luni, 7 decembrie 2009

Petrecerea continuă

Traian Băsescu se pare că a câştigat. Cu un avans cât mustaţa lui Pogea. O să urmeze un circ apocaliptic, contestări, acuzaţii de fraudare. Vremuri triste. De care nu aveam nevoie. Dar ăsta e rezultatul, strâns.

Oamenii au ieşit la vot. Felicitări!. Nu numai pentru cei care au votat un anumit candidat.

Felicitări Traian Băsescu! Ai o responsabilitate enormă. De a deveni, măcar acum, Preşedintele tuturor românilor. Să vedem cu ce Guvern ne alegem. Sau urmează alegeri parlamentare? Sau falimentul? Amânarea validării alegerilor, foarte probabilă, renumărarea, toate ne fac rău. Cu un Guvern iluzoriu acum o să avem şi un Preşedinte iluzoriu. Cu tristeţe trebuie să spun că petrecerea continuă.



PS Regulile comentariilor sunt aici, încălcarea lor se pedepseşte cu ştergerea fără avertisment. Nu sunt ziarist, n-am legătură cu mogulii sau partidele.

37 de comentarii:

Anonim spunea...

Alegerile astea le-a castigat... Vasile Blaga. :(

Camil Stoenescu spunea...

cred că este primul scrutin prezidențial în care voturile diaspoeri au jucat un rol important, dacă nu chiar deciziv. Și acest lucru cred că este îmbucurător. în rest...achiesez la textul postării

Dan Selaru spunea...

Habar n-am.

macchiavelli spunea...

pai cum?! Nu venea Apocalipsa!? Nu ne avertiza Duvaz ca PDL va taia curentul? Va scoate oamenii in strada!? Acu tot PSD nu stie sa piardea...

Cristian Orgonas spunea...

Caragiu se incadreaza perfect in peisaj :-)

Anonim spunea...

Buna dimineata tuturor,
Un lucru e clar: romanii au avut un atat orgoliu cat sa nu trebuiasca sa o ia de la capat cu numararea la "oua de Cornu" (Alexandru Andries dixit). Iti apreciez articolele, Dan. Fii in continuare combativ, formula voastra de lucru la hotnews este in continuare foarte buna.

Bambi

RazvanM spunea...

Domnule jurnalist/blogger - mai multe fapte, va rog - detasati-va. Altfel riscati sa sunati precum propaganda oficiala si este pacat.

Dan Selaru spunea...

Care fapte Razvane? Care fapte? Ca n-au fost decat vorbe.

Vasile D spunea...

@Dan Selaru
by the way
de ce ai votat cu Geoana care a fost picatura care te-a determinat sa il alegi ?

Dan Selaru spunea...

E scrisa mai sus. Pentru ca petrecerea continua.

Camil Stoenescu spunea...

oricum fain clipul. nu-l știam

Anonim spunea...

Dan, nu te-ai gandit vreodata ca viziunea ta politica (cea cu linistea lucrativa) e idilica si rupta de realitate?! Iar faptul ca petrecerea continua poate sa fie un lucru normal, chiar necesar?

Perioade cu guverne cazute si interimare au avut parte si democratii autentice si-au iesit mai fortificate din asta. Criza e buna nu numai in economie (triaza firmele viabile) dar e buna mai ales in politica.

Mai degraba as crede ca linistea politica e suspecta. Daca se instaureaza inseamna ca ceva esential nu mai merge.

Dorin D.

Dan Selaru spunea...

Tot asa mi-ati spus si cand m-am opus aliantei PSD-PDL, spune-mi tu urmarea.

Vasile D spunea...

Pentru mine sustinerea atat de masiva pentru Geoana mi se pare surprinzatoare in afara de faptul ca este facut dintr-un material net inferior lui Basescu primul lucru care l-ar fi facut ar fi fost sa opreasca marile anchete de coruptie ceea ce ar fi fost INACCEPTABIL.
Nu stiu cat va putea Basescu sa reformeze statul tinand cont ca majoritatea parlamentara i se opune insa trebuie mers pana la capat cu orice cost anticipate etc

Dan Selaru spunea...

Geoana nu merita votat. Vorba lui CTP, am avut nevoie de dezinfectant. Problema era, si este, ca victoria lui Basescu ne pune iar in situatia imposibila de a nu sti ce urmeaza.

Este exact ce e mai prost pentru mediul de afaceri. Politicul are prea multa importanta in Romania.

ana spunea...

Aseara m-am culcat cu gandul ca petrecerea se va termina undeva pe 11 ianuarie...si-as a inceput anul trecut prin noiembrie parca...

Mie uneia imi place ca fac parte dintr-un popor petrecaret, parca mai underground asa :)

Alice spunea...

salut, dane! imi place cum gandesti, cum scrii si imi place hotnews! legat de rezultat, asta e, strans, da e vointa vulgului si tb respectat de toti dinozaurii rosii....cei 20 de ani prezisi s-au implinit........hai cu incredere inainte......pentru astia micii, care misuna pe langa noi...al lor e viitorul...hai ROMANIA, RESPECT DIASPOREI! cum bine zicea sora mea, care traieste de 7 ani in Belgia, citand un cantec celebru: acolo este tara a mea, acolo-i neamul meu cel romanesc, acolo eu sa amor as vrea, acolo vreau eu sa traiesc!!!!!!

RazvanM spunea...

Dane, macar in vorbe sa fie spuse lucrurile corecte. Daca se intampla ca faptele sa fie in concordanta cu vorbele, atunci suntem pe drumul cel bun.
In rest, ce sa zic, la munca nu prea conteaza cu ce politician votezi. Spor!

ionut spunea...

Cum v-ar suna acum un guvern...pdl-psd?

Dan Selaru spunea...

La fel de ingrozitor ca in 2008.

ionut spunea...

Hai sa plusez: da' un guvern pdl-psd cu iohannis p.m.?

Anonim spunea...

"Basescu ne pune iar in situatia imposibila de a nu sti ce urmeaza."
Dan,
Nu Basescu ne pune in situatia imposibila de a nu sti ce urmeaza ci tocmai cei care l-au sustinut pe Geoana (nu cei care l-au votat!). In mod normal (comportamental) trebuie ca liderii de nivelul 2 din partidele care au pierdut (nu cei de nivelul 1 ca acestia sunt probabil pe faras) sa procedeze ca Johannis, adica sa recunoasca victoria lui Basescu, sa-si reconsidere pozitiile vis a vis de guvernul cu mandatul depus in parlament si (eventual) sa-si negocieze pozitii in viitorul guvern. Altfel, risca sa intre intr-o perioada foarte grea pentru ele (clarificari interne datorate unui esec si alegeri parlamentare anticipate).

Dan Selaru spunea...

Ce fac partidele e treaba lor. Traian Basescu e Presedinte, si vreau sa sