marți, 16 iunie 2009

Managementul resurselor umane - pamflet

Duminică dimineaţa se lucra din greu la planul anticriză, frumoasa Udrea croşeta, madam Andronescu corecta lucrări de control, Nica-şi lustruia chipiul iar Blaga-l imita pe câinele Vasile cu Pogea lângă el care număra de câte ori a lătrat. Ceilalţi miniştri moţăiau, ascultându-l pe Boc cum explica a suta oară că vinovat de toate relele pământului este fostul şef de clasă, derbedeul Tăriceanu, şi că el n-are nicio vină.

Tihna unei eficiente şedinţe de Guvern s-a dus când tova... ăăă, domnul Băsescu furios a intrat pe uşă. Boc a fugit la colţ şi acolo a stat până la sfârşit. Nici nu l-am văzut, aşa de cuminte a fost. Toţi copiii şi-au băgat mânuţele cu jucării sub masă.

Re-ce-siu-ne, repetaţi după mine! Pogea, ce e aia? Recesiune e atunci, domnule Preşedinte, când nu mai avem bani. Stai jos, habar n-ai, mai învaţă şi altceva decât scăderea. Videanu, ce e aia? Videanu lipseşte motivat, se joacă cu bordurile în parc. Habar n-aveţi, nişte filosofi.

Ce e aia păpădie, ministru Ridzi?

"Păpădia (Taraxacum officinale) este o plantă erbacee din familia compozitelor, cu frunze lungi, crestate şi cu flori galbene grupate în capitule. Mai este numită şi buhă, cicoare, crestăţea, lăptucă, lilicea, mâţă, papalungă, pilug, turci, curu-găinii, floarea-broaştei, floarea-găinii, floarea-mălaiului, floarea-sorului, floarea-turcului, flori-galbene, gălbinele-grase, guşa-găinii, ouăle-găinilor, papa-găinii, părăsita-găinilor sau pui-de-gâscă."

Bravo Ridzi, bravo, stai jos.

Ce e aia salată, ministru Udrea?

"Salata (Lactuca sativa) este o plantă legumicolă anuală sau bianuală, din familia Asteraceelor. Este cultivată îndeosebi ca legumă pentru salate, folosită în stare crudă. Este foarte apreciată şi consumată tot timpul anului, fiind crescută în sere, în special în cele hidroponice (pe apă)."

Vedeţi bă, ăştia din rândul din stânga, ce înseamnă bă să ştii să dai pe Google, cine-i Herodot bă, Nemirschi? Habar n-ai, ai lăsat laptopu' la Mazăre? Aaaa, l-au furat, o să-ţi fure şi plaja de sub fund, stai jos.

Ia spune tu, Blaga.

"Herodot (greacă: Ήροδοτος, Herodotos) din Halicarnas/Halikarnassos a fost un istoric grec care a trăit în secolul al V-lea î.Hr. (484 î.Hr. - cca.425 î.Hr.). Herodot este considerat părintele disciplinei istoriei, prin modul în care a tratat evenimentele pe care le-a consemnat în scrierile sale."

Bravo Blaga, bravo, vezi ce faci cu blocurile alea, vorbeşte cu Pogea să-ţi dea din fondul clasei. Pogea nu mai zdrangăni mărunţişul că-l scapi pe jos şi iar plângi. Iar ai dat banii pe bomboane.

Nica, Pogea, Nemirschi şi Niţă, voi mergeţi la Liceul de Alimentaţie Publică, ospătari vă faceţi, are ţara nevoie.

Bazac, Predoiu, Sandu şi Paleologu, voi la tinichigerie. Diaconescu cu Ponta şi Stânişoară, pe locomotivă băieţi. Berceanu, nu mai râde că nu te las la mecanici auto.

Restul, cu Sârbu înainte, toţi în agricultură. Nuţi, tu stai aici.

Încă o dată în cor, toată lumea. Re-ce-siu-ne! Tare Andronescu, tare, nu-ţi fie ruşine. Ce dracu e aia recesiune? Lasă că vedem în decembrie. Sau atunci e depresiune, aia ce dracu e, ceva la geografie, o s-o întreb pe EBa că-i economist şi bagă şi date-n calculator.

Hai că m-am scos şi azi, au tuns ăia toate oile şi trebuie să umblu pe la filosofii ăştia acum.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Pentru EBA propun denumirea EBOLA

Unknown spunea...

Esti plictisit tarane!
O chestie nu inteleg, cum poate toata media sa roada acelasi os in permanenta.

Manole Buican spunea...

@Mark
Ca sa intelegi un lucru trebuie sa-l analizezi. Ca sa analizezi, trebuie sa folosesti logica si ratiunea. Pentru a folosi logica si ratiunea, trebuie in primul rand sa le ai. Ca sa le posezi, iti trebuie un loc fizic care sa le genereze. Acel loc se numeste neocortex. Neocortexul este in dotarea fiintelor evoluate. Viermii, reptilele, protozoarele, amiblele si paramecii nu au asa ceva. De aia nu intelegi tu.

Anonim spunea...

super Tare articolul

Anonim spunea...

Mark , e mai sanatos sa rozi un os decat sa lingi un c*r !

Anonim spunea...

fain :)))

Anonim spunea...

si mai sanatos e sa halesti carne macra...