sâmbătă, 4 aprilie 2009

Ce se petrece în România?

Aici aflăm că procurorul care anchetează cazul lui Gigi Becali e adus şi a adus la disperare CSM-ul.

În acelaşi timp în motivarea deciziei vis-a-vis de Gigi conţine următoarele pasaje.

"Instanţa reţine că inculpatul Becali George a solicitat celor trei părţi vătămate acele declaraţii olografe pentru a se asigura că aceştia nu vor reclama ceea ce s-a întâmplat, aşa cum el însuşi recunoaşte în declaraţia dată judecătorului

În barul aflat în incinta acestei locaţii, părţile vătămate au fost în continuare lipsite de libertatea de deplasare, fiind obligate să dea declaraţii olografe la solicitarea inculpatului Becali George, în care recunoşteau furtul autoturismului acestuia şi făceau afirmaţia, nereală, că s-ar fi deplasat acolo de bună voie
"

Ce treabă are cu prefectura? S-a judecat dacă este sau nu Gigi un pericol public. Nu are legătură cu subiectul, s-a luat o decizie referitoare la cazul de fond. Ori tanti aia este, pur şi simplu, imbecilă ori decizia ei e comandată.

Nu sunt jurist dar nu sunt idiot. Tot ce se petrece este un circ ordinar. Că Gigi a făcut ce zice tanti aia e absolut corect dar nu are legătură cu subiectul, răspunsul la întrebarea "E sau nu Gigi un pericol public?".

15 comentarii:

Anonim spunea...

Gigi Becali este un pericol social. Daca un taran prinde hotul ce i-a furat bicicleta si-i trage un par pe spinare, impactul social este minim. Dar daca un multimilionar in euro, isi trimite paza la vanatoare prin Bucuresti pericolul social este foarte mare. Maine poimaine isi fac militii private pentru ca dupa parerea lor politistii si procurorii sunt niste tampiti pe care Becali ii ... in gura pe toate televiziunile. Asa ca prietene gandeste bine... vrei ca toti miliardarii sa-si faca militii si tribunale proprii?

Dan Selaru spunea...

Fals, nu se spune nimic despre asta pentru ca nu exista dovezi.

gabriela spunea...

Eu ma gandesc ca se ia in calcul atunci cand se decide inchiderea cuiva si faptul ca ar putea sa influenteze martorii sau ceva de genul asta.

Anonim spunea...

Ceea ce spune Anonim este foarte bine punctat.
Ce ma enerveaza si pe mine este faptul ca la noi presa este atat de lipsita de repere de logica si de minime eforturi de a intelege mecanismele justitiei (nu mai vorbesc de 'popor') incat ajung sa-mi pierd orice urma de speranta in schimbarea acestei tari intr-una cu adevarat europeana (in care latifundiarii, mafiotii de periferie si 'jmecherii' sa nu se mai creada deasupra legii). Insa ignoranta si simplitatea presei manevreaza tara asta intr-o directie dubioasa. Mergem inapoi domnilor.

Dan Selaru spunea...

Cu un comentariu ca al tau da. Procesul care a avut loc nu are legatura cu subiectul. E sau nu pericol social. Punct.

Anonim spunea...

Pai ca sa nu-mi dau eu parerea neavizata, as intreba retoric daca am fi cu totii de acord sa inlocuim autoritatile statului cu "muschii unora" in scopul unei judecati si dreptati imediate? E mult mai eficient decat sa mergem in justitie si sa pierdem timp si bani acolo. In plus, am avea si simpatia presei. Unde mai pui ca am aparea si la televizor, in prime-time unde analistii cu viziune ar face din noi niste victime ale statului de drept.

fatman spunea...

Evident ca ocaua dubla e la mare pretuire in "Justitia" romana. Evident ca hitman de calibrul lui Gobrunov iese de la bulau sa se trateze de conjunctivita si judecatoarea care i-a dat drumul nu doarme noptile de grija ochilor lui. Dar sa fii pagubas si sa iti recuperezi bunul, practic sa faci treaba militiei si sa te dai si mare, asta nu! Sub nici o forma nu trebuie tolerat.

Ce vreau sa spun este: toata aceasta mascarada, inclusiv arestarea pe 30 zile,etc nu este decat o mare incordare de muschi a sistemului. Pentru ca, nu-i asa, daca ne facem singuri dreptate la un furt, maine, poimaine il sechestram pe Iliescu si pe Nastase pentru tradare nationala si asta nu se face, parol. Sau pe Vantu pentru jaf la FNI-u' mare. Etc, etc, etc

Becali, displacut de multi pentru manierele de tractir, este apreciat in secret tocmai pentru ca este grobian si fata de cei care ne distrug sistematic tara. Adica le-o spune in fata, chiar daca din motive populiste.

Si in an electoral se pare ca e mai sanatos sa tii nebunu' la bulau, ca nu se stie cum dracu de nu mai iese basecu sau gioana sau mai stiu io ce miscari sociale apar si se trezesc stapanii Romaniei in streang asa cum merita.

