vineri, 27 noiembrie 2009

Glonţul de argint

Maşinăria pusă în funcţiune împotriva lui Traian Băsescu e formidabilă. Nu cred că mai are prea multe opţiuni de a schimba trendul. Trebuie să scoată de undeva un glonţ de argint cu care să schimbe percepţia care încet, încet se împământeneşte. Că pierde alegerile.

Cred că încă mai poate să câştige, dar nu aşa, prin continuarea războiului pe toate fronturile. Dacă PRM se aliază cu UDMR lucrurile sunt total duse la extrem. Prea mult stimul duce la lipsa de reacţii, transformarea mogulilor în rechini e doar o chestie de vocabular nu de esenţă.

Mai are Traian Băsescu un glonţ de argint cu care să schimbe rezultatele? Eu cred că mai are. Să retragă mandatul lui Negoiţă şi să-l nominalizeze pe Johannis. Să se arate mai deştept. Să sacrifice potenţiala dar iluzoria intrare la guvernare a PDL şi să-şi câştige cel de-al doilea mandat.

Şi cred că este cea mai bună variantă pentru ţară. Un Preşedinte, Traian Băsescu, veghind acţiunile Guvernului. Cu un PDL masiv în Parlament. Cred că aşa interesele cetăţenilor ar fi cel mai bine apărate. Părerea mea. Dar o să tragă Traian Băsescu acest glonţ? E o chestie de orgoliu.

PS Regulile comentariilor sunt aici, încălcarea lor se pedepseşte cu ştergerea fără avertisment. Nu sunt ziarist, n-am legătură cu mogulii sau partidele.

25 de comentarii:

Bilbofil spunea...

Cred ca clipul facut public este glontul de argint - al lui Basescu sau impotriva lui Basescu. Cind campania ajunge la un astfel de nivel de "personalizare", gestul politic al numirii lui Johannis ar fi cuiul in cosciug, nu glont de argint.

Lui Basescu ii ramine de joi o singura cale: sa atace cu toata vigoarea, sesizind Parchetul, obtinind opinia unei expert reputat, sesizind CNA solicitind Realitatii TV un drept la replica de durata emisiunii de ieri si - esential – somindu-l pe Geoana sa condamne public si fara echivoc trucajul si pe cei care l-au promovat public atentind la ordinea constitutionala a Romaniei. Orice gest conciliant ar fi acum interpreatat ca o capitulare.

Pe de alta parte aste absolut crucial ca mesajul sau sa fie raspicat si sustinut de argumente, nu agresiv la modul Crin, si sa exploateze ticalosia clipului pentru a-si a promova propriul program: el este cel care sustine masuri concrete de intarire a responsabilitatii si a dreptatii in Romania, precum si masurile necesare pentru ca efectele anticipatei iesiri din criza sa nu se reverse doar asupra "grupului GRIVCO", ci de ele sa beneficieze ansamblul economiei si romanii simpli.

Clipul demonstreaza ca daca Basescu este o persoana in serviciul unor idei, oponentii dumneavoastra sai se servesc de sloganuri pentru a aduce avantaje propriilor persoane. Trebuie sa ii solicite public lui Geoana sa condamne acel clip infam (si) in prima dezbatere - pentru care va propune Basescu data, ora si format.

Chiar daca Geoana si stafful sau nu sint implicati, Basescu obligatia politica fata de toti romanii sa le aplice lectia alegerilor din Spania. Orice altceva si matrozul beat va va aduga violenta fata de copii la vinzarea flotei.

Emisiunea de la Realitatea TV de joi a fost o declaratie de razboi si - pina la stabilirea unui armistitiu - Basescu nu isi poate electoral permite pasi inapoi. Ne place sau nu, intr-un fel sau altul, clipul de Thanksgiving va decide invingatorul in aceste alegeri.

Bilbofil spunea...

Precizare: In postarea anterioara am redat discursul cu care cred ca Basescu poate intoarce rezultatul votului, nu o opinie personala cu privire la continutul sau autenticitatea clipului difuzat de Realitatea TV.

Camil Stoenescu spunea...

la război ca la război. nu luăm prizonieri și nu ne interesează ce se întâmplă după. spectatori: 18 milioane de fraieri cu drept de vot.
aștept cu nerăbdarea concluzia unor experți independenți cu privire la autenticitatea filmulețului. până atunci nu cred și nu știu nimic

Pongo spunea...

"Să retragă mandatul lui Negoiţă şi să-l nominalizeze pe Johannis"- e prea tarziu, asta era sansa lui inainte de turul I. Acum e tarziu de tot. Asa cum am scris si pe Doc, vanitatea a fost aia care l-a pierdut.

Logosfera spunea...

Pai si cine ar fi prostul care sa considere ca nominalizarea lui Johannis de catre Basescu nu e altceva decat o incercare disperata de pastrare a ciolanului? Nu vad ce "plus" ar aduce o astfel de mutare.

Eu Votez cu Prostanacul.

ionut spunea...

Observ ca spatiul public s-a umplut brusc de mii de cetateni ultragiati care tot emit idei de genul:

Clipul face deja inconjurul planetei, ce va spune lumea?
Numai la noi se poate intampla asa ceva, ne meritam soarta.
Suntem in europa, europa e civilizata si acolo nu se poate intampla asa ceva, etc.

http://www.youtube.com/watch?v=pvfQdgYpOSg

Francois Bayrou este un fost candidat la presedintia frantei si palmuieste un copil care, pare-se ii umbla prin buzunare .

Imaginile astea sunt de mai bine de 2 ani pe youtube, au facut deja inconjurul lumii, iar franta e in europa civilizata. Si?

Gestul de a lovi un minor e incalificabil IN ORICE SITUATIE.


Eu declar public ca NU sunt de acord cu asta.
Sa ma explic, dau un exemplu: daca in aglomeratie vad un "sut" de varsta minorului din clipul cu pricina ca "opereaza" buzunarul cuiva, incerc sa-l opresc inclusiv lovindu-l.

Astept, cu interes as putea spune, (si va voi spune ulterior aparitiei lor de unde interesul) reactii.

P.S. revin putin mai tarziu, am ceva treaba.

Camil Stoenescu spunea...

ceea ce mi s-a părut întristător nu este atât clipul în sine și intențiile ce-l animă (m-am obișnuit cu modul mioritic de a face politică, plus că nu e doar la noi), cât mai ales rapiditatea cu care mulți emit concluzii și judecăți de valoare, înainte de a ști mai presus de orice îndoială dacă acel fimuleț este sau nu trucat. brusc, suntem un popor de experți în editarea video. iar acest „amatorism”, această capacitate de a căpăta convingeri ferme atât de ușor și acest partizanat lipsit de obiectivitate a ambelor tabere („e trucat, vă spun eu” vs „e real pentru că Băsescu e capabil de orice”) mă sperie mai mult decât lipsa de menajamente a actorilor politici (nu e nimic nou, cine citește presa interbelică va vedea scandalurile premergătoare alegerilor parlamentare).

Anonim spunea...

- "Cum? când lumea mi-e deschisă, a privi gândeşti că pot
Ca întreg Aliotmanul să se-mpiedice de-un ciot?
O, tu nici visezi, bătrâne, câţi în cale mi s-au pus!
Toată floarea cea vestită a întregului Apus...

Anonim spunea...

Credeam ca Johannis s-a retras:
"Când am fost nominalizat de partide în octombrie, era o situaţie de urgenţă. Atunci a fost propus un Guvern de tehnocraţi, pe care să îl conduc. Acum, după alegeri, văd mai degrabă un Guvern politic, iar un premier politic ar fi o soluţie normala. Şi acela nu sunt eu"

Originalul aici:
http://www.welt.de/die-welt/politik/article5282385/Als-ich-nominiert-wurde-hatten-wir-eine-Notsituation.html

Anonim spunea...

NOminalizarea lui Johanis nu ar fi glontul de argint pentru Basescu, ci doar inca o actiune prin care se discrediteaza singur. Toata lumea se va intreba de ce nu a facut asta de la inceput. Nimeni nu va crede ca a facut gestul pentru ca moare de grija tarii, ci doar de grija celui de-al doilea mandat. Miscare cu efect electoral nul sau chiar negativ pentru Basescu.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Si eu m-am gandit la chestia asta ...insa ar mai putea sa faca ceva ..cei drept nu el. ci EBA. Daca vrea sa il ajute, EBA trebuie sa isi de-a imediat demisia, si sa isi ceara scuze ....asta ar fi o chestie extraordinara care ar arata lumii ca a gresi este omeneste si ca niciodata nu este prea tarziu sa iti ceri scuze. parerea mea ! sincera. Hai Basescu ...nu te lasa! macar daca pierdem sa pierdem cu fruntea sus!

Anonim spunea...

