luni, 25 mai 2009

Responsabilitate, adevăr, soluţii

"În consecinţă un Guvern ori aplică o lege adoptată de Parlament, ori îşi dă demisia şi pleacă acasă. Numai în România un Guvern în loc să fie practic executantul legilor Parlamentului, se transformă în stăpânul Parlamentului... Nu avem nevoie de un prim ministru care să sfideze legile ţării. Avem nevoie de un prim ministru care să execute legile votate de Parlament. Dacă poate rămâne, dacă nu pleacă acasă... Un Guvern ori aplică legea, şi repet, ori pleacă acasă. Nu poate să aplice legea? ... Pleacă acasă şi lasă pe cei care pot respecta legea şi Constituţia ţării.

Acum, când era vorba de aplicarea uni legi pentru o importantă categorie socială de care depinde viitorul educaţiei din România, pentru că dacă vrei să ai educaţie nu poţi să ai profesori prost plătiţi şi să le pretinzi performanţă. Poţi să le pretinzi performanţă, într-adevăr, plătindu-i decent şi cerându-le să facă reformă şi educaţie de calitate.

In democraţie şi în ţările democratice sărăcia se eradichează prin educaţie. Ţările care au probleme investesc în educaţie pentru a ieşi din sărăcie. Investesc în educaţie prin salarii mai bune pentru profesori, prin clădiri, prin infrastructură educaţională. Acum este timpul să investim şi în infrastructura educaţională.

...Aşa se vor da bani, eliminând risipa şi dispreţul faţă de banul public şi făcând reformă şi în educaţie, şi în sănătate şi în domeniul administraţiei publice. Cu aceste condiţii, repet, putem avea resurse financiare. Şi acea fantomă, a crizei, poate fi stăpânită cu măsuri raţionale de reformă, de tratare decentă a acestor categorii sociale care au nevoie de susţinere financiară.
"

Sunt perfect de acord cu autorul. Cine e acesta? Am scos câteva cuvinte care dădeau răspunsul.

Sursa

12 comentarii:

vali plesca spunea...

ei, na... emil boc.

Claudiu MINEA spunea...

Traian Boc

Anonim spunea...

Cin' sa fie? Cin' sa fie? Pai e Milica Boc Demoagogul!!!!

DanBruma spunea...

Inainte de a-l critica pe Boc trebuie tinut cont si de faptul ca specialitatea lui e "aviara gripa"

Tio spunea...

Esti rau. Adica vrei sa spui ca un politician, organizatie, institutie nu are dreptul sa revina asupra unui punct de vedere? Mai ales daca sint fortati de conditii obiective/externe?
Tocmai am citit ca PIB Ucrainei poate ajunge la -20% pentru anul asta. Cine ar ignora asta ar fi mult mai iresponsabil decit cei care uita de cele spuse in opozitie find.

deceneu spunea...

Eu cred ca e o prostie sa investesti intr-o resursa pe care o exploateaza altii.
Ce fac absoventii care au studiat cu burse in occident, daca se intorc in Romania?
E valorificata pregatirea lor in institutii?
Intai trebuie sa se reformeze institutile statului, sa absoarba si sa acorde sanse valorilor si apoi sa se investeasca in invatamant.

Situatia e ca in bancul cu militienii, care intrebati de un turist in trei limbi straine au ridicat din umeri, si dupa ce strainul a plecat il intreaba unul pe colegul lui:
- ai vazut 'ba cate limbi straine stia?
- Am vazut, dar la ce i-a folosit.

AristotelCostel spunea...

@Tio

Daca noi vom ajunge la -10%, fiind "integrati" in UE, spre deosebire de Ucraina, se va datora competentei lui Boc-sescu?

Iresponsabili sunt baietii astia politruci care in loc sa iasa in fata sa spuna oamenilor ca vine o perioada de strans cureaua, se zbat dupa voturi, mint ca porcii, iar dupa alegeri vor trambita cu durere despre mediul economic global, si in loc sa trecem la treaba, ne vom chinui sa ne culegem cioburile de pe jos, intrebandu-ne daca n-ar fi mai simplu sa locuim integrati in UE, in alt stat.

Dan Selaru spunea...

Aristotel, n-am mai apucat sa-i raspund eu lui Tio. Merci. Mai e ceva. Daca, parerea ta este ca poti sa faci un lucru, si nu poti, cere scuze celui care a zis cinstit ca el nu poate, de la inceput, si tu ai spus ca e un prost.

Tio spunea...

@Nu Aristotel, dar sa nu le punem in circa si ce nu au facut inca sau au facut altii(sau criza)
Presimt ca vom avea prilejul sa facem si asta, ca au facut/vor face greseli proprii. Eu personal sint cuprins de panica cind ma gindesc ca si astia sint la fel ca si restul. Cine mai urmeaza? Ce facem?
Textul de mai sus e un exemplu de reorica de opozitie si trebuie tratat ca atare.

dromichaetes spunea...

e Emil Boc, numai el spune "si repet" intr-una. Dane, vezi ca nu ai scos chiar toate semnele relevante din text.

AristotelCostel spunea...

@Dan

Boc foloseste acelasi text si astazi. Deja am atins punctul maxim al crizei, vine relansarea economiei peste noi... toti. Termenul "penibil" asociat lui Boc capata sensuri laudative.

@Tio

Ce facem? Pai, in primul rand renuntam la sperantele desarte.

Listele celor 3 partide au aceeasi compozitie de grotesc si calitate, iar procentele scrutinului vor fi "facute" de mediul rural.
Frustrarea urbana s-ar putea sa aeriseasca niste "palate".

Anonim spunea...

revenirea asupra unei declaratii se face altfel. nu imi inchipui ca un politician e alba ca zapada, dar minima decenta impune un anumit standart mai ales ca suntem satui de rasturnari de situatii. nu avem vreo strategie la niciun partid, fie mare, fie mic. nu avem un program. acum facem asta, prefer, decit lulisme din dealul stomacului. mai grav nu e ca mi-as fi inchipuit ca votatii sunt niste genii, ci ca se dovedesc a fi sub orice nivel inchipuibil. criza nu e inventata acum, ci e cam veche si la alegeri se stia de ea. facusem toti misto de declaratiile imbecile ale lui tariceanu despre cumpararea sediului falimentatilor. atunci?

despre ce sustinere financiara e vorba, cind s-a votat populist si bani ioc? a nu se uita socotelile lui stolojan pe la diverse televiziuni. (apropos, ce mai cauta individul in politica?

pot intelege multe, dar nu alergatul dupa guvernare fara frontiere.