vineri, 5 iunie 2009

Un vot pentru PNL

Articolul din Hotnews, cel în care ne este demonstrat cum infanta prezidenţială o să ajungă europarlamentar "independent", mă face ca nu cumva să ratez votul şi să votez PNL. Ce tupeu mai are PDL-ul să vorbească despre anticorupţie? Justiţie? Competenţă? Adevăr?

Cum nu pot vota PSD-ul din considerente de incompatibilitate funciară, UDMR-ul din considerente de cap de listă iar restul din cauză de inutilitate a votului rămâne doar PNL.

O să mă duc la vot ca să măresc coeficientul electoral iar Poponeaţa prezidenţială să nu ajungă să reprezinte această ţară. Nu din dragoste de PNL. Nu-l sufăr pe Antonescu care e, în spiritul apelativelor pe care le-a lansat pe piaţa politică, un papiţoi politic. N-o sufăr pe Norica Nicolai, un adevărat monstru comunist, eşuat în PNL. În schimb Adina Vălean mi-a fost colegă şi e fată deşteaptă şi decentă.

Monica Macovei, TRU, Cristian Preda şi alţi iubitori de PDL. Dacă intraţi în troacă vă mănâncă porcii.

47 de comentarii:

Addy spunea...

Eu unul cred ca am sa-mi indrept votul spre PNTCD, desi nu am nimic comun cu taranismul, nici cu crestinismul. Dar dintre toate partidele PNTCD a avut cea mai decenta campanie electorala, iar domnul Milut are un mesaj politic coerent si corect. Si am sa votez PNTCD chiar daca nu au nici o sansa de a atinge pragul electoral.

Si eu optam pentru PNL, dar cum lista PNL-ul se deschide cu Norica Nicolai, am sa zic pas. Daca ramanea Daniel Daianu, i-as fi votat cu drag, dar asa ... Norica Nicolai in proportie de 90% nu stie altceva sa faca decat sa arunce cu noroi in toate directiile. Nu pot vota asa ceva.

De PDL iarasi mi se face greata. Toti pdl-istii au luat-o in brat pe EBA sa-i faca pe plac lui Basescu.Iar cat priveste PSD, PNG sau PRM acestea n-au fost niciodata o optiune pentru mine.

Claudiu MINEA spunea...

Si eu am sa votez tot PNTCD. Nu mai sunt adeptul teoriei "sa nu risipim voturile".

Dan Selaru spunea...

Am si uitat de jiji si vadim.

oliviutza spunea...

Eu ma duc in cabina de vot si fac alabalaportocala, numa' sa nu-mi iasa psd-ul ca o iau de la capat.
As fi votat PNL-ul cu ochii inchisi daca nu puneau animala aia cap de lista.

vali.d spunea...

mare grija ca in drum spre sectia de votare sa nu va terciueasca fenechiu cu jeepanul;)

Dan Selaru spunea...

Asta e un risc pe care ni-l asumam toti. :-)

Dan Selaru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

un vot pentru pdl. chiar nu voiam sa mmerg la vot. dar cum ziaristii de partid sar public cu voturile in caruta pnl, numai de-al dreakului o sa votez pdl.

Emil Stoica spunea...

totusi, nu poti vota cu PNL. Capul de lista, Norica Nicolai, a declarat ca ea ar nationaliza filialele multinationalelor care vor repatria profitul catre actionari....

Emil spunea...

Prefer sa votez Monica Macovei decat Norica Nicolai, dar fiecare cu parerile lui. Ba, daca stau sa ma gandesc, chiar si EBA pare o alegere mult, mult mai buna :)

Dan Selaru spunea...

Si cu cine dracu' sa votez, cu Abraham? Cu Jiji? Cu Tokes? Pana la rahatul asta votam PDL-ul. Dar nici chiar asa.

Anonim spunea...

votind pdl nu votezi eba, ci macovei. e singurul argument valabil de a te duce la vot. altfel emigram.

Emil Stoica spunea...

Dan Selaru: e greu, asa e. Si eu am cunoscut-o pe Adina Valean si intr-adevar este cu 2 clase peste clasa politica actuala. Daca as putea sa o tai pe Norica Nicolai, as pune stampila pe PNL. Sau chiar asa sa si fac????

Daca nu, vorba lui Claudiu, nu ai cum sa gresesti votand PNTCD.

Emil spunea...

