luni, 8 decembrie 2008

Nuntă sau pomană

Aseară domnul Hurezeanu a comparat negocierile partidelor cu o nuntă. Toţi se peţesc pe toţi dar niciunul nu dă mai multă zestre. De altfel, cred că n-o să se ţină nunta, o să rămânem cu un concubinaj, aşa cum am fost obişnuiţi în ultimii doi ani.

Tare mi-e teamă că nunta e de fapt o pomană. A noastră, ca ţară, că văd că nu se negociază, fiecare pleacă în vizită şi vine exact aşa cum a plecat. Noroc cu Vanghelie care se dă submarin, să fie pigmentată negocierea.

În tot bâlciul ăsta plin de târgoveţi care ţin la preţ, indiferent de calitatea sugiucului pe care ni-l vând, bucătarul a pus cele trei oale la fiert şi aşteaptă să vadă care o să dea prima în fiert.



Poza e chiar de la o pomană câmpenească, aşa cum stă bine naţiei române. Şi pe 30 noiembrie comesenii au votat corect, şi ei ştiu de nuntă nu de pomană.

6 comentarii:

Anonim spunea...

pai daca am inventat "afara vopsit gardu' si-nauntru leopardu', la ce te astepti? eu la nimic decit la desteptare usor usor. nu a lor, ci a noastra.

Anonim spunea...

Eu am rabdare. Ma uit la alte tari occidentale, unde guvernele s-au realizat foarte greu de la 2 luni(Germania) pina la 6 luni(Belgia).In Austria au fost alegeri anticipate pe 28 septembrie, iar guvernul de "Mare Coalitie" s-a instalat abia zilele trecute.
Deci noi sintem rapizi.:)

Negocierile sint normale, am citit un articol despre formarea guvernului Merkel si seamana izbitor cu situatia noastra de acum.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Salut Shelly,


As vrea sa scriu si eu despre ziua e azi. Dar nu stiu ce.

Azi a fost ziua cind mi-a parut rau ca Iliescu nu mai e presedintele PSD. Ca sa lamurim, am votat cu PD, tocmai pentru a le a ocazia sa formeze singuri guvern. Sa-si rupa dintzii sau sa faca din rahat bici. Ori, ori. Iata ca n-a fost nevoie sa guverneze nici o zi. Si-au aratat "valoarea" fara sa fie nevoie sa guverneze.

La alegerile astea zina dintzilor a avut mult de lucru. Politicienii si i-au pierdut. Nu in lupta ci in ciolat. Iar noi ne-am pierdut dintii de lapte. Cei care inca ii mai aveam.

Jean-Claude

Anonim spunea...

Cautam un exemplu de nesimtire pe youtube. Uite ce-am gasit:

http://www.youtube.com/watch?v=XhGrA0KwkVg

Jean-Claude

LiaLia spunea...

Bine că avem brad albastru-verde (simbolistica am interpretat-o albastru de la situaţie, verde de la fierea pe care o vomităm când vedem ce combinaţii se fac)! Şi o să avem şi cel mai lung cârnat din lume! Circ să fie, că dacă nu e pâine, ne invită puliticienii noştri să mâncăm cozonoac. Pam pam!