miercuri, 25 noiembrie 2009

Sfaturi pentru doamna Nina

Doamnă Nina, sunteţi o persoană decentă şi pe care o respect în mod deosebit, sunt chiar serios. Pe perioada campaniei electorale vă rog să-i rechiziţionaţi basca lui Nea Nelu, aduce prea mult a Lenin. Puteţi să-i spuneţi că e la curăţat.

Când vrea să plece de acasă nu-l lăsaţi să ajungă la televizor. Ştiu că Geoană e prostănac, nu-l lăsaţi să-l facă prost de-a binelea. Poate că are cămaşa necălcată, poate nu-şi găseşte pantofii. O nevastă are mereu argumente.

Şi, dacă tot am pornit pe drumul ăsta, putem să-i sugerăm, împreună, lui Năstase să numere ouă, sau oo pentru Vanghelie? Care şi el trebuie să stea pe acasă, prin sector. Hrebe poate pleca în vacanţa, cred că e spre binele tuturor.

Doamna Nina, sunteţi ultima şansă pentru Geoană. De Dumneavoastră depinde. Glumesc?

Mulţumesc tuturor coautorilor acestui post, Sorin şi Monica. E o glumă şi o să şterg orice comentariu care iese din decenţă.

22 de comentarii:

Camil Stoenescu spunea...

Nina și Krupskaia...:)

Dan Selaru spunea...

Corect. :-)

Anonim spunea...

Ma mir cum de Primarul Sibiului si
alti intrlectuali se pun in slujba lui ilici&co,acceptand astfel toate
catrastofele ce le-au adus acestia acestei tarii.Sper sa stea si sa judece si sa nu uite acelee evenime
nte.

Anonim spunea...

Ilici e amuzant si penibil cand se imbraca ca un activist al anilor 50...
Mai grav este insa cand un presedinte se comporta ca un prim secretar al acelor vremuri si cand un premier (interimar deocamdata)imita perfect un politruc al acelor ani.
Mai grav e cand un ministru de finate sustine ca TOATE firmele fura (burghezia asta nenorocita!) si deci trebuie sa bage niste impozite fara legatura cu activitatea economica ca sa-i pedepseasca in masa.

Anonim spunea...

primarul sibiului? hahaha. e băgat pînă peste cap în independenţa psd+pnl. mă miră nespus că în presa "democrată" nu se scrie, dar asta e românia la 20 de ani de ceauşescu.

dane, ilici schimbă şapca, dar comunismul, ba.

felicit pe această cale pe intelectualii care au votat pe cel care îi mulţumea lui ilici pentru că nu a adus armata la mineriadă.

felicitări:)

vlad spunea...

Sper totusi ca doamna Nina sa nu vada postul asta. E mult mai bine asa,sa-si taie craca de sub propriile picioare cu aparitia acestor pro moscoviti. Poate cititi si la mine ceva asemanator...

Bilbofil spunea...

Si totusi, daca exista raul cel mare, exista si raii cei mici, dar multi. S-ar putea ca sotul d-nei Nina - ca sa ma exprim decent - sa vada situatia politca prin alte schema.

Nu uita ca fractionismul in sinul partidului este un pacat mai grav chiar decit opozitia din exterior. Evident, cu toate acestea in perioada critica pentru succesul revolutiei, din '44-'46, Lucretiu Patrascanu nu era totusi "raul cel mare", asa ca a trebuit totusi lasat sa se desfasoare...

Bilbofil spunea...

@uhitto, aceiasi intelectuali l-au votat direct pe Iliescu, in numar si mai mare in 2000, fara sa li se ceara si mai ales fara sa fie nevoie.

Si da, armata a fost in 13-14 iunie 1990 in strada si a ucis demonstranti. Mortii oficiali sint anteriorii sosirii minerilor. Probabil ca la fel de bine dl Antonescu ar fi trebuit sa ii multumeasca aceluiasi pentru ca nu a pus SPP-ul sa traga in multime in 1991, astfel ca PNL a putut inlocui factiunea Roman in Guvern fara sa fi fost omoriti oameni.

D spunea...

Doamna Nina,
Daca cititi acest post (chiar si daca nu-l cititi) va imploram sa faceti ce va rugam in el nu doar pe perioada campaniei ci pentru totdeauna de acum inainte (in vecii vecilor). Altfel suntem nevoiti sa votam cu raul cel mai mic (numeric), adica cu Basescu.

Anonim spunea...

D-NA NINA NU TREBUIE SA-I CONFISTE SAPCA LUI TOV. ILICI-ILIESCU, BOLSEVICO-COMUNISTUL NR. 1 AL ROMANIEI, D-NA NINA TREBUIE SA-L CONFISTE CU TOTUL PE TOV. ILICI-ILIESCU SI SA-L TINA NUMAI IN CASA, CA NOI ROMANII PATRIOTI NE-AM SATURAT DE EL IN MOD IREVOCABIL.

