vineri, 28 august 2009

Legitimaţia de spirală

Ieri, adepţii lui Bivolaru, în lipsa marelui guru, au făcut o spirală la Costineşti. Conform organizatorilor se putea participa doar cu legitimaţia de spirală. Guru a fost, cică, spiritual alături, orice ar însemna asta.

Pe 14 august Traian Băsescu s-a suit într-un tractor mic şi cam uzat moral, contracandidatul dezlănţuit, Geoană, s-a suit în unul mare şi modern în comuna Lăpuşel. Aici a câştigat.

În ritmul specific, după doar 5 ani, a fost dat "în folosinţă" primul kilometru din autostrada Bechtel şi în curând o să mai apară încă doi. Sunt profund mişcat, putem să facem obiectiv turistic din primul kilometru. Aşa am putea susţine financiar kilometri patru şi cinci.

Piedone face fântâni arteziene de doar 300000 de Euro. E exact ce lipsea Sectorului 4. Sunt chiar ieftine şi foarte oportune.

La Comisia Udrea s-au dat unii pe alţii în judecată. Foarte bine. E un prim succes al acestei comisii. Propun extinderea procedurii la întreg Parlamentul, mai avem timp. Bietul Pogea, nu-i era de ajuns bugetul.

Traian Băsescu ne-a spus că sunt atacate instituţiile statului şi că ştie cine e în spatele mişcării. Şi eu ştiu. Partidul unui om suit pe tractor şi care a participat la festivalul de la Mamaia. Nu înţeleg de ce nu ne spune acum. Şi de ce nu se apără instituţiile. Poate că toate instituţiile sunt în vacanţă. Sau poate că n-au fost atacate. Sau poate nici nu mai există instituţii şi Traian Băsescu e singur la Cotroceni.

Crin Antonescu şi-a făcut blog. Are dileme cu blogroll-ul. Eu cred că dilemele sunt legate de prezenţă în realitate.

Legea salarizării unice este la varianta 38. Se anunţă variante noi după amiază. Un medic stagiar e plătit mai prost decât un portar.


În ultima vreme am senzaţia că trăiesc într-o ţară care nu mai are legătură cu realitatea. Subiectele nu fac parte din lumea noastră, aia cu salarii, copii de crescut, criză economică, sistem sanitar, accidente de circulaţie, locuri la grădiniţe.

Am impresia că în inconştienţa ei clasa politică a pierdut orice legătură cu realul. Scuza că avem campanie electorală nu e o scuză, am mai avut, statul român e în plină disoluţie. Nu mai reprezintă poporul român. Suntem într-o spirală a nonsensului în care nu avem nici măcar nevoie de legitimaţie.

PS Regulile comentariilor sunt aici, încălcarea lor se pedepseşte cu ştergerea fără avertisment.

7 comentarii:

Manuel ȘUBREDU spunea...

Sunt perfect de acord. Ridicolul "subiectelor" din fiecare zi este intrecut doar de ridicolul celor din ziua urmatoare. *Noi* trebuie sa facem ceva pentru ca ei nu vor face !

Anonim spunea...

astia cu fantanile arteziene si alte bazdaganii ar trebui impuscati pe loc ...sunt atatea lucruri care trebuie rezolvate intr-un oras dar nu, noua ne trebuie MULTE TICHII DE MARGARITAR...

Anonim spunea...

Anonim,
pe de o parte , sanctiunea "impuscati pe loc" mi se pare cam radicala. pe de lata, CINE I-A ALES? Nu cumva noi, de buna-voie si nesiliti de nimeni? Nu avemchiar nici-o vina? De ce nu unul, ci MAI MULTI primari, acum in parioada de criza, arunca banii pe fantani cantatoare si ceasuri aurite? Nu cumva pt ca au CERTITUDINEA ca noi o sa ii lasam sa face ce vor?

Anonim spunea...

se spune ca fiecare tara are guvernantii pe care îi merită. nu știu cât de adevărată este această afirmație în cazul regimurilor totalitare, dar, când vorbim despre personaje alese prin vot universal, liber și secret, situația este destul de puțin echivocă. nu cred că poate cineva contesta faptul că întreaga clasă politică românească lasă de dorit, sub aspectul competenței și bunei-credințe. situația nu datează de ieri, de alaltăieri, cine are curiozitatea să răsfoiască presa interbelică va experimenta o stranie senzație de deja vu. sunt multe de spus aici, dar, încetul cu încetul, îmi pierd speranța ca ceva se poate schimba în bine în țara asta, plecând de la vârf. schimbarea stă în fiecare dintre noi. nu statul (sau vicisitudinile istoriei) este vinovat pentru gunoiul aruncat de fiecare concetățean pe stradă sau aiurea în pădure. la fel cum nu clasa politică este vinovată pentru atitudinea pe care o au unii față de alți, anumiți români (subliniez). dar, vorba lui raymond poincare, aici suntem la porțile orientului, unde totul este luat cu ușurință etc etc..

B spunea...

Dan, cand eu te indemnam sa candidezi nu o faceam asa din sport cum construiesc ei fantani sifonand banul public ci pentru ca pe oricine alegem dintre cei pusi pe liste o sa faca ca cei deja in functii pe principiul 'ce, eu sunt mai prost', principiu dupa care se ghideaza orice 'bun' roman!
In tine vad probabil o persoana dezinteresata care nu vrea sa se murdareasca, uite ca in ungaria primul lor ministru s-a sacrificat si a luat carma tarii pentru 4 ani cu riscul sa isi umple frigiderul de carne zilnic...

Adrian Năstase spunea...

"...statul nu «mai» reprezintă poporul român."
Dar eşti sigur că l-a reprezentat vreodată? Există o zicere care circulă din vechime în acest popor: "Să nu te pui cu stăpânirea". Asta îmi arată că statul a fost mereu perceput ca stăpânire, nu a fost niciodată "reprezentant al poporului".
Pentru români este "statul nostru - duşmanul nostru".

Adrian Năstase spunea...

Că ăia se dau în judecată nu e suficient. Eu vreau să se bage în puşcărie reciproc. Cred că e singura şansă de înnoire a clasei politice.