vineri, 5 septembrie 2008

Geoană roşu şi suflecat la Moscova

Aici aflăm că Geoană, urmat de o suită a coaliţiei de la putere, pleacă într-o excursie la Moscova, ca posibil viitor prim ministru.

Ruşii n-au priceput cu cine au de-a face. Cred că Nea Nelu plânge pe un colţ de etajeră. Din două motive, că nu-l ia şi pe el, şi doi, că e speriat de posibilele declaraţii ale Prostănacului. Ori ne atacă ruşii ori americanii dacă nu-i pune cineva un plasture pe gură "viitorului" prim ministru.

De ce din delegaţie nu face parte şi un pedelist? N-a vrut să se ducă sau nu l-au primit ruşii. Sau nu l-a luat Geoană.

I-auzi ce zic ruşii "avand in vedere ca in actualul context regional, care, in mod direct sau indirect, are influente asupra relatiilor externe ale tarii noastre, pastrarea unui dialog deschis cu Federatia Rusa poate asigura prevenirea unor dezvoltari nedorite ale evenimentelor la granitele Romaniei".

Cam miroase a ameninţare. Aşa cum în US ruşii doresc un Obama, un preşedinte dispus să negocieze cu orice derbedeu, tot aşa aici doresc un prostănac ca prim ministru. Avântul "diplomatic" rusesc e în plină desfăşurare.

Regula e simplă, te uiţi pe cine susţin ruşii şi votezi invers.

6 comentarii:

Ioan Castil Valeda spunea...

De ce n-o fi luat un pedelist ?!? De exemplu pe Becali sau pe Vadim ... :(

Dan Selaru spunea...

de la vadim sunt

Ioan Castil Valeda spunea...

Atunci s-a rezolvat. :D

Anonim spunea...

Rusii isi activeaza pionii inainte de alegeri. Macar asa stim la ce ne putem astepta din partea Prostanacului & Co. Cristi Diaconescu oare ce parere o fi avand?

Dan Selaru spunea...

Diaconescu e omul cu plasturele

Anonim spunea...

Cred totusi ca Geoana nu a plecat la Moscova ca posibil prim ministru. Geoana pleaca acolo in calitate de presedinte al Comisiei de politica externa. Daca nu era sef acolo, nu mai vedea el acum Moscova.
Cred ca ai facut o mica greseala si dau copy/paste din Cotidianul:

"Potrivit unui memorandum intern al Senatului, discuţiile vor avea ca temă dezvoltarea relaţiilor dintre România şi Rusia prin aprofundarea dialogului politic şi extinderea relaţiilor economice. Memorandumul arată că vizita trebuie să aibă loc, „având în vedere că în actualul context regional, care, în mod direct sau indirect, are influenţe asupra relaţiilor externe ale ţării noastre, păstrarea unui dialog deschis cu Federaţia Rusă poate asigura prevenirea unor dezvoltări nedorite ale evenimentelor la graniţele României".

Deci era partea romana cea care a facut memorandumul, nu partea rusa, asa ca nu ne-a amenintat nimeni, doar Geoana eventual:))