vineri, 20 februarie 2009

Supărat, pentru cerşetători, fraţi mei

Că nu ne iubeşte Guvernu că nu ştie de suferinţili noastre, care nu mai avem bani dă proecte să mănânce şi gura noastră neşte pâne. Că numai deun suc mai avem. Hai, mâncaţaş gura ta dom menestru dăne şe noo neşte bani că te votăm, şi noi şi famelia noastră. Hai că neadaptarăm la nivelu mata dalegători pe carei iubeşte inima ta sensiblă de profesor deuniversitate. Pupatear Vanghele, pretenu tău dom profesor, da dăne şe noo neşte bani cai dat la beserici si poti să dai şi la cerctare să mănînce şi gura la copii lor. Aşa săţ ajute Dumnezeu pe carel iubeşti mata că tare bun eşti.



Cemi place când pune intelectuali muzică. Hopscurantişti ăia den Parlament votară hamendamentu ăla cu bugetu ezecutat al cercetari? Aia care vine cu gărlreacşăn e pentru Nuţi.

22 de comentarii:

AristotelCostel spunea...

Nu prea sunt la curent cu ...bugetul cercetării, însă cred că banii vor ajunge pentru plătirea etapelor din 2008 şi achitarea avansului pentru proiectele din 2009, iar în acest an se vor derula până la 0 competiţii.

Am văzut că şi Cristian Sima, fost aproape nimic universitar înainte de a deveni băieţaş la bursă a spus că cercetarea nu a oferit mai nimic în ultimii ani. Nu mă aşteptam la vorbe goale chiar şi de la şmecherul ăsta, dar dacă el o spune înseamnă că cercetarea românească nu merită bani. Deci, mai întâi subfinanţezi un domeniu vreo 15 ani, pe urmă, datorită integrării într-o lume civilizată eşti obligat să finanţezi şi prostia asta de cercetare, cercetătorii se trezesc cu infrastructură de cercetare şi când să bage aparatura în priză apar dobitocii care observă lipsa de rezultate şi se taie finanţarea.

Super ţară, frate!!!

Anonim spunea...

Io sînt anonimu Maicăl șî ci vreu io sâ zîc di la început iesti câ domnu Șelaru nu scrii corect pă românește încă din prima propoziție iel face un dezacord că nu se zice să mănânce si gura noastră în ghilimele (că așami aduc io aminte că neanvățat doamna la română) da se zice să manăncă și gura noastră că copiii si famelia mănancă mereu și la prezent io așa neanvățat doamna că este prezentu la verbu a mânca ca io am fost la școală ca sanvăț ca mama mia zis ca dacă nu ai carte ai parte (sau invers că nu mai țiu minte de atuncea ca trecut mulți ani) și dacă am fost la școală pormă am fost si la facultate că tot mama zicea că ie bună ea și facultatea asta mintală la ceva (la aia care o are o are, la ailanți care no are cum e aia care face si desface si nu mai stie cum sa face buget si sa conduce țară nu e supărare ca de unde nu e nici Dumnezeu nu cere ca așa nea spus noă domnu la religie) și dupe aia când am terminat si cu facultatea am zis io că ce e cu cercetarea asta de care vorbește lumea că e bună si duce la progres și mai bine și numa ce mam apucat și io de cercetat în cercetare și dacă zice guvernu că nu ne trebe cercetare io crecă sunt și io de acord că e toate bune și frumoase că e mai bune drumuri bune sa are lumea, ăștia din cercetare une să rămăie căn nu mai are servici că nui așa ca ție mai mare dragu sa ramăi pe drumuri căn e bune da căn e pline de gropi te duce la desperare?

