luni, 15 decembrie 2008

O alianţă care necesită opoziţie


Relativismul moral pecetluit de alianţa politică nefirească semnată ieri, în opoziţie cu pantofii zburând spre nasul celui mai puternic om din lume, mă fac să cred că dorinţa noastră de a supravieţui, cu orice preţ, este păguboasă. Avem o lungă istorie a trădării, a compromisului inutil, a alegerii celui mai uşor drum chiar cu ştiinţa faptului că greşim.

Alianţa de ieri necesită opoziţie. Nu PNL-ul este capabil s-o facă, de altfel acest partid se îndreaptă spre istorie. Nici aripa Iliescu nu reprezintă opoziţia, şi acesta trebuie să intre în istorie. Presa trebuie să intre în opoziţie, ca ultimă voce responsabilă a acestui popor.

Această alianţă încalcă bunul simţ şi logica, indiferent de argumente, nu cred în ea. În consecinţă intru în opoziţie.

60 de comentarii:

Tino spunea...

Nu le dam nici macar o sansa?
Trebuie neaparat sa mergem pe principiul opozantului inainte de a vedea de ce sunt in stare? E adevarat ca daca ne uitam in urma nu prea avem exemple pozitive pentru niciuna dintre partile implicate in guvernare.....dar parca si criminalului i se acorda prezumtia de nevinovatie pana la proces - sentinta.
Noi dam sentinta inainte de a vedea capetele de acuzare....

Adrian Mihalcioiu spunea...

tino> Tu vrei sa promovezi prezumtia de nevinovatie pentru recidivisti?

Guvernul asta are nevoie de o-pozitie pe saptamana cu licuricii ...

Din doi iubitori de presa libera: Basescu si PSD, nu poate iesi decat un guvern cu lipici la presa.

Anonim spunea...

Primele note pentru Corul Idiotzilor. Ma opun "din principiu". ca oricum nu ma costa nimic. si oricum nu ma opun la nimic, doar ma opun.

Anonim spunea...

Asa ca in primul rand domnu dirijor - fiind o persoana care PUBLICA chestii pentru idiotizarea PUBLICA - trebuie sa spuna mai inainte PUBLIC daca a votat.

Pentru ca cine nu a votat nu are dreptul sa fie nemultumit de nimic.

Tom Gallagher
RL, 15 Decembrie 2008

"Cert ramane faptul ca extrem de multi cetateni proreformisti nu au facut-o. Iar absenteismul lor le-a diminuat, negresit, si autoritatea. Au preferat sa priveasca de la margine cum altii reusesc sa-i alunge pe Vadim si Becali de pe scena politica a tarii. Datorita absentei lor de la urne PSD s-a ales cu 32% din voturi – in loc de aproximativ 20%."

Anonim spunea...

Sigur, presa e muuult mai buna si mai curata decat PNL, Basescu, Geoana, Marko Bella, etc.

TRU, HRP, Mircea Badea, Cristoiu, Gadea, etc, astia sa fie opozitia???


Sincer, daca asta e alternativa, ii prefer pe Tariceanu, Antonescu si Patriciu, in comparatie cu numele de mai sus mi se par superiori atat intelectual cat si moral.

Desi de fapt cred ca singura opozitie fara compromisuri au facut-o cei care n-au acceptat sa fie figuranti in circul militzienilor hoti si nu s-au prezentat la vot. Cred ca o sa ma alatur lor.

Anonim spunea...

Dr. A > Adica tu vrei sa spui ca presa de azi e LIBERA ?

"Opinia noastra publica la aceasta ora este complet contrafacuta, cu mijloacele propagandei negre, de la agenda la lideri de opinie.

Dar daca acest aparat de propaganda nu reuseste sa vinda tot ce isi propune, pentru ca publicul are bun simt, are in schimb forta suficienta sa oblitereze mesajele de la Basescu sau pur si simplu cele normale, care nu vin din grupurile de interese".


Rep: Ati acuzat ONG-urile care au cerut inlocuirea lui Daniel Morar ca reprezinta
"ceea ce se numeste pseudo-societate civila”. Puteti da exemple?


A.M. Ce exemple sa mai dau? E vorba de vreo doi oameni ai lui Emil Constantinescu care semneaza in numele a vreo zece ONGuri. Dl Ciuvica a recunoscut chiar el ca a primit donatii de la Dan Voiculescu intr-o emisiune de televiziune. Dinu Patriciu e si el un sponsor de vaza al acestui grup trecut de la Actiunea Populara la liberali, Dorin Marian a lucrat direct pentru el si acum e seful de cabinet al lui Tariceanu.

Imi pare rau de oamenii astia, ca imi amintesc de momente grele in care am fost alaturi, de exemplu la mineriada din 1999. Cum au ajuns ei azi sa iasa voluntari si sa sustina un punct de vedere opus Comisiei Europene, oare ei chiar nu se intreaba daca poate fi activitate civica ceea ce aduce atita profit lui Voiculescu si Patriciu ?

Alina Mungiu, sept 2008

AristotelCostel spunea...