Camil Stoenescu spunea...

well, să nu uităm totuși că dl Iliescu Ilici Ulianov a fost votat de 85% dintre români în 1990 și de 61% în 1992, așa că putem considera - fără a greși prea mult - că dânsul nu este decât expresia unor tendințe și mentalități (încă) adânc înrădăcinate în mentalul colectiv autohton. nu că aș încerca să-l scuz de ceva, aveam 7 ani în 1990 și nu am veleități comuniste, însă mi se pare realist să privim lucrurile în ansamblul lor, și din acest unghi, ceva mai puțin măgulitor pentru acest popor.

Deceneu spunea...

Nu stiu de ce-l demonizati pe nenea Nelu, ca el e mult mai putin periculos decat un ipocrit ca Basescu.

Nenea Nelu e idealist sincer, nu se gandeste sa fure, el vrea doar puterea ca sa faca tarii binele pe care-l crede el, sa reabiliteze socialismul. Majoritatea comunistilor convinsi au avut intentii bune, dar in fanatismul lor nu concepeau ca gresesc. Criticii lor erau dusmanii poporului.

Basescu stie foarte bine ce face. Stie ca lupta pentru avantaje lui si ale grupului de asfaltatori, bordusti si "borduriste".

Prostia poate fi trecuta cu vederea dar ipocrizia nu.

Camil Stoenescu spunea...

@ Decenu - nu doresc să comentez preferințele personale pro sau contra Băsescu ale fiecăruia, mi se pare mai „interesant” altceva.
comunismul bun la origini, idealizat, animat de intenții nobile, pervertit mai apoi de o proastă aplicare, este un mit. Dacă vei studia atent istoria Revoluției Ruse (și a loviturii de stat bolșevice din octombrie/noiembrie) te vei lămuri cu privire la adevăratele intenții ale conducătorilor bolșevici în frunte cu Lenin: acapararea puterii. restul sunt pretexte, vorbe goale și ideologii de cafenea. nu e o sentință, doar o opinie personală

Vasile D spunea...

sapca ca sapca daca iese prostanacul o sa vedeti si facturierul lui Nastase...

parvan spunea...

Sapca si papionul sunt totusi semne de consecventa ... in ciuda vremurilor complicate. Vreun sfat pt doamna Maria cu privire la fes si cizmele de cauciuc?

John Galt spunea...

Chiar, voi stiti de ce sunt atat de multe neveste de fosti si actuali demnitari cu nume gen Olga, Nina, Natasha etc?

Pentru ca dupa 50, rusii au obligat pe toti neica nimeni/talpa societatii/oameni de baza si din popor pusi la conducere sa-si ia neveste din Rusia, la pachet cu apartamentul confiscat de la mosieri sau alte acareturi.

Recunostinta a crescut exponential. Copiii lor, viitorii conducatori luminati, trebuiau sa cunoasca limba rusa de acasa, de la mama. Implicit, sansele ca cineva din conducere sa se razbune vreodata pentru crimele si umilintele suferite in atatia ani au fost mult mai mici.


Tehnica nazista clasica, nu degeaba nu e nici o diferenta intre ei.

Dan Selaru spunea...

Doamna Nina nu-i rusoaica.

Unknown spunea...

Dragii mei
De atata politica nu mai aveti timp de moda.Aceea Sapca a Dlui Iliescu este moda nemteasca a anilor "50 dar care revine in forta in toamna -iarna 2009.

vali spunea...

haha, da, da :))

Loda spunea...

Domnule dan, cred ca v-a auzit telepatic :) Ieri domnul Iliescu purta o palarie ,,burgheza" :)

Deceneu spunea...

@Camis Stoenescu "comunismul bun la origini, idealizat, animat de intenții nobile, pervertit mai apoi de o proastă aplicare, este un mit.
..
adevăratele intenții ale conducătorilor bolșevici în frunte cu Lenin: acapararea puterii. restul sunt pretexte, vorbe goale și ideologii de cafenea. nu e o sentință"


Eu fac diferenta intre metodele de gestionare a puterii care pot fi democratice sau autoritare, si doctrinele politice care sunt de stanga, centru sau de dreapta.

In politica de multe ori se face confuzie intre cele doua domenii complet diferite, pentru ca exista o simultaneitate.

In prima faza, acapararea puterii era mijlocul prin care sa realizeze idealurile. Comunistii au incercat sa impuna doctrina prin forta, asa cum Basescu vrea sa-si impuna Premierul loial lui.

Dupa ce au dobandit puterea s-au imbatat cu iluzii, si nu s-au mai putut desprinde de ea, pentru ca atractia puterii era mai puternica decat valorile democratice si decat moralitatea indivizilor.

Comunismul s-a impus prin oameni fanatici, fara moralitate, fara scrupule.
Experimentul socialismului prin respectarea democratiei, de catre oameni de caracter, a dus la esec.
Putem discuta despre cele doua planuri daca deschizi un subiect pe blog.

Dan Selaru spunea...

Deci se poate, sapca lui Nea Nelu e la moda, dar e rechizitionata. Cea mai buna explicatie, Nea Nelu e trendy. QED