Anonim spunea...

stimatului autor, o vorba sa asculte de-aici, din transee. cercetarea romaneasca nu inseamna numai 40 de profesori universitari care-si dau granturi unii altora prin rotatie, ca sa se umple de bani. inseamna si o multime de oameni care efectiv lucreaza. mare parte exclusiv pe proiecte, deci intr-un regim totalmente nesigur. sunt, pe deasupra, in multe cazuri, prost sau foarte prost platiti.
daca partidele politice parlamentare nu inteleg sa respecte angajamentele politice luate prin semnarea cartei pentru educatie si prin aprobarea, ca HG, a PN II, si lasa oamenii literalmente pe drumuri, veti avea nemultumiti. poate ca la Dvs. acasa e cald, si asta va face sa credeti ca aveti dreptul la arogante. dar e ca si cum ati ride de niste confectionere date afara dupa ce s-a incheiat contractul cu firma italiana. aceasta e situatia. aveti tupeul sa rideti de amaritele alea de cusatorese?

Anonim spunea...

arta Saatchi fac un clasament cu cei mai> > renumiti > artisti din sec XX. BRANCUSI era pe locul 2 (doi)> > > la 300 (trei sute) de voturi distanta de Picaso dar a > fost> > depunctat cu 2000 puncte initial pe motiv ca > era votat masiv> > din Romania. Trimite link-ul la > toti prietenii tai. Voteaza> > si TU. . ia doar 30 > secunde (acum e pe locul 17 => inca> > poate fi > salvat) -------------- Trimite link-ul la oricine !!!> > > http://www.saatchi-gallery.co.uk/artvote> > >

Anonim spunea...

Sincer, nu pot decat sa ma bucur pentru soarta cersetorilor tai. Daca au asculat de "inteligenti" ca tine si n-au votat, astazi pur si simplu nu au dreptul decat sa taca si sa fie fericiti cu absolut tot ce li se-ntampla -

Pentru ca daca n-au votat, au facut-o pentru ca spuneau ca "oricum e rau", deci acum se intampla EXACT ce si-au dorit, deci n-au decat dreptul sa constate ce si-au dorit si sa fie fericiti !

Ceilalti care au votat, adica toti taranii si toate babele constiincioase, capata si ei ce si-au dorit, adica: biserici, trotuare, scoli, gradinite, biciclete, pufoaice - si inca le capata PE MERIT, pentru ca au facut ceva pentru asta: au votat si inca vor mai vota

Prezenta la vot in mediul rural incepe sa se apropie de 90%, asa ca cersetorii nu numai ca vorbesc la pereti, dar trebuie sa le si multumeasca peretilor ca sunt tacuti si nu le spun nimic din tot ce-ar merita s-auda :)

Deci, cine vrea sa aiba si legitimitate cand se "da" nedreptatitu sortii - acum si pe mai departe - sa vina cu "dovada" votului, sau daca nu, cu dovada ca a facut campanie pro-vot in 30 noiembrie 2008
Daca nu, de la ABSENTI sa ceara tot ce le doreste sufletul lor... pentru ca ABSENTII le stiu pe toate si au de toate pentru toti... :)

Anonim spunea...

Dreptul de a pretinde vs Dreptul de a NU vota

Sau si mai simplu spus - asa, cam pt. mintea tuturor cersetorilor - daca nu votezi si esti si platitor de taxe, asta e echivalent cu a da dreptul Statului sa utilizeze banii din taxele tale dupa cum are EL chef

Si-ti iei adio si de la dreptul de a protesta ulterior, pentru ca asta AI ALES.

Anonim spunea...

Anonimu Maicăl are o intrebare pentru dudia Andra: de unde știți dvs. stimabilă că cercetătorii sau "inteligenții" de care au ascultat n-au fost la vot ?

Și ca sa merg puțin mai in detaliu (pentru că mai am cateva curiozitați) dacă toți cercetătorii care au fost la vot vin cu dovada (buletinele ștampilate la zi) ce o sa faceți dvs. cu partidul dvs. o să mariți bugetul la cercetare sau o sa le dați si lor niște biciclete și pufoaice ?

Afirmația ca pot să vină cu dovada că au făcut campanie pro-vot e ilară si nu vreau s-o comentez.

