miercuri, 15 aprilie 2009

Elenele Băsescu

Mă fascinează întrebarea "De ce candidează Elena Băsescu pentru Parlamentul European?". Habar n-are despre ce e vorba acolo şi e destul de inteligentă să ştie asta. Dar merge mai departe. Barierele ei interioare, cele de bun simţ, sunt anulate. 280000 de semnături o validează. Cum pe Gigi îl validează puşcăria şi pe Vadim, Gigi.

Dacă doi oameni spun că eşti beat te du şi te culcă! Dacă 280000 de oameni spun că eşti bun e egal cu zero! Primii doi erau sinceri. Cei 280000 interesaţi sau inocenţi (în sensul ăla de săraci cu duhul).

Că o să ajungă europarlamentar e clar. Că nu contează acest fapt pentru România e la fel de clar. Se schimbă un nimeni cu altul.

Impostura este pentru România o instituţie, de partid. De oricare partid, Crin Antonescu este o Elena Băsescu liberală cum Geoană este o Elena Băsescu socialistă.

Elenele Băsescu bântuie toate instituţiile statului, de la Emil Boc la Ludovic Orban sau Titus Corlăţeanu. Candidatura Elenei Băsescu e perfect normală. E din ciclul Udrea, Pogea, Andronescu, Predoiu.

Noi nu avem bărbaţi de stat ci piţipoance de partid. Suntem conduşi de Elene Băsescu, de ambe sexe.

Cool! Vă pup! Ne vedem la Bamboo, la şedinţa de Guvern.

De ce candidează Elena Băsescu pentru Parlamentul European? Pentru că o merităm! Şi pentru că e normal.



"În afară de cărţi nu trăiesc decît dobitoacele şi sfinţii: unele pentru că n-au raţiune, ceilalţi pentru că o au într-o prea mare măsură ca să mai aibă nevoie de mijloace auxiliare de conştiinţă."

Petre Ţuţea

Ţara de la Educaţie se împute.

13 comentarii:

Anonim spunea...

Eu ti-am mai zis ca ti-ai facut blogul asta infect doar ca sa-l ataci pe D-l Presedinte. Si ce urmeaza ? Te vei lua de sotia dumisale, cum bine zicea el ?
Scarnavii platite de moguli si petroliberali.
La toamna dupa alegeri o veti lua in mana si veti plange in pumni. Basescu va bate cu mainile la spate fluierand. Va vad eu atunci ce curaj veti mai avea.

Anonim spunea...

eu inca sper ca romanii nu sunt asa de prosti incat sa-i bage in parlamentu european pe al de baseasca, vadim sau gigi...

daca chiar suntem asa dobitoci... ce sa zic... ne meritam soarta...
meritam chiar mai mult...

eu sunt curios ce-o sa faca astia la europarlamentare...
baseasca o sa-si etaleze hainele si buzele, vadim patriotismul dus pana la extrem si nebunia si becali asa zisa credinta in Dumnezeu si mai noi, probabil, razboiul cu justitia...

Manole Buican spunea...

@Anonim de la 09:13
Si eu iti spun ca esti un prost de dai in gropi. Nu te ma ascunde dupa Presedinte. La toamna, dupa alegeri, or sa te dea afara pentru incompetenta de postare.

Radu Chirila spunea...

Foarte slab tot ce scrii aici. Mai bine get a job :)

Dan Popescu spunea...

Parerea mea despre dumneata (observati ca desi vb despre cineva pe care nu-l respect, macar sunt politicos, spre deosebire de dv) e clara, am mai exprimat-o aici de cateva ori si nu o sa ma repet.

Faptul ca Elena Basescu a devenit o obsesie pentru tonomate ca dv e tocmai motivul pentru care trebuie sa candideze si sa reuseasca. E deasemenea important pentru partidul dansei - PDL.

Eu nu o plac, nu o votez (votez PDL), dar sper sa iasa doar ca sa vad ciutacii cum sufera. Nu e o valuare, dar cu siguranta nu merita zidul de laturi aruncate de diversi indivizi care nu stiu decat sa critice fara motiv, dupa cum si dv spuneti. Macar ca sa arate dnei Pippidi ca orice teorie e buna atat timp cat e completa. Nu poti critica continuu un sistem si sa renunti exact la intrarea in prima linie fara explicatii.