@Andra

"...cine nu a votat nu are dreptul sa fie nemultumit de nimic."

Asa scrie in Constitutie sau imi citezi vreun deshidratat mintal?

PDL-ul ala al tau democratic colcaie de Negoiti si Gaunoi, Vacuumesti si Videni, toti cu ochii cat cepele pe bugetul Romaniei pe care-l viseaza transferat legal in conturile lor. PSD-istii sunt ceva mai indecenti...preferand transferul ilegal.

Principialismele astea cu prezenta la vot sa ti le comunici tot mai des cand esti in intimitatea gandurilor tale singuratice.

Anonim spunea...

fac abstractie de insulte (insultele nu ma sensibilizeaza)

Cine nu voteaza are dreptul sa-si spuna parerea, are dreptul sa comenteze dar nu are dreptul sa fie nici multumit nici nemultumit. Pentru ca motivul PUBLIC pt. care n-ai votat este ca "toti sunt la fel" si "nu se schimba nimic". deci, ORICE s-ar intampla acum este rau, si orice lucru bun care se va intampla va fi tot rau - daca nu cumva absenteistii sunt devianti si nu vor sa fie consecventi cu ei insisi ... :)

Acum, ref abjectia cu "toti sunt la fel", cu dragoste iti spun ca MINTI cu intentie. NU TOTI SUNT LA FEL, dupa 18 ani:

PDL este in acest moment CEL MAI curat partid in comparatie cu PSD si PNL, si singura alternativa anti-PSD.
Explicatii aici:
http://axum1.wordpress.com/

Sau, daca "toti sunt la fel" - de ce-ar fi astazi ALTFEL ?

Concluzia pentru fraierii care se iau dupa idiotzii utili: VA FOLOSESC. Adica va folosesc: EI pe VOI.
Cine nu voteaza aduce PSD-ul la putere. Asta e secretul.
Si l-ati adus, iar acum capitatul psihiologic al acestei ideologii trebuie conservat si intretinut, ca nu cumva sa uitati

Pentru ca data viitoare acesiasi "maestri" va vor invita sa votati, va asigur! Uitati-va cu atentie care sunt adversarii "politici" cei mai mari ai celor care spoun ca "toti sunt la fel", pentru ca daca viitoare va vor spuna sa votati cu aceia.

AristotelCostel spunea...

@andra

Eu ti-am spus diferentele intre PSD si PDL. Am spus eu ca sunt la fel? NU!!!

Vrajelile astea cu partidul curat sa i le comunici unui puber!!!

O scoala renovata cu 1 miliard de lei, o locuinta ofertata de Negoita cu 700 mii lei, 2 randuri de borduri in lipsa drumului pietruit...asta e PDL!!!

Si cum se foloseste cineva de mine? Daca eu nu votez niste hoti-afaceristi, inseamna ca promovez niste hoti-securisti? Raspunsul e mai complicat decat iti imaginezi...tu.

Din punctul meu de vedere, n-as fi avut niciun interes sa castige PDL alegerile cu 50%+1 din voturi pentru ca Negoita si-ar fi licitat cloacele noi la stat, iar contribuabilii romani ar fi platit niste profituri nesimtite si ar fi sustinut toate bulele speculative din ultimii ani pe banii tuturor romanilor!

Anonim spunea...

> Aristotel

DIFERENTE

Diferentele nu sunt niciodata date de comparatii intre exemple disparate - ASTA E MANIPULAREA.
Se numeste red herring.
Nu pot compara exemple, adica nu pot compara : "2 randuri de borduri in lipsa drumului pietruit...asta e PDL!" cu vanzarea PETROM, nu pot compara acuzatii niciodata dovedite – niic macar de cel care l-a facut, pacaliciul Oprescu ("2 randuri de borduri in lipsa drumului pietruit) cu lucruri dovedite: vanzarea PETROM la un pret ridicol.

Se poate compara doar intregul cu alt intreg.
Ori, "intregul" poate fi descris sintetic numai de statistici:
PSD = cei mai mult ani la guvernare, PSD+PNL = cei mai multi corupti, PSD+PNL= cei mai multe dosare penale, PSD+PNL= cei mai multi patati, PSD+PNL = cei mai multi politicieni care nu au semnat Pactul pentru Romania al Coalitiei pentru un parlament Curat.

Daca nu aveai niciun interes sa castige PDL cu 50%+ 1, inseamna ca iti negi afirmatia initiala cu “toti sunt la fel” -> prin asta spui ca PDL e cel mai rau. Deci iar minti.

Cum se foloseste cineva de tine? Te-a facut sa nu votezi – indiferent cu cine vroiai sa votezi. Apoi, tu insuti te-ai folosit de altii pe care i-ai MINTIT ca “toti sunt la fel” si astfel au castigat cei cu adevarat rai (PSD).

Deci, nu esti un esti “prostestatar” esti propagandist.
Cand ceea ce sustii tu este - la posturile lui Patriciu, Vantu si Voiculescu – propaganda pe fatza – atunci RUSINEA ar trebui sa te impiedice sa te vinzi oamenilor ca “protestatar”.

