luni, 15 septembrie 2008

Geoană şi emigraţia


De aici aflăm rata emigraţiei din România, la 1000 de cetăţeni, pe parcursul ultimilor 8 ani. Se observă o scădere de la -0.6 la -0.13, bruscă, atunci când PSD-ul a plecat de la guvernare. Pe vremea iubitorului de pitici de grădină, Adrian Năstase, se pleca pe capete, de 4 ori mai mult decât acum.

Ce m-a apucat să scriu asta? Discursul absolut demagogic al lui Geoană din care citez:

"Blestemul dreptei trebuie sa inceteze pentru a ne aduce tinerii acasa...Blestemul dreptei trebuie sa inceteze. Nu mai putem lasa Romania pe mana unor iresponsabili. Miza alegerilor este colosala pentru tara. Nu avem de ales nici intre Geoana si Tariceanu, cu slipi sau fara slipi, sau pe Stolojan cu slipi sau fara slipi, ci avem de ales intre o Romanie care se prabuseste si o Romanie care se construieste".

Demagogia personajului este depăşită doar de prostia sa. Iar gura păcătosului adevăr grăieşte, cam fără slipi Geoană cu Tăriceanu, că văd că ei sunt la pachet şi Stolojan singur, mă duce cu gândul la nişte lucruri ireproductibile.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Pai nu mai avem 3 partide importante pe scena politica, ci un partid foarte mare PNLSD si un partid mediu PDL.

aleks spunea...

cifrele prezentate sunt o medie pe mandat? Ca prea sunt uniforme ... Cum arata si defalcate pe ani?

Dan Selaru spunea...

Nu stiu ca am scris in 10 minute.

Laocoon spunea...

Cea mai mare dovada de demagogie mi se pare cand face referire la "dreapta" sau "stanga", de parca aceste concepte ar reprezenta ceva in Romania reala! Masurile luate de asa-zisii liberali ai lui Tariceanu nu sunt cu nimic diferite de cele ale guvernului Nastase. Nu exista dreapta, stanga, liberali, social democrati, centristi, umanisti sau mai stiu eu ce - exista doar oportunism si liber-schimbism (in particular)! Avea dreptate batranu' Adolf cand zicea: Politicienii sunt acel soi de oameni a caror unica si adevarata convingere este lipsa oricarei convingeri, asociata cu o insolenta suparatoare si o nerusinata arta a minciunii. Genial spus!