Deci de asta candideaza, pentru partid si pentru intaratarea dusmanilor taticului (care probabil nu o sa iasa in toamna). Chiar daca Elena nu iese, macar a facut ceva important la 20 si ceva de ani cati o avea.

Anonim spunea...

Esenta democratiei este optiunea celor multi. A ne vaicari ca parerea mea este singura care conteaza chiar in fata a 200.000 sau 500.000 de alte opinii si ai face pe cei ce nu au opinia ta prosti sau inculti nu e calea de a ajunge la o societate deschisa, democratica. Cand cei ce sustin o opinie sunt multi ei TREBUIE luati in considerare. Altfel comentariile celor din tribuna care cred ca ar fi jucat fazele mult mai bine ca Mutu sunt expresia unor simple frustrari. Ceea ce pare a fi in intregime acest blog. Vorba unui alt comentariu Get a job sau mai bine intra in teren, in competitia adevarata si acolo vei avea validarea viziunii. Altfel avem execes de analisit de cafenea.

Dragos Popa spunea...

Interesant flamingul "comentatorilor". Din nefericire unghiurile de abordare sunt prea tipice, oare nu s-or fi plictisit de meciurile jucate dupa aceeasi strategie?

Dincolo de utilizarea exemplicativa a Elena Basescu, fondul articolului este, din nefericire pentru noi, adevarat...

Orsicum, keep (walking) writing!

Anonim spunea...

Stimate Dan

Felicitari pentru cuvintele "aruncate" pe tastatura. Asa de "bine-dispus" inca nu te-am "citit".
Ne poti da vre-un sfat pentru urmatoarele alegeri? Sau e oricum totul NULITATE si nu mai are nici un rost...

Multumesc

Elena

Athos spunea...

Dar ceea ce spui se aplica si la ziaristi si la opiniile lor sau ei sunt singurul grup profesional fara de prosti, incompetenti, corupti sau pur si smplu deranjati la mansarda (vezi Vadim)? Alaturarea lui Elena Basescu langa Vadim si Gigi e o marlanie si un om inteligent ar trebui sa o recunoasca. Si o marlanie mi se pare sa zici de cineva ca e prost pentru ca a gresit un cuvant si apoi s-a corectat dar asta televiziunea nu ne mai arata, oare de ce? Oricum eu o votez tocmai ca protest fata de fluviul de porcarii ce s-au spus la adresa ei. Sa nu crezi ca oamenii destepti asculta ce spun la tv oameni cu inteligenta discutabila, oamenii destepti mai citesc si alte lucruri (nu ziare!) si isi formeaza propria lor opinie, iar opiniile nu depind neaparat de inteligenta ci de bun simt mai ales.

Bobo spunea...

Bah nu va mai legati de ea, da? Pshht de aici!

Vaca Verde spunea...

Vaaai ce-mi plac post-urile astea! :)
Asa, din cand in cand, mai baga cate unul, de control, ca sa aiba prilej toti DECOMPENSATII sa... se racoreasca.

P.S. pentru cei care nu cunosc (sau nu cunoaste, nu stiu cum ar trebui sa spun ca sa fiu in ton cu subiectul "Elena"): termenul vine de la "a(se)decompensa", care inseamna "a pierde echilibrul functional" (din diverse motive, dar cel mai adesea din cauza imbolnavirii unui organ))

Tio spunea...

Pot sa sugerez o carte pentru o mai buna intelegere a conceptului de reprezentare?
The Concept of Representation by Hanna F. Pitkin

1. Aproape nimeni in Romania nu are habar cu ce se maninca. Pacat. Probabil doar Iliescu, Vanghelie si E.Basescu sint reprezentativi ,in adevaratul sens, in politica romaneasca in momentul de fata.

2. Ce rezultate au dat cei clasa politica autodesemnata si selectata pe criteriile de care vorbesti tu?

LiaLia spunea...

Dane, nu pot să nu observ că tocmai textele despre becali şi eba au cele mai multe comentarii! :))) Sunt fabulos de pe fază cei uniţi în cuget şi simţiri cu cea mai independentă ebă din Românica, măcar prin faptul că scriu "valUare" şi "vre-un" :D Ca să parafrazez, keep talking! Te rog! :)