sâmbătă, 13 septembrie 2008

Respectarea promisiunii

Deoarece Nea Nelu e în China şi nu se poate manifesta plenar în viaţa noastră politică citez din dânsul cu evlavie:

"În legătură cu abordarea acestor probleme, pe de o parte, trebuie să avem forţa necesară să facem o analiză mai complexă a schimbărilor care s-au produs în societatea românească după 1989, pentru că am intrat într-un proces amplu de prăbuşire de sistem la scară internaţională. Un proces obiectiv, care era rezultanta falimentului unui sistem şi în plan politic şi în plan economic. Deci, s-au produs schimbări necesare în societatea românească, în aşezarea ei, în structurarea sistemului politic; dar toate aceste schimbări merg pe linia alinierii noastre la lumea contemporană. S-au produs schimbări în viaţa societăţii noastre, a statului, a structurilor instituţionale ş.a.m.d. Este nevoie, deci, de clarificările necesare în modul de abordare a acestor probleme ; cum să reparăm ceea ce s-a stricat şi cum să folosim potenţialul ţării noastre în dezvoltarea viitoare."

Ion Iliescu

9 comentarii:

Anonim spunea...

Cum, nimeni nu vrea sa discute despre Ion Iliescu?

Bine, sunt eu singurul. Intotdeauna am gasit savuros felul in care foloseste pluralul Iliescu ["alinierea noastra", "societatea noastra", "tara noastra"]. Si inca ceva: cam in toate speechurile lui Iliescu vine vorba de "clarificari" prin intermediul unor "analize mai complexe". [nu e misto, eu chair vorbesc serios aici]. Asa cred ca gandeste el. Pardon, domnul presedinte.

Anonim spunea...

Cam tarziu sa se gandeasca sa repare ce a stricat 10+? ani.
"?" vine de la un bonus de ani de conducere pe care i-a primit de la Emil cel Umil si de la Calin Finkelstein.

Oricum, scopul real pt. care s-a dus in China a fost de "tratament special", motiv pt care va prinde 100 de ani.

Dan Selaru spunea...

Doamne fereste!

machiavellian spunea...

Ca de obicei, foloseste fraze pompoase si generale care nu spun nimic.

Din pacate, poate exact stilul asta prinde la multi oameni, care l-ar percepe ca "vizionar".

Anonim spunea...

Prosti, dar multi...Sau destul de multi.

Dan Selaru spunea...

Pentru ca trebuie sa citesti de trei ori ca sa intelegi e un avantaj politic. Limba de lemn pe care o foloseste duce la ideea de importanta si competenta.

In traducere:
Trebuie sa facem dracu' ceva cu tara asta si sa ajungem in randul lumii.

Asta spune toata lumea, doar Nea Nelu o spune in 8 randuri.

Anonim spunea...

Uf, citind comentariile voastre m-am linistit!!!
Am ras ceva beri pana acum, si, citind ce scrie stimabilul Iliescu (adica n-am inteles mai nimic), am crezut ca m-am imbatat. Da', vaz ca treaz sau nu, omul obisnuit are acceasi reactie... trebuie sa citeasca de 8 ori ca sa-si dau seama de ce vrea stimabilul. Deh, ce sa mai zic... Poate data viitoare o sa beau mai putin.

Anonim spunea...

Fiind sambata seara, am baut si eu cateva pahare de vin. (apropo, ma controlez a draq de bine cand sunt beat, chit ca tre sa sterg o greseala la doua cuvinte). Am citit de cateva ori articolul si n-am inteles nik. asa ca l-am mai citit de vreo cateva ori, ca doar n-o fi fost Dan beat cand l-a scris, evident ca a vrut sa ne transmita ceva. Apoi am priceput: e limbajul de lemn fratilooooorrrrr!! :)))

Dan Selaru spunea...

Daca lipseste Nea Nelu trebuie cineva sa-i suplineasca lipsa.