PS. Eu vă recomand cu căldură sa vă intoarceți la manualul de Citire din clasa intâi sau a doua pentru că în titlul articolului scrie "cerșeTĂtori" și nu de "cerșetori".

Anonim spunea...

Domnu "Anonim"

Am zis bine "cersetori" adica milogi, as opposed to "cei care cer pentru ca E DREPTUL LOR sa ceara" (pentru c-au votat)

restul mai tarziu, acum am putina treaba

Andra

Anonim spunea...

Dudie Andra, eu, anonimul Maicăl, cred că e dreptul lor să ceară pentru că și ei contribuie la bugetul din care dvs. și partidul dvs. primește bani.
Numai că dvs. alături de toți (aș putea scrie si tonții) din partidul cu care vă mandriți și-l slujiți cu devotament, aveți mentalități de maneliști (statul poate să utilizeze banii din taxe după cum are el CHEF) și nu trebuie să dea socoteală nimanui.
Frumos ar fi (dar asta e utopie) să putem vedea și noi poporul ăsta format din babele de la țară, cerșeTĂtori și restul să vadă un document despre modul în care s-a calculat bugetul.

Iar treabă nu prea cred că aveți pentru că prea mult timp petreceți apărând partidul și aruncând cu noroi în toți care au altă parere decât a partidului.

AristotelCostel spunea...

@Andra

M-am linistit, se demarează contractele pe 2008. Sunt angrenat în hangara şi până se schimbă prostanii tăi de la putere nu-mi mai trebuie competiţii interne. După, cum am mai spus pe aici acu' câteva zile, mă voi căra din Romania. Rămai tu, dragă, şi votează-i pe toţi.

Legat de cerşetori, o să-l deranjez pe al treilea comentator, dar participă şi tu la competiţii pe proiecte, din postura de nesecurist, şi ai să vezi că e deranjant să vezi naivi care opinează de-a-n droanga din dragoste pentru hoţii lor favoriţi.

Anonim spunea...

Tovarasi Cersetori

1. Problema voastra nr. 1 e intr-adevar una de inteligenta, pentru ca si acum in ceasul al 12-lea vedeti votul tot ca o problema de partizanat politic si nu ca o problema de drepturi si obligatii asupra Statului, asa cum e in orice democratie.

2. E inutil sa-mi atribuiti mie sustinerea unui partid sau altul; eu sustin VOTUL deci DREPTUL de a pretinde statului sa faca cu banii mei ceea ce e bine in ordinea urmatoare a prioritatilor:
a. intai pentru mine si
b. apoi pentru Noi toti
A pretinde ceva pentru a ) si pentru b) inseamna a dori ca Statul sa aplice o anumita politica – fiscala, macro-economica, de impartire a banului PUBLIc, etc - pentru a ) si pentru b).

3. Voi v-ati sters la fund si cu propriile voastre drepturi si cu dreptul de a pretinde ceva pentru ceilalti, din moment ce nu ati votat.

4. Tovarasu Duduie: Intr-o democratie Statul da socoteala in ordinea urmatoare a prioritatilor:
I. celor care au probleme de supravietuire
II. celor care au votat
III. celor care se scarpina undeva si li se pare ca democratia nu e suficient de dezvoltata in Statul respe3ctiv – in romania nu e cazul pt. ca nu exista Societate civila
IV. celor care n-au votat, daca vreun partid mai e interesat cumva sa castige voturi

Ori, cum onor Tovarasii Intai Cersetori si Duduile Inteligente de nadejde ai patriei militeaza necontenit pentru ca poporul votant sa se reduca in Romania doar la babe si analfabeti care voteaza pentru bani, Onor Statului ii va pasa din ce in ce mai putin de Prea Inteligentele lor Miloage.

Trageti singure concluziile, Duduielor

Dan Selaru spunea...

Andra nu esti tu in masura sa vorbesti la modul general despre un grup social. Iar bataile tale de campi cu votatul, pe care le spui din noiembrie, nu au nicio legatura cu bugetul cercetarii. Si te-am mai rugat sa nu-ti mai faci reclama pe aici cu marotele tale.

