joi, 9 iulie 2009

Toţi sunt la fel?

O zi tristă. Pentru toţi cei care au votat PDL în speranţa unei clase politice mai curate. Nu e o victorie a PSD sau PNL, e şi pentru ei o înfrângere, e mai mare înghesuială pentru voturile celor care se lasă cumpăraţi. Şi un precedent periculos. Şi o dovadă a faptului că viitorul politic nu arată bine

O să-mi spună talibanii PDL că nu există nicio dovadă, că e o făcătură politică, opera mogulilor, că sunt vândut, că sunt prost. Pentru că mă cred prost. Aşa cum cred ei că este întregul popor român. Pentru că ei cred că toţi suntem ca ei.

Victoria este a celor care au făcut posibil ca noi să aflăm cum ne sunt cheltuiţi banii. Dar nu este nici pe departe altceva decât ridicarea oficială a unui colţ de perdea. Şi nu cred că Monica Iacob Ridzi o să păţească ceva.

Simt o mare dezamăgire pentru votul meu acordat Coaliţiei DA în 2004 şi voturile pentru Băsescu din 2004 şi 2007. Atunci da, am fost un prost. Nu mai am nicio pretenţie de la Traian Băsescu. De la Boc n-am avut niciodată.

Mi-e milă de Monica Macovei, Cristian Preda şi TRU. Iar Sever Voinescu a devenit dintr-un posibil mare jurnalist un mic şi meschin politician. Ridzi a probat că toţi sunt la fel. Imorali.

52 de comentarii:

Anonim spunea...

Intotdeauna in politica o sa ai de ales raul cel mai mic, nu e adevarat ca sunt toti la fel, exista un mai rau si un mai putin rau. Depinde numai de alegatori sa faca selectia spre bine.

Anonim spunea...

Nu sint toti la fel, asha cum nu sint toti la fel ca noi...

ITist spunea...

Exact asta e lait-motivul mogulilor si hotilor: nici voi nu sinteti mai buni, toti sint o apa si-un pamint.
Iti doresc sa ai inteligenta sa vezi mai departe de asta pt. ca nu exista nimic mai fals decit acea teorie. Oriunde exista si particele bune in tot raul, nu e doar negru sau doar alb. Trebuie doar sa ai rabdarea si inteligenta sa le descoperi (bashca sa le mai si promovam, ma includ si pe mine aici). O zi buna.

Nae spunea...

Respect ITist-ului. Dupa 20 de ani de democratie in care am imbatrinit tot incercind sa votam altceva doar-doar s-o dovedi ca nu sint toti la fel, dupa ce de fapt se vede ca sint toti la fel el inca mai crede si spera. Dupa 20 de ani !!!

Wake up Romania ! Altfel vom fi la fel si peste 50 de ani si peste 100 de ani. Noi increzatori si ei hoti.

VVeninosu spunea...

intrebarea nu isi are rostul.. raspunsul e ffff clar: DA, TOTI SUNT LA FEL!. nu s-a vazut asta de atata timp?

in plus, am fost plesniti peste ochi la infaptuirea aliantei PSD-PDL, dar noi, orbi fiind, inca mai credem ca nu sunt toti la fel si ii votam... nu voturi le trebuie...ci niste exces de plumb in organism.

bine zis Nae, Wake up romania!!!!!!

Unknown spunea...

sunt dispus sa cotizez la plata unui rus sa mai curete din cei ce sunt la fel!
Doar frica pt integritatea fizica le mai poate stopa lacomia!

Dan Selaru spunea...

Tragic este ca in loc ca persoanele oneste care intra in politica sa schimbe clasa politica le schimba clasa politica pe ele.

Horea Matei spunea...

IT-ist-ul are dreptate. Am ajuns unde am ajuns pentru ca s-a creat si s-a mentinut ideea ca toti sunt rai in politica. Nimic mai fals. Ar trebui sa gandim invers: ca toti sunt buni. Pentru mine chiar si Ridzi e buna, are capacitatile ei, are talentele ei, dar exista altii mai buni, deci am sa votez cu ei. Iar cand am sa gasesc altii si mai buni, am sa votez cu aia.
Astfel, din aproape in aproape, incetul cu incetul, toti se vor stradui sa ma serveasca mai bine pe mine ca cetatean, nu interesele lor meschine, pentru ca altfel nu vor mai fi alesi.
Ce e atat de greu de inteles si de adoptat o astfel de abordare?