AristotelCostel spunea...

@andra

"Toti sunt la fel"

Citeste post-arile si constata ca tu ai folosit de doua ori afirmatia de mai sus in contextul in care eu n-am folosit-o niciodata!

Rusine sa-ti fie tie ca esti batoasa, desi nu citesti comentariile "criticatului".

Anonim spunea...

>Aristotel

Cat am avut eu rabdare sa caut, iata:

http://www.cotidianul.ro/ioan_t_morar_vs_ioan_stanomir_razboi_si_pace_cu_votul_obligatoriu-49213.html

http://stoica.hotnews.ro/de-ce-voi-merge-la-vot.html

http://doc.hotnews.ro/absenta-la-vot-se-plateste.html

Afirmatii din care rezulta "n-am cu cine vota" toti sunt rai.
Nu e neaparat nevoie sa reproduci simetric ce spune televiziunea oficiala de partis-si-de-stat Patriciu-voiculesc-vantu. Manipulatorii nu fac asta, ei aduc argumente care sa intareasca afirmatiile manipulatorilor sefi si sa le transforme in CONVINGERI.

Cu alte cuvinte, ia-ti convingerile de mai sus, multumeste-te cu ele, pentru un absent care nu spera la nimic bun, ORICE se intampa e rau- deci e bine, deci :

- nu ai dreptul sa fii nemultumit
- nu ai dreptul sa MINTI ("toti sunt la fel si variatele lui)

Tu nu mai ai dreptul decat la opinie, si mai ai dreptul doar sa fii multumit de PSD pentru ca l-ai adus la putere prin absenta.

@dan Selaru, AI VOTAT - sau nu ?
Dovada.
Eu am intrat in opozitie fata de toti cei care au votat PSD prin Absenta. De azi.
Mananc carne vie de absenteist-PSD-ist.

AristotelCostel spunea...

@andra

Si daca n-am avut ce sa votez trebuia sa ce?

Vezi ca a abandonat vesnica speranta Stolo.

Boc - nema personalitate - 100% interpret al presedintelui.

O fi bine, o fi rau?

Tu stii perfect!!!

Vezi-ti de alianta!

N-am votat si ma felicit!!!

Anonim spunea...

"Si daca n-am avut ce sa votez trebuia sa ce?
Vezi-ti de alianta!


1. Daca n-ai avut ce sa votezi, acum trebuie sa recunosti pur si simplu ca la mai mult nu te duce mintea.
Si in consecinta, sa nu fii nici multumit nici nemultumit si sa te preocupe doar PSD-ul pe care l-ai votat prin absenta.

2. Daca nu te duce mintea - dar erai bine intentionat atunci cand indemnai oamenii sa nu voteze - acum nu mai veneai sa critici "partide”.

Nu ai dreptul sa vorbesti acum de partide daca la momentul votului nu vroiai sa alegi DECAT OAMENI (si din prostie si pentru ca manipulezi)

Un om onest STIA la momentul votului ca alegerea nu e doar intre oameni ci si intre partide.
Daca atunci te vaitai ca nu ai "oameni" pe care sa-i votezi - pt. ca bietii fraieri sa nu vada ca au de ales si intre partide - acum baga-ti povestile si criticile despre "partide" unde stii tu mai bine.

Pentru ca prin absenta ai ales Partidul PSD.

"Asa ca vezi-ti de PSD".

@dan Selaru, ai votat PSD ?

AristotelCostel spunea...

@andra

Te-as lasa sa cugeti pe campii, dar a inceput sa vorbeasca gura fara tine.

Tu nu poti pricepe ca eu nu sunt de acord ca statul roman sa cumpere cloacele lui negoita si a celorlalti sponsori PDL?

In plus, oamenii scosi la inaintare m-au oripilat!!!

Cum as putea sa votez un partid al carui personaje imi trezesc dubii serioase si cu ale carui politici nu sunt de acord???

S-a ajuns la un echilibru pe care l-am considerat sanatos in campionatul national de furat gramada, insa, se pare ca PDL si PSD au exact aceleasi obiective, motiv pentru care si Dan Selaru a intrat in opozitie.

P.S. Rationamentele ilogice insotite de jigniri...ma pun pe ganduri.

Anonim spunea...

>costel
te abandonez aici. una e sa discuti cu manipulatori de profesie, alta e sa discuti cu prostii. cu prostii discutiile cel putin au farmec.

PDL si PDL NU SUNT LA FEL.
Nu se poat compara mere cu pere dect cand vorbesti pt. idioti.
Au ceva de spus in legatura cu asta?
NU TOTI SUNT LA FEL
http://axum1.wordpress.com/

Discut despre partide doar pe aceasta baza a comparatiillor intre partide ca intreg.


@DAN SELARU

Astept un raspuns "OBIECTIV"

Ai votat PSD prin absenta ?

Pt. ca vreau sa stiu fata de cine esti azi in opozitie, pt. ca e "cool" sa fii in opozitie cu cei pe care i-ai votat, nu ?

