luni, 23 noiembrie 2009

Elena Udrea sau Marian Vanghelie?

Videanu sau Năstase?
Hoară sau Bănicioiu?
Pogea sau Nica?
Traian Ungureanu sau Victor Ponta?
Hrebenciuc sau Blaga?
Traian Băsescu sau Ion Iliescu?

Să-i văd cum mă conving. Nu sunt amnezic, acum două luni făceau Guvernul împreună. Şi au împărţit frăţeşte toate funcţiile din ţara asta.

PS Regulile comentariilor sunt aici, încălcarea lor se pedepseşte cu ştergerea fără avertisment. Nu sunt ziarist, n-am legătură cu mogulii sau partidele.

37 de comentarii:

Anonim spunea...

nu mai iesim la vot pentru ca este infiorator ce s a intimplat

Camil Stoenescu spunea...

rămâne de văzut

ionut spunea...

Da' daca PSD+PDL = love? Iarasi?

pitt spunea...

Chiuariu
Adomnitei
Orban
Vosganian
Cioroianu
David
Melescanu
Pacuraru
Remes
astia sunt mai vechi de un an, nu incap in memoria recenta

Dan Selaru spunea...

A intrat cumva Antonescu in turul II si nu stiu eu?

Anonim spunea...

Antonescu nu intra in turul II, dar din oferta de nume din postarea ta numai pe Basescu l-am vazut ieri pe buletinul de vot. S-a mai intamplat vreodata, undeva, ca un candidat a carui porecla este "Prostanacul" sa fie atat de aproape de a castiga presedintia unei tari europene?

Anonim spunea...

Dane termina cu prostiile. TRU = Ponta? Blaga = Hrebe? Traian = Mamaia KGB?
Eu inteleg o metafora sau o comparatie, dar cam fortezi chestiunea.
Daca tot facem misto, hai sa o punem asa, o fraiera ca Ritzi, e presupusa ca a cheltuit prost 700 000 de coco. Dosarul e la DNA, fara fustite parlamentare si jocul de-a baba oarba. Pentru suma asta un pesedist nici nu se dadea jos din pat ce dracu.

ionut spunea...

"TRU = Ponta? Blaga = Hrebe? Traian = Mamaia KGB?"

Raspuns DA!

Anonim spunea...

Hai sa nu ne uitam numai la "oamenii presedintilor", cu bunele si relele lor. Haideti sa ne uitam si la fapte... Faptul ca milioane de dosare au plecat de la SRI la CNSAS... pentru mine e definitoriu ce potential de putere de decizie individuala si autonoma are Basescu (chiar si cand e raspar cu toata lumea). La Geoana nu vad decat indecizie si labilitate in orice face. Mi se pare infinit mai convenabil un Basescu previzibil si cu potential, decat un Geoana imprevizibil si complet dependent de anturaj.

DanBruma spunea...

Pai daca un PSD-ist "nu se dadea jos din pat pentru suma aia", de ce nu este nici un PSD-ist la parnaie dupa 5 ani de regim al tovarasului Basescu? Pai tocmai pentru ca TRU = Ponta, Blaga = Hrebe si Traian = Mamaia KGB, simpla chestiunea si ... nefortata :)

Anonim spunea...

elena udrea - pentru ca basescu a fodt singurul care a sprijinit/promovat femeile in politica ... oricat de controversate, oricate gafe ar face; nu-l vad pe geoana sa promoveze alta femeie decat diabolica lui nevasta , oar de pnl stim bine cine promoveaza acolo dupa ce vorbe scoate pe gura scandalagiul de orban :)

Claudiu MINEA spunea...

Très bonnes questions...

Amar spus: nu intrebarile sunt grele, ci raspunsurile.

Cheia va fi, dupa parerea mea, cantitatea de prostii pe care le va face Geoana, astfel incat sa ii enerveze pe nehotarati si sa ii determine sa mearga la vot pentru a vota Basescu.

In locl PSD-ului, l-as incuia pe Geoana in casa pana la turul 2.