"nu ai cum sa gresesti votand PNTCD."
In afara faptului ca nu au sanse, ce poate face un om sa voteze pe Milut si compania? Titulatura PNTCD, PNL e doar o capcana acum, cata vreme nu am vazut reprezentantii lor actionand conform mostenirii pe care o poarta.

Dan Selaru spunea...

Aici nu e vorba de Macovei, e vorba de respectul fata de cei carora le ceri votul. Iar PDL-ul prin actiunea asta de un penibil strigator la cer nu-mi spune decat ca e doar un partid prezidential care se foloseste de numele de pe lista pentru a ajunge la scopuri de genul EBA europarlamentar.

Dan Selaru spunea...

Am uitat. Milut nu trece pragul.

Dan Trofin spunea...

fina observatia despre "marirea coeficientului electoral", prin a da vot PNL !
poate asa se va intelege ca rol are coeficientul electoral in sansele pupilei matelotului de a accede in forul legislativ european !
se exagereaza cu antipatia fata de Norica. nu vad cu ce e mai de apreciat Monica, in fata Noricai. pot sa accept unele antipatii, dar nu e un motiv sustenabil, incat sa nu sesizezi (macar) probitatea morala si profesionala a doamnleor WEBBER sau VALEAN. plus o activitate, sa recunoastem intensa a lui Cristi Busoi si Magor Csibi in actualui PE !

de la pdl l-as fi vrut mai sus pe Focsaneanul meu Alex Nazare, intr-o pozitie 14 fara sanse reale, din pacate pt el si pt noi.
de la PSD e ok Corina Cretu.

Si eu remarc incercarile celor de la PNT-cd si ii incurajez sa incerce mai mult. Milut nu-i cm bun exemplu, dar imi place doctrina crestin-democrata. Un re-branding doctrinar ar merge la PNT-cd ! Daca PDminusL a putut juca ping-pong cu doctrina, sarind in barca populara de la socialisti, nu vad de ce PNT-cd nu s-ar transfaorma intr-un PCD (Partid Crestin-Democrat). De altfel, dupa ce se va sparge PDL, 1/3 poate merge la PSD, 1/3 la PNT-cd si sa formeze un puternic PCD, iar 1/3 la PNL.

Anonim spunea...

toti fac la fel.
ca nu ne asteptam la pdl e una, dar sa-ti justifici votul dat pnl-ului pt asa ceva mi se pare o copilarie.

apropo, io-te ceva asemanator :)

http://www.cotidianul.ro/pnl_va_inrosi_telefoanele_in_mediul_urban-86873.html

Dan Selaru spunea...

Magor Csibi e un personaj care mi-a placut foarte mult. Acum e pus intr-un loc neeligibil. Pe Daianu l-au izgonit. Si PNL-ul e plin de bube. PNT-ul ar trebui sa gasească o echipă tânără cu imagine. De altfel niciodată nu a existat o imagine a PNT-ului.

Dan Selaru spunea...

Nu-s un fan al PDL-ului. Nici pe departe. Dar lista lor este cea mai buna. Insa porcarii de genul asta, de dragul lui Basescu, sau oricui altul ma scarbesc.

Anonim spunea...

si da, e buna rau norica. io-te monstra de gandire... "liberala"

http://www.cotidianul.ro/norica_nicolai_este_pusa_pe_nationalizari_de_multinationale-87139.html

deci da, nu votati pdl-istii pt ca o mai comit si el ca d-aia sunt politiciei. dar votati norica care vrea o mica nationaliuzare ca-n 47...

nu, pnl-ul nu-i plin de bube, e vai de mama lui. crin a comis-o iar chiulind din parlament si iar nu s-a putut vota nustiu ce lege prin care se vroiau retrase niste drepturi banesti parlamentarilor...
asta se vrea presedinte... doamne fereste-ne!!!

si exemplele sunt multe. pnl-ul a facut rau acestei tari. incredibil de mult rau. si noi ne legam de niste nimicuri.

IC spunea...

Eu zic ca cea mai buna solutie e absenteismul. Intr-o tara unde nu s-a facut decomunizarea nici dupa 20 de ani si unde Basescu afirma ca nu trebuie sa se faca pt ca ce nu s-a facut in 90 nu se poate face in 2009, cu o astfel de clasa politica care nu vrea decomunizare, nu trebuie sa se prezinte nimeni la vot.

