joi, 19 februarie 2009

18 februarie 2009

PDL şi PSD se iubesc la centru, fac Buget, resping pe bandă aiurelile PNL care stau cu miile pe post de amendamente, construiesc biserici prin toată ţara, că e Buget de criză şi ne trebuie spaţiu unde să ne rugăm să se termine criza, dau afară pe considerente de neîncredere femei gravide. Guvernul dă şpagă Parlamentului să-i voteze Bugetul, e frumos.

Avem şi tichete de vacanţă de la madam Elena Udrea, ca să mergem la cimitir, poate, pe drumurile comunale asfaltate proaspăt. Vorba lui Tudor Octavian, 20 de găuri de 1 metru nu fac o fântână de 20 de metri, aşa şi Parlamentul cu drumurile, 100 de drumuri comunale nu fac un Bechtel şi nici 100 de biserici nu aduc morala în Parlament.

La Găneasa, judeţul Olt, localnicii se bat cu veneticii politici care încearcă, prin metodele specifice, mici, bere, pumni în gură, influenţarea rezultatului electoral. S-a ajuns la gloanţe. Bine că nu şi la morţi. Şi bătaia e între PSD şi PDL. Cu violări de domiciliu şi răniţi.

Liviu Dragnea solicită parlamentarilor să nu voteze Bugetul fără amendamentele liderilor de judeţ. N-o să-l ia nimeni în seamă. De parcă ăia de la judeţe sunt din altă ţară şi nu sunt în partidele care fac Guvernul. Rufele se spală la televizor "Baronii" strică prin pretenţii nejustificate gândirea genială a ministrului Pogea.

Pe care eu, în prostia mea, n-o înţeleg. Avem sau nu Buget de criză? Că e cel mai mare din toate timpurile, conform estimărilor, noroc că noi ştim că s-a terminat campania electorală, ei nu. Dacă e cel mai mare de ce e tăiată Agricultura? Că oamenii ăia cultivă porumb şi cresc purcei, nu sunt cercetători care nu fac nimic, doctori care iau şpagă sau profesori incompetenţi. Armata se luptă prin lume, de ce i-au tăiat banii, oamenii ăia mor pentru ţară, cauza pentru care mor nu intră în discuţie.

Se bagă 40 de milioane de euro în reabilitarea termică a blocurilor. Şi restul de 10160 milioane unde se duc? În biserici, drumuri comunale, unde? Stau câte 14 ore în Parlament ca să nu aprobe amendamentele PNL dar nu sunt în stare să găsească un ins, coerent, care să explice maselor populare ce fac cu banii. Nu cred că o să ieşim din criză cu 50 de blocuri reabilitate, 100 de biserici şi 1000 de km de drum comunal, toate făcute anul ăsta, eu cred că sunt optimist cu asemenea realizări. Dacă s-or face şi astea. Şi, de fapt, până acum n-am văzut decât ajutorarea drumarilor şi constructorilor plus turismul. Restul sunt în criză. Infrastructură înseamnă şi linii de înaltă tensiune, termocentrale, centrale nucleare, îndiguiri, sisteme de irigaţii, sateliţi, împăduriri, Internet, multe altele. Despre ăştia de ce nu vorbeşte nimeni?

Tăriceanu a mânărit marea şi a dat-o degeaba în spiritul lui Năstase. Acum e gata de lupta cea dreaptă cu Boc în Justiţia aia românească care-l ţine pe Năstase imun cum e găndacul de bucătărie imun la radiaţii. Palavre din partea ambilor. N-avem secretari de stat, purtător de cuvânt la Guvern, corp de control al Primului Ministru, cine ştie ce nu mai avem.

Totul este o imagine ireală a situaţiei care se agravează zilnic. Ieri mi-au tăiat 60 la sută dintr-un proiect. Sunt fericit, alţii au scăzut cu 77 la sută.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Imediat dupa alegerea lui Basescu am ramas surprins de ura si scarba unora din massmedia fatza de omul respectiv, sentimente aparute din senin chiar de a 2a zi. In timp, multi din aceia s-au orientat spre culcuse mass-media caldutze unde anti-base e politica editoriala in 90% din stiri.

Vad ca si dv incepeti sa suferiti de o ura fara logica si absolut gratuita fatza de actuala putere (cea noua). Incercati sa va orientati spre TV ca cei pomeniti mai devreme? Pe cand va vad la OTV, OTV-Realitatea, OTV-Antena 3?

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Vaca Verde spunea...

Hihihi! Mare lucru, Dane, sa-ti bata celebritatea la usa pe timp de criza... Cati au sansa asta? :)
Daca publicu' o cere!...

Succesuri!