vineri, 19 septembrie 2008

O întrebare

"Imi si imaginez cum ar fi fost la noi destinul lui Nelson Mandela, sa zicem. Dupa 27 de ani de inchisoare, romanii ar fi spus ca vine si bosorogul asta sa ne invete ce si cum dupa ce ca nu a suferit alaturi de noi, hai sa-l batjocorim prin ziare si sa scapam odata de el, ca mai rau ne face sa ne amintim de ideile lui. Dar, de fapt, stati, ca nu trebuie sa ne imaginam destinul lui Nelson Mandela in Romania. Putem sa-l luam pe al lui Corneliu Coposu. Sau, fara puscarie, pe cel al Regelui Mihai."

De aici.

Destinul lui Corneliu Coposu a fost similar cu destinul lui Nelson Mandela până la un punct. Din păcate n-a apucat finalizarea luptei politice pe care a dus-o.

Cum arăta România azi dacă trăia şi era în putere?

5 comentarii:

Anonim spunea...

Interesanta paralela intre Mandela si Coposu.

:(

Anonim spunea...

Ar fi aratat la fel.De unu' singur nu poti face nimic.In testamentul sau politic se zice ca l-ar fi desemnat succesor pe Radu Vasile...
Ratele la o casa si masina cat mai mari si un telefon cat mai subtire atarna uneori atat de mult ca-ti cam indoaie coloana.

Anonim spunea...

@Adi, e cam periculos sa spui "se zice ca"..Ma indoiesc ca a lasat vreun succesor atat timp cat tronul nu-i apartinea.
Eventual R Vasile a zis ca...

Anonim spunea...

Nu, nu R.Vasile a spus-o.A circulat intens stirea asta in urma cu vreo 10-12 ani si se referea la presedintia PNTcd, nu la altceva.

Laocoon spunea...

E o mica mare diferenta intre Nelson Mandela si Coposu. In Africa de Sud sunt probleme rasiale. Daca pana in 1994, majoritatea neagra era discriminata, acum lucrurile sau intors pe dos si albii sunt cei discriminati! Dealtfel, multi sud africani albi (si nu numai albi) au plecat din tara lor in cautarea unei vieti mai bune. Mandela a incercat sa mentina un echilibru, dar dupa ce a iesit de la putere lucrurile au inceput sa se degradeze rapid.

Coruptia e in floare (ce-i la noi e joaca de copii, daca va puteti imagina asa ceva!), rata criminalitatii e cea mai mare din lume, milioane de oameni sunt bolnavi de SIDA, alimentarea cu curent electric e aleatorie etc. Totul din cauza unui guvern incompetent si corupt ales exclusiv pe criterii rasiale! Viitorul presedinte al Africii de Sud, Jacob Zuma, a afirmat cu un an si ceva in urma ca daca faci dus dupa sex, te protejezi de SIDA. De rasul curcilor!