sâmbătă, 9 mai 2009

Almanahe şi succesuri

A început campania electorală pentru alegerile europene. Şi PNL şi PSD au luat, de fapt, startul împotriva lui Traian Băsescu, fără legătură cu subiectul. Absolut aberant. De ce se duc oamenii ăia în Parlamentul European? Şi ce au de gând să facă acolo?

Obsesia Traian Băsescu e adânc înrădăcinată în sufletul celor două partide. Nevolnicia politică a celor doi aştri politici, Mircea Geoană şi Crin Antonescu, face ca orice dispută politică să se limiteze la palavre, injurii şi acuze aduse lui Traian Băsescu.

Dacă la PNL lucrurile stau clar, nu există nimic decât ura împotriva lui Traian Băsescu, la PSD lucrurile sunt mai complicate.

Marian Vanghelie preia încet, încet puterea în partid. De la venirea lui Mircea Geoană la conducerea partidului au dispărut din partid aproape toate vocile dizidente începând cu Grupul de la Cluj, Miron Mitrea şi acum Mădălin Voicu. Plus Ion Iliescu. Urmează, după părerea mea, Ponta.

În faţa unităţii monolitice a PDL celelalte două partide radicalizează discursurile şi copiază modelul. Cele trei partide se autarhizează în comportament. Orice ieşire din linia partidului e pedepsită. Democraţia internă e abolită. Nu există opoziţie internă.

Acest gen de comportament nu are legătură cu democraţia, comportamentul nu este de partid ci de grup de talibani, modelul este generat de PDL şi copiat de restul. Ce mai fac băieţii de la PLD? Nimic, au fost trecuţi pe linie moartă.

Dacă PNL nu oferă o alternativă şi se zbate bezmetic împotriva lui Băsescu cele două partide de la putere sfâşie ţara prin colorarea tuturor posturilor din teritoriu. Asta ne aduce încă o întârziere, de neestimat, în obţinerea de fonduri europene. Întreb iar, câte fonduri aţi accesat domnule Boc? Prin februarie dădea Boc pe toată lumea afară dacă nu obţine fonduri, acum e linişte. Incompetenţa e perpetuată.

PSD-ul se dă de ceasul morţii să nu ne impună Uniunea clauze la obţinerea banilor, adică să se păstreze corupţia de partid şi de stat la standardele actuale. Germania nu mai vrea. În locul ei nici eu. Sper să ne taie toate fondurile pentru că nu facem reformă în Justiţie. Una e să ne furăm între noi şi alta să-i furăm pe alţii. Măcar aparenţele să le păstrăm.

Imaginea actuală a competenţei Guvernului României este dată de Ministerul Educaţiei care după ce convinge, cu greu, profesorii să vină la şcoală pentru tezele unice greşeşte subiectele.

Pavel Abraham a avut cea mai bună replică "avem la numărător almanahe şi la numitor succesuri". Ceea ce vă urez şi vouă.

5 comentarii:

moshu49 spunea...

aceste supãrãtoare adevãruri din articol nu puteai sã le postezi luni? ce'ai cu weekend-ul meu?!?
grozavã eticheta unde'i vãrsat articolul. sã ne rugãm ca scãldãtoarea sã nu facã valuri!

impricinatul spunea...

ach, meine liebe... dar l-ai uitat pe the prince, his serenity, pe ioan fara tara...

Esanu Stefan spunea...

Adevarat... !!!

Anonim spunea...

Bine spus stimate domn.
Ti-o spune un membru PNL, priten bun cu membrii PSD si PDL.
Democratia in partide a fost si este o utopie.

Anonim spunea...

Dan, fara legatura cu articolul tau, (poate singura legatura este guvernul asta de retarzi) sunt surprins ca nu comentzi ultima "bomba".

http://www.zf.ro/zf-24/socant-impozitul-minim-ar-putea-fi-eliminat-in-toamna-cum-comentati-4316934/