AristotelCostel spunea...

@Andra

Tu vei fi veşnic la modă în România. Asta e ţara în care-ţi doresc să mori.
Poţi să scrii şi cărţi despre mersul la vot, da'n Parlamentul României nu va fi decât plutocraţie şi prostocraţie.

Marele noroc al românilor se numeşte UE, care face eforturi să mai dea peste mână favoriţilor tăi.

Nu am "militat" pentru nimic. Cum o vrea politrucii tăi ...aşa să fie. Ţări mai sunt pe lumea asta.

În rest, politrucii tăi pot să arunce bugetul pe WC-uri şi biserici, pe tinerele distribuitoare de fluturaşi cu PDL-ul, pe orice îşi doresc ei... şi tu.

Anonim spunea...

marotele "tale"

Am aceleasi drepturi de a vorbi "la modul general" despre un grup social ca si cel care arunca la gunoi votul ALTORA folosind exact aceeasi metoda: vorbind "la modul general" despre un grup social (politicienii) si despre politica. Diferenta e ca eu nu sunt ticaloasa.

EU PERSONAL nu castig nimic daca conving un om sa voteze - cu cine vrea EL.

TU insa, daca incurajezi oamenii sa nu voteze - ii incurajezi de fapt sa voteze pe analfabeti IMPOTRIVA desteptilor, si pe politicieni sa faca o politica ticaloasa

Oricum, Mr. dan, astept cu nerabdare sa te admir in action next time facand campanie pro-vot - pt. ca de data asa vei face :)

Vaca Verde spunea...

Mai, mai, ce poa' sa se-ntample cand "pune intelectualii muzica" de dimineata... Nt, nt, nt... :)
Vreau sa ma dau si eu in stamba la tine pe blog. Costa?
Ca vad ca ai trafic :D Lume buna si lume (ne)buna. Haoleu!

Ia, neamule!!!

Anonim spunea...

Andra,

Intervin din nou eu, anonimul Maicăl. Nu ințeleg ce problemă ai tu cu votul ăsta. Eu nu sunt împotriva votului și sunt convins că nici Dan nu e împotriva. Însă eu cred că e o mare diferență între a merge la vot (care este un DREPT și nu o OBLIGAȚIE) numai de dragul de a avea încă o ștampilă pe buletin și a merge la vot pentru că simți că poți alege pe cineva care să te reprezinte. Nu știu dacă ai fost pe listele electorale sau nu, însă dacă ești într-un partid (glumesc aici, sigur că ești) știi foarte bine că nu platforma partidului sau ideile de schimbare în mai bine ale membrilor partidului (exclud conducerea) călăuzesc conducerile de partid ci interesele lor personale de jmecheri. Iar liste sunt realizate tocmai in ideea de a-i ajuta pe jmecheri. Așadar, oferta de ocârmuitori la alegeri e cam aceeași în ficare an electoral. Și nu poți acuza oamenii pentru că nu găsesc pe liste pe cineva care sa-i reprezinte. Din acest motiv, ar trebui să lași deoparte argumentația asta "n-ai fost la vot n-ai dreptul".

Sa-ți dau un exemplu la scară redusă (poate te pune pe gânduri un pic): ai un copil la școală. Dai bani la fondul clasei pentru copil. Banii trebuie să-i strangă 2-3 părinți ai copiilor din clasă. Pentru desemnarea lor se votează. Da' din nefericire pentru tine cea mai mare parte a parinților propuși nu sunt de incredere (că or fi bețivi, hoți, foști pușcariași sau cercetați penal, etc. nu contează). Te reprezintă vreunul din ei? Are vreo importanță pentru tine dacă cei care vor colecta banii de la tine si-i vor cheltui sunt hoții sau cercetații penal ? Chiar dacă votezi, chiar dacă nu votezi, banii tăi vor fi pe mâini nesigure. Dacă acești casieri hotărăsc să se ducă să-i folosească cum au ei chef ești multumită? Dacă ei ar cumpara din banii strânși tot ce le trebuie copiilor lor iar pentru restul copiilor ar cumpara numai un caiet si un creion, ti-ar conveni? În cazul în care votezi ai vreo certitudine că cei aleși vor ține seama de dreptul tău de a le cere socoteală? Spune dacă ideiile tale de îmbunătățire a traiului românilor, propuse în ședințele de la partid au fost luate în seamă. Dacă nu votezi nu mai ai dreptul să te intereseze ce se întâmplă cu banii pe care i-ai dat pentru binele copilului tău?

