vineri, 3 aprilie 2009

Justiţie sau spectacol?

1. De ce l-au luat pe Gigi Becali cu mascaţii fără o chemare prealabilă pentru declaraţii?

2. Deşi a fost anunţat incidentul la 112 Poliţia nu a făcut nimic timp de două luni. De ce?

3. Poliţia a anchetat furtul maşinii sau nu? A existat un furt? De ce nu s-a autosesizat?

4. Renumitul "Domn Costel" acuzat de aceleaşi fapte a fost ridicat cu mascaţii? A fost arestat preventiv?

5. De ce acum?

6. Dacă nu există plângeri penale şi Parchetul s-a autosesizat de ce are un proces de gândire atât de lent, numele erau cunoscute din 4 februarie?

7. Ce probe caută criminaliştii după două luni?

8. Sunt recidivişti presupuşii hoţi?

9. De ce sunt necesari 30 de mascaţi ca să-l ridice pe Gigi?

10. A ştiut Gigi că este anchetat?

11. De când învinuitul conduce el maşina spre Poliţie, cu mascaţii alături?

12. Cine avea telefoanele ascultate? Gigi sau hoţii şi de ce? Cu mandatul cui şi pentru ce?

13. De când hoţii de maşini dau declaraţii recunoscând implicit furtul şi Poliţia nu se sesizează?

14. L-au şantajat presupuşii hoţi pe Gigi Becali?

15. Care este procentul de maşini furate pe care le-a recuperat Poliţia?

Sunt total împotriva ideii de dreptate făcută în mod personal. Dar nici mijloacele şi metodele Parchetului şi Poliţiei nu sunt normale. Că Gigi Becali este o sfidare la adresa normalităţii e evident. Dar nici Parchetul nu e mai breaz.

Ce a făcut Gigi cu hoţii a făcut Parchetul cu el. Doar că Gigi a fost mai mărinimos. Încă o dată vedem cum plata unei nedreptăţi cu alta nu înseamnă justiţie ci răzbunare.

Restul subiectelor sunt măturate. S-a depus uitarea deja?

Şi ca să fie circul complet Geoană candidează la Preşedinţie.

14 comentarii:

Tio spunea...

Sa inteleg ca vrei mai degraba sa-l lasi pe Becali si Smarandescu sa faca legea?
Fa doi pasi inapoi, respira adinc si incearca sa intelegi semnificatia evenimetului si mesajul pe care il transmite:
NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE.

Anonim spunea...

Care justitie ?
Avem spectacol dupa spectacol. Macar romanii primeau si paine. Dispretul sistemului fata de noi este atat de evident ca ajungi, pana la urma, sa-ti fie rusine ca esti roman.

Anonim spunea...

@Tio
"NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE"
care lege? legea cui?

Am aceleasi sentimente ca si Dan. Aceste evenimente sunt executate in numele legii, dar din interesul lui Popoviciu, Basescu si alcolitii lor.
Faptul ce Gigi a fost arestat, arata ca si cei "invicibili" pot merge la arest - ceea ce e bine. Dar modul/contextul in care Gigi a fost arestat, ma face sa imi pun mari semne de intrebare.

Anonim spunea...

Fiti linistiti! Tara vegheaza asupra voastra....

Claudiu MINEA spunea...

Care este relevanta intrebarii 15?

a spunea...

Sa incerc sa raspund incet incet:
1) din cate am inteles nu aducerea era importanta, cat mandatul de perchezitie. daca l-ar fi anuntat dinainte nu prea mai era perchezitie, nu?

2)se pare ca a facut, din moment ce a aflat cine erau indivizii si au obtinut mandate de perchezitie pentru 7 locuri.

3)nu e clar. politia nu citeste ganduri. becali nu a facut la nici un moment macar vreo plangere. nu cred ca politia sta sa se uite in gura lui becali, eu sigur nu o fac

4)Da la prima, nu la a doua. stiti bine scandalul care a aparut legat de judecatorii care au judecat cererea mandatului de arestare.

5)pentru ca au terminat dosarul?

6)nici asta nu e clar, pe surse se scurg informatii contradictorii.

7)se pare ca cineva a fost si impuscat. s-au mai ascultat telefoane. se pare ca indeajunse probe cat sa convinga un judecator sa semneze mandate de perchezitie + arestare gigi si zmarandescu.

8)ce importanta are. nu cred ca ar fi aceptat nimeni doar declaratiile lor.

9)mascatii nu au fost acolo sa-l ridice, totul a fost pentru perchezitie. presupun ca au fost chemati din cauza incidentelor trecute cu gigi si zmarandescu.

10)ce relevanta are?

11)in momentu respectiv nu era arestat, a fost chemat la politie pentru declaratii. a-ti fi preferat sa fie dus in catuse, nu are sens pentru ca altfel se contrazice idea de circ, nu?

