marți, 24 noiembrie 2009

Jocuri şi concursuri

Nu există un liberal serios care să ia în considerare ce spune Crin Antonescu. Liberalii nu sunt controlabili de Crin Antonescu aşa cum n-au fost nici de Tăriceanu când au votat împotriva suspendării lui Traian Băsescu. Poate, eventual, să rupă Traian Băsescu încă o bucată din PNL. Cum a mai făcut-o. Şi? Oricum smulge bucăţi din PNL în Parlament şi prin teritoriu.

Crin Antonescu a spus ieri că n-o să facă nicio alianţă cu Traian Băsescu. Şi că-l vrea pe Johannis ca Prim Ministru. Ce e nou aici? Toată lumea o ştia. A spus-o de nenumărate ori. Pentru PDL e incredibil faptul că omul e consecvent şi egal cu el însuşi.

Consecinţele politice ale gestului lui Crin Antonescu o să fie suportate de el şi de partid. Treaba lor. Dar Crin Antonescu ştie că pierde orice suport şi respect al oamenilor care l-au votat dacă sare în barca PDL, a sărit în barca PSD? O să vedem. Modul de a gândi în alb şi negru nu e corect. Lumea e gri. Antonescu urmează un drum politic pe care oamenii o să-l valideze sau nu la vot. Nici el nu ştie ce o să facă alegătorii săi. Dar e consecvent, o virtute.

Dacă Traian Băsescu vrea să câştige alegerile trebuie să accepte că trebuie să negocieze. E valabil şi pentru Geoană. Atacurile lui Traian Băsescu la Crin Antonescu nu fac altceva decât să clarifice numărul de cetăţeni liberali care o să-l voteze. Iar a-l acuza pe Crin Antonescu de alianţă cu PSD este o ipocrizie, au trecut două luni de când s-a destrămat "visul" Preşedintelui Băsescu, cel mai hidos compromis din politica românească de după 89.

Ce a făcut Traian Băsescu a fost iar un lucru corect. Nicio alianţă cu PNL la vârf. E cea mai bună decizie. Pentru că astfel poate obţine multe voturi de la liberalii care-l urăsc pe Ion Iliescu, ca reprezentant nu ca persoană. E treaba lor să-l susţină, în schimb radicalizează liberalii care-l urăsc pe el, Traian Băsescu. E un joc al cifrelor. Liberalii nu sunt o masă de manevră. Au libertatea de opţiune şi alegere.

Dacă mă uit la cifre Traian Băsescu nu stă bine. Gigi şi Vadim trec în tabăra PSD. În masă, poate şi Oprescu. Vorbesc despre votanţi. Cred că PNL se împarte în două, cu un uşor avantaj pentru Băsescu. Dacă UDMR alege o tabără, foarte probabil PSD, Traian Băsescu a pierdut. Acolo e cheia. Şi Traian Băsescu deja a început jocul nupţial. Alegerea Preşedintelui stă în mâna UDMR. Să vedem ce oferă cele două tabere. Geoană, prin gura lui Antonescu a făcut-o, de asta au ieşit aşa repede, să lase UDMR cât mai mult timp, să tranşeze afacerea între cele două tururi. Băsescu a încercat pe seară să recupereze. UDMR are un loc în Guvernul Johannis, nu are în Guvernul Negoiţă. N-o să existe alegeri anticipate chiar dacă Preşedinţia este câştigată de Traian Băsescu, PDL n-a avut niciodată un scor mai bun în Parlament.

Eu am să votez cu candidatul pe care-l consider mai de dreapta. Prin fapte, nu prin vorbe. Economic e de ales între o privatizare frauduloasă sau o ruină aparţinând Statului, pragmatism hidos şi imoral sau orgoliu naţional imbecil. Regii asfaltului sau moguli. Fiecare alege între cele două rele. Asta avem de ales.

PS Regulile comentariilor sunt aici, încălcarea lor se pedepseşte cu ştergerea fără avertisment. Nu sunt ziarist, n-am legătură cu mogulii sau partidele.

32 de comentarii:

Camil Stoenescu spunea...

nici eu nu-l văd bine pe T. Băsescu în al doilea tur. singura sa șansă de a câștiga este să adune cât mai multe voturi de la votanții PNL (n-am să le spun liberali) și bucățele mai mici de la UDMR și eventual Vadim

ionut spunea...