Cu un raport facut de Tismaneanu pentru a prosti lumea si tineretul nu trebuie sa se duca nimeni la vot. PSD, PNL, PDL, PNTCD, PRM, etc. toate sunt conduse din umbra de KGBisti.

Nimeni nu trebuie sa se duca la vot sa vedem ce mai spun comunistii in frunte cu Basescu si Boc si Geoana despre democratie atunci.

Anonim spunea...

Lista PDL este de departe cea mai buna(nu sunt membru de partid ),nu pot sa compar Macovei ,TRU cu Norica sau Severin ...

Dan V spunea...

Ca filialele PDL o sprijina pe EBA mi se pare o slugarnicie inutila, care ii face rau chiar acesteia. Si stiu ca PDL este o 'scarba' de partid.

Politica si votul sunt insa lucruri practice. Cel putin atunci cand dispar discutiile despre valori, principii sau dubii.

In aceste conditii, lista PDL mi se pare decenta si o voi vota. Fara sa am senzatia ca am votat PDL.

Monica Macovei merita un mandat european. Daca ea ne-a dus in UNiune putem macar sa ii intoarcem serviciul. Fara sa mai cautam pricina.

Dan V spunea...

completare: negocierea valorilor mi se pare esentiala si singura care conteaza. Din pacate, in Romania partidele au renuntat de multa vreme la asa ceva. Asa ca lucram cu ce avem.

Anonim spunea...

Eu vreau sa votez dar nu stiu cu cine. As fi votat cu PNL dar nu cred ca pot trece peste scarba de a o vota pe Norica Nicolai. Prostia de a o pune acolo si de a-l elimina pe Daniel Danianu se plateste.

PDL are cativa candidati buni (Macovei, Preda) dar cu chestia de azi cu EBA au dovedit ce fel de partid sunt cu adevarat.

Si atunci ce fac?
PSD nu votez din start iar UDMR nu imi prea place in ultima vreme, dupa radicalizarea discursului.

murphy spunea...

observ ca
- in cazul pnl se relativizeaza, se compara, se gasesc scuze, se identifica si unele parti bune
- in cazul pdl se judeca in absolut, ei nu au voie magarii, ei dezamagesc daca fac vreo prostie, etc
nu vi se pare ca in subtext aveti asteptari si sperante doar de la ei? ca presiunea pt reformare o puneti pe ei?

posibil sa fie doar o impresie de-a mea; oricum, pina una alta, eu le dau si votul; pentru ca o sustin pe monica macovei, pentru ca e un partid in care are loc cineva ca monica macovei

pe de alta parte, sint de acord, si-au dat romaneste cu stingu-n dreptu cu povestea cu eba

Dan Selaru spunea...

PNL este, pe moment, un grup de imbecili inofensivi. PDL este un grup de oameni periculoşi.

Andra spunea...

Daca dupa tot ce-a facut cu mandatul dat de 2x de electorat - si in 2004 si in 2008 - PNL mai poate fi numit "inofensiv", I rest my case.
Electoratul PNl trebuie sa fie cu mult mai imbecil decat insusi PNL

In realitate, orice vot dat PNL e un vot dat PSD.
A vota PNL inseamna a trimite la Bruxelles 2 PESEDISTI in loc de unul singur.

Dan Selaru spunea...

Andra, tu ai idei putine si fixe. Faci parte dintr-un grup de oameni care nu intelege ce se intampla in jurul lui. Nu-ti pui intrebari, ai numai certitudini. Asta e un semn de imaturitate.

Andra spunea...

Ideile mele "putine si fixe" comenteaza ideile tale, deci, prin tranzitivitate, inseamna ca ideile tale sunt imbecile si fixe - ca PNL.
... Stiu, sunt o "pipitza" :)

Dan Selaru spunea...

Tranzitivitatea e un concept care e peste puterile tale ma cherie.

suca spunea...

"PNL este, pe moment, un grup de imbecili inofensivi"

asta-i chiar buna... pai cu voturile cui se blocheaza dosarele penale in parlament? cu voturile cui a scapat iliescu de lustratie? cu voturile cui nu s-a putut anula niste sporuri pt parlamentari ieri?
cu voturile cui s-a terminat cu CNSAS-ul? si sunt exemple destule.
si tu vb despre ei ca sunt inofensivi? oare cine nu-si pune intrebari?
pdl-ul pana acum n-a comis-o atat de grav in parlament. poate doar sa le reprosez votul pt salariile profesorilor unde sau grabit. desi si aici putem pune niste circumstante pt ca in acea perioada guevernul liberal spunea ca economia duduie.
revin, unde i-ai vazut inofensivi?
avem un criminal si un hot in parlament datorita lor si ei sunt inofensivi???
eu nu mai inteleg, s-a schimbat intre timp sistemul de valori?