12)se pare ca gigi avea telefoanele ascultate. In mod normal cu mandat de la judecator pentru ca altfel banuiesc ca nu ar fi fost aceptate la probe.

13)Cine a zis asta pentru ambele? Ce importanta are pentru cazul asta?

14)Gigi asa zice, nu inteleg cu ce

15)Mic, de aia se fac asigurari...

brod spunea...

domnule selaru, sunteti simbrias al psd? ca doar eternul smecher mitrea a inventat si chestia asta, cu "postatorii" de opinii, deghizati in oameni cumsecade.

referitor la cazul care v-ar "preocupa", aduc aminte inca un detaliu interesant: la meciul fc brasov -steaua, acelasi gigi b. l-a agresat si amenintat pe presedintele clubului progresul buc. ca isi pune body guarzii sa-l omoare!
masina furata a fost, din cate se pare, o reglare de conturi, pentru niste datorii neachitate de catre "pagubas". de altfel, acesta nu a declarat "furtul" la politie. pentru cei care au memorie buna, amintesc de patania similara a lui nicolae badea / computerland/dinamo, caruia niste prieteni de afaceri i-au furat mercedesul, in anii 90, dupa ce l-au dat jos din ea si l-au si batut. chestia se intampla langa piata ch. de gaulle, in plin centru. stiti care e spielul? nici dl badea -repet, sef la dinamo!!!- nu a reclamat furtul (si nici agresiunea) la politie. ei?

Fluture spunea...

Salut, un extras din articolul Rodicai Culcer, pe Evz, legat de arestarea lui Becali:

"Complicităţile sistemului nu se limitează însă la politicieni, ci se extind în mass-media, unde televiziunile generează diversiuni pe bandă rulantă: tribulaţiile lui Gigi Becali, de pildă, ascund subiecte incomode, cum ar fi rezistenţa pe care ministrul de externe, Cristian Diaconescu, o opune premierului Boc în cazul rechemării consulului României la Milano, implicat într-un dosar de trafic de influenţă. Subiectul ar deranja desigur PSD, partid la care duc firele din dosarul fostului director al DGIPI şi al colaboratorilor săi. Acelaşi partid ar fi fost deranjat de o anchetă pe tema casei pe care, după unele informaţii, firma soţiei ministrului Bazac (cumnata consulului apărat de domnul Diaconescu) o contruieşte tot în Băneasa pentru Mircea Geoană - al cărui cumnat, Ionuţ Costea, este finul lui Gabriel Popoviciu. Dar televiziunile nu se scandalizează, deşi situaţia ridică cel puţin tot atâtea semne de întrebare ca şi apartamentul Ioanei Băsescu. Publicul este invitat să se scandalizeze într-o singură direcţie şi să nu privească deloc în cealaltă, adică spre PSD, unde o bubă urâtă stă să crape."

Pai nu? Tot articolul la http://sp2.ro/culcer

Bascaliosul spunea...

1. Se umblă cu pesedeaua vopsită ...în replică şi în formă concertată.

Cazul Becali este un abuz grosolan, insuficient pregătit, are caracteristicile unui „as din manecă ... pripită”. Pana acum au lipsit condiţiile:

-pespectiva convingatoare a unui „pot merituos”, în stare să justifice riscul acţiunii şi al mobilizării forţelor concertate (dispuse să joace tare, după cântecul pesedist ...de lebădă);

-cadrul propice pe care să se poată aşeza cartea ascunsă, masa de joc ... cât de cât mai stabilă şi subordonată instituţional (minister interne, DGIPI, Politia Romana cu partea capitală în bună dispoziţie);

-jucătorii potriviţi sitemului mafiot de apărare-etalare a diversiunilor si a aranjamentelor colorate specific, dar adunaţi totuşi pe ultima sută de metri într-o “precipitare inspirată” de ultimele evenimente (aparent acoperitoare) şi apropierea de termenele electorale care reclamă acum planul “Cantecul psd-os de lebădă” ; la aceeaşi masă cântă presa noastră cea de toate ...mizele, dar, la prima mână,joacă din partea sistemului judiciar parţile devotate, lăsate de strajă patriei înainte de sfârşitul anului 2004: procuror de serviciu devotat, judecător de sistem aranjat.