Antonescu pierde, daca alege sa sustina pe indiferent care dintre cei 2 candidati, dupa ce in campanie i-a facut cu ou si cu otet, repetand obsesiv, ca el vrea un alt fel de politica in romania. Lipsa consecventei, oportunismul si dorinta de accedere cu orice pret la ciolan sunt caracteristicile politicii “de dambovita”.
Deci, antonescu si pnl castiga doar daca nu sprijina pe nici unul dintre cei 2! Din pacate, pentru cei care l-au votat desigur si si-au facut pentru a nu stiu cata oara iluzii, prin declaratiile de ieri, antonescu a ratat un bun prilej de a tacea.

P.S. Desi duminica n-am fost la vot, daca se concretizeaza alianta psd-pnl, in turul 2 ma voi duce, si, cu toata scarba voi vota basescu!

Unknown spunea...

\
O sa vezi. 2 saptamini sint o eternitate. Timp suficient pentru Geoana sa isi dea cu tesla... de un milion de ori. Si... iti zic eu... n-o sa rateze nici o ocazie!

N-ai vazut ce fetze aveau toti? Singurul care si-a dorit cu adevarat (ca un bou) victoria este Antonescu. Astialalti ar face orice numai sa nu iasa ei prezidenti.

Chiar crezi ca ei nu stiu ce ne asteapta? Nici unu n-ar vrea sa fie presedinte la anu pe vremea asta.

Asa ca jocurile nu sint chiar facute. Iar concursul e, de fapt, o ruleta ruseasca. Cu 6 gloante.

andreanum spunea...

eu chiar cred ca nu exista raul cel mai mic. L-am votat pe Antonescu pt. ca am crezut in ceea ce spunea, si fiindca sunt de acord cu el in cele mai multe privinte.
Dar in turul 2, intre basescu si geoana, nu am alegere. Raul cel mai mic nu exista, ambii sunt la fel de toxici, atit ei cit si camarilele din spatele lor. Imi rezerv dreptul de a nu vota, cit o sa-l mai am si pe asta.

Bogdan Glavan spunea...

Cred ca cel mai bine ar fi sa votezi cu cel mai pampalau candidat. Cum ziceai si tu, cea mai buna politica pe care o poate face guvernul este "do-nothing" policy. Deci, nu avem nevoie de destepti. In plus, dat fiind ca fiecare politician este ghidat de propriul interes (nu este benevolent), desteptii sunt periculosi.
Desigur, optim ar fi sa dam puterea cuiva acre e si destept si bine-intentionat, dar nu asta este alegerea pe care o avem de facut.

Anonim spunea...

Antonescu este consecvent si nu regret nici un moment votul dat lui (apropo de D-na Menaru care pe blog regreta asta). Cum ar fi fost sa dea cu piciorul unui proiect in care crede (guvernul propus inainte de alegeri). Cum ar fi fost sa spuna acum: stiti, am daramat guvernul incompetent Boc dar acum revin si ma aliez cu ei ajutandu-i sa ajunga la loc...Cum ar fi fost sa astepte o saptamana asa cum fac toti ca sa fie curtat de ambele tabere si sa dea un raspuns pe baza unor cuvinte dulci... Nu, omul a taiat nodul gordian din prima zi.

Si eu am votat dreapta... problema este ca in turul doi avem clar 2 candidati de stanga (nici curcile nu cred ca Basescu e de dreapta...) si atunci aleg pe cel care mi se pare mai echilibrat. E Hrebenciuc nashpa ? Este in egala masura cu Oprea (doar amandoi erau in "mafia personala a lui Bombonel" conform unui clasic in viata) si totusi Oprea e foarte bun acuma cica... E Vantu mogul ? Da, in egala masura cu Paunescu (care a si devalizat o banca si n-are nimic ...). Aleg deci intre doi oameni, cei din spatele lor sunt la fel. Iar omul Geoana mi se pare infinit mai pregatit pentru postul cu pricina care implica diplomatie si nu scandal.

Claudiu MINEA spunea...

Sunt de avord cu andreanum. Personal, am mai fost doar o singura data in aceeasi dilema, dar atunci era vorba de alegeri locale, cu o miza mult mai mica.

Anonim spunea...

