joi, 4 decembrie 2008

Iliescu + Patriciu = Love

Ion Iliescu - PNL sau opoziţie.
Dinu Patriciu - PSD sau opoziţie.

Această ultimă comuniune este peste poate.

Cum pălăria mea se împacă amărâtele alea de programe de guvernare, la care PNL nu renunţă, şi care se bat cap în cap. Tot PDL este vinovat că n-are ideologie domnule Crin Antonescu?

Şi ca să-l citez pe Marian Oprişan "Avem nevoie de bărbaţi de stat.", chiar avem! Pentru binele ţării Preşedintele Băsescu trebuie să propună un om agreat de aripile peneliste şi pesediste care nu sunt blocate de ideologii sau interese. Nu mă interesează acum nicio ideologie, niciun orgoliu, niciun cor al îngerilor care să spună oricui stă să asculte că nu se face unirea oricăror două partide pe baza unui program anticriză, că e imoral. În politică nimic nu e imoral. Imoral e să te blochezi în clişee intelectualiste şi să dublăm şomajul şi să triplăm inflaţia.

Situaţia e atât de gravă, economic, că avem nevoie de un Guvern stabil, care să facă ce o ştii mai bine să nu ne arunce în hăurile crizei. Se vor da comisioane, o să vuiască presa. Cert.

O să cadă capete. Peste tot. În spatele tuturor partidelor stau băieţii care au finanţat expediţia din 30 noiembrie şi care vor la guvernare. Şi fac presiuni.

Politica este arta de a face imposibilul posibil. Este imposibil să nu ne afecteze criza. Să facă posibil să nu ne afecteze prea rău. Ăsta e scopul clasei politice române azi.

Negociaţi până la învineţire, dar să o faceţi repede, şi un an de zile respectaţi ce aţi negociat. Şi atunci Marian Oprişan se va dovedi un om de stat prin apelul său. Iar Iliescu + Patriciu nu.

10 comentarii:

Dan Gheorghe spunea...

clasa politica la putere. poporul roman in opozitie. ca de fiecare data...

Anonim spunea...

Nu e love, e realpolitick! Dar oricum nu contează! PSD nu va pupa la guvernare! Asta e!

Anonim spunea...

Dane ,ai mare dreptate ! Dar in romania n-o sa vezi asa ceva .. E prea multa fiere la ficati !
Si pericol imens de puscarie , pentru unii !
Si nu-s deloc putini ... Ei formeaza majoritatea politicienilor nostri !
Din pacate !

Dan Selaru spunea...

Sper, din toata inima in responsabilitatea celor mai putin cenusii. Pana una alta numai la asta putem spera. Si la frica de alegeri anticipate.

Anonim spunea...

Imi place mult ce spui, dar nu te mai recunosc. Nu tu erai cu "doleantele" si cu invitatia la "nu votati" ? :)
N-o sa iert in veci nici un bucata om care a spus vreodata "nu votati" :)
Sunt o specie mai rea decat Corul Ingerilor. Care Cor vreau sa spun ca seamana uimitor de mult cu Corul Idiotzilor care au invitat lumea sa nu voteze pe 30.

Pb. e ca ingerii cad - pe cand Idiotzii nu se stiu ridica vreodata -

Anonim spunea...

Nu credeam a dori vreodata...alianta cu psd-ul. Dar liberalii au devenit atit de respingatori(la propriu si la figurat), incit o guvernare cu ei ar fi imposibila. Nu vor asculta de premier, nu vor face echipa, vor continua sa se ia in batz cu Basescu.
Daca ma uit insa spre psd, alta dracie: cum sa faci guvern cu ei si in acelasi timp aia sa se plimbe la DNA? Si sa mai voteze si coduri penale si legi anticoruptie in parlament.

Dan Selaru spunea...

N-am spus niciodata nu votati. Am spus dupa alegeri ca e o clasa politica lipsita de legatura cu popor. Poate citesti ce am scris inainte de alegeri.

Habar n-am. Sper intr-o minune.

Anonim spunea...

Eu as zice ca Iliescu are dreptate. Se poate spune orice despre domnul presedinte, dar nu poate fi acuzat ca este un politician slab.

PDL + PSD nu se poate. Oricit ar trage Patriciu.

Ca se vor bate intre ei, toti cu fiecare, este indubitabil.

Eu as fi vrut sa vad un guvern PDL singur la guvernare. Cu Basescu presedinte.

Cum n-a fost sa fie, o sa vedem iar un film prost, din care n-o sa intelegem nimic. Si n-o sa ne alegem cu nimic. Nimic bun, cel putin. O sa fim ultimi in europa. Dar asta nu-i nimic nou. Deja sintem ultimii in europa.

Daca o fi sa fie un film prost, macar sa putem sa si ridem:
http://www.youtube.com/watch?v=QGAhPRbcgY4

Jean-Claude

Anonim spunea...

corect.
1 an, trece prin Parlament o lege cu vot uninominal, good bye Patriciu/PNL.

si totusi, cine a ajuns sa faca si la ce nivel, politica in Romania..Marian Oprisan..

Dan Selaru spunea...

Ei e si putin sarcasm, ca sa-l oftic pe Nea Nelu.