Viorel spunea...

Este clar ca suntem blestemati ca natie. Am ajuns iar sa votam schimbare, nu ca ne place ce alegem.

Bilbofil spunea...

Alegerile costa si daca nu intelegem ca trebuie sa dam, nu sa primim in campanie nu vom scapa de coruptia politica.

Acestea fiind spuse, am fost cit de paote de multumit de planul de modernizare al capitalei sustinut de Croitoru, Basescu, Videanu. Refacerea (partiala) a infrastructurii, refacerea fara precedent a servicului de transport public sint oricind preferabile memoriei cirantului cel maare al actualului primar. La fel de important, ma sperie nepasreacu care actualul adminstrator lasa sa se duca de ripa proiectele neterminate de la RATB, din centrul istoric, etc. "devierile" de fonduri par sa fie la fel de mari dar rezultatele de interes general sint nule.

Primarul Basescu a cerut dizolvarea, conform legii, pentru hotariri ilegale a Consiliului General, dar acesta a fost mentinut de Guvern, cu sfidarea constatarilor proprii si a legii. Acum preesedintele Basescu a revocat-o pe Ritzi.

Mi se par criterii suficient de importante pentru a hotari ce am de facut in turul 2.

Anonim spunea...

FSN sau FSN?
20 de ani degeaba

Viorica spunea...

"Faptul ca milioane de dosare au plecat de la SRI la CNSAS"

Da, si...care e rezultatul concret?

"preesedintele Basescu a revocat-o pe Ritzi."

Asta da argument! Dupa ce madama a demonstrat ca face mult rau partidului ca imagine.

"elena udrea - pentru ca basescu a fodt singurul care a sprijinit/promovat femeile in politica.....oricate gafe ar face"

Pai tocmai asta e problema, ca le-a sprijinit indiferent ce au facut.
Se indoieste cineva ca atitudinea Elenei Udrea a adus multe voturi pt Crin Antonescu?

"numai pe Basescu l-am vazut ieri pe buletinul de vot"

Poate e cazul sa-ti schimbi ochelarii.

"planul de modernizare al capitalei sustinut de Croitoru, Basescu, Videanu"

Videanu a fost primar al capitalei. Avea nevoie de Croitoru ca sa renunte sa schimbe bordurile la trei luni odata?

Bilbofil spunea...

Putin calm, Viorica.

"Madama" Ridzi a facut tot atit rau cit alti ministri in aceeasi situatie. Citi ministri au trimis Iliescu sau Nastase la Parchet pentru ca le strica imaginea? Au trimis poate vreun primar, vreun Mazare? nastase ar fi putut barem sa dizolve Consiliul General ilegal, asa cum cerea raportul Ponta.

Consider o diferenta fundamentala faptul ca Basescu si ai lui tin seama de opinia publica.

Doamna Viorica, Videanu avea nevoie de Croitoru, pentru ca Croitoru a negociat in 2000 cu Banca Mondiala - sub conducerea politica (nu de partid) a lui Basescu - creditele de la BM, inclusiv cele pentru modernizarea Bucurestiului. Fara Croitoru si Basescu nu ar fi existat sustinere financiara (sau nu la acelasi nivel) pentru planuriel elaborate de JICA in 1998.

Nu mai vreau sa discut despre deturnarea acelor fonduri de catre Guvern si primarii de sectoare, de la proiectele majore catre schimbarea trotuarelor de alei, pentru ca s-a intimplat ca acei primari sa piarda alegerile inainte de a pune efectiv mina pe bani.

Astept justitia sa spuna ce ilegalitati s-au comis pe vremea lui Basescu si Videanu, asa cum vreau sa vad nota de plata si pentru ideile actualului primar general. Intre timp insa, vad o infrastrucutra stradala refacuta in profunzime (atit cit s-a putut face pina la alegeri), vad modernizarea RATB (fara precedent in ultimii 40 de ani) lasata balta sau de-a dreptul compromisa prin incompetenta si delasare, vad santierele abandonate din centrul istoric si vad noile proiecte ale noului primar general: cel de a-si baga in Guiness Book cirnatul sau si autostrada suspendata, de care ne vorbeste in continuare sententios dar fara nimic concret.