Viorica spunea...

Eu am un dinte personal contra guvernului care a implinit pohta ce-a pohtit a ancestorului beizadelei necunoscatoare de limba romana, si anume ordonanta aceea despre cumul.
De acord ca oamenii politici romani (dar despre englezi ce ziceti?) nu sunt exact ce am avea nevoie, dar e posibil sa fie ceea ce meritam, mai ales daca nu ne ducem la vot.
Si mie mi se pare Milut mai decent decat altii, dar Europa noastra inca mai are nevoie de liberali.

Viorel spunea...

... nu stiu cum se face ca indiferent cum o "analizati" (am citit cu atentie toate cometariile) tot PDL-ul "staluceste".
Este o vorba din popor care spune: "daca am luat m_ie odata, ok - a fost o intamplare nefericita, daca iau m_ie si a doua oara este clar ca imi place"
Concluzia: Mergeti si votati PDL, este clar ca va place.
Va urez un TVA de 21%, o cota unica de 25%, un euro de 5 RON, autostazi cu 100 mil. EURO / 100 m, borduri cat cuprinde, plaje cu taxa de 1,5 RON/ora (poate aici am fost prea subtil pentru unii), ceva nationalizari, poate unul, doua falimente bancare, stergerea datoriilor la stat pentru sponsorii de campanie, somaj de 10 % (ca de, traversam o grea perioda de criza), o lege unica a salarizarii la fel de netransparenta ca si sporurile "borfasilor" de pana acum si multe, multe alte intruchipari ale actului sexual invocat mai sus.
No comments.
Sincer, nu stiu daca raposatul Brucan, Dumnezau sa-l ierte, se rasuceste in mormant sau rade cu lacrimi.

Viorel spunea...

... pacat ca UDMR nu poate sa se descotoroseasca de "extremistul" din capul listei si de ideea fixa cu "autonomia".
Cred ca ar fi surprinsi sa afle cat de mult pierd pe "mana" asta.
Ai lor oricum ii voteaza si fara mesaje de genul asta.
Si ca sa revin la "decenta" (nu te iert cu EBA), la ei "e inclusi". Diferenta de clase (cel putin 10).

suca spunea...

@viorel, pana una alta n-avem taxa unica de 25% dar avem un cnsas nefunctional gratie pnl, avem un borfas in palament gratie pnl, avem un fot activist pcr in parlament gratie pnl, avem deficit cat cuprinde gratie pnl.
tu vorbesti de ceva ce nu s-a intamplat. noi vorbim de realitatea lasata de pnl.
pana una alta asa zisi liberali care au furat un partid istoric pt nume precum milut, au permis ca infractorii sa fie inca liberi. daca pnl-ul isi vedea de treaba si il aruncau pe nastase si pe basescu in inchisoare, evident, cu prob temeinice si tot tacamul eu eram multumit. dar ei au tipat tot timpul si au votat cum le-a dictat pcr-ul, pardon, psd-ul.
apropo, vezi ca tot un membru marcant pnl, cap de afis la europene, vrea nationalizarea companiilor multinationale :)))
asta da gandire liberala.
ai idee ce se-ntampla acum in Romania daca aceasta cucoana facea aceasta afirmatie din postura de ministru de justitie? fa un mic exercitiu de imaginatie. 10% somas era varianta super buna pt Romania.

Lasati-ma cu pnl-ul, l-am votat din 90 pana-n 2004. dar asa ceva nu pot vota. sunt si pdl-istii dusi cu pluta dar mai si misca. pnl-ul n-a reusit nici macar o masura liberala in 4 ani. nici macar una. impozitul unic a fost tot masura pdl-ului.

Viorel spunea...