2. Se umblă cu pesedeaua vopsită ...în replică şi în formă concertată.

Oricum s-ar pregăti cărţile măsluite şi oricât s-a stat la pânda momentului oportun (pt scoataerea asului cu pricina), este cert că nimic n-ar fi posibil, şi nici finalibil conform planului, fără contribuţia determinantă a capilor sistemului judiciar, puşi să vegheze cu hotărâre la independenţa ju(de)cătorilor, mai ales a celor din instanţele superioare, de control judiciar. Certitudinea aplicării planului cu pesedeaua vopsită ţine de mobilul acestor (re)cunoştinţe vechi şi temătoare de viitorul mandatelor lor ...expirate la CSM şi ICCJ. În astea 2 locuri, cine are parte, nu mai are carte asigurată pt viitor, fiindcă expirarea mandatelor- de conducere, a celor care stau acolo la pandă şi la două capete- n-au scăpare decât făcându-se că plouă prin ...precipitaţia lor, dau din colţ în colţul mesei de joc, cu termene de amânare nedefinite ..de neprezentare, simultan cu fuga de Traian Băsescu (deoarece acesta are dreptul să le refuze un nou mandat în ICCJ). Aceşti expiraţi de drept (madam Barbi, Popa Nicolae, Pandea) pot fi deja debarcaţi de TB, prin sesizarea la CC a unui conflict juridic de natura constituţionala între Preşedinţie şi CSM, (TB este împiedicat să-şi exercite atributiile constitutionale, aceste numiri au raţiuni ce ţin de rotaţia politică în timp.(ca la CC).
Nici ceilalţi din CSM nu se simt mai bine, în frunte cu Dan Lup(aşcu) moralist, cu colţii neobosiţi, fiindcă la anul le expiră mandatele de 6 ani, n-au apucat nici să schimbe legea care le interzice reînnoirea şi nici nu vor avea şanse noi în senat cu majoritatea actuală. Această pază de coastă judiciară încearcă marea cu degetul, îşi filează ultima carte, e dispusă s-o joace la risc, nu concep să-şi (între)vadă cacealmaua ci numai aplicarea planului cu lebăda naufragiată ...spre uscat.

3. Se umblă cu pesedeaua vopsită ...în replică şi în formă concertată.

După ce am urmărit reacţiile, explicaţiile, interpretările pesedistilor,(acompaniate de presa concertată în acelasi ton de tip mafiot) n-am văzut pe feţele şi limba lor nicio urmă de surprindere, de preocupare faţă atitudinea în forţă (în primul rând a poliţiei moşite în subordine), nici faţă de alonja timpului scurs de la comiterea faptelor şi până la atitudinea disproporţionată de ieri. În schimb am văzut un Nica lamentabil şi indiferent, de parcă era căzut din aer şi n-are niciun amestec, nici măcar de atribuţii, cu un surogat pe limbă de genul “să-şi facă datoria!”. L-am văzut pe Geoana, cel care a scăpat candva altă pesedea vopsită când a afirmat că nici nu stim câţi suntem de toţi, dar acum aş crede că ne propune să aflăm mai multe despre neştiinţa, mijloacele şi mizele lui nevinovate. Nici Vanghelie şi arată afectaţi de confruntările clan-destine, de posibilele intorsături de situaţie. Nici ceilalţi pesedişti şi zombi-prezenţi pe sticla nu par să aibă îndoieli, preocupări sau îngrijorări, ci doar tendinţa jalnică să le lege pe toate, cu orice preţ, de ordinele- neexplicate- ale lui Băsescu. Se face abstracţie de participarea directă a politiei şi judecătorilor, printr-o trimitere forţată exclusiv spre zona procurorului (fiindcă ne-ar părea mai aproape-ca să vezi!- numai de Băsescu) şi mai ales se induce orice ne poate îndepărta de pesedeaua vopsită ...în replică şi în formă concertată. Mai ţineţi minte semnificaţia cutremurului pesedist, planificat- la minut-pentru coaliţia cu PNL din noaptea ultimei zile de alegeri, din 30 nov 2008?
Pe cei cu pesedeaua vopsită, pot sa-i cred în stare, la fel, de includerea semnificaţiei Paştelui lui Gigi Becali în cele 29 zile de arest.
Justiţie sau spectacol? Cred că e mult mai grav decât atât, ne vom convinge cel puţin din motivările judecătorilor şi încadrarea juridică a faptelor …lor .

Bascaliosul spunea...

Erata:
-"Nici Vanghelie nu arată afectat de confruntările clan-destine"
-"este cert că nimic n-ar fi posibil, şi nici finalizabil conform planului, fără contribuţia determinantă a capilor sistemului judiciar ..."

Ionut spunea...

10. Raspuns: Iancu a fost reţinut de DIICOT în 27 octombrie 2006 pentru 24 de ore, iar a doua zi instanţa a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a acestuia, însă i-a impus interdicţia de a părăsi ţara.(Cotidianul, 22.02.2009)

Ionut spunea...

edit: Bine-nteles ca raspunsul este pentru 4.

Anonim spunea...

exista niste diferente. penal e sa furi o masina, dar si sa "arestezi" tu hotii. spectacol e fara doar si poate. din toate partile. astia suntem.

Anonim spunea...

Einsteine, citeste asta: oamenii lui jiji l-au impuscat pe unul dintre hoti in SPATIUL PUBLIC. poti sa uiti detaliile legate de rapire si sechestrare. Chiar crezi ca cineva poate sa faca uz de arma pe strazile Bucurestiului si sa nu fie pedepsit pentru asta ?