Dan Selaru spunea...

Ca se intampla dupa ce o sa mor eu si ca nu prea am dovezi pentru o viata urmatoare.

Anonim spunea...

Ati descoperit, dle. Selaru, ceea e ce unii ca mine (+45 ani) au realizat chiar in timpul razmeritei din dec 89: va urma un capitalism primitiv, de tip neofeudal, care va continua marasmul politic din anii 30/40. Regret ca afirm ceea ce urmeaza, dar, ca performanta si credibilitate, regimul anterior, mai ales in perioada 65-77 a fost semnificativ superior acestuia.Imi asum aceasta asertiune scandaloasa, dar trebuie sa acceptam realitatea. Aceasta clasa politica este (si va ramane in istorie)ca o rusine nationala si o referinta negativa europeana. Despre romani si Romania se vorbeste deja intr-un mod fara precedent pe plan european. Iar procesul se va amplifica. Solutii?. Regim autoritarist, din ce in ce mai dorit (subconstient sau tacut) de populatie. Alta solutie, ruperea in entitati provinciale, cu autodeterminare.

Dan Selaru spunea...

Si atunci s-a trait bine pe datorie. Nici eu nu-s prea tanar. Si dupa aia am platit. Despre autoritarism am o parere negativa, o sa pierdem si dreptul de a da din gura. Iar despre ruperea in bucati nu vad la ce foloseste.

Dragos spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dragos spunea...

Ai iesit din Matrix :) Pilula albastra e cam amara, nu?
Macar e bine ca stim cum stam, chiar daca nu e bine deloc.

Dan Selaru spunea...

N-am fost niciodată vreun fanatic, pilula e amara pentru tanara generatie nu pentru mine. Eu am inghitit-o in 96.

Anonim spunea...

Dane, esti depresiv?

Daca Ridzi nu era de la PDL, nu s-ar fi dezvaluit probabil niciodata mica ei gainarie. A venit saraca din Petrosani, a vazut cum merg lucrurile la Bucuresti si a ajuns la concluzia ca nu are alta sansa decat sa faca si ea la fel. E trist pentru ea, dar e departe de-a fi drama nationala despre care tot vorbim de cateva saptamani. Ceea ce ma deranjeaza e mai degraba altceva: toata lumea, incepand cu media, o acuza ca a cumparat stiri pe sub mana. Dar desi stim ca aceste practici sunt vechi si aproape generalizate, nimeni nu e revoltat ca se vand stiri in acest fel. Cel care cumpara stiri e imoral, dar cei care de ani de zile ne servesc astfel de 'stiri' prin ziare si televiziuni cum sunt?
Cred ca prea ne-am obisnuit sa vedem doar paiele din ochii politicienilor, fara a vedea barnele groase care obtureaza privirea si obiectivitatea presei si a societatii romanesti!

Garett spunea...

Sunt la fel pentru ca sunt aceeasi! Uitati-va bine la toate partidele si veti descoperi fii, fiice, nepoti, nepoate, etc. "Politica" romaneasca este o afacere de familie, la fel ca si justitia, educatia sau sanatatea. Este greu, daca nu chiar imposibil pentru cineva din afara sa intre in sistem si sa ajunga sus. Iar presupunand ca ajunge, trebuie sa "joace cum i se canta" altfel zboara. Un sistem bolnav din nastere nu are cum sa genereze politicieni "sanatosi". Atata vreme cat noi nu avem un sistem uninominal real ci unul bazat pe "strategii" de culise cum poate cineva "proaspat" sa ajunga in parlament? Ii dau dreptate, partial domnului de mai sus care compara sistemul de acum cu cel din anii 30-40, cu precizarea ca actualul sistem este mai rau decat cel de atunci. Din pacate alternative viabile nu exista, Romania este pierduta din punct de vedere moral, ar trebui cel putin 2-3 generatii controlate absolut ca sa stergem tot raul din acesti 20 de ani, dar asa ceva este imposibil. De fapt asta s-a dorit, o populatie imbecilizata, manelizata, usor de pacalit si de condus. In "politica" romaneasca s-a mers tot timpul pe mitul omului providential care vine sa ne salveze, in locul unei constructii stabile s-a preferat balonul de sapun mediatic, circul ieftin pentru masele credule. Din pacate trebuie sa dau dreptate acelei conceptii potrivit careia Romania este o tara frumoasa dar locuita. Oamenii "normali" pleaca, aici nu raman decat cei prea fricosi ca sa faca asta sau cei care se simt bine in mocirla asta.

