vineri, 12 septembrie 2008

Despre Realitatea TV

În acest moment există 2 partide mari PSD şi PDL şi unul mijlociu PNL. Cea mai improbabilă variantă de guvernare este PDL plus PSD. În orice subiect discutat la Realitatea TV sunt implicate toate părţile, nimeni nu poate acuza postul de părtinire. Se trage în tot ce mişcă din punct de vedere politic.

Spre deosebire de Antene unde totul e clar, toate tunurile pe Băsescu şi PDL aici lucrurile par ok. Dar nu sunt, de ce circul cu spitalele, pentru că actuala guvernare prin Ministerul Sănătăţii nu-şi face treaba, de ce circul cu împuşcăturile în stradă, pentru că Ministerul de Interne e iresponsabil, de ce circul cu accidentele, pentru că Ministerul Transporturilor nu-şi dă interesul, de ce nu sunt şcolile gata, din cauza Ministerului Educaţiei şi se poate continua.

Nu se spune nimic explicit despre Guvern, oricine înţelege. Toate faptele sunt reale. Realitatea TV influenţează prin non omisiune. Practica omisiunii e un fapt generic în presa noastră. Mă fac că nu văd. În această mare de uituci Realitatea TV foloseşte inversul, e o voce singulară.

De ce face aşa ceva? Pentru că e mai bine să negociezi cu un singur grup decât cu două, aliate, care au de multe ori interese divergente ca în cazul unei alianţe relativ echilibrate PSD-PNL sau PDL-PNL. Ba mai mult, o cădere a PNL-ului şi o creştere a unuia mare poate aduce un Guvern CelMare-UDMR şi atunci se simplifică totul.

Realitatea TV ajută ambele partide mari, nu poate fi acuzată de atac la adresa PNL, şi-şi aranjează apele pentru viitoarea guvernare.

Ce înseamnă să fii inteligent. Nu poate pierde. Ce face Voiculescu dacă nu câştigă? Iar soluţie imorală?

8 comentarii:

Marius Pârciu spunea...

realitatea a inceput de cateva saptamani sa traga in pdl/basescu. am vazut insa limbi la adresa pnl.

Dan Selaru spunea...

Nu in campanii. De alea e interesat omul nu de balacarelile politice. In timp ce Antenele au treba cu Raduleasca astia au numai campanii sociale care toate sunt, in subsidiar, atacuri la PNL. Ce spun ei putin conteaza.

Anonim spunea...

Ia nu le mai plinge de mila la pnl-isti. Sunt la putere, nu? Se vede clar ca cel mai atacat partid e pdl, partid de opozitie.
Astea numesti atacuri la pnl?
Pai ce sa faca presa, sa nu dezbata malpraxisul din spitale, scolile fara aviz sanitar, interlopii pe care ii gasesti acum in toate orasele, accidentele feroviare si de avion care sunt tot mai dese etc.? Sa zica mersi ministrii si tariceanu ca nu se fac campanii de presa cu ei in centrul atentiei, cum se facea in alte cazuri.
L-a intrebat cineva pe tariceanu de ce nu s-a dus in Azerbaidjean sa semneze un contract pentru o cantitate mare de gaze la pret mai mic de cel de la rusi? Tb sa se duce saptamina asta dar a amanat a 3-a oara!
Sau cum de ne-au sistat fondurile europene la agricultura?
Si cite si mai cite, de care nimeni nu il intreaba. Are o viata f. usoara ca premier.
"Prietenii stiu de ce".
P.S. Azi, cand orban facea niste bancuri proaste sprijinindu-se de un pupitru, 2 cfr-isti mureau intr-un accident cumplit de tren.
Cam multe accidente in mandatul lui.

Anonim spunea...

Si Voiculescu ce-o sa faca? O sa emita in continuare. Sunt pe profit.

Partidul e asa o chestie de hobby, cred. PC si-a depasit deja potentialul. Si Voiculescu stie asta. Insa Antenele sunt cu totul altceva.

Anonim spunea...

anonime,
de obicei nu plang de mila nimanui, dar astazi m-ai impresionat.

Dan Selaru spunea...

Pentru anonim.
1. Nu plang de mila PNL
2. Atacurile la PDL sunt cele mai dese
3 Subiectul e Realitatea TV nu PNL
4. Dronichaetes - ai dreptate

Anonim spunea...

http://blogstoievski.wordpress.com/2008/09/13/politicuri-xii-istolo-s-a-apropiat-pe-furis-si-mi-a-inghitit-gaurile-negre/#comment-704

Dan Selaru spunea...

Corect, l-am bagat la blogroll, merci