu am zis la tribunal nu la puscarie.