Richard spunea...

Pun si eu o intrebare idioata: daca Ridzi era barbat, oare tot asa i-ar fi sarit la git? Nu-i sar in aparare, dar romanii parca judeca cu doua masuri fapte asemanatoare. Nemirschi nu e deloc sub tirul artileriei presei; e drept ca omul se straduieste sa nu dea raspunsuri a la Ridzi, gen ma doare la bascheti.
Oricum , pe dna Ridzi o paste o depresie severa, vai de baschetii ei.

Ana Ghiu spunea...

nu prea e placut sa vezi dupa cinci ani ca nu s-a intamplat nimic.. asta legat de votul dat PD-L-ului indirect prin Basescu la ultimele prezidentiale. Daca ar fi acum sa votez, pe Basescu l-as ocoli ca pe ciuma..

Claudiu MINEA spunea...

Poate ca sunt toti la fel sau poate nu...

Cautarile trebuie sa treaca dincolo de treimea PDL-PSD-PNL. Exista viata (politica) si in afara acestor trei partide...

Aaaa, da, stiu, o sa imi spuneti ca doar imi risipesc votul...

Dan Selaru spunea...

Mneata. Eu din 96 votez la Camera Uniunea Armenilor. Si am considerat totdeauna votul meu util.

Claudiu MINEA spunea...

Postarea se cheama "Un vot pentru PNL" si e din 5 iunie 2009.

Postarea: http://romaniadeieri.blogspot.com/2009/06/un-vot-pentru-pnl.html

Citat: "Cum nu pot vota PSD-ul din considerente de incompatibilitate funciară, UDMR-ul din considerente de cap de listă iar restul din cauză de inutilitate a votului rămâne doar PNL."

Cum ramane cu "utilitatea votului" si nerisipirea votului? :)

Dan Selaru spunea...

Da dar cand am ajuns in cabina si m-am gandit la Norica Nicolai am votat Forta Civica, un partid de care n-a auzit nimrni. Constient ca e inutil.

Claudiu MINEA spunea...

Da, imi amintesc ca ne-ati spus si asta. Dar, vedeti dvs, unii nu au mai ajuns si la postarea asta, iar altii (cum e cazul meu) au uitat-o...

Revenind, cred ca ar trebui sa iesim din "jugul" celor 3 partide si sa cautam oameni onesti si performanti si in alta parte. Cu siguranta nu vom gasi un alt partid format din oameni imaculati, dar vor gasi oameni valabili, cel putin la nivel local. Edilii catorva orase din Ardeal ne arata ca SE POATE! :)

Unknown spunea...

Ridzi este doar pestisorul din acvariul cu rechini. Probabil ca daca nu aparea la TV alaturi de Eba, nici nu se stia de deturnarea banilor de la minister.
Dupa 20 de ani de jaf national deja mi-am pierdut speranta ca se va intampla ceva bun in Romania, atata timp cat suntem condusi de o clasa politica ce se comporta ca o organizatie de tip mafiot, structurata pe clanuri, familii si gasti.
Asa cum spunea si Dan Selaru mai sus, chiar daca mai sunt persoane oneste, acestea sunt contaminate de virusul coruptiei la intrarea in politica.
In concluzie, daca ar fi sa-l citam pe Dante putem spune: "Lasati orice speranta afara, voi cei ce intrati aici!" Dante, Infernul

Claudiu MINEA spunea...

Dan: "chiar daca mai sunt persoane oneste, acestea sunt contaminate de virusul coruptiei la intrarea in politica"
Pai tocmai asta spun, ca nu cred ca este asa. Sunt si oameni onesti in politica, care raman onesti si dupa ce ajung intr-o functie publica (putini, dar exista). Putem sa ii cautam sau putem pur si simplu decreta ca "toti sunt la fel".

Dan Selaru spunea...