AristotelCostel spunea...

Eu nu stiu cu cine nu vorbesti tu, dar s-ar putea sa ai dreptate...

"
PDL si PDL NU SUNT LA FEL."

Viorica spunea...

@ Andra
Si daca eu am votat dar nu sunt de acord cu tine ca PDLul iubit cu patima de tine e "cel mai curat', (si nu sunt de acord cf principiului "Hotul neprins e negustor cinstit") fac si eu parte dintre prostii care trebuie sa asculte ce zicea madam PDlista al carei nume nu-l pot retine "Ciocu mic"?
Ei bine, SUNT IN OPOZITIE PENTRU CA AM VOTAT!

Anonim spunea...

PDL si PSD NU SUNT LA FEL.
Nu se poat compara mere cu pere dect cand vorbesti pt. idioti.
Au ceva de spus in legatura cu asta?
NU TOTI SUNT LA FEL
http://axum1.wordpress.com/

@DAN SELARU

Astept un raspuns "OBIECTIV"

Ai votat PSD prin absenta ?

Pt. ca vreau sa stiu fata de cine esti azi in opozitie.

Pt. ca, pentru a vedea unde este PUTEREA, ma uit la TELEVIZIUNI.
E vreuna care sa sustina PUTEREA si CIOLANUL?

Daca e CIOLAN - unde sunt laudatorii lui ?

Guvernul PDL-PSD va avea opozitie peste tot: in parlament, in PSD, in PNL, la TOATE TELEVIZIUNILE

Deci, CINE e la putere ?

Anonim spunea...

@Viorica

Citeste cu atentie ce am scris mai sus. "ciocu mic" nu inseamna ca n-ai voie sa iti spui parerea inseamna ca nu ai voie sa fii nemultumit (pt. ca de-asta N-AI votat, nu? esti nemultumit ORICE s-ar intampla, esti un "credincios al lui Allah al raului).

daca insa ai votat ai voie sa fii multumit/nemultumit numai de partidul pe care l-ai votat. e logic, nu ? :)

ca "esti de parere" ca PDL nu e cel mai curat, iti dau dreptate. eu n-am spus ca e cel mai curat, ci ca e cel mai curat - la distanta astronomica chiar - in comparatie cu PSD si PNL.
Pentru asta merita sa fie votat de fraierii care s-au lasat prostiti de propaganda PSD-ista a absenteismului. acum sa se zgarie pe ochi - cei care sunt onesti - iar cei care sunt pacalitori sa se dea pe fatza cu PSD-ul.

AristotelCostel spunea...

@Andra

Un PDL cu peste 50% voturi insemna putere discretionara si intoarcerea in 2000-2004. Iata ca si 70% PSD+PDL e cam tot aia.

Cine e la putere?

Niste "roade-ciolane" care omit potentialul negativ al crizei financiare mondiale si al crizei economice in care a intrat Romania.

Absenteismul revigoreaza societatea civila, iar politicienii au datorii foarte mari fata de romani.

Ne doare-n bascheti de "curatenia morala" cand auzim aceste vorbe de la o trufanda casatorita cu ditamai afaceristul, de la toape cu jipane si succesuri, de la fel si fel de Gaunoi imbogatiti prin contracte cu STATUL ROMAN!!!

Basescu a castigat alegeri pe vot anti-Nastase si anti-PSD, iar alianta asta, daca esti normal la cap, te lasa MASCA!!!

Votantii PDL sunt violati!!!

Anonim spunea...

costele mama tu n-ai DREPTL sa vorbesti in numele niciunui votant
al PDL cu atata mai putzin

tu ai dreptul doar sa vorbesti in numele PSD si al PUTERII
PUTEREA si CIOLANUL e acolo unde sunt laudatorii, deci la PSD si PNL.

Tu ai dreptul "moral" sa critici "curatenia morala" a partidului pe care l-ai votat - PSD - nu pe cel pe care nu l-ai votat (PDL) si sa vorbesti despre "morala" PSD-ului.

Viorica spunea...

Draga Andra
Nici nu-ti dai seama cat ma intristeaza inversunarea ta, care de fapt tradeaza niste ochelari de cal care te facsa vezi ca unica salvare a tarii sta in PDL, ca si furia ca de fapt te-a dezamagit prin alianta contra naturii pe care a semnat-o de bunavoie si nesiluit de nimeni. Imi cer scuze daca te simti insultata, impresia mea e ca discursul tau seamana ca doua picaturi de apa cu cel rostit de cei care vedeau in manifestantii din Piata Universitatii din 90 niste slujbasi pusi si platiti acolo de agenturili. Adevarul e ca,asa cum am spus si in blogul meu, Feseneaua s-a refacut cu acordul ambelor parti, si daca e cineva de vina, nu trebuie sa cauti in ograda mea. Iar tu TREBUIE, ca votanta a PDL sa inghiti si broasca raioasa a aliantei la care nu i-a obligat nimeni.

Anonim spunea...

REALITATEA OBIECTIVA A LUI SELARU

"Obiectiv" vorbind, Dan Selaru a votat prin absenta PSD.