Daca vrea sa-l nominalizeze, sa o faca, dar dupe ce a castigat al doilea mandat ca un simbol al "ingroparii securii razboiului" si numai daca nu vrea alegeri anticipate. Pana atunci sa gaseasca altceva, cel mai bine sa dovedeasca ca filmuletul e trucat, caci atunci ar avea un argument imbatabil: "Asa de disperati sunt mogulii pentru ca nu le dau acces la resursele tarii ca s-au unit impotriva mea si, pentru ca nu au gasit nimic - nici vanzarea flotei, nici casa din Mihaileanu, nici afaceri de familie, nici actiuni ale mele care afecteaza siguranta nationala - atunci au scos acest filmulet trucat. Aceasta e dovada ca mogulii sunt implicati in politica si ca Geoana si Vanghelie sunt niste papusi".

Anonim spunea...

Antonescu, nu Vanghelie. Am scris gresit.

florin spunea...

Eu vad ca pe YouTube deja exista un filmulet in care se vad destul de clar trucajele. Sau e doar parerea mea?
http://www.youtube.com/watch?v=0U4Pn1KWyp4

Nu e un expert, dar explicatiile lui mi se par ok.

Anonim spunea...

Absolut hilar : acest Basescu a devenit (crede el) motivul pentru care exista Romania si 22 de milioane de fraieri.
Viata sau moartea lui sint complet irelevante la fel cum este si salvarea lui de la puscarie prin prelungirea cu inca 5 ani a cosmarului unei natiuni.
Dupa un prezumtiv al doilea mandat va veni oricum acesta scadenta a judecarii sale . Doar ca atunci va fi mult mai cumplita : se vor aduna de doua ori mai multe fapte si de doua ori mai multa furie !
Miroase a Targoviste !

miticosul spunea...

@bilbophile - care Parchet? Cel care l-a eliberat pe Dinu Paturiciu la 24h desi mai "trebuia"? :)

Anonim spunea...

@bilbophile.de acord cu tine.nu mai exista glontul de argint, exista doar votul de aur. trebuie demontata marsavia!Johannis nu mai e o solutie decat daca iese si spune ca nu vrea sa fie prim ministru , in nici o varianta!
1.Faptul ca Geoana nu a spus nimic dimineatza asta = aproba marsavia
2.de acord ca reactia lui Basescu trebuie sa fie mult mai ferma si mai dura, inclusiv prin plangeri la CNA, parchet si actionarea in judecata a lui Patriciu
3. E clar ca Realitatea a regizat totul, prea a scos filmul exact cand Basescu era in direct , ca s anu aiba timp sa isi pregateasca apararea. Un drept la replica se impune urgent.Basescu s-a dus la interviu , nu vizionare de filme trucate..
3. Urmeaza un week-end lung ,luni nu se lucreaza in multe locuri iar marti e 1 Decembrie. Geoana fuge de dezbateri .Basescu trebuie sa iasa pe toate televiziunile, c Marie janne , ziarista rapita de exemplu!

AristotelCostel spunea...

Se ating limitele profunde ale penibilului. A ajuns Boc sa vorbeasca despre papusarii din spatele lui Geoana? Mai da-o-n pielea goala... de nesimţire de târlani.

ionut spunea...

Aristotel

"A ajuns Boc sa vorbeasca despre papusarii din spatele lui Geoana?"

Acesta este unul dintre foarte putinele momente in care boc chiar stie ce vorbeste ... din proprie experienta.:)

Anonim spunea...

felicitari domnule selaru!!

AristotelCostel spunea...

@ionut

E adevarat, da' m-a iritat... ton(t)u'... :)

ionut spunea...

Aristotel

Sa inteleg ca nu-ti place tonul de...trompeta?:)

ionut spunea...

Aristotel

'Ete acileasa::))

http://www.youtube.com/watch?v=_DtygMH5DWk

Leo spunea...

Ce ciudat, brusc toate blogurile afiliate Hotnews sunt pro Basescu. :D

In ceea ce priveste filmuletul mi se pare destul de real.
Filmuletul de aici http://www.youtube.com/watch?v=0U4Pn1KWyp4 e intradevar cel mai "credibil" dar nu explica cateva lucruri:
- Faptul ca mana lui Basescu se misca prea brusc, deci e facuta in Photoshop (sau altceva). In primul rand o lovitura se da cu o iuteala mult mai mare decat o miscare naturala a mainii. In al doilea rand, uitati-va la mana lui Basescu cand se retrage din lovitura... se retrage frame cu frame.. corect ? Deci daca au trucat lovitura, cum se face ca mana lui Basescu se intoarce.. de unde se intoarce ? Din Cosmos?

Pentru restul, http://lmanea.blogspot.com/2009/11/lovitura-de-gratie-lui-basescu.html (daca este voi, daca nu poti sterge).