duminică, 21 septembrie 2008

Consecinţele sondajului de opinie pentru PNL



Cam asta e!

6 comentarii:

Cornel Pieptea spunea...

:). Suntem in grafic

Dan Selaru spunea...

hahahahahhaah

Cornel Pieptea spunea...

apropo de subiect...ca sunt pe langa...hai sa fortez un pic ideea ta cu sondajul (ABBA oricum facea muzica si nu striptease pe scena) :). Sper ca esti de acord cu mine ca sistemul de partide in Romania se indreapta catre sistemul cu doua partide si jumatate (sistemul cu balama). Din punctul meu de vedere, personal si nu de partid, acest sistem ar face din PNL, in acest moment, balamaua. Si mergand mai departe, de la Sartori citire, un partid se judeca dupa potentialul de coalitie si dupa potentialul de santaj. Balamaua PNL trebuie sa indeplineasca macar prima conditie. Asta ca sa ajunga la guvernare (de altfel asta e scopul fiecarui partid politic, restul e poezie ca facem, cum facem si ca dregem). Acum sa vedem si costurile pe termen lung...tu care crezi ca ar fi costurile astea in coalitia de guvernare cu PSD si in coalitia de guvernare cu PDL.

Dan Selaru spunea...

Pozitia PNL e exact cea a damelor din ABBA, si cea de balama, e absolut corect. Mi-e greu sa apreciez ce inseamna sa guvernezi cu unul sau altul dar intrebarea are foarta multa substanta. Daca va duceti cu PSD va pierdeti pozitia de dreapta ceea ce inseamna sfarsitul, daca va duceti cu PDL-ul o sa treceti ca mana a doua, o sa suportati toate draciile lui Base dar o sa aveti identitate. Vremurile sunt grele pentru toata lumea.

Cornel Pieptea spunea...

Indiferent de coalitie, PNL-ul are marea miza ca poate asigura majoritatea fara solutii imorale gen UDMR, PRM, PNG si PC (patrulaterul mediocritatii). In orice constructie de guvern, liberalii trebuie sa fie liantul pentru o guvernare cu viziune pe termen lung. O sa ti se para formula desueta, dar daca vom avea suficienta minte va trebui sa stabilim un program de interes national la care sa adere toate fortele politice. Doar asa putem evita incoerentele de guvernare si schimbarea la fiecare mandat a prioritatilor nationale. Alternanta la guvernare a fost distructiva din punctul de vedere al continuitatii politicilor publice. In fine, sper ca PDL-ul va putea dezvolta suficienta personalitate pentru a nu mai raspunde cu "Sa traiti" la telefoanele de control ale lui basescu.

Dan Selaru spunea...

Ba sa fie alternanta la guvernare, stiu prea bine ce inseamna partidul unic.