In Bulgaria a castigat un partid nou. Cred ca solutia este ruperea PDL/ului si detasarea de Traian Basescu.

calif spunea...

experimentul "partid nou" nu are nicio sansa la noi. Remember esecul proiectului URR.
Ruperea PDL ar fi cea mai proasta idee. O noua faramitare a dreptei ar avea consecinte extrem de negative. De bine de rau, acest partid a reusit in ultimii ani sa echilibreze scena politica. Pentru prima oara in ultimii 19 ani, PSD-ul nu mai e singurul partid mare.
Detasarea de propriul candidat, cu doar 4 luni inainte de alegeri, mi se pare absurda. Insa detasarea se va produce inevitabil dupa alegeri, indiferent de rezultat. Cu sau fara Basescu presedinte, PDL va fi obligat sa-si caute un nou lider pentru 2014

Unknown spunea...

Voi n-ati inteles nici pana acum ca PDL-ul nu este nimic fara Basescu? Daca Basescu se mentine in sondaje, se mentine si PDL-ul; daca el cade, trage si PDL-ul dupa el. In plus de asta si unul si ceilalti vor face pe dracu' in patru sa castige prezidentialele, pentru ca pe Basescu nu-l vad bine daca pierde. Si-a facut prea multi dusmani atat in interiorul haitei cat si in afara ei.

Lucian spunea...

ma bucur ca pana la urma ti-ai dat seama din ce aluat sunt facuti portocalii astia. nu ca ceilalti ar fi mai buni, dar parca nu-si faceau smecheriile chiar atat de ostentativ.

social spunea...

Dar cine ar trebui sa verifice cum sunt cheltuiti banii publici? De ce nu isi face presa un obicei din asta?

Si nu este numai faptul ca pentru orice cheltuiala sa urmeze procedura corecta si sa detina documentele .

Este si faptul ca o strada se asfalteaza in fiecare an, ca strazile se uda si cand ploua, ca parcul IOR (partea spre Baba Novac) s-a umplut de ciment in loc de verdeata fiind reamenajat de vreo 2-3 ori in 3 ani, ca se cumpara limuzine (straine) pentru orice institutie, ca se platesc facturi la telefoane mobile de milioane, ca se consuma exagerat cu intretinerea lor, ca sunt prea multi si ineficienti in adm. publica ...

Si noi defulam pe bloguri si forumuri si credem ca am contribuit cu ceva la evolutia tarii...

Dan Selaru spunea...

Si ce sa facem, sa iesim cu coasa in fata Parlamentului?

RazvanM spunea...

http://romaniadeieri.blogspot.com/2008_09_01_archive.html
http://romaniadeieri.blogspot.com/2008_09_01_archive.html

Eram curios sa aflu ce spuneati acum 4 ani despre vestitul "biletel" sau acum 2 ani despre vestita suspendare.

Stimate domn Selaru, nu stiu daca va vine sa credeti, dar eu inca cred cu tarie ca Basescu ma reprezinta si face ceea ce trebuie. O fi bine? O fi rau?

Dan Selaru spunea...

Mai precis, ce face?

ITist spunea...

Dan, vad in dezamagirile tale pe cele ale majoritatii romanilor. Basescu face niste lucruri altfel decit multi altii, sa-ti dau niste exemple. Are puterea sa se schimbe. Nu-l mai vezi pe cel de la restaurante de la inceputul mandatului cind a vrut sa fie popular. A invatat cred inclusiv din scandalul cu Tariceanu cind a vazut ca doar sa critici nu-i o solutie, iar apoi o vreme nu l-am mai auzind criticind cu ce nu era de acord. A incercat sa miste lucrurile in unele domenii (trecutul comunist si invatamintul cu acea comie prezidentiala, de exemplu), insa doar dupa puterile lui constitutionale, ca doar nu are puteri executive. Si apoi face ceva cu totul diferit fata de ce am mai vazut in RO: nu acopera hotii. Anii trecuti nu am vazut atitea scandaluri pt. ca cei care au furat au avut protectie pina la cel mai inalt nivel. Pe Basescu nu poti sa-l legi de scandaluri mari pe care sa fi incercat sa le musamalizeze, cel putin pt. ca-i politician ce intelege ce inseamna imaginea lui (ai vazut consilieri plecindu-i cind li s-au descoperit bube?). Sigur ca face si greseli. Mie mi se pare cam impulsiv, invata la locul de munca (+ altele), insa mi se pare ca-i EXACT pe profilul cetateanului roman, care este la fel. Nu uita ca in final Romania are EXACT politicienii care ii merita, exact dupa asteptarile si voturile cetatenilor romani, ca acesti politicieni nu-s acolo singuri, ci datorita votului popular. Nu au doar ei (politicienii) o responsabilitate ci tot restul societatii, de la presa, la mediul de afaceri, la invatamint si in final cetateanul de rind. De ei depinde totul, sa nu aruncam acest tot in circa cuiva, care nici macar nu are mijloacele constitutionale sa conduca dupa cum i se cere. Oricum, dupa mine i se cer mult prea multe. O singura intrebare: care ar fi alternativa?
Sigur multe lucruri sint discutabile si fiecare vede problema in felul lui, nu fac decit sa spun cum vad eu treaba, indiferent de ce cred altii.