"Prostanacul" Geoana are aprecierea mea pentru felul cum l-a dat repetat de rusine pe Iliescu, dar de la Cotroceni, controlul sau asupra PSD va fi nul. Geoana este diplomat, nu lider, el reprezinta partidul, nu partidul il urmeaza pe el.


In plus, vineri m-au trecut fiorii auzind seninatatea cu care Geoana isi prezenta viziunea lui asupra rolului statului in economie:

"Cred, de asemenea, ca va trebui sa întelegem că acest tip de "laissez faire" economic, de liberalism dus la extrem, nu-si mai are locul astazi în Europa. Sunt pentru crearea unor campioni economici nationali. Sunt pentru crearea unei companii energetice puternice nationale. Pentru o cale ferata puternica, si nu batjocorita, cum se întâmpla acum. Pentru o companie farmaceutica nationala si pentru a putea, într-adevar, poate în jurul CEC-ului, sa recuperam o parte din piaţa bancara, care este astazi dominata de banci straine. Deci, în acest moment, economia pe primul loc, locuri de munca si creditare pentru întreprinderile mici şi mijlocii aflate în mare dificultate în acest moment."

Stiu ca toate partidele privesc pirghiile economice ale statului ca prighii de putere de partid, dar chiar nu ar fi nicio diferenta daca am vota - liberi - revenirea la putere a mentalitatii Vacaroiu?

Intr-o lume ideala, niciunul dintre actualii politicieni nu ar fi bun, dar intr-o lume ideala nu am avea nevoie de polticieni. In lumea de acum, am criterii pentru a stabili unde este interesul meu cetatenesc.

Sorin Fortiu spunea...

Videanu sau Năstase? - VIDEANU
Hoară sau Bănicioiu? –NU cunosc :-(
Pogea sau Nica? - indiferent
Traian Ungureanu sau Victor Ponta? – ce intrebare! Sigur ca TRU!!!
Hrebenciuc sau Blaga? - BLAGA
Traian Băsescu sau Ion Iliescu? - ce intrebare! Sigur ca Base!!!

Deci, pt. mine, scorul este de 4 – 0 in favoarea lui Basescu.

P.S. Parca Ilici era contra guvernarii cu PDL.

Deceneu spunea...

Eu zic sa inlocuiesti "sau" cu "si" ca sa ai situatia reala.
Posibil sa guverneze impreuna simultan sau mai probabil sa guverneze prin rotatie, ca sa nu se erodeze simultan.

Anonim spunea...

Hoara/Baniciou=Ghise=0: nu conteaza
Videanu/Nastase: glumesti, nu? admitand ca Videanu a furat, Bombo a transformat coruptia din Romania intr-una sistemica- de-atunci e jale;
Pogea/Nica= 2 prosti- spre deosebire de Nica, Pogea nu va exista intr-un eventual guvern cu Base presedinte (pariu)
TRU/Ponta- hi, hi, ce gluma;
Hrebenciuc/Blaga- in afara de faptul ca Blaga e unul dintre artizanii intrarii noastre in UE, please vorbeste cu functionari sau politisti din subordinea MAI de pe vremea cand era ministru: ai fi surprins de parerea lor buna;
Basescu/Iliescu- hmmm- pai fa si tu bilantul realizarilor celor 10 ani iliescieni si a celor 5 basescieni- dar obiectiv; asta chiar e o comparatie rusinoasa.

Anonim spunea...

Dane,
comentariul tau a fost scris inaintea declaratiei lui Crin Antonescu privind sustinerea pentru turul II si iti inteleg ingrijorarea. Multi romani pun semnul egal intre persoanele comparate de tine. Desi nu sunt un fan al celor din coloana din stanga, cred ca in cantitati relative Sorin Fortiu e mai aproape de adevar.
As vrea insa sa mai comentezi ceva si dupa declaratia lui Crin. Nu crezi ca era mai bine pentru PNL (indiferent cu cine negociaza un guvern) sa negocieze pana dupa turul II cu ambele tabere? Mai ramane valabila afirmatia ca vei vota pe cel mai din dreapta candidat?

