vineri, 14 noiembrie 2008

Ei şi noi

Clipurile Caţavencilor sunt cenzurate. Pentru că spun că în rândul candidaţilor sunt oameni pătaţi. O decizie simplă care ne fereşte de adevăr. Dată de o instituţie care are ca scop principal respectarea adevărului. Aşa este presa condusă împotriva poporului pe care trebuie să-l informeze.

Dacă stau la Buzău e evident că pot să candidez la Turnu Severin. Dacă sunt alegător e evident că nu pot vota la Turnu Severin dacă stau la Buzău. Asta este diferenţa între o lege făcută de parlamentari pentru parlamentari şi o lege făcută de parlamentari pentru poporul pe care-l reprezintă.

O judecătoare băută, găsită în trafic, este exonerată de orice vină, din motive tehnice. Aceleaşi motive tehnice trimit la puşcărie oameni obişnuiţi, nu că n-ar trebui trimişi. Asta înseamnă o anchetă făcută de anchetatori între ei, nu pentru poporul căruia trebuie să-i facă dreptate.

În campanie se vorbeşte despre big-banguri şi amnistii fiscale. Despre big-bang numai de bine. Amnistia fiscală deja presupune un Guvern care să aleagă cui i se şterg datoriile. O guvernare pentru ei nu pentru cei pe care ar trebui să-i conducă.

N-am auzit pe nimeni în campanie spunând că o să îndrepte legile strâmbe sau că evidentele cazuri din justiţie nu vor mai fi muşamalizate.

Mai ştie cineva ceva de dama aia care a omorât pe trecerea de pietoni o studentă din Moldova?

12 comentarii:

Anonim spunea...

astia suntem. ei sunt de fapt noi in varianta concentrata. cind romanul nu o sa se mai "descurce" poate o sa fie altfel.

Anonim spunea...

Eu sunt socat ca se vorbeste pe fatza pe antene despre suspendarea presedintelui dupa alegeri. Se pregateste ceva urat.

Anonim spunea...

Dan

Mă mir că eşti şocat...

Nu ştii de ce sunt în stare lichelele?

Dan Selaru spunea...

Sunt cele patru puteri in stat.

Anonim spunea...

Mie mi se pare ca viata romanilor e mai urita si mai grea ca a altor natii nu in mod special din cauza lipsurilor materiale, ci a societatii,institutiilor,legilor etc din ce in ce mai schizofrenice.
As prefera sa am mai putini bani in buzunar, dar sa stiu ca nu exista aberatiile enumerate in postarea dvs.
Exista aberatii si in alte tari, dar nu sint extinse ca la noi, si pe verticala si pe orizontala.
O sa vina ziua cind un judecator o sa hotarasca ca portocala e albastra si iepurele e animal de prada.
Trebuie sa oprim nebunia asta cit mai repede.

Dan Selaru spunea...

Ma sperie ca nu stiu cum.

Dan Selaru spunea...

Aia cu iepurele e din Monthy Piton?

Anonim spunea...

Era sa ma pierdeti iar :))
Va referiti la "Monty Python and the Holly Grail?" Noroc cu google-ul. :))
In concluzie, iepurele pradator imi apartine, chiar daca nu e originalul. :))

Ionut spunea...

@robin
Daca devii mai sarac nu rezolvi nimic. Tocmai pentru ca lucrurile merg prost oamenii sunt saraci. Societatea se polarizeaza, clasa de mijloc dispare... Problema Romaniei nu sunt politicienii si judecatorii corupti ci oamenii care nu sunt in stare sa isi puna conducatori mai buni sau sa protesteze. Cine a anesteziat simtul indignarii la romani?

Anonim spunea...

@Ionut: "Cine a anesteziat simtul indignarii la romani?"
Autorul mioritei...
Cora_

Ionut spunea...

Si miorita asta chiar vine din constiinta nationala sau a fost impusa de cineva? Pana la urma copiii sunt cel mai usor de indoctrinat... omul nou era la moda pe vremea lui ceasca.

Anonim spunea...

Ionut, autorul Mioritei -"creatorul popular"avea in spate sute(mii) de ani de cunoastere a caracterului poporului sau... :)
"Omul nou" de pe vremea lui ceasca(cum spui tu) a fost actorul celei mai jalnice prestatii a Mioritei pusa in scena vreodata. Dar piesa continua inca, nu ti se pare? S-a schimbat doar regia. :)
S-auzim de mai bine!
Cora_