duminică, 30 noiembrie 2008

O făcurăm şi p-asta

Insomar
Senat: PSD - 35,9%, PD-L - 31.1%, PNL - 19,9%, UDMR - 6,7%
Camera Deputaţilor: PSD - 36,2%, PD-L - 30.3%, PNL - 20,4%, UDMR - 6,7%

Sondaj CCSB
Camera Deputaţilor: PSD -PC: 36,5%, PD-L - 30,6%, PNL 20,4%, UDMR - 6,7
Senat: PSD-PC - 36%, PD-L - 30,9%, PNL - 20,2%, UDMR - 7,3%

Ca să nu ne aberăm: PSD-36, PDL-31, PNL-20, UDMR-7 şi după redistribuire cam 38, 33, 21.5, 7,5.

Geoană a câştigat alegerile, Tăriceanu a câştigat alegerile, Boc a câştigat alegerile. Toţi sunt fericiţi. Să privim faptele bune, nu mai avem PRM, nu a intrat PNG.

Nea Nelu nu vrea să facă mariaj cu PDL. Se pupează cu "Fuck You Mr. Geoană!". Adică-l trimite pe Geoană să se pupeze. Geoană, normal, are, în ingenuitatea lui, impresia că postul de Prim Ministru e la picioarele lui, mai curând Postul Crăciunului. Boc se învârte în jurul PNL-ului, pare cam stingher, că tot a câştigat dreapta. Tăriceanu ascultă "Take a chance on me". Geoană hiperbolizează şi aritmetica în numărul de mandate după redistribuire, a trecut de 40 de procente

Toate cele trei partide uită trei factori. Unul mic şi doi mari.
1. PC, iar intrat în Parlament, PSD-ul fără PC după redistribuire s-ar putea să nu fie primul, iar să ne bazăm pe onoarea motănelului e iluzoriu.
2. Preşedintele Băsescu, omul care a comunicat că n-o să-l nominalizeze pe Geoană şi nici pe Tăriceanu, şi nici nu-l pot obliga.
3. Criza care o să vină. Şi chiar nu ne putem permite să ne aberăm, lucrul ăsta-l ştie toată lumea mai puţin Geoană care-l declamă.

Scriam pe 31 iulie despre logica politică. Până acum toate previziunile sunt îndeplinite. Dacă logica de atunci funcţionează, n-aveam criză atunci, o să intre la guvernare UDMR şi PDL iar Tăriceanu trebuie să-şi aducă aminte cum s-a rupt Tătărăscu de PNL, dacă vrea să rămână Şef de Cameră, să zicem, şi să nu-i plece partidul de sub fund.

Şi, pentru că, pentru media, câştigătorul e Geoană, să-i oferim o dedicaţie.

12 comentarii:

filadel spunea...

le diable i se poate dedica de asemenea lui Ilici.

Anonim spunea...

Bine punctat cu PC-ul. Pe la televizor nimeni nu vorbeste de asta.

bbbb spunea...

Da, mai facuram o isprava ... neispravita! Geoana zice ca-i PSD victorios, Boc vede dreapta castigatoare, Tariceanu o scalda ...

Despre varianta de guvern expusa de tine ... nu stiu daca Romania si-ar putea permite in intervalul urmator un guvern slab, sub 60%, trei partide, prezenta redusa la vot ... dar sa vedem rezultatele dupa numaratoare :(

Marius Paraschiv spunea...

Traiasca nenea Dan! Toti au castigat dom`le! A castigat pesedeu` si dreapta, alianta DA, nedesfacuta legal! Retine! alianta DA, in tribunal inca mai exista! Nu cred ca nu se vor folosi de aceasta chestiune. In alta ordine de idei, iau din textul tau tot ce e mai bun: Am scapat de pereme si am impiedicat sa se intample cea mai mare catastrofa politica jiji&co. in parlament. Nu pot sa nu-mi exprim satisfactia fata de rezultatul alegerilor de astazi, nu pentru ca a castigat pesedeul ci pentru ca a pierdut pedeleul. da` ce facem cu dreapta castigatoare?:)

Offtopic: Am initiat o micuta 'cerseala" pentru copiii aceia din Domnesti..daca citesti si vezi despre ce este vorba, crezi ca te poti implica, postand undeva la tine pe blog aceasta campanie? Saru`mana!

Dan Selaru spunea...

Tot Parlamentul fara PSD e mai mult de 60 de procente. Asta se va intampla. Orice alta varianta o sa fie blocata de Base.

bbbb spunea...

?
Cat va avea PSD dupa redistribuire?

Cat despre presedintele Basescu, cine-i va fi sacul de box in campania pentru prezidentialele de anul viitor? :(

Dan Selaru spunea...

Marius scriu maine despre actiunea cu copiii. Promit.

Marius Paraschiv spunea...

Iti multumesc anticipat!
Nu de alta, da` poate nu apuc sa-ti multumesc maine, pen` ca am auzit ca se da mancare de fasole in oras? Stii cumva cu ce ocazie?? Stii unde?:)

Dan Selaru spunea...

Ma duc cu copilul sa vada elicopterel si dupa aia am treaba toata yiua. Fasolea o s-o dea un prieten. Nu te pot invita ca e schizofren si nu faci fata. :-)

Dan Selaru spunea...

Maine la 8 apare. E scrisa si publicata.

Turambar spunea...

lol. Je viens rechercher mes bombons.

Car moi, j'ai une opinion. Je fais snouff. Je fais snaff

(si sa moara pisica intoxicata cu abur de mercur daca nu le spun din minte)

Les bombons '66

Alegere mai foarte superba nici ca se putea

:)

Dan Selaru spunea...

Turambare felicitari pentru sondaje. Am cautat mult un cantec reprezentativ pentru Geoana, altul mai bun n-am gasit. :-)