marți, 21 iulie 2009

Podul virtual

De la Agerpres aflăm o nouă trăsnaie pusă la cale de data asta de oficialităţile de la Turnu Severin în concubinaj cu cele din Kladovo, Serbia. Holograma podului lui Apollodor. Proiect de 3 milioane euro, primăria o să cofinanţeze, încă nu ştim cu cât. Noaptea o hologramă de 1600 de metri o să unească malurile Dunării.

Proiectul nu e nou. A mai apărut şi în august 2008. Pe atunci costa doar un milion. La sârbi ideea e de la începutul lui 2008 şi ei sunt autorii. Ieri s-a discutat în cadrul Primăriei din Drobeta Turnu Severin în şedinţă extraordinară. Nu ştim concluziile.

S-au terminat proiectele din Turnu Severin, totul e în regulă, nu mai e nimic de făcut? Avem criză? Suntem sănătoşi la cap?

Dacă nu avem infrastructură reală trecem direct la cea virtuală?

Eu am impresia că în această ţară, ca şi în altele, nu există o listă a priorităţilor. Să dai un milion când în ţară mai sunt localităţi neelectrificate, când apa curentă nu există în jumătate din comunele României şi când canalizarea e o raritate e pur şi simplu nesimţire. Nu am nimic cu ideea în sine, am cu oportunitatea acţiunii.

2 comentarii:

Viorel spunea...

Pariu ca primaria Turnu Severin stie deja cu ce firma se face lucrarea?

Tino spunea...

Ca in Roma antica. Acu ne dau Circul......asteptam in continuare painea....