joi, 30 aprilie 2009

Fă şi tu, femeie, curăţenie că vin mascaţii

Aşa funcţionează lumea interlopă în România. După un circ mediatic de o jumătate de zi aflăm că Poliţia nu a prins niciun hoţ al maşinii lui Gigi Becali din cauza unei "scurgeri de informaţii".

Deci lui Zmărăndescu şi compania i-au luat vreo 3 ore să-i prindă, să-i bată, să ia maşina înapoi, să le facă cinste şi să le dea drumul.

Poliţiei Române i-au luat trei luni să nu reuşească nimic.

Ce pot eu comenta? Cum eu, cetăţean român, trebuie să privesc această situaţie? Ce încredere pot să am eu în Poliţia Română?

Am dreptul să cer demisia Ministrului Nica? Da, îl am! Încă.

Demisia!

Nu mă interesează stabilitatea unui Guvern ci eficienţa lui.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Am dreptul să cer demisia Ministrului Nica? Da, il am! Încă.

Il ammmmm.. ca e un drept.. am un drept..

Cu restul, de acord !!!

DEMISIA!!!!!

Anonim spunea...

Pai am inteles ca au fost informati de cineva din politie ca vor fi saltati. Deci nu sunt prinsi acum, dar sunt prinsi data viitoare. Ca 1-2 politisti sunt corupti in acest caz e evident. Ca nu ai incredere in toata politia romana si ca ministrul are vreo vina in cazul asta, e mai mult decat aiuritor.

E genul de prostie servita de televiunile mogulilor zi de zi, ora de ora: justitia e corupta, politicienii e corupti, politia e corupta. Nu induce decat o stare de nesiguranta din care profita doar politicienii extremisti. Si slugile lor fara cap si scrupule din media.

Manole Buican spunea...

@Anonim, 10:37
Justitia e corupta, politicienii corupti si idioti, iar politia incompetenta, nu corupta. Vrei o lista completa de poticneli si prostii polietenesti? Hai ca ma faci sa rad. "Ca nu ai incredere in toata politia romana si ca ministrul are vreo vina in cazul asta, e mai mult decat aiuritor." Tu te uiti la ce scrii?

Unknown spunea...

sunt de acord dar nu putem face nimic avem dreptul sa-i injuram dar sa schimbam ceva nu,este mult prea mare nesimtirea.Huooo guvernului

Rafael Che Guevara spunea...

As spune ca politia este si incompetenta si corupta. Iar atunci cand e competenta, in general se ia de oamenii cinstiti.

Referitor la partea cu ministrul as spune ca acesta are obligatia de a-l scutura pe seful politiei, acesta pe seful departamentului respectiv si tot asa in jos pana la cei care hiberneaza in functiile pe care le detin. Dar se pare ca tot lantul hiberneaza... adica isi sug laba, pe a lor sau pe a celorlalti.

La fiecare nivel de conducere, detinatorul functiei respective are obligatia sa administreze sistemul de sub el in mod eficient conform scopului pentru care acesta exista. Daca la un nivel inferior cineva nu-si face treaba, atunci schimba-l cu altul care si-o face. Cel ce nu se ridica la nivelul functiei ce o detine, retrogradeaza-l pana la o pozitie la care da randament. Daca nu da randament in nici o pozitie, atunci da-l afara si ia pe altul care reuseste sa indeplineasca ceea ce postul ii cere. Daca in schimb da randament intr-o pozitie inferioara, da-i posibilitatea sa recastige o pozitie superioara. Poate individul s-a trezit din hiberneala si decis sa nu mai greseasca se pune pe munca. Daca repeta greseala schimba-l definitiv. Daca scopul pentru care sistemul a fost creat nu mai se justifica, atunci dizolva sistemul si foloseste-i piesele la alt sistem la care in schimb trebuie sa se potriveasca. Dar pentru asta ai nevoie de fise ale postului (clare si cat mai simple cu drepturi, puterii, limitari ale puterii si in primul rand obligatii), concursuri pe post si criterii de selectare obiective conform scopului urmarit si nu in ultimul rand mecanismul descris anterior. Daca esti ministru si nu le ai, atunci obligatia ta este sa iei masuri si sa le generezi. Daca in schimb le ai si nu sunt bune, atunci implica-te si schimba-le. Daca nu, ”eu” ca prim ministru te "remaniez" sau mai corect te schimb daca nu cumva ai buna intentie patriotica si sociala de a demisiona, lasand posibilitatea altuia mai competent sa ia taurul de coarne si NU sa hiberneze. Nu e treaba ministrului sa prinda hotii Ci sa faca sistemul capabil sa-i prinda.