O sa incerc sa fiu scurt. Nu sunt fan PNL, UDMR, PNG, PSD etc.
Dezamagirea mea pentru PDL provine din incompetenta si fatarnicia actualului guvern. Nu pot sa uit campania furibunda indreptata impotriva PSD-ului, pentru ca apoi sa pupe toti piata independentei (a se citi ciolanul).
Nu pot sa uit promisiunile, unele la limita absurdului, pentru ca apoi sa vorbim de stransul curelei si asa zisa "responsabilitate". Sa nu aiba tupeu nimeni sa le ia partea si sa spuna ca nu stiau de criza.
Ca a venit vorba de responsabilitate, aia mult trambitata de Boc, considera cineva ca actualul guvern a luat o singura masura din care sa denote responsabilitatea? Nu cred.
Cine ne conduce in clipa de fata(in afara de Basescu - marele papusar) marioneta de Boc, fufa de Udrea, Ritzi, penalul Berceanu, penibila Andronescu, penibilul Bazac, Roberta Anastase (pentru individa asta chiar nu reusesc sa gases un epitet care sa exprime intreaga stupizenie si penibilitate) pacaliciul de Geoana si lista poate continua.
Revenind la PNL - nu sunt mai breji. Au facut un jaf fara masura in disperarea de a obtine un nou mandat. Ce nu au inteles a fost ca ceea ce ii tragea in jos a fost Tariceanu cu aroganta lui. Aceeasi gresala a facut-o si PSD-ul cu Nastase in 2004.
Nici unul din idiotii astia care sunt la putere nu inteleg ca "aroganta" ii ucide cel mai repede. Romanul este obisnuit sa indure, sa stranga cureaua, sa mai puna o haina pe al cand ii este frig dar are un mare "defect" - nu suporta "aroganta".
Am auzit de nenumarate ori fraza (atat vis a vis de PDL cat si de PNTCD si PNL): "Eu nu zic ca PSD-ul nu fura, dar macar nu ne sfidau mai frate. Astia de acum nici sa fure nu stiu."
Inteleg ca "Suca" este simpatizant "PDL". Foarte bine. Fiecare este liber sa simpatizeze ci cine vrea. Asta este democratia. "Mangaiatul pe crestet" nu o sa aduca niciodata o clasa politica reala si performata.
Ce ne asteapta? .....
Nu pot sa-mi scot din cap replica lui Vanghelie: "Am bani. Acum vreau putere.". Sa vedem atunci incotro ne vom indrepta.

Dan Selaru spunea...

Nu poti nici macar sa aduci vorba de Vanghelie. Ce naiba, sa-l regretam pe Iliescu.

Viorel spunea...

Dan, Vanghelie deja are putere. Nu atat cat vrea el. Despre ce vorbim ?
In cativa ani (patru), Vanghelie a ajuns dintr-un pacalici pe care il luau moderatorii peste picior un individ care imi "garanteaza" ministrul educatiei (sper ca nu a uitat nimeni afisele electorale - "garantat Vanghelie").
Cati il mai iau acum pe Vanghelie peste picior ?
Poate si numai acest aspect ar trebui sa-ti dea putin de gandit.

suca spunea...

nu sunt nici macar pe jumatate simpatizant pdl cum am fost pnl. incerc doar sa observ diferentele.
am fost simpatizant pnl dar dezamagirea e mult prea mare la ce este acum in acest partid. poate nu-i dezamagire ci frustrare ca a intrat pe mainile unor neaveniti.
ma deranjeaza mesajele de genul: "Mergeti si votati PDL, este clar ca va place.
Va urez un TVA de 21%, o cota unica de 25%, un euro de 5 RON"
n-am vazut sau auzit nici macar un singur semn ca s-ar intmpla macar unul din lucrurile astea. nici macar unul. atunci ce rost au asfel de mesaje?
ma deranjeaza comentariile astea care neavand ceva palpabil o da in fantezii teribile. hai sa discutam pe fapte.
deasemenea ma deranjeaza mesajele de genul toti sunt la fel. eu merg pe principiul ca din toti exista unul mai rasarit, macar cu 0,0001% mai rasarit, dar este. ai baga pe toti in aceeasi oala pe mine ma duce cu gandul ca incerci sa "acoperi" pe cineva care alfel nu ai cum sa-i justifici actiunile.
nu vad alt motiv...
pana una alta pdl-ul este partidul care nu are presa aservita. ma uitam acum 2 zile cum insusi Tapalaga, atribuit de atatea ori cu apelativul "sluga lui Basescu" a fost capabil, din toata presa asta, sa faca o investigatie in care era implicat pdl-ul si mezina lui Basescu. De astfel de investigatii avem nevoie. Nu ca cele de genul, fata lui Basescu are un apartament de nu stiu cate sute de euro in Baneasa... Fara nici o dovada de ilegalitate fara nicio dovada de imoralitate. Ne era pus in fata acest aspect. Evident ca romanii au problema cu capra vecinului si reactiile n-au intarziat sa apara. S-a mai demonstrat ceva dupa aceea? Si-a cerut cineva scuze?