Dan Selaru spunea...

Respect opinia ta. Basescu oricum merita mai mult decat comentariile noastre. Nu-i iert doua lucruri. Circul EBa şi circul Ridzi. Cele doua scandaluri, nu ma intereseaza motivele lui personale, spun ca omul are interese de famlie sau daca vrei de grup. Iar tuica de la Golden Blitz a schimbat-o cu palinca de la Sambra oilor.

VVeninosu spunea...

domnule Selaru, cu tot respectul, dar consider ca sunteti foarte "iertator" din fire, daca astea sunt singurele lucruri care nu i le puteti trece cu vederea dlui Basescu....

eu unu sunt satul de jocul de-a fata mare pe care il practica dl Basescu referitor la pozitia sa in securitate. acum e "pur", in timp ce cu cateva zeci de ani in urma taia si spanzura.

in al doilea rand... cazul "flota" nu va spune nimic? uitati ca a fost Min transporturilor? ati uitat tablitele cu "aici sunt banii dvs"?

dl Basescu a avut ocazia sa dovedeasca ca vrea binele tuturor, asa cum declara. dar definitia lui "tuturor" e diferita de la politician la politician, si in nici un caz nu cuprinde si poporul.

IT-stul a pus intrebarea "suprema":care e alternativa? si adevarul dureros e ca nu exista o alternativa.... indiferent cum il cheama isi va umple buzunarele odata ajuns la putere.

domnilor, reformarea clasei politice se face in timp, iar in romania probabil timpul ala e dublu fata de alte tari. sau poate prin alte metode, mai brutale, poate o noua revolutie, sau poate (doamne fereste) o dictatura care sa confiste averile nejustificate...

ITist spunea...

Hai sa mai spun una, daca vrei sa inveti. Nu te lua de ultimele scandaluri, pt. ca sint minore, asa cum a spus si omul (+ intretinute de media RO de cacao). Daca discutam acum 2-3 ani aminteai de scandalurile de atunci. In perspectiva istoriei Basescu o sa fie judecat dupa ce a insemnat si facut pe intreaga durata a mandatului sau, atit cit va fi. Vezi perspectiva nu doar 2 scandaluri, cele mai recente (precis o sa mai fie si altele).
Si apoi, nu uita ca Sambra oilor nu-i despre Basescu ci despre sambra. Adica promovarea unui eveniment in RO, daca esti de acord cu mine (la fel cum l-ai vazut si in HarCov sau pe litoral). Golden Blitz a fost cu totul altceva, ca acolo a fost clar despre Basescu, nu despre Golden Blitz. Sa fim atenti la nuante si nu prea drastici.
La mine regula e clara - daca ii ceri cuiva ceva ii dai si mijloacele s-o faca, altfel e doar critica gratuita sau cerut imposibilul. Sau ii ceri dupa cit are dreptul si mijloacele sa o faca. Iar apoi il judeci dupa ce-a facut, pe cit posibil lucrurile importante, pt. ca alea vin in primul rind, nu se incepe cu scandalurile (minore dupa mine).
Insa fiecare cum vede / crede si stie.

Dan Selaru spunea...

Pe rand fratilor. Ba sunt prea iertator, ba sunt prea drastic.

Daca era ceva cu flota i-o scotea Nastase pe nas de trei ori. Chestia cu securitatea e de spus atunci cand depasim stadiul de declaraţii in presa.

Scandalurile nu sunt minore, sunt foarte grave ambele. Si daca ne dorea binele si era presedintele tuturor romanilor o dadea afara pe Ridzi de acum 3 saptamani. Asa a ramas presedintele pdl pe functia de presedinte de republica.

Sambra oilor este un eveniment minor, local si fara importanta economica sau turistica. E, in schimb, un bun loc de facut ceva campanie electorala. De ce anul trecut n-a trecut pe acolo? Sa ne luam si dupa logica.

