vineri, 5 septembrie 2008

Ce caută Băse în Italia

Băse în Italia are un singur scop. Restul sunt perdeaua de fum care să acopere acţiunea principală, întâlnirea cu Papa.

Care e motivul? Păi Papa e un tip despre care se pot spune multe dar în niciun caz că e iubitor de ruşi. Joseph Alois Ratzinger, pe numele de mirean, are în carieră două puncte care susţin lipsa lui de dragoste pentru ruşi, tinereţea marcată de WWII şi poziţia sa de mână dreaptă a Papei Ioan Paul II.

Papa are, printre altele, o grămadă de supuşi în Ucraina, 10 procente din populaţie, toată în vestul ţării. Are un sistem perfect de informaţii, KGB-ul sau Mossadul sunt o copilărie şi mai are o grămadă de influenţă chiar dacă n-are diviziile de care întreba Stalin.

Ce vrea exact să facă Băse nu ştiu. Dar e împotriva ruşilor şi e în contrapartidă la excursia lui Geoană la Moscova. Poate vrea să influenţeze poziţiile Ucrainei faţă de Curtea de la Haga. Poate încearcă să-l convingă pe Papă să zică ceva contra ruşilor. Poate are de transmis un mesaj.

Ceva se întâmplă şi tot ce se întâmplă nu e întâmplător.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Si eu cred asta. Inca un punct ciudat e ca il primeste la resedinta de vara. Se mai intilneste si cu nu's ce Ordin de Malta.

Constantin Gheorghe spunea...

Flăcău, de data asta delirezi! Băsescu, cruciatul anti-rus, se alătură Papei împotriva Imperiului Răului, pentru a i-o trage lui Geoană, care se duce la Moscova, trădătorul dracului! Şi parcă Papa are un trecut uşor nazist, dacă îmi aduc bine aminte. Se pune de-un Barbarossa II? Erai treaz când ai scris idioţeniile astea? Şi cine mama dracului îi dă lui Băsescu mesaje de transmis Papei? Bush? Dar ce, nu mai au canale directe de comunicare?

Anonim spunea...

Pai singurul motiv ar fi cel electoral, Basescu strange in primul rand capital de imagine si in al doilea rand strange voturi.