Revenind la topic: doar sa fi avut militienii infiltrat pe vre-unu wired si Becali chiar sa-i fi lovit p-aia s-ar putea justifica decizia. Din dovezile prezentate judecatorului nu reiese ca GB ar fi atacat personal pe cineva ci mai degraba ca a discutat personal cu indivizii in cauza.

Deci, nu, GB nu este pericol public; Militia, procuratura, securitatea, Iliescu, Nastase sunt pericole publice (Ion Iliescu a instigat 10000 mineri impotriva unui oras intreg si le-a facilitat infractiunea (CFR, etc) si a fost iertat saracu, ca doar e PSD la putere - multumim Basecu, ti-ai batut joc de 20 de ani de lupta civilizata, prin vot si cuvant - mai pupi tu mandat la pastele cailor pentru asta)

serban spunea...

@fatman, ce legatura are Basescu cu subiectul articolului?

Eu stiam ca puterea juridica ar trebui sa fie separata de legislativ si executiv.

a spunea...

@dan: nu sunt avocat, dar din cate stiu se cere arestarea daca e pericol social sau daca se considera ca in libertate poate influenta ancheta. ce spun acum sunt niste supozitii, pentru ca toate datele pe care le am sunt din presa, un individ care a comandat rapirea unor interlopi, carora le-a rupt mana, pe care i-a impuscat...as zice ca da, e pericol social.

Anonim spunea...

daca un neica nimeni, de care n-a auzit nimeni, un necunoscut si-un amarit, isi face singur dreptate, este sau nu pericol social?
daca gigi becali, cu bani gramada, cunostinte, idol si model pentru o multime de oameni, mediatizat la scara nationala, isi face singur dreptate (sau prin interpusi), este sau nu pericol social?

prin pozitia si influenta sociala, gigi este un pericol social, deoarece exista pericolul de a fi luat drept model de multi altii.
pentru fapta sa, substituindu-se statului, gigi este vinovat pe fond; prin contractul social, statul este cel indrepatit sa pastreze ordinea si sa imparta dreptatea, nu fiecare dupa voia sa.

pentru toate astea, ii doresc lui gigi o usoara puscarie grea.

Dan Selaru spunea...

Cat e de vinovat Gigi e problema lui si a Justitiei. Dar cand Justitia nu da raspuns la intrebarea la care este pusa sa dea ci la alta atunci inseamna ca Statul se dezintegreaza. Toti suntem la fel in fata legii, si daca e persoana publica ce? Are legi speciale? Tocmai pentru ca trebuie sa gasim comportamente speciale pentru persoane "speciale" facem greseli esentiale.

Anonim spunea...

Eu zic sa-l lasam in pace pe JJ pentru ca va iesi de la "mititica" in curand si va incepe o campanie justitiara in Bucuresti de o sa le mearga fulgii la infractori. Poate se mai asociaza si alti baieti din astia cu bani si curata Bucurestiul intr-o saptamana de lichele. O sa fie d-alea cu urmariri pe Magheru, cu impuscaturi, batai cu sabii, cutite....real fun! UAU! BAbele o sa stea cu sufletul la gura televizorului vazand ca idolul lor face dom'le dreptate in tara asta o data...a la Vadim, n'asa? Yeah, baby, si toata presa o sa aiba subiecte toaaata ziulica...live from Unirii gasca lu' JJ tocmai a interpelat niste suti dovediti de stirile de la ora 5 si ii matraseste in direct...awesome, popor!

Viorica spunea...

Am auzit eu la radio sau TV ca Becali e pericol social pt ca e formator de opinie (lucru dovedit cu varf si indesat de curajosii anonimi. Daca e asa e extrem de grav, maine poimane ne trezim ca da iama procuratura in blogherii ce i se par prea slobozi la opinie pt ca ar prezenta pericol social ca formatori de opinie. Cred ca asta e raspunsul la intrebarea ta.

Anonim spunea...

Viorica, exact la TV sau radio ai auzit asta. Si e "foarte real". Exact d-aia l-au arestat, nu pentru episoadele de shooting a la Detroit gansta' movies de langa guvern.

La mai mare Scanteia va urez!

Daca e un lucru in tara asta care m-ar face sa emigrez in Congo nu e Nastase, nici Iliescu si nici macar Becali, ci prea romana. Cu asa presa chiar nu mai avem scapare.

Anonim spunea...

Nu tot ceea ce este legal este corect. Noi stim mai bine, ca traim in Romania.Hitler a ajuns la putere legal. Ceausescu a condus legal Romania.Gigi este un infractor caruia justitia nu i-a putut dovedi vinovatia, asta nu-l face mai putin responsabil. Asta arata numai impotenta justitiei si a politiei.
Locul care i se potriveste cel mai bine e in inchisoare alaturi de alte cateva sute sau mii de "interlopi".