De acord cu afirmatia "Aleg intre doi oameni, cei din spatele lor sunt la fel. Iar omul Geoana mi se pare infinit mai pregatit pentru postul cu pricina care implica diplomatie si nu scandal." Restul e cancan.

Anonim spunea...

Candidatul cel mai de dreapta, prin fapte, nu vorbe...Sa inteleg ca Geoana? Oare m-am tampit eu si e PSD de dreapta?
Apropo de comparatii Hrebenciuc-Oprea, Vantu-Paunescu, ca numai la comparat borfasii ne pricepem: la comparatia M.Macovei-...,D.Morar-...,L.C.Kovesi-...v-ati gandit?
Revolutia bunului simt, garantat Vanghelie..

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 9:51:

Am mai avut pe unul plin de diplomatie si care nu a generat nici un scandal. A facut doar tot ceea ce a tinut de el pentru ca cei din mafia din spatele lui sa puna mana in liniste, cu diplomatie si fara scandaluri, pe tot ce avea o oarecare valoare in tara asta.

Avem de ales intre un om, cu bune si rele (ca oricare dintre noi) si un om de paie, la care totul este artificial - si mai ales discursul. Unul, atunci cand vorbeste, emite idei intr-o limba normala, celalalt emite platitudini sau absurditati, intr-o minunata limba de lemn.

Anonim spunea...

NU este despre liberali si democrati... NU este despre doctrine si paiatele din fata... aici se da o lupta intre rusofili si pro-occidentali: este Nabucco (UE + SUA) versus South Stream (Rusia). Romania este vectorul principal pentru proiectul Nabucco, iar schimbarea de putere de la Bucuresti, cu una "prietena" Moscovei, reprezinta adevarata miza.
Amintiti-va de criza gazelor din iarna trecuta: monopolul Gazprom a speriat pentru prima data Europa. Vizitele lui Geoana la Moscova, Ilici KGB, inrolarea lui Gusa in echipa lui Geoana, implicarea lui Patriciu, toate converg catre un viitor sub cizma energetica ruseasca (vom plati din nou preturi exorbitante la gaze, la petrol etc).
Sa nu ne facem iluzii, si unii si ceilalti fura... Insa directia unora este EST, iar a celorlati VEST. E randul nostru sa ne alegem directia...

Anonim spunea...

Fratilor abia astept sa votez cu Geoana desi sunt liberal din 1992.Romania nu mai are nevoie de scandal iar Basescu este scandalagiul numarul unu al tarii.El n-are nevoie de aliante ci vorbeste cu poporul,asa ca poporul o sa-l trimita la lada de gunoi a istoriei

Unknown spunea...

"Sa nu ne facem iluzii, si unii si ceilalti fura... Insa directia unora este EST, iar a celorlati VEST. E randul nostru sa ne alegem directia..."
- surprinzatoare afirmatie!

Sunt liberal ca sa fie clar!
Acum sa debitez: adica M. Geoana (ambasador in USA atatia ani; ministru de externe in guverne ce au negociat cu FMI, BM, Bechtel, UE, NATO) se duce la Moscova si e de EST; sa nu uitam ca GERMANIA are un parteneriat extraordinar cu RUSIA.
Numai un NEBUN ca Basescu isi inchipuie ca merge ceva in Europa FARA Rusia. Rusia este o putere, are resurse si e bine sa ai relatii bune cu ea. Ca face alt tip de politica, nu e problema Romaniei in interior. Noi aici putem fi democrati si liberali si ei acolo comunisti cat vor sa fie! Este copilaresc sa spui ca: nu discut cu Rusia ca sunt comunisti! - pai si gaz de unde iei pana faci Nabucco in 10 ani? Mai mult, Europa abia, abia s-a decis pentru Nabucco.
Cred ca ar fi cazul sa ne maturizam si sa nu mai gandim in alb/negru. A avea relatii cu Rusia nu inseamna ca le dam tara degeaba (asta deja am dat-o Austriei). Ca sa zic asa, pretul platit VEST-ului de catre PSD pentru a intra in UE e mai mare decat ce ne-au cerut rusii pe gaz. Si poate nu cereau atata daca un tampit nu ar fi spus ca nu va lasa Marea Neagra sa fie lac rusesc. Aceste lucruri nu se spun!!! Chiar daca sunt de acord cu ideea, nu o arunci in vant! Esti presedintele unei tari, nu capitan pe un vas de 100 de insi. Basescu pe mine m-a dezamagit prin prisma faptului ca am crezut in el ca va face ceva bun pentru tara si a reusit sa faca doar scandal. Daca i-as fi vazut pe Nastase, Iliescu, Cozma, Hrebenciuc, Paunescu, Mircia Gutau in puscarie; daca nu facea alianta cu PSD acum 1 an si incercau singuri; daca nu se certau atata cu PNL-ul; daca autostrazile promise de Berceanu se realizau atunci l-as fi votat si saptamina trecuta. Dar Basescu a dezamagit si, mai rau, imi da impresia ca a innebunit si traieste intr-o Romanie paralela!
Stiu ca lumea spune: "revolutia bunului simt condusa de Vanghelie?" - :) frumos spus, jos palaria! Vanghelie nu poate face o astfel de revolutie, dar Johannis ar putea. Pe de alta parte sa nu deconsideram aceasta mare parte a populatiei Romaniei pe care Vanghelie o reprezinta cu succes. Suntem demagogi si facem pe orbii, daca ne imaginam ca Vanghelie este NEREPREZENTATIV; sincer cred ca aceasta parte a populatiei este chiar sub-reprezentata! Vanghelie este important din macar doua motive:
a) - ii reprezinta si ii controleaza pe cei pe care ii reprezinta
b) - Vanghelie este un tip controlabil