in alta ordine de idei, daca dupa alegerile din 2008, dupa procentele inregistrate atunci, ai tu o solutie mai buna de guvernare sunt curios s-o aflu. criticam tot timpul dar nu se oboseste nimeni sa ne faca o comparatie. uite ma, asa era mai bine. nu! doar criticam
crede-ma ca nici mie nu mi-a venit bine aceasta alianta, dar, cel putin eu, un amarat de programator fara carnet de partid, nu vad o alta solutie. sunt deschis la orice alta propunere, dar nu sunt deschis la a critica doar de dragul de a critica.
Si sincer acum, pdl-ul chiar a strunit bine acest guvern. nu ma refer la deciziile economice luate, ci la relatia lor cu psd-ul din guvern. exceptand pe geoana, care tipa tot timpul fara rost si inca vreo doi, psd-ul e un caine tinut bine in lesa. Acum 7-8 luni nu dadeam acestei aliante nici macar o luna. Se pare ca PDL-ul a stiut sa administreze bine aceasta situatie. pt mine asta inseamna ca partidul este mai matur. dovada ca cearta din 2005 cand s-a rupt alianta DA nu a pornit de la pdl.

sunt absolut de acord cu tine ca si pdl-ul fura, si are oameni incompetenti, dar asa cum e, din punctul meu de vedere, este peste orice alt partid din Roimania.

Dan Selaru spunea...

Este total sub PNL-ul lui Tariceanu. Aia macar lasau economia sa functioneze in legea ei. Nu-si bagau coada, furau tot. Astia strica si economia si fura la fel. In rest nicio deosebire.

suca spunea...

oare?
dar miliardul de euro dat de pnl primariilor psd si pnl inainte de alegeri nu inseamna interventie in economie? un miliard de euro aruncat cand deja se stia de criza...
o lasau sa functionezxe in legea ei sau in legea lor?
nationalizarea companiilor multinationale nu ar insemna implicare in economie... nu, doamne fereste. asta ar spune si ana pauker :)

se striga peste tot ca boc si ai lui distrug economia, dar sa mor de am gasit un singur exemplu pe aceasta tema cu cifre si exemple.
cifre si exemple pot sa dau si eu despre politica economica dusa de tariceanu si ai lui.
numai daca aduc aminte de taxa de prima inmatriculare care era fix o interventie in economie sarind in ajutorul anumitor firme, una controlata chiar de el... exemple sunt cu duiumu.

este usor doar sa afirmi ca n-au facut nimic...

Dan Selaru spunea...

Eu ma refer la faptul ca au lasat economia privata in pace. Forfetarul ce e? Cresterea CAS ce e? Anularea TVA la leasing ce e? Politizarea atuturor ordonatorilor de fonduri tertiari ce e? Au schimbat de 3 ori mai multi oameni decat Obama in toata America. Aberatia lui Basescu cu bancile ce e? Preluarea datoriilor la Stat ce e?

suca spunea...

forfetarul ce e? scoaterea banilor din economia subterana. nu cred ca e posibil sa ai o firma si sa nu poti plati un impozit minim de 2500 de euro. mi se pare aberant. stiu o gramada care au firme si declarau 0 la sfarsitul anului dar aveau q6 in curte. hai sa fim seriosi. a lasa economia subterana sa se dezvolte nu inseamna ca lasi economia de piata libera.
anularea tva la leasing mie-mi pare o masura de revigorarea a industriei de automobile.
nu inteleg. daca baga o taxa nu e bine, daca reduce o taxa iar nu e bine.
sa ne aducem aminte cate taxe a bagat tariceanu de a ajuns Romania cu cele mai multe taxe pe cap de locuitor din europa. pdl-ul a scos o treime din ele. dar asta nu s-a remarcat ca un lucru pozitiv.
aberatia lui basescu cu bancile? ce aberatie? sa-nteleg ca dobanzile practicate de banci sunt ok pt tine? nu inteleg care-i problema. sa lasam bancile sa puna dobanzi de 100% pe luna doar pt simplul motiv ca nu trebuie sa ne bagam in economie?
come on...
preluarea datoriilor la stat, da, nu-i o masura chiar buna, dar daca se face un calcul simplu, cat plateai somerii din acele intreprinderi ajungeai la aceeasi suma. deci cum e mai bine.