CEI MAI MULTI PATATI

● PSD+PC+PNL, gruparea politica cu CEI MAI MULTI candidati cu probleme de integritate
Lider absolut la toate categoriile dupa toate criteriile: PSD+PC
Alegeri parlamentare Noiembrie 2008
Coalitia Romania Curata: 244 de candidati penali, traseisti si cu probleme de integritate
HotNews.ro
Marţi, 18 noiembrie 2008
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-5150777-coalitia-romania-curata-244-candidati-penali-traseisti-probleme-integritate.htm


● PSD+PC+PNL, gruparea politica cu CEI MAI MULTI candidati care au votat impotriva Statului de Drept
Lider absolut la toate categoriile dupa toate criteriile: PSD+PC
Alegeri parlamentare Noiembrie 2008
Coalitia Romania Curata: 244 de candidati penali, traseisti si cu probleme de integritate
HotNews.ro
Marţi, 18 noiembrie 2008
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-5150777-coalitia-romania-curata-244-candidati-penali-traseisti-probleme-integritate.htm


● PSD+PC+PNL, gruparea politica cu CEI MAI MULTI candidati traseisti care au trecut prin minimum trei partide
Lider absolut la toate categoriile dupa toate criteriile: PSD+PC
Alegeri parlamentare Noiembrie 2008
Coalitia Romania Curata: 244 de candidati penali, traseisti si cu probleme de integritate
HotNews.ro
Marţi, 18 noiembrie 2008
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-5150777-coalitia-romania-curata-244-candidati-penali-traseisti-probleme-integritate.htm


● PSD+PC+PNL, gruparea politica cu CEI MAI MULTI candidati “patati”
Lider absolut la toate categoriile dupa toate criteriile: PSD+PC
Alegeri parlamentare Noiembrie 2008
Lista candidaţilor “pătaţi”(I)
EVZ, 13 Noiembrie 2008
http://alegeriparlamentare2008.ro/emain/articolul/828418/quotDalmatieniiquot-care-vor-in-Parlament

Lista candidaţilor “pătaţi”(II)
EVZ, 19 Noiembrie 2008
http://alegeriparlamentare2008.ro/emain/articolul/829000/quotDalmatieniiquot-care-vor-in-Parlament


● PSD+PC+PNL, partidul cu CEI MAI MULTI candidati legati prin cumetrii si relatii de rudenie
Lider absolut la toate categoriile dupa toate criteriile: PSD+PC
Alegeri parlamentare Noiembrie 2008
Uninominalul, o afacere de familie
Florin Ciornei
EVZ, Miercuri, 19 Noiembrie 2008
http://alegeriparlamentare2008.ro/emain/articolul/828964/Uninominalul-o-afacere-de-familie

AristotelCostel spunea...

@Andra

N-am votat. Cu IQ-ul treci de 10?
Am dreptul moral sa critic ce nu-mi convine si, in plus, nu am nicio stampila la activ de care sa-mi fie rusine.

Ati luat, mama, 3 mandate in plus? Deci ati castigat alegerile! Bafta! Succes! Altceva mai doresti?

Anonim spunea...

@ vio

Ai schimbat subiectul (care era absenta de la vot si responsabilitatea Absentilor), faci atacuri la persoana destul de josnice si imi atribui intentii pe care nu le am.

Discut despre guvernarea PSD-PDL cat vrei tu atat timp putem discuta pe o baza de "obiectivitate". FSN, si imoralitatea guvernarii PSd-PDL (inainte ca ea sa existe macar) sunt aberatii care fac parte din campaniile de tampire in massa din ultimii 4 ani (care au avut ca rezultat faptul ca avem un parlament ales de o majoritate cu 10 clase).





Draga Andra
Nici nu-ti dai seama cat ma intristeaza inversunarea ta, care de fapt tradeaza niste ochelari de cal care te facsa vezi ca unica salvare a tarii sta in PDL, ca si furia ca de fapt te-a dezamagit prin alianta contra naturii pe care a semnat-o de bunavoie si nesiluit de nimeni. Imi cer scuze daca te simti insultata, impresia mea e ca discursul tau seamana ca doua picaturi de apa cu cel rostit de cei care vedeau in manifestantii din Piata Universitatii din 90 niste slujbasi pusi si platiti acolo de agenturili. Adevarul e ca,asa cum am spus si in blogul meu, Feseneaua s-a refacut cu acordul ambelor parti, si daca e cineva de vina, nu trebuie sa cauti in ograda mea. Iar tu TREBUIE, ca votanta a PDL sa inghiti si broasca raioasa a aliantei la care nu i-a obligat nimeni.

Anonim spunea...

>costel

cine n-a votat nu are dreptul "moral" sa critice.
pt. ca atunci inseamna ca s-a MINTIT pe sine insusi cel putin odata, atunci cand n-a votat.
In realitate manipulatorii de "absenteism" MINT TOT TIMPUL.

Anonim spunea...