Spui că cine n-a votat n-are dreptul să ceară socoteală celor aleși. Eu spun că n-am de gănd să le cer socoteală pentru orice, însă ei sunt datori să folosească banii pe care îi strang de la noi toți așa cum se cuvine, iar dacă n-o fac, atunci pot să-i iau la întrebări. Și a văzut tot românul că aleșii noștrii au avut grijă mai intâi de buzunarele lor, de bugetele de la parlament, s-au asigurat că nu sunt mai mici decât anul trecut, că doar numai pentru prostime țara trece prin criză. Așadar, am dreptul să fiu nemuțumit când vad că unii sunt defavorizați iar alții huzuresc. Și asta pe banii tuturor.

Revenind la vot; dacă spui că din moment ce nu am votat nu am dreptul să cer socoteală si să fiu nemulțumit de modul în care se vor cheltui banii strânși și de la mine, eu zic că ar trebui să existe și alternativa "am dreptul să nu dau bani".
Cu alte cuvinte varianta să fie cam așa: nu vreau să votez dar nici nu vreau să vă mai dau banii.

Părerea mea.
Maicăl.

PS. Dacă prezinți alternativa asta în partid și inițiați vreun proiect de lege pe cuvant de onoare că-mi voi schimba complet atitudinea. Și gândirea.

Anonim spunea...

Dan-maica (-l)

Tu faci campanie in favoarea prostimii si impotriva milogilor, iar apoi pretinzi ca-i aperi.
Dar ticalosii de genul asta o sa faci tot timpul schimband placa fara rusine - pt. ca asta ti-e meseria dane

In ce partid sunt eu membra?

Dan Selaru spunea...

Alo, domnita, Maical nu sunt eu. Esti, ca de obicei incoerenta.

Anonim spunea...

Draga Andra,

Subsemnatul, anonimul Maical, domiciliat in Romania zilelor noastre, declar pe propria raspundere ca persoana mea este unica si complet distincta de persoana d-lui Dan, autorul acestui blog. Mai mult, am curajul sa afirm ca si personalitatile noastre sunt diferite.

Pentru a va convinge de exactitatea acestei declaratii (spre deosebire de majoritatea declaratiilor pe proprie raspundere a alesilor neamului) imi permit sa va invit la o cafea, ocazie cu care putem discuta mai multe si despre vot.

Cu respect,
Maical.

PS. Ma asteptam sa comentati exercitarea dreptului la vot din fantezia scolara pe care am povestit-o si nu ipotetica dedublare a identitatii si personalitatii lui Dan.

PPS. Daca acest post este considerat nepotrivit, sunt de acord sa fie mutat la o alta sectiune (de ex. matrimoniale) sau sa fie sters.

Dan Selaru spunea...

:-) Io-te ca ajunsai si agentie matrimoniala.

AristotelCostel spunea...

@Andra

Banuiesc ca-n Dolj, "intelectualitatea" a votat cu "Don Costel"-PDL.

Anonim spunea...

Dan-maical

asemenarea personalitatilor voastre e evidenta dragilor; propun sa va intitati unul pe altul la o cafea si apoi sa intrati in dialog aici pe blog :) unul-cu-altul

De acord, te ajut si-ti furnizez material pt. urmatoarea campanie pro-vot pe care ai s-o faci (ca PNL-ul are nevoie de voturi de data asta );
Dar you first :

In ce partid sunt eu membra maical?

:)