miercuri, 2 septembrie 2009

Normalitatea omului simplu

"In cazul Udrea, sa o lase sa-si descurce problemele, ea le-a facut, ea sa si le descurce, nu sa traga el greutatea nimanui. Eu asa l-as invata: sa-si traga fiecare raspunderea pentru ce face". - sursa.

Bunul simţ al acestei declaraţii, normalitatea, cererea de dreptate şi adevăr sunt atât de departe de lumea politică şi de presa centrală că-mi pun întrebarea dacă toate tertipurile politice sau juridice pe care le vedem, toate încercările demagogice de a apăra subiecte sau persoane, încercările de a transforma albul în negru şi invers au în lumea reală efect sau importanţă?

Nu cumva oamenii simpli nu sunt cu nimic impresionaţi de "argumentele", de prea multe ori dubioase, pe care susţinătorii unui partid politic le flutură ca pe adevăruri incontestabile?

Nu cumva apărarea unei poziţii până în pânzele albe, în ciuda realităţii care o contrazice, e o metodă greşită de "marketing politic"?

Nu cumva toate promisiunile electorale, de la autostrăzi suspendate la astronauţi sau alte parascovenii, pot să nu existe?

Nu cumva piesa de teatru de pe scena politică nu mai are spectatori?

Nu cumva puţină normalitate şi mai puţin teatru ieftin ar aduce oricărui om politic mai multe voturi şi credibilitate decât toţi sfătuitorii de taină sau strategii americani?


REALITATEA.NET - Ana Boc, mama premierului: În cazul Udrea, să o lase să-şi descurce problemele

Aici nu discut despre Elena Udrea şi nici despre faptul că Ana Boc este mama lui Emil Boc ci despre opinia unui om simplu despre un subiect politic controversat.

PS Regulile comentariilor sunt aici, încălcarea lor se pedepseşte cu ştergerea fără avertisment.

10 comentarii:

Anonim spunea...

solidaritatea de partid, pe baze ideologice, moderata si limitata, este un concept necunoscut in Romania, fiind inlocuita de cea de casta, gasca, grup de afaceri, minister etc. clasa politica romaneasca este diferentiata, in interior, pe clivaje ce tin de interese personale, mai putin pe axe doctrinare. strategiile pe termen scurt domina programul tuturor partidelor. ce se intampla dupa alegeri, sau peste 3 ani, nu intereseaza pe nimeni

DanBruma spunea...

Corect. Principiul credibilitatii. De altfel votul pro-Basescu din 2004 a fost in mare parte un vot negativ si nu un vot bazat pe credibilitate. Acest lucru este confirmat de situatia actuala dezastruoasa a RO: justitie monitorizata (coruptie), economie, educatie, administratie.

Anonim spunea...

faci o dihotomie aproape adevarata sustinind distanta dintre politicieni si "omul simplu". spun aproape pentru ca pe de o parte lumea politicii nu se incadreaza nicaieri in lumea bunului simt simplu, iar pe de alta la noi omul simplu, tirit prin toate argumentatiile, e analfabet. votul e unul sentimental, pentru ca oricum nu avem partide, ci gasti, si nimeni nu este framintat de adevaratele probleme ale comunitatii. injura cind trebuie si cind nu trebuie, sunt manipulati la greu si mai nimeni, nici macar oamenii cu carte, nu analizeaza, ci se ratoiesc. doamna mama se comporta ca-n poezia aia cu muma lu stefan cel mare, il trimite la moarte in loc sa se gindeasca la cestiuni practice de reorganizare. nu ma incinta de fel scoaterea in fata a intelepciunii batrinesti, un soi de legenda a mascarii impotentei in a aprecia lucrul bine facut. mai tii minte sintagma cu "intelepciunea ancestrala a taranului roman"? e aia care a distrus cooperativele si sistemul de irigatii ciordind in loc sa se organizeze pe ce aveau. "al meu" a primat impotriva evidentei si urmartile le vedem. elena udrea nu e subiect politic decit intr-un spatiu arierat unde scandalul e pe post de ideologie.

dane, rahatul in care ne scaldam ni-l producem singuri cu totii.

Anonim spunea...

E cam iesit in evidenta batrana.... I se pregateste o comisie!
Sau poate se rezuma un misto de Emil Boc de la PSD-PNL-UDMR. Si in mod sigur toate vorbele ei vor fi intoarse pe dos si facute de cacao la delirul de seara de la antene+irealitate. In batalia politica nu exista principii morale. Imi pare rau de batrana, nu o vad bine :)

Anonim spunea...

tind sa fiu de acord cu uhitto. intelepciunea ancestrala a taranului roman - care taran, ca protototip de autenticitate si traditie a fost disturs aproape in totalitate de comunism - este de fapt doar prudenta si lipsa de informare. bineinteles, adesea omul simplu poate sa aiba dreptate, sa fie chiar genial, dar corectitudinea unei pozitii nu rezida in natura intrinseca a celui ce o enunta. oameni destepti pot spune mari prostii, la fel cum oameni "de rand" pot sa fie stralucitori in afirmatii. am avut contact destul de strans cu lumea satului romanesc, si nu mi se pare cu nimic mai inteleapta sau mai buna decat alte "lumi", mai mult sau mai putin urbane. e periculos sa generalizam, totul se reduce la fiecare individ in parte. imi vine acum in minte duminica orbului din 1990, enough said

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
tiganush spunea...

am ajuns sa o facem si pe mama lui boc vedeta la tv...oare doar pentru ca zice de udrea, trebuie sa dam atentie tuturor?

Dan Selaru spunea...

Mama lui Boc nu e vedeta si are drept la opinie asa cum ai si tu. Si e mai pertinent decat al majoritatii. Eu am precizat clar ca nu e vorba de Udrea, tu ai adus-o in discutie.

niku_elektriku spunea...

bunul simtz, normalitatea, viziunea asupra lumii si vietzii ale stimatei mame n'or fi fost si ele pervertite de uitatu' la televizor ?
la ce posturi s'o uita ?

la fox ?
ori la cnn ?

alecs spunea...

de cateva saptamani Udrea face exact ce spune doamna Boc. Isi 'descurca problema' cu succes. I-a batut la fundul gol pe 'comisarii' lui Orban. Mai are cineva impresia ca Elena Udrea nu se descurca?