Responsabilitatea Absentilor

Este cineva atat de "tare" incat sa abordeze acest subiect - care presupune de fapt sa vorbesti despre ceva foarte greu de abordat, pentru ca ne defineste PE TOTI LA FEL: despre Lasitate?

Anonim spunea...

Este - de fapt - cineva atat de "moral" incat sa poata vorbi despre propria lui i-moralitate ?

Viorica spunea...

@ Andra
Cine zice ala e! Tu ai zis ca am dreptul sa vorbesc doar in numele partidului pe care l-am votat. Iti servesc acelasi medicament, nue vina mea ca e amar. Daca te-ai fi ostenit sa citesti macar cateva randuri din cele scrise de mine poate ai fi vorbit altfel dar nu, tu le stii pe toate, noi ceilalti avem, cum zicea un arab inca influient in Romania, aliat pe atunci cu FSNul aflat la guvernare cu peste 66%,doar dreptul sa trecem strada pe zebra.

AristotelCostel spunea...

@andra

Absenteismul reprezinta o optiune de vot! Daca tot m-ai cautat pe net, de ce nu mi-ai dat link si la paginile unde am spus ca mi s-a oferit o punga portocalie cu o zi doua inainte de vot?

Nicusor Paduraru, deputat PDL Iasi, om de casa al familiei Prisecaru, familie protejata de sistemul securistoid, familie care deruleaza in principal afaceri cu statul.

Vrei sa mai discutam despre principiile responsabilitatii absentilor?

Cati au facut puscarie pentru coruptie si delapidare?

Nu stiu care-i problema ta, dar logica nu ti-e pe plac.

Viorica spunea...

Inca ceva: faptul ca ai cateva clase mai mult decat majoritatea iti da dreptul sa-i dispretuiesti pe cei care S-AU DUS la vot si nu au votat in proportie de masa "cel mai curat" partid?
Votul nu e obligatoriu, e doar un drept la care unii, bine sau rau, e alegerea lor, au hotarat sa renunte.
Te cam bati cu caramida in piept ca esti morala, atentie la cel care ridica primul piatra, daca esti in stare sa intelegi ce vreau sa spun. Cat despre faptul ca in realitate ataci singurul partid aflat ferm in opozitie, spune multe despre discernamantul politic pe care il ai.

Anonim spunea...

>costel: ce optiuen resprezinta absenteismul? Ca eu vad ca tu esti de fapt anti-PDL

>viorica
tu vorbesti despre cum ti-ar placea tie sa arate realitatea.
Eu am votat PDL, vorbesc despre PDL. Tu ce partid ai votat daca vorbesti tot despre PDL?

AristotelCostel spunea...

Doru Tompea, candidat PSD, profesor Univ. Petre Andrei, securist cu acte, tentat de imunitate parlamentara.

Tu chiar nu vrei sa intelegi ca eu pot vota mascarelile astea?

Anonim spunea...

>viorica

1. elimina "scamele" (adica insultele si agatzatorile) din discutie daca vrei sa discuti cu mine.
nu ma dau "morala" vorbesc "despre" moralitatea celor care n-au votat si despre responsabilitatea lor - pentru ca ei nu o fac.
nu dispretuiesc votantii cu zece clase, iar imi atribui intentii aberante. Constat REALITATEA.
Avem un parlament ales de analfabetzi.
Ai ceva de comentat la asta fara sa atribui oricui "dispret" si alte "scarbe?

Viorica spunea...

Daca citeai blogul aflai. Deci nu am dreptul sa vorbesc despre PDL daca nu l-am votat? Ciocu mic adica? Atentie, inca n-ati ajuns la guvernare!

Anonim spunea...

>costel

1. atunci de ce vorbesti si de ce esti nemultumit acum?

2. de ce n-ai votat un partid ?

3. in ambele cazuri ai votat CEL MAI( MARE RAU, adica PSD plus oamenii lui.

4. TE SIMTI BINE CA AI ALES CE-I MAI RAU ?

PAUZA
Revin maine.

Viorica spunea...

Pe ce date stiintifice te bazezi cand vorbesti de REALITATE? Despre REALITATEA de la exit poll?

AristotelCostel spunea...

@viorica

Cred ca trebuie sa ies cu o declaratie in presa sa-mi cer scuze ca am favorizat PSD-ul la aceste alegeri prin ...neprezentarea mea la vot.

Cu toate ca nu am nici macar un motiv sa votez PDL-ul, lenea si lasitatea mea ne-au adus in aceasta situatie complet nedorita, in care PDL-ul trebuie sa intre la guvernare alaturi de alti fripturisti.

Sincer, voi regreta etern!

Anonim spunea...

draga femeie

uite ce-am scris eu:

Eu am votat PDL, vorbesc despre PDL. Tu ce partid ai votat daca vorbesti tot despre PDL?

Si ce-ai inteles tu:

Daca citeai blogul aflai. Deci nu am dreptul sa vorbesc despre PDL daca nu l-am votat? Ciocu mic adica? Atentie, inca n-ati ajuns la guvernare!

Foarte bine ca ai votat, eu ma bucur, dar discutii ca cele de mai sus te rog sa porti cu vecinii tai de la bloc nu cu mine.