Dan Selaru spunea...

Da, ramane valabila.

Vali spunea...

Dane, am 21 de ani, ce ai face in locul meu:
Ai emigra sau ai ramane?

Unknown spunea...

Dane, cine este pentru reforma? Cine este "mai de dreapta"?

Camil Stoenescu spunea...

în notă personală, mi-e destul de clar acum ce înseamnă „revoluția bunului-simț”, după anunțarea alianței PSD-PNL. nu cred că titulatura prestigioasă de „liberal” are vreo legătură cu actualul PNL. doar o părere. Și am votat cu dl Antonescu ieri

Loda spunea...

Domnule Selaru, eu l-as scoate pe Iliescu din ecuatie.Are 80 de ani, se mai tine pe picioare, cine stie cat, nu cred ca are rolul malefic pe care i-l atribuie ,clar electoral, Basescu.Sincer ,ii vedeti pe Dragnea, Mazare, Ponta dand doi bani pe Iliescu? Am impresia ca daca iese presedinte ,nici Geoana nu va da mai mult, doar are memorie.E o fantoma, pe care periodic, o scoate Basescu din maneca, aceeasi fantoma pe care o aprecia la sfarsitul lui 2004 si inceputul lui 2005.Dar parca e prima inconsecventa a lui Basescu ?

Anonim spunea...

sa pui pe acelasi plan pe TRU cu Victor Ponta... nu ma mai mira nimic. Fiul meu acum barbat matur de 36 de ani care in 1990 mergea cu mine in Piata Universitatii se arata astazi foarte dispus sa-l voteze pe Geoana. Ca orice batran imi amintesc de tineretea mea cand am vazut "Rinocerii" . O piesa veche prafuita...

Dan Selaru spunea...

La 21 de ani, pleaca! Nu face greseala pe care am facut-o eu. O sa traiesti o viata mai linistita, nu neaparat mai usoara.

A fi spre reforma nu inseamna a fi de dreapta. E vorba despre libertate economica si a spiritului.

Viata nu e ce pare Camil, niciodata. Basca lui Iliescu e foarte aproape de hahaitul lui Basescu. A fi liberal inseamna a alege singur.

Exact de Rinocerii e vorba. Si TRU si Ponta. Am cartile lui TRU. Asta nu-l iarta de rinocerism.

Bilbofil spunea...

@Dan
Ai cartile lui TRU si probabil i-ai citit si articolele. Si petnru mine TrU este suspect de rinocrizare in masura in care singura sa actiune politica vizibila a fost o campanie totala pro-PDL.

Pe de alta parte, traseul lui politic este fundamentat in ceea ce a scris iar in ceea ce a scris nu a fost duplicitar. Nu am inca dovada ca se minte cu buna stiinta si nici ca instiga la incalcarea legii sau a ordinii publice.

In aceste conditii a-l eticheta ca rinocerizat echivaleaza cu a-l considera pe Liiceanu un imburghezit pentru ca a last filozofia de-o parte si a privatizat fraudulos editura pe care amicul Plesu i-a dat-o pe mina. Putem discuta cit de bun sa ude original este Liiceanu ca filozof, cit de competent si de decent este ca editor, tot asa cum putem discuta despre competentele jurnalistice sau de comunicare politica ale lui TRU.

In orice caz, TRU nu a luat pe nimeni in corn pina acum. Daca si cind o va face va fi rinocer.

Pe partea celalalta, Ponta a fost un ambitios cu carte. Este in continuare ambitios. Din nou, rinocerizare este o descriere prea sofisticata pentru procesul care a avut loc: s-a deschis o usa si Ponta a pasit pe ea. Chiar ii putem considera pe Nastase, Patriciu, Udrea rinocerizati?

Bilbofil spunea...