Eu nu i-am cerut nimic, el a zis ca face. Eu am fost prost ca l-am crezut. Care-i alternativa? Good point. Pana una alta el nu candideaza.

ITist spunea...

Daca vrei sa le discutam hai sa le luam pe rind.

"Scandalurile nu sunt minore, sunt foarte grave ambele."
Ce ai fi vrut sa faca Basescu in cazul EBA? Sa se dezica de fiica-sa? Sa-i interzica sa candideze?

"Si daca ne dorea binele si era presedintele tuturor romanilor o dadea afara pe Ridzi de acum 3 saptamani."
In baza la ce? In baza a carui aliniat de lege poate presedintele schimba primul ministru sau un ministru? Te rog argumente serioase.

"Sambra oilor este un eveniment minor, local si fara importanta economica sau turistica. E, in schimb, un bun loc de facut ceva campanie electorala. De ce anul trecut n-a trecut pe acolo?"
Tu chiar nu ai vazut capcana ca orice face sau spune acum Basescu se raspunde ca-i in campanie electorala? Ti-am dat exemplu de anii trecuti: HarCov. Tot in campanie electorala a fost si acolo unde nu a pasit un presedinte al RO de foarte multi ani?

"Eu nu i-am cerut nimic, el a zis ca face."
Asa spune toata lumea si continua sa-i ceara, inclusiv cu postari in bloguri (nu zic de tot restul mediei romanesti). Totul in RO se invirte in jurul lui Basescu - el ar trebui sa rezolve totul, sa bage la zdup pe hoti, sa demita si sa numeasca ministri, sa curete tara de lichele, sa aduca lumina si sa creasca salariile si pensiile. El e tatucu'. Te rog sa evoluam de la lucrurile astea super-simpliste.

Hai sa raminem obiectivi.

Dan Selaru spunea...

Deci el, tatal, neavand nicio influenta s-a uitat cu gura cascata cum tot PDL/ul face campanie pentru ea, ba, mai mult, obliga oamenii sa voteze cu ea. N-a stiut nimic.

De asemenea nu are nicio influenta asupra Guvernului, asupra lui Boc. Doar se duce la sedintele de Guvern si declara ritos ca e re/ce/siu/ne. El nu s-a sesizat de nimic. E un subiect minor aruncatul banilor publici pe geam. Pe Norica Nicolai, alt personaj odios, n-a lasat-o sa ajunga ministru. Ok. Pe criterii morale. Acum nu a avut de comentat.

A fost in HarCov in vacanta si a vorbit despre limba romana. Absolut normal.

Aici a tuns oi, a baut tuici, a jucat, s/a veselit. Si a fost pe la vreo 5 sambre de astea. Si, daca nu ai aflat, o sa se duca la zilele Becleanului venind de la sarbatoarea bujorului de munte.

Sunt de acord cu tine. Hai sa raminem obiectivi.

ITist spunea...

Mai spun citeva si-am plecat.

"tot PDL/ul face campanie pentru ea"
Asta daca nu e rea vointa e prostie de-a dreptul. PDL si-a facut campanie lui insusi, nu la EBA.
Influenta atit in politica dar si alte locuri e o problema cind e dovedita in justitie (trafic). Altfel sint pareri si comentarii. Oriunde in lume exista familii cu traditii in politica din care evident ca nu poti exclude "influenta". Bush Sr. a influentat alegerea lui Bush Jr.? A fost pedepsit / judecat pt. asa ceva? Sigur ca toti avem o parere, insa ramine la stadiul de parere. Diferenta care trebuie s-o faci este "influenta" intre un post numit si unul ales. Cind tata/mama/unchiul numeste pe cineva din familie deja o un alt tip de problema, fata de faptul ca progenitura a fost aleasa in functie.

"De asemenea nu are nicio influenta asupra Guvernului, asupra lui Boc. Doar se duce la sedintele de Guvern si declara ritos ca e re/ce/siu/ne."
Tu faci diferenta intre ce are dreptul constitutional si ce nu? Are dreptul sa participe (si atunci conduce) la sedintele de guvern, unde are dreptul sa-si exprime opinia, exact la fel cu alti ministri sau cetateni ai RO. In ce fel acea "influenta" incalca legea?