@DAN SELARU, astept un raspuns. vreau sa stiu daca ai votat PSD ca Viorica si Costel :)

confruntadurerea spunea...

@Dan: cred ca era important sa scrii la tine (si nu la mine) pe blog ca preiei citatul din Buddha. Sigur, el este un bun comun, la fel ca intreg buddhismul dar eu niciodata nu m-as lasa inspirata de un citat gasit undeva fara sa mentionez unde l-am gasit. Asa cum stii, eu mentionez pana si comentariile de la mine de pe blog care mi-au dat starea potrivita pentru un post.

E o chestie de maniere pe net si nu numai, ar putea parea o prostie pentru "majoritatea romanilor".

Ceea ce ma supara cel mai mult este ca acest citat reprezinta esenta unei abordari a existentei iar tu l-ai folosit pe marginea (la propriu si la figurat) unui text marunt.

AristotelCostel spunea...

@andra

vreau sa stiu daca ai votat PSD ca Viorica si Costel

Fatuca, lipsa de succesuri ar trebui sa te intareasca. Mai ia si tu, din cand in cand, o lingura de carbohidrati. Nu se poate, mama, sa ramai asa...negandita.
N-am votat PDL, PSD, PNL, PRM, PNG, PC.
Vezi ce onorabil sunt?

Viorica spunea...

@Andra
Cam cat de proasta ma crezi sa sustii ca n-am inteles ce ai zis?
@Costel
"S-a demascat,s-a demascat!" ca sa-l citez pe primul presedinte PD,acum mare PNList. Ca sa fim morali n-avem alta scapare decat sa intram in corul laudatorilor PDL, "cel mai curat si mai uscat".
Oricum discutia asta incepe sa semene din ce in ce mai mult cu un forum, atata vreme cat Dan, din motive de el stiute, ne lasa, in mod suveran, pe noi sa ne batem cu morile de vant. Bineinteles ca n-am votat PSD (as mai fi zis eu cuvantul ala infam, feseneaua?) dar cei care vor sa ramana dezinformati aleg intotdeauna numai ce le convine.

Dan Selaru spunea...

Alooooo, nu poate omul sa aiba si alta treaba ca faceti scandal aici :-)). Pe ce naiba s-au scris atatea comentarii? Indiferent ce s-a scris Viorica are dreptate. :-)))

Viorica spunea...

@ ANdra
Uite de ce am pus intrebarea de mai sus,citez din marea personalitate care te pretinzi ca esti:
"daca insa ai votat ai voie sa fii multumit/nemultumit numai de partidul pe care l-ai votat. e logic, nu ? :)"
Deci daca n-am votat PDL "ciocu mic!", n-am voie sa fiu nemultumita de el (sau de PSD,PRM,PNG sau oricare alt partid)?

Viorica spunea...

@ Dan
O, cat ma flatarisesti!Ultimul meu comentariu s-a intersectat pe drum cu al tau.

Dan Selaru spunea...

N-am citit niciun comentariu decat pe al tau, ultimul, ca azi am avut treaba. Am vazut ca sunt doi combatanti si cum tu esti persoana pe care o cunosc cel mai bine si stiu ca nu exagerezi tu trebuie ca ai dreptate. Acum plec din nou. Mai pe seara ma uit ce s-a scris si vad atunci. M-au injurat?

Anonim spunea...

Dane... eu ma vopsesc in neutru domnule. De fapt ma revopsesc, poate s-o mai fi sters vopseaua din trecut. Pe mine au inceput sa ma amuze teribil. Cred ca sunt in cea mai fericita postura. Rad de ei. ;)

Viorica spunea...

Ihi, fata aia, Andra, care ma trimite sa port discutii cu vecinii de la bloc si inca cineva, care e suparat rau pe tine din motive de buda, e clar ca n-a citit ce scrie jos de tot pe blogul tau.

Viorica spunea...

@ Andra
Fataaaaa! Inainte de a mai pune mana pe tastatura, da rogu-te un click pe dreapta paginii, pe fuck you tovarasi,si uita-te la lista de colaboratori, sunt unu si unu, toti cu 10 clase, ba chiar e si un dipotat in Parlamentu' Romaniei votat la 30 Noiembrie.

Dan Selaru spunea...

Am ajuns si eu sa vad razboiul, cu ghilimele, incrancenarea e lucrul pe care-l urasc cel mai mult. Andra, n-am votat, din motive tehnice, legale faurite de cei care au facut legea. Cata campanie pro vot am facut eu n-ai facut tu cu toata razvratirea ta pe care o inteleg. Aristotel e treaba ta ca n-ai votat asa cum e si a mea, avem toate drepturile din lume, ma rog, cu logica nu stam toti la fel. Merci Viorica pentru rezonabilitate. :-)))

confruntadurerea - ti-am raspuns la tine. Daca vrei sa o fac si aici e ok, scuze, nu te inteleg insa. Esti contradictorie ma cherie.

Unknown spunea...

N-ai pt ce, asa e naturelul meu. Rezon :D

Anonim spunea...