Cei care considera ca Vanghelie este un Machiavelli modern de nestavilit, de necontrolat, inseamna ca se considera mai prosti decat Vanghelie. Daca eu am mizerie in curte, am doua variante:
a) - fac curat cu riscul sa ma mai si murdaresc pe maine
b) - platesc pe cineva s-o faca si stau ca un domn; dar in acest caz nu trebuie sa-l deconsider pe cel ce-mi face curat, ci sa-l apreciez pentru munca depusa (nici mai mult, nici mai putin).

Celor care merg la vot in turul doi le doresc sa voteze cu mintea si NU cu sufletul!

Anonim spunea...

Anonimul de la 10:13. Nu stiu ce inseamna in ideea ta a fi liberal, dar presupun ca nu ai nici cea mai mica idee de ce inseamna ideologie de dreapta, liberala. Pana una alta Antonescu este mult mai demagog decat Geoana, care are discurs de lemn. Antonescu daca l-ai observat in ultima confruntare de vineri nu a reusit sa dea nici un raspuns clar la intrebarile puse. Doar se referea la ce a fost.

Ce a facut el cat a fost ministru? M-a bucurat ca Basescu totusi nu s-a injosit sa ii atace direct. Nu vi se pare chiar nimic suspect ca toata lumea e impotriva lui Basescu, PNL si PSD in masa?

Probabil ca o fi vreun fiu de securist din 1992, si nu liberal...

Anonim spunea...

Afirmatia ca Geoana este mai pregatit pentru presedinte este o aberatie. Basescu are 3 lucruri pe care Geoana nu o sa le aiba niciodata: un kg de creier in plus si doua oaie mari ...
In conditii de criza, cu atat mai mult in Romania, nu o sa facem nimic cu un presedinte pampalau, ce nu e in stare sa-si impuna punctul de vedere.
Pentru cei ce doresc intoarcerea la normalitate...daca nu va mai ajuta memoria, cititi arhivele ziarelor innainte de 2004 si o sa vedeti ce normale erau vremurile sub psd. Nu s-a schimbat nimic de atunci...este acelasi PSD, aceeasi oameni sunt acum ascunsi in spatele unui Geoana influentabil si fara oaie...
Geoana nu a sustinut niciodata nici o idee pana nu a fost "discutata in partid"... in acest caz ar fi mai bine sa desfiintam persedentia.. oricum tot PSD-ul, eventual coalitia din parlament va lua toate deciziile. Asta este dictatura... Sa fiu la mana nenorocitilor din parlament nu accept.

Anonim spunea...

Cineva spunea:
> Fratilor abia astept sa votez cu Geoana desi sunt liberal din 1992. Romania nu mai are nevoie de scandal...