"Pe Norica Nicolai, alt personaj odios, n-a lasat-o sa ajunga ministru. Ok. Pe criterii morale."
Tu faci diferenta ca are dreptul sa refuze numirea unui ministru propus de altcineva (primul ministru), insa nu are dreptul sa demita unul deja numit? E o diferenta imensa intre a avea o opinie inainte de numire (cind poti refuza semnarea), si alta e sa demiti unul in functiune.

Eu unul cred ca ma retrag de pe aici, ca vorbesc aiurea doar. Daca nu discutam concret la subiectele de aici cu argumente logice si legale, ne mentinem doar in zona speculatiilor si datului cu parerea, loc ce nu-i de mine. Pt. asta merge RO cum merge nu pt. altceva.

Dan Selaru spunea...

O zi buna.

Marian spunea...

Bai nene Selaru, dar tu cine esti de spui despre altii ca toti sunt la fel? Tu esti altfel? Esti tu mai bun decat altii, ai facut tu un pas inainte si te-ai batut cu vreun sistem mafiot ca sa faci ceva cu tara asta? Stai pe margine si ii arati cu degetul pe altii. Asta face si Tolontan, si Badea, si Ciutacu. Asa cum noi suntem diferiti, si politicienii sunt diferiti. A, ca Voiculescu, Vantu, Patriciu si partidele pe care le promoveaza, PSD si PNL, ne baga in cap ca toti sunt la fel, asta tine de verticalitate, deontologie si cat de aplecat stai pentru un pumn de maruntis.
Asa ca Selarule, mi-e sila de ce scrii si gandesti!

Dan Selaru spunea...

Nu uita PDL-ul si pe tine.

Marian spunea...

Eu nu stiu in virtutea carei convingeri parerile tale ar fi atat de pretioase pentru a ajunge la HotNews,dar un lucru e sigur, nu intelegi sau nu vrei sa intelegi un lucru: Ridzi nu este exceptia care confirma regula, asa cum o vrei tu, iar intre tine si Sever Voinescu este o mare de biblioteci, neuroni si talent pe care tu nu o sa o strabati niciodata. Asta e, vei ramane sa scrii pe blog, cum o face si Nastase si Tariceanu, doi faliti politici.
Ridzi nu inseamna toti, Ridzi merita ceea ce i se intampla si trebuie demisa. Dar de aici si de la a generaliza ca intrega padure e uscata, e drum lung.
Chestiile astea cu toti sunt la fel a fost lansata de Voiculescu si sustinuta de Patriciu si Vantu pentru a diminua prezenta la vot. Nu votezi, nu existi, nu votezi, nu scrii pe blog si cu atat mai mult nu te plangi...
Capisci?

Dan Selaru spunea...

Esti simpatic.

Viorel spunea...

"Si ce sa facem, sa iesim cu coasa in fata Parlamentului?"
De ce nu, Dane? Acum 20 de ani eram mai curajosi. Nu uit nici acum Craciunul din '89. Eram in clasa a X-a. Sase soldati la masa din sufragerie cu pistoalele mitraliera rezemate de scaune, mama le dadea de mancare, doi afara pititi dupa niste scari de beton. Locuiam in spate la Sala Radio. Ai uitat cand ai fost "golan" in piata Universitatii?

Dan Selaru spunea...

Nu pot sa indemn la asta dar situatia e exploziva.

Marian spunea...

Dan, atata poti? Am avut deci dreptate...

Dan Selaru spunea...

Ce vrei tu de fapt? Sa fac propaganda PDL? S-o crezi tu. N-am scris un articol pozitiv despre PSD sau PNL, l-am injurat pe Nastase cat am putut, ca si pe Tariceanu, am scris de 6 ori despre Sterling. Am injurat toti mogulii. Sunt si acum in blogroll-ul PDL tineret.

Asta nu inseamna ca PDL-ul e mai breaz sau merita mila. Nu merita. E exact la fel ca restul, in iluziile tale e diferit. Ia-o pe Ridzi in brate si visati frumos.

Marian spunea...

Bravo Dane, ai inceput si tu sa cenzurezi. Nu-i nici o problema, o face Realitatea TV, Cotidianul, EVZ si Antena 3! De ce sa n-o faci si tu?
Toti sunteti la fel, nu-i asa?

Dan Selaru spunea...

Nu, e un bug al blogspotului, si eu am scris de 3 ori.