@Dan Selaru

Mersi pt. raspusn. Faceam un studiu despre cum isi inteleg autorii absenteismului rezultatele actiunii lor, acum post factum.

Gasesc pe costel care n-a votat pt. ca e anti-PDL, si problema lui e inca PDL. Nu vad nicio logica aici.
Gasesc pe Viorica - foarte virulenta, atribuind intentii din orice - care nu vrea sa spuna cu cine a votat - dar are de asemenea o problema cu PDL.

Niciunul nu-si asuma deci propria optiune.
Nu, nu e doar treaba "lui" - a lui costel - ca n-a votat.
A dori sa votezi - dar si a dori sa nu votezi - NU E NUMAI PROBLEMA TA.
E singurul moment in care tu, un individ, indraznesti sa vrei sa schimbi destinul ALTORA.
Iti iei un drept asupra lor.

PS: Arata-mi si mie dane cum ai facut tu campanie pro-vot ca sa ma inspir si eu de la un om mai priceput ca mine :)

Viorica spunea...

Fatooooo,n-ai invatat sa citesti? Am scris pe blogul meu cu cine am votat,sau n-ai ochelarii la tine? Si de ce nu te-ai dus, cum te-am rugat, la Fuck You Tovarasi, ca si de acolo ai fi aflat care sunt afinitatile politice ale colaboratorilor blogului? Sau ai cu adevarat ochelari de cal? Ba nu,esti rauvoitoare! Studii de-alea se faceau inainte de 89 la Scoala din Baneasa. Nu stiu de ce imi mai bat capul cu tine, n-ai inteles nimic din ce s-a scris aici.

Anonim spunea...

@Dan Ar fi bine sa existe institutii/institutte/ong-uri care sa "studieze" si sa combata mizeria asta extrem de grava cu absenteismul care a reusit foarte bine propagandistilor PSD si PNL. Din pacate nu sunt decat eu.
Daca ii vine cuiva ideea de o asociere pt. un proiect de genul asta, ma ofer voluntar.

@Dan astept sa-mi arati ce te-am rugat.

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

"Gasesc pe costel care n-a votat pt. ca e anti-PDL, si problema lui e inca PDL. Nu vad nicio logica aici.
Gasesc pe Viorica - foarte virulenta, atribuind intentii din orice - care nu vrea sa spuna cu cine a votat - dar are de asemenea o problema cu PDL."
Draguta mea, vrei sa fiu virulenta si sa atribui intentii din orice? OK, facem un exercitiu.
Hai sa analizam prestatia persoanei care semneaza Andra (pe internet se poate disimula orice, incepand de la nume si continuind cu genul, profesia,etc, mai ales cand postarile sunt cvasi anonime, ca ale persoanei analizate) si sa vedem ce a scris ea pe aceasta pagina.
1. L-a atacat virulent pe Dan, invinuindu-l ca ar fi autorul moral al aliantei PSD-PC+PDL.
2. L-a atacat virulent pe Costel aducandu-i aceleasi acuze.
3. A atacat atat PSD, PC cat si PNL, pretinzand ca PDL e cel mai curat partid din tara.
4. Pe mine m-a trimis sa discut cu vecinii de la bloc, presupunand ca nu am destula scoala, din moment ce nu am votat cu PDL, pt ca citez: "avem un parlament ales de o majoritate cu 10 clase" "Avem un parlament ales de analfabetzi" las la o parte ca aflu cu uimire ca cei cu 10 clase sunt analfabeti.
5. Cam cati neuroni trebuie sa ai ca sa citesti "SUNT IN OPOZITIE PENTRU CA AM VOTAT"si sa sustii ca nu vreau sa spun cu cine am votat?
In concluzie (precizez din nou ca e doar un exercitiu)
Persoana care semneaza Andra e o PROVOCATOARE NERUSINATA.
Ia spune, mai tovarase, ce prima ti-au promis sefii daca iti indeplinesti cu brio misiunea? Sau nu se mai plateste ca altadata?
Anumite reflexe nu dispar niciodata, cele antidemocratice, autoritare, totalitariste s-ar putea sa nu mai fie recunoscute ca atare de cei mai tineri, dar cei care le-au "gustat" din plin inainte de evenimentele pe care incepem sa le aniversam azi le recunosc, indiferent de ambalaj.

Anonim spunea...

Viorica draga

Din respect pt. varsta ta (respect neimpartasit si de tine :)) iti spun doar ca de acum inainte nu mai e cazul sa astepti vreun raspuns de la mine, oricate infierari din astea o sa mai scrii.

Anonim spunea...

Mazar Pasha ..si el ceva: Mon Cher, PNL vine din Istorie si daca va merge in Istorie va fi si contributia d_Voastre, a unor intelectuali care gindesc sofisticat si voteaza PDL-PLD sau prietenii dinPSD. Bravos Natiune....!

Anonim spunea...

PNL si-a pierdut credibilitatea re: democratie, justitie si stat de drept si n-o sa fie niciodata anti-PSD. it's that simple.