vineri, 5 iunie 2009

Final de campanie

N-am comentat până acum campania electorală. Sau balamucul electoral. A fost frumos. De la tuns oi la jucat cu lopăţica asortată partidului la groapa de nisip. Toţi au avut succesuri, toţi şi-au creat deserviciuri.

Vanghelie a garantat şi el pe cineva de data asta în mod credibil. Severin avea nevoie de garanţiile lui Marean că poate-l întrebă ăia de la Înalta Curte Europeană ceva despre apă. PSD-ul, după vreo 10 lansări de candidaţi, la pachet cu inepuizabilul comic Geoană, şi-a restrâns platforma electorală la "Jos Băsescu!". Taine de strategie social democrată. Pe la colţuri, de grabă pitulatul în Parlament, Adrian Năstase o înjură pe madam Macovei. Că ne face ţara de râs când zice că pe la noi e corupţie. Ce prostie. Suntem o ţară de incoruptibili.

După serviciuri, Obama de PNL a mai spus "Au cine să tundă oile!". Corect era "Au! Cine să tundă oile?" Chestie de accent. A pornit el în luptă cu pipiţele din grădinile politice de altă culoare. Acum, dacă ne gândim, dintr-o Elenă Băsescu poţi să faci în 15 ani un europarlamentar. Dintr-o Ană Pauker poţi să faci europarlamentar doar dacă hotărăsc ruşii să cucerească Europa. Până la urmă şi campania PNL a ajuns, ce coincidenţă, tot la strategia PSD. "Jos Băsescu!" O strategie simplă şi fără legătură cu subiectul.

La PDL a fost chiar distractiv. Pe toate scenele pe care l-au suit, atletul guvernamental Boc a recitat aceeaşi parascovenie interminabilă cu greaua moştenire, cum ne ia el de la greu şi ne duce la bine, tocmai a căzut producţia industrială cu 10 procente într-o lună. S-a aplaudat, s-a cântat, Traian Ungureanu a făcut stand-up comedy de partid, madam Macovei a stat cu privirea ei încruntată iar pe Stolojan l-au scos la aer în clipuri. Blaga a răcnit la activul de partid. Plus "Sus Băsescu!". Acum şi ca DJ.

Vârful acţiunilor de campanie aparţine cârmaciului naţional care, într-un avânt de cercetaş etnolog, a luat la rând toate serbările câmpeneşti. În general bazate pe oi, poate că e sezonul. Cică era vorba după ce a intrat în Cartea Recordurilor să participe la o procesiune a paparudelor ca să plouă dar i-au stricat planurile meteorologii. Că şi ăsta e obicei popular şi de aia mergea el din chermeză în chermeză, ca să nu le uităm, obiceiurile.

Miluţ, ăla care răsuflă greu, era PNŢ-ul. Abraham n-a existat. Spre surprinderea mea s-a comportat decent EBA. Pe cât o lasă manierele învăţate în Dorobanţi de la Poponeţ.

UDMR-ul o are pe a lui cu autonomia. Măcar nu au fost penibili. Sau au fost penibili în ungureşte şi n-am înţeles eu. Habar n-am cu ce s-a ocupat tandemul politico-psihiatric Vadim-Gigi în vremea asta.

A fost cea mai abracadabrantă campanie de 20 de ani încoace. Clipul este pentru o mai bună înţelegere a candidaţilor pe care o să-i votăm. Merită urmărit până la capăt.

12 comentarii:

Anonim spunea...

salutari si felicitari ca nu-i iertati

Anonim spunea...

Buna DANE tot eu sunt ,anonimul de dinainte, NEGHINITA din SATU MARE ,pune acid pe rana lor de snobi ,"smintiti si misei", dorindu-le "esece"(esecuri) multe.Parvenitii soartei acesteia bolnave ce sunt,nu-i ierta deloc,,, pa

Soman spunea...

Asta e o strategie ok de marketing. Faci misto de toti- nu se intelege clar de partea cui esti-poate esti impartial. Pe urma muscand mai tare ajungem si la carnat :"o mai bună înţelegere a candidaţilor pe care o să-i votăm".
Pai da de ce sa-i mai votam. Ca fac stand-up sau bat bine mingea. Ce poza draguta de grup le-ai facut tu. Mai ca ne-ai convins.

Economixx spunea...

In politica nu ma bag ca o consider ilegala, ca doar e o c..... Ce tin sa remarc este structura textului. Citit de sus in jos sau de jos in sus transmite aceleasi sentimente si are aceeasi coerenta. Oare politica e asa dupa cum sunt si textele in care se vorbeste despre ea? Si nu ma refer aici la coerenta.

robin spunea...

Fain. M-am distrat.
In concluzie, o babilonie electorala.

Anonim spunea...

Dane, chiar nu ti-a placut nimic? Nu ai gasit pe nimeni apropiat, cineva care sa rezoneze cu optiunile tale?
Punem mainile in sold si tocam pe toata lumea?
Ti-ai facut autocritica? :)

Dan Selaru spunea...

Cea mai decenta a fost Elena Basescu. In limita posibilitatilor intelectuale.

Anonim spunea...

Dan, esti la andropauza? (intelectuala)
Cum dracu sa ne reprezinte in Parlamentul European una ca Elena Basescu.
!!!!!??????
Conform principiului: "daca nu-i convingem macar sa-i aburim", mai bine se duc Vandim si Becali. (glumesc)
Din pacate nu avem o clasa politica care sa se ridice la nivelul cerut de o astfel de functie.
Cei propusi (... de si din toate partidele)sunt o adunatura de "pupincuristi" de partid, inculti si oportunisti.
Singura socoteala pe care si-au facut-o sunt convins ca este salariul x nr. luni = ..... mamaaaa! ... m-am scos.
Jenant. Ascultam azi pe internet inregistarile cu "rongleza" alesilor.
Oare chiar nu avem oameni care sa ne reprezinte?
In alta ordine de idei. Inteleg ca fiecare dintre cei care vor fi alesi isi vor cara si "personal angajat".
Sunt foarte curios ce specialisti/specialiste de 18-22 ani extrem de "competenti /competente" vor completa alaiul.
Vreau lista cu nume.

Dan Selaru spunea...

Voila ce s-a ales de decenta Ebei. Stia ea de ce se comporta mai cu bun simt.

Viorel spunea...

Dan, este rau (ca sa nu folosesc termenul ridicol) ca am ajuns sa evaluam un candidat doar dupa principiul "decenta".
Decenta ar trebui sa fie baza, un fel de "te prezinti la examan, ai cel putin nota 2").
Tu iti dai seama cat de jos a coborat stacheta ? ..... sunt ingrozit ca am inceput sa ne multumim cu atat de putin, ca am ajuns sa ne raportam la "decenta".
Ce frumos. Nu l-am injurat pe dom' profesor la examen - 10 dom'le, esti eminent.
Dan, m-ai dezamagit cu comentariul de mai sus.
Sincer.

Dan Selaru spunea...

Pai lopatele, tuns oi, deserviciuri si pipite. Aia macar nu injurase pe nimeni. Am ajuns sa alegem dupa criterii care se potrivesc asezarii la o masa intr-o carciuma, langa aia care nu striga, scuipa sau nu sunt gata sa se ia la bataie.

Viorel spunea...

Dan, vorbim de injuraturi?
Daca ne multumim doar cu atat, atat vom primi.
Asta este motivul pentru care am ajuns unde suntem.
Nu vreau sa cred ca doar atat putem. Ca natie vorbesc.