Nu ma intereseaza ce inseamna dreapta si stinga in alte parti. politicile nu sint unidirectionale, doar politica democratica este. Se pun problemele la vot si votantii se impart in doua: cei pentru rege la dreapta, cei contra lui la stinga. Stinga si dreapta tin doar de prioritatile societatii si momentului.

Optiunea definitorie pentru societatea romaneasca este alegerea intre modernitate (Vest, domnia legii, piata libera, individualism) si colectivism (relatii, spirit de grup, clientelism).

Comunisimul a jupuit bruma de modernitate de pe societatea romaneasca si din 1989 ne caznim sa (re)cadem in istorie. E o revolutie care se parcurge prin reforme.

In alte parti mai asezate dreapta si stinga tin de felul cum diferitele grupari vad in sloganul modernitatii, "libertate, egalitate, fraternitate" sensul ultimului termen: fraternitate administrata de stat, reglementata de stat, sau pur privata, plus aplicatiile specifice la minoritati etnice, sexuale sau la mediu.

Insa la noi libertatea persoanei si egalitatea in fata legii sint inca motive de lupta politica. S-a impamintenit ca stinga sa ii denumeasca pe adeptii ratiunii de stat, ai tratamentului diferentiat in functie de relatii, origine si casta, iar drepta sa denumeasca sustinatorii dn virful buzelor sau pe ici pe colo ai idealurilor politice moderne.

A incerca sa punem sablonul occidental pe clivajele din societatea romaneasca mi se pare inselator si, daca e facut cu intentie, fraudulos.

Dan Selaru spunea...

Nu pot sa ma dezic de principii. Asta e!

Cosmin spunea...

Dane, pui problema gresit:
Monica Macovei sau...
Daniel Morar sau...
Laura Kovesi sau...

Anonim spunea...

Cred că ai o problemă dacă mai trebuie sa te convingă cineva din perechile astea...

gabriela spunea...

Eu sunt de acord cu ce zici. Din pacate schimbam oameni, dar pastram aceleasi naravuri. Ieri insa, in timp ce ma enervam ca nu aleg intre bine si rau ci doar intre rau si mai putin rau, ma gandeam ca problema sta tot la inceputurile democratiei in tara asta. Atunci FSN a preluat statul. Ca sa echilibreze lucrurile, ceilalti au trebuit sa faca si ei la fel in timp.
Mai binele de azi consta in faptul ca nu mai exista doar unii care controleaza jocul.
Iar daca vina e la inceputuri, iar inceputul stim cine l-a controlat, eu stiu cu cine votez. Mai ales ca pe langa aia de acolo ar mai trebui trecut si Marian Oprisan. Bleah.

Unknown spunea...

Intrebarea Basescu sau Iliescu nu este deloc neadevarata.
E merc cu Basescu.
Am si 2 poze care m-au facut sa afirm ca intrebarea nu este deplasata.
http://tinypic.com/r/21kcirn/6 sau http://tinypic.com/r/kf4oqs/6

Anonim spunea...

Ce crezi matale ca s-ar fi intamplat in Germania daca Merkel ar fi guvernat 2 ani cu sprijinul mascat al unui alt partid (SPD) vezi ce si cum au facut liberalii lui Tariceanu si PSD-ul, timp in care ar mai fi pus la cale si o debarcare (in 322 de parlamentari) a Presedintelui?

Asa de curiozitate :)

Daca tot ati intrat in Europa ce ati zice sa folositi aceleasi criterii cand judecati situatiile.

Sa fie limpede, vezi Germania pt. ca - printre altii - cu ei va masurati, se poate guverna in coalitie asa cum se poate merge la alegeri fara sa lasi tara in kkt pentru mizerabile interese de partid si personale.

John Galt spunea...

In Germania Iliescu ar fi fost impuscat de mult iar socialismul "de tip" nou (molotov-ribbentrop_ ar fi fost interzis prin lege.


La noi e bine mersi.

Socialism vs Capitalim

(abia l-am facut - mai am treaba la el).

:)