joi, 27 noiembrie 2008

O întrebare pentru Marx şi Ion Iliescu

Domnii mei, vă întreb în ordinea vârstei. Cum nu mă aştept ca Marx să-mi răspundă, aştept un răspuns de la domnul Ion Iliescu.

Vă cunosc opţiunile de stânga, ba mai mult, am şi suferit din cauza lor, asta e o problemă personală care nu merită discutată public. Susţineţi că sunteţi sărac şi cinstit. Lucru pe care-l cred. În calitatea Dvs. de reprezentant autentic, fără glumă, al stângii româneşti vreau să vă întreb cum coabitaţi cu membrii marcanţi ai partidului care exhibează o opulenţă demnă de un star de cinema? E o întrebare sinceră şi la care aştept răspuns.

Pozele sunt de aici, nu e o făcătură, domnul Mazăre pozează cu obiectul aici.



Social democraţia pe care o propovăduiţi e mai curând de domeniul lui Groucho Marx.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Domnule Selaru, Ion Iliescu nu este de stanga. Ion Iliescu utilizeaza un limbaj de stanga si rudimente ideologice de stanga.
"Stanga" romaneasca este ipocrita. Asa-zisii oameni de stanga plang pe umarul muncitorilor fara sa fi vazut o fabrica altfel decat in stilul "vizita de lucru". Locuiesc in vile in cartierul Primaverii, dar ii compatimesc pe chiriasii saraci, pe cei fara locuinta. Vorbesc despre saracie din spatele unor averi impresionante, vorbesc despre cei care nu au o paine de pus pe masa dupa ce ei s-au imbuibat cu caviar, carne de vanat si sampanie. Tin discursuri despre copiii din cartierele marginase care merg la scoli neincalzite iar copiii lor invata la scoli private in Elvetia, Marea Britanie, Statele Unite.
Cam asta e stanga romanesca, dle Selaru.

Dan Selaru spunea...

Nu ma mai domni. Stiu foarte clar cine sunt. De altfel eu nu pot decat sa/i umplu de ridicol. Atat e in puterea mea.

Anonim spunea...

Nu mi-am permis sa te tutuiesc. :) Sunt constient ca stii cine reprezinta "stanga".

Anonim spunea...

Îmi pare rău, postul ăsta este un exemplu de gândire în clişee. Omul de stânga standard trebuie să fie aşa, omul de dreapta altcumva. Din păcate, Mazăre e un idiot, nici de stânga, nici de dreapta! S-a pripăşit pe la PSD, din motive numai de el ştiute. O va întinde şi de acolo, la un moment dat. Cum a întins-o şi de la PD.
Nu cred că Marx a fost, totuşi, un om de stânga, în sens contemporan. A fost un extraordinar critic al capitalismului, şi era minunat dacă se rezuma la asta, pentru că nu epuiza subiectul nici dacă era Matusalem. Numai că el a încercat să facă o predicţie, să dea un model posibil de evoluţie. Poate că modelul a fost corect o perioadă, nu ştiu. Dar modelul a rămas unul închis, şi după moartea lui Marx epigonii l-au transformat în dogmă. Restul se ştie.
Aşa că e abuziv să identifici stânga cu Mazăre.

Dan Selaru spunea...

Stiu si sunt de acord cu tot ce spuneti. Numai ca Mazare este un dramatic exponent al PSD. Sa nu uitam ca nici Adrian Nastase nu este prea clar. Nici Dan Ioan Popescu, nici Vanghelie care o valideaza pe Ecaterina Andronescu, asta e pentru mine varful haosului din gandirea electorala a PSD.
Sunt si oameni pentru care am tot respectul Diaconescu, Ponta, stiu eu ce facea cand era mai mic Ponta dar suntem vecini in comuna cu pricina si nu ma iau de vecini.

Dar vreau sa stiu, realmente, cum unul ca Ion Iliescu, cu care am niste puncte in comun, altele in diferent, poate sa suporte asemenea ipochimeni.

Dan Selaru spunea...

diferend

Anonim spunea...

Dar cine spune că-i suportă? Numai că lucrurile sunt ceva mai complicate. Ştii când se vor primeni partidele? Când vom lăsa populismul şi le vom finanţa decent din bani publici, strict controlaţi, interzicând ORICE altă sursă de venit, în afară de cotizaţii. Nici măcar donaţii.

Anonim spunea...

Am mai spus-o, e usor sa fii "sarac si cinstit" pe bani publici. Iliescu a cistigat vreodata bani din munca adevarata sau numai din functii politice? Poate gresesc, nu ii cunosc bine activitatea dinainte de 1989. Ma refere la faptul daca si-a facut meseria, nu la activitatea politica.
Oricum, faptul ca a inchis ochii timp de 10 ani la devalizarea tarii, fara sa le spuna psd-istilor nici "Da-te mai incolo!" , il face COMPLICE.

Dan Selaru spunea...

Ce onorabil ar fi. Iliescu a fost un sef decent la Editura Tehnica. A inchis ochii, e absolut adevarat. Si tragic pentru noi toti.