Mai omule, L-am avut pe criminalul de Iliescu, a fost liniste si ne-a bagat in rahat PSD-ul de ne-am tras ponoasele pina la mijlocul guvernarii Tariceanu.
Spun criminal pentru ca eu NU UIT ZIUA in care ILIESCU a iesit la TV dupa mineriade si le-a multumit minerilor pentru ca "au adus ordinea". De astfel de ordine avem nevoie? PSD stie alt fel de ordine?
Imagineaza-ti o companie in care trei sferturi din angajati sunt lenesi si un sfert incearca sa gaseasca solutii pentru rezolvarea problemelor creeate de cei trei sferturi. Chiar daca unele solutii sunt mai de stinga, altele gresite tot nu pot fi viabile pina cand varful companiei nu incepe sa trezeasca pe cei lenesi. Si cum ii trezesti? Reducere de personal, de salarii si alte metode drastice care ii fac pe cei lenesi sa se trezeasca la realitate. Ii trezesti cu liniste?
Nu exista vre-un partid curat, nici in biblie nu toti ingerii erau de acord cu D-zeu. Daca ar exista un partid format din 4 oameni, unul tot ar "face un smen" pentru "binele partidului".
Ca sa ies din exemplele de mai sus care pun alte intrebari in loc sa raspunda, spun asta:
Dupa ani de comunism inclusiv cei rosii de dupa revolutie, pentru prima oara Romania a avut sansa sa scape de asa zisii moguli, baroni samd prin reglementarea justitiei. Ce-au facut ce de la PSD? au blocat toate incercarile ba au mai avut si tupeul sa-l dea jos pe presedinte. NOI l-am pus inapoi, daca era dupa ei, iar aveam mina lor la ochi sa nu vedem ce fac. Vedem dar tacem si cand avem ocazia aruncam in stinga si-n dreapta cu rahat. Votati Vanghelionul, sa fie liniste si sa-si mreasca cei din PSD conturile vlaguite de miscarile pentru dat jos pe cei ce-i incomodeaza.

Anonim spunea...

Imi amintesc de o emisiune inaintea alegerilor din teritoriile palestiniene. Se intuia ca in Ghaza cel putin va iesi Hamas si se lua interviu unei tipe patroane de bar care zicea ceva de genul 'Mai rau decat atat si asa nu e posibil deci voi vota Hamas, macar e o schimbare' in sensul ca oricum pacea era destul de fragila si ceea ce deja se obtinuse mergand pe mana FPLP era nemultumitor. Adica faptele de la care pleca erau corete, dar rationamentul ei era cam socant.
Ce a urmat (Hamas a luat controlul in Ghaza, se omoara pelestinienii intre ei, nu numai cu altii, mor copii zilnic sapand la tunele spre egipt ca sa aduca de-ale gurii...) demonstreaza ca rationamentul ei era gresit. Mai rau decat era atunci se putea, si s-a intamplat.
Ce ar fi ptr. mine cel mai rau? Revenirea la impozitul progresiv. Cota unica m-a adus in legalitate, scoaterea ei ma va readuce in ilegalitate. Eu sigur voi vota pentru cel care imi va garanta cota unica.

Anonim spunea...

Sunt liberal iar la turul doi va fi pentru prima dată când voi da un vot negativ, anti-Băsescu. Vă anunţ că lupta împotriva comuniştilor/securiştilor s-a dat în anii '90 şi am pierdut-o. Acceptaţi realitatea şi hai să vedem unde suntem şi care e pasul următor.

Anonim spunea...

pt participantii la acest forum... pentru o natie care a adus OTV la nivelul care e acum mi se pare ca prea au devenit romanii "sensibili la scandaluri", asa dintr-odata. Probabil ca il regreta pe Ceausescu, ca pe vremea lui era destula "liniste". Va urez "sa furati bine!" si sa fie liniste in tara!

Victor spunea...

Oau! Ce au sarit postacii de serviciu la atac. Urmeaza doua saptamani in care nici nu are rost sa mai citesti comentariile la articole, deoarece trebuie sa sapi prea mult pentru a gasi pe cineva cu o opinie personala si nu cea de pe linia de partid.

Dan Patrascu spunea...

Domnule Selaru,

De data aceasta sunt de acord cu dvs. Desi l-am votat pe Antonescu duminica nu pot sa fiu de acord cu ideea unei aliante cu PSD. Este doar in detrimentul liberalilor. Am declarat public (pe blogul meu) ca Romania nu are nevoie de o alta monstruasa coalitie. Daca PNL ar ramane in opozitie si ar face o opoyizite responsabila si constructiva ar ajunge poate la 25% la urmatoarele alegeri.