eu tind sa cred ca se exagereaza. si spun asta pt ca nu vad ca cineva sa propuna o alta alternativa. toti critica ca nu-i bine, dar nu vad expusa nicio alta alternativa. aia cu impozit de 10% propusa de pnl e o aberatie electorala. nici nu cred ca poate fi luata in seama.

eu vad doar ca Romania s-a numarat in aprilie pintre singurle 5 state din UE cu crestere a productiei industriala (2,5%) comaparativ cu aceeasi luna a anului trecut. asta spune multe.
in actuala criza economica nu cred ca este indicat ca statul sa stea si sa se uite la economia privata. niciun stat din europa n-a stat cu mainile in san.

din toate cele enumerate de tine, care a dus la scadearea economiei romanesti. ok, poate la prima lectura poate nu par bune, dar vreau sa vad si eu in cifre care din masurile de mai sus au avut un impact negativ major in economia romaneasca. sa discutam pe cifre nu doar pe enumerarea lor.
haideti sa scapam de meteahna aia in care strigam ca nu bine dar nu demonstram nimic.

ma uit chiar acum cum urla psd-ul ca are informatii despre vreo 200 de microbuze ale pdl-ului care fac turism electoral. daca nu se demonstreaza nimic in final, cine piarde?
putem fi mai buni decat ei si sa vorbim concret cu argumente.
alfel intram in aceasi mocirla in care se afla politicienii romani. si zau daca face bine acestei economii...

Dan Selaru spunea...

14000 de firme inchise. Crezi ca din alea cu q6. Ai o firma ca sa spui ca 2500 e putin? Sunt zeci de gogoserii care au cifra asta de afaceri pe luna. aptul ca statul nu e in stare sa-si colecteze taxele si da in toti face sa dispara tocmai cei care platesc.

Alo, anularea deducerii TVA la leasing pentru firme. Adica TVA/ul se transforma in cheltuiala.

Nu s/a anulat nicio taxa. O sa se anuleza. Cand?

Tu chiar crezi ca toti bancherii sunt idioti si nu dau credite ca nu vor ei? Stau cu fundul pe bani ca sa acopere gaurile de anul trecut cand tot bizonul lua credite ca disperatul si acum n-are cu ce sa le plateasca. Si prost sa fii sa nu dai cu dobanda cu 25 la suta dobanda daca piata vrea. Acum piata nu mai vrea nimic.

Productia industriala a scazut cu 12 procente fata de anul trecut in martie. Pe aprilie preturile la producator au crescut cu 2.5. procente, preturile. Productia a scazut cu 18 procente.
http://neomania.ro/ins-cifra-de-afaceri-din-industrie-a-scazut-cu-168-in-primele-4-luni/

Asa ca pe cifre vorbesc. Nu-mi place sa-ti distrug iluziile dar e pur si simplu un dezastru. Si mai stiu lucruri pe care nu le spune presa. Cum ca nu s-au platit taranilor subventiile. Nu s-au platit salariile in cercetare de peste 2 luni. Si mai stiu.

Viorel spunea...

... Suca, ai baut apa dupa Pogea?
Este clar ca esti fan inrait PDL daca deja ai bagat impozitul forfetar minim la 2500 E. .....
Chestia cu 5 RON = 1 EURO cred ca am auzit-o si citit-o de cel putin 100 de ori (probabil tu citesti doar afise electorale).
Iar TVA-ul si cota unica au sanse foarte mari (sa dea Domnu' sa nu fie asa) sa creasca. Si sti de ce? .... pentru ca individul pomenit mai sus a avut grija sa omoare tot ce mai aducea un ban la bugetul de stat.
Ce nu a inteles idiotul de Pogea (cu toate ca asta a "trambitat") este ca bugetul de stat se strange "picatura cu picatura".
Directorii firmelor mari care au ramas, si pe care mizeaza Pogea, au o trupa de avocati in spate care ii consiliaza cum si pe unde sa eludeze taxele, cum si pe unde sa plimbe capitalul (.... de paradisuri fiscale ai auzit?).
SRL-ul din colt, ala de l-a omorat Pogea, nu isi permite avocat care sa-i faca firma in Cipru.
Alte comentarii sunt de prisos, PDL-istule.