miercuri, 22 aprilie 2009

Puţin sânge AB pozitiv

De la finix.

E nevoie de sânge AB pozitiv. Alexandra Mihaela Tudor are 11 ani şi suferă de aplazie medulară. Va fi operată la un moment dat, dar până atunci are nevoie de transfuzii zilnice. Dacă nu se găseşte suficient sânge AB pozitiv fata va muri. Aşa că dacă aveţi în voi AB pozitiv, mergeţi la spitalul Fundeni, secţia Pediatrie, şi ajutaţi-o pe fata asta. Dacă aveţi altfel de sânge daţi vestea mai departe, poate s-o găsi cineva. Mulţumesc.

Via Turambar.

6 comentarii:

Serj K spunea...

Din cate stiu eu, o persoana cu grupa AB, poate primi sange de la orice donator (indiferent de grupa acestuia).

Anonim spunea...

E adevarat. AB pozitiv e primitor universal. Poate sint alte probleme cu singele copilului?

Anonim spunea...

Ab pozitiv este primitor universal (atita timp cit RH e acelasi)Apelul umanitar pare a fi spam (sau poate s-a strecurat o greseala in denumirea grupei - in care caz oamenii cu grupa AB+ care se duc sa doneze nu sint de mare ajutor pentru ca ei desi accepta singe de la orice grupa nu pot dona decit celor cu grupa lor!)

Flo spunea...

Dan, cred ca articolul asta nu-si are locul aici. Imi place blogul tau, te rog nu te du in directia asta.
Un singur argument: eu sunt din Timisoara, si oricum nu pot dona pentru ca am avut hepatita. Pe de alta parte, as vrea sa ajut. Ma faci sa ma simt vinovat.

Anonim spunea...

Poate ca de fapt e nevoie de concentrat trombocitar, caz in care trebuie sa fie aceeasi grupa de sange.

machiavellian spunea...

La fiziologie ne-a predat in facultate in felul urmator:

Se poate primi si dona (daca Rh-ul e acelasi) de la o grupa de sange la alta doar in limita a jumatate de litru. Deci anuntul isi are locul aici, fiindca AB+ nu e o grupa tocmai comuna.