Dr.A spunea...

Nu cred ca mai exista votanti liberali care sa-l aprecieze pe basescu sau sa mai aiba incredere in el. Un om care scuipa tatza de unde a supt e demn de dispret. Geoana e un fel de Emil Constantinescu ala PSD. Basescu e un Iliescu in mijloace si un Vadim in scopuri.

Geoana nu m-a convins pentru un vot pozitiv si basescu nu m-a enervat suficient pentru unul negativ. Inca.

Bilbofil spunea...

Liberal din 1992? cind Campeanu a spart CD, l-a propus pe Regele Mihai presedinte si a pierdut locurile in parlament? Atunci am incetat eu sa mai fiu liberal. A trebuit sa treaca vreo zece ani sa mai pot avea incredere in acest partid, care prin doctrina ar trebui sa imi fie cel mai aproape.

Dane, consecventa lui Crin fata de persoane ma dezgusta. Credeam ca liberalismul se refera la principii. De cind este Johannis un principiu? De cind este Basescu un principiu? Ce directii strategice (nu masuri care azi se pot si miine nu se mai pot din varii motive) propune Crin?

Am oroare de cei care pun oamenii, gasca, inaintea valorilor si a intereselor. Am oroare de cei care isi investesc incredera in oameni, in personalitati. Oamenii se schimba, conjuncturile se schimba, ceea ce trebuie sa ramina sint principiile, caile, abordarile. Asocierea libera in jurul unor valori comune este esenta liberalismului si a societatii moderne.

In fond, bazele liberalismului, ale statului de drept, ale capitalismului tocmai astea sint: fiecare are dreptul la o sansa indiferent de crez, pricepere, cultura, aspect, maniere etc.

Te rog, spune-mi ca ai motive de principiu sa sustii apropierea dintre PSD si PNL. Te rog sa le pui pe blog. Altminteri deziluzia ar fi prea mare.

Bulz-al-Arab(8 stele-4 pe fiecare epolet) spunea...

"Consecinţele politice ale gestului lui Crin Antonescu O să fie suportate de...".
Dane, cand folosesti forma scurta a viitorului cu verbul auxiliar "a avea", corect (si mai ales cinstit fata de IQ-ul cititorilor tai) se spune:
La pers III singular..."Dan Selaru O sa voteze cu Geoana".
La pers III plural..."Romanii OR sa juiseze de bucurie cand South Stream va trece prin Romania".

Anonim spunea...

Dane, esti realmente o surpriza(descoperita de curand)! Mai exista romani care sa creada in ideologii? Mai sa fie! Pai daca e sa votezi cu cei care au luat masuri liberale, Base scrie pe tine! :) Analizeaza perioada 2005-2007- cea mai buna din istoria noastra post-decembrista si vezi cine-a batut cu pumnul in masa pt. reforme si cota unica. Uita-te la 2007-2008- perioada cand s-a provocat declinul pe care-l resimtim azi si observa masurile de stanga extrema pe care le-au luat penelistii cu concursul pesedistilor: tone de bani aruncati pe cresteri de pensii, salarii, cresterea birocratiei, sume astronomice pt. clientela de partid- revizuieste un pic si ministri: Quariu(la 2 zile de la inscaunare, prima masura- incercarea de demitere a adjunctului DNA), Remes, Adomnitei, Pacuraru. Uita-te apoi la mult-hulitul cabinet Boc, la masurile anti-sociale luate, la asumarea pe legi extrem de nepopulare. Uita-te deci la FAPTE!
PS: nu ma intereseaza doctrine si ideologii(consider ca partidele noastre n-au asa ceva), ma uit vag spre politicile adoptate, pt. ca ceea ce ma intereseaza cu adevarat e Justitia: ce naiba sa facem cu politici bune cata vreme se fura ca in codru, cu legea in mana? Am urmarit timp de vreun an legile trimise de Base spre reexaminare, legi cu dedicatie, legi care stipulau privilegii pt. politicieni, etc.: 165- 75% dintre ele au ramas nemodificate si adoptate ca atare. Pt. mine personal, prezenta Monicai Macovei "de-a dreapta" lui Base e garantia ca sunt de partea buna a baricadei.

Dan Selaru spunea...

Mi-ar placea sa stiu cu cine o sa votez. Comentariile sunt savuroase si ma gandesc daca maine sa pun unul dintre ele. Multumesc pentru respectarea regulilor. Azi, acum citesc tot ce s-a scris. Este dovada vie ca intr-un razboi ne putem pastra ratiunea si bunul simt.

Flavian spunea...

Ce razboi, ca acum toti s-au desumflat... :)

Dupa ce mi-am facut damblaua cu Remus Cernea, eu ma gandeam sa ma abtin de data asta. Stii doar parerea mea ca oricum nu va duce urmatorul presedinte mandatul pana la capat.

Dar apoi mi-a picat o fisa: as putea da o mana de ajutor pentru daramarea mai rapida a sandramalei. Si atunci alegerea a devenit simpla... :)

John Galt spunea...

Ti-a picat cam tarziu. Eu in 2000 am votat cu Vadim - da, stiu ca e absurd.

Insa ar fi fost CEL MAI EFICIENT ASA. Sutul in fund ar fi venit mai repede. Exact cum se intampla acum.


Revenind, exact cum zicea Bogdan, trebuie sa-l votezi pe cel mai "pampalau". Sau mai exact, pe cel mai distructiv individ ce poate distruge sistemul, din interior. Faptul ca sute de "moralisti" sunt in faliment moral, ca tipa ca din gura de sarpe, ar trebui sa va spuna multe.

Sper ca liberalii autentici inteleg notiunea de OBLIGATII. Rusia poate fi un partener foarte bun insa NUMAI DUPA CE II BAGI UN SUT IN GURA. ATAT! :)


Asta e cel mai civilizat dialog posibil in cazul lor. Si da, sunteti "naivi" sa credeti ca un razboi poate fi purtat "fara victime". Fara "sange". Se vede ca nu ati purtat nici un "razboi", probabil niciodata.

De fiecare data armele sunt mult mai imorale, loviturile sunt mai sub centura. Se vede ca doar voi sunteti speriati de bombe (adica doriti "liniste" - confundata cu "civilizatia"), se vede clar ca numai din cauza acestei mentalitati unii ajung sa nu mai respecte nimic (si apoi sa strige hotii).

..

John Galt spunea...

Pana nu il veti impuscati pe ilici (la modul fizic chiar, sa zicem de Craciun) nu veti scapa niciodata de mizerie.

El singur e sursa tuturor nedreptatilor de acum. Faptul ca multi inca il accepta in "mijlocul" lor arata tot ce e de spus.

Bilbofil spunea...

In turul 2 din 2000 am stat acasa. Vadim era toxic, dar nu avea cum sa il inviga pe Iliescu, mai ales ca la acel moment minoritarii Romaniei (ungurii si romii) aveau un interes legitim evident sa voteze pentru acesta. Vadim ar fi putut cistiga doar printr-un vot activ anti-Iliescu al alegatorilor lui Isarescu/Stolojan/Roman si acest lucru era imposibil.

Iliescu nu s-a obosit sa ceara votul alegatorilor celor trei, intr-una dintre primele declaratii facute dupa alegerea pentru al treilea mandat prezidential, a spus ca nu va tine seama de asteptarile alegatorilor din turul 2, ci doar de programul sau.

Tocmai pentru ca anticipam aceasta palma data celor care l-au adus pentru a doua oara la un scor de peste 80% mi-as fi dorit sa il vad gifiind pe fondul absentei de la urne a votantilor "dreptei". Ar fi fost un semnal clar ca nu poate avea credibilitate fara o deschidere spre un altfel de politica. Probabil ca Iliescu nu ar fi refuzat sa il accepte, dar PSD ar fi fost obligat sa tina seama de acest mesaj.

Acestea sint insa lucruri trecute. Acum avem alta situatie si votul responsabil se da pe alte criterii.

joju spunea...

Credeti ca un FISC puternic ar impinge specificul nostru latin catre cel germanic?

Din punctul de vedere al clasei politice situatia este echilibrata.

Anonim spunea...

Am o intrebare cine va conduce SRI, SIE, serviciul secret al min. apararii etc. daca Geoana ajunge presedinte? Am uitat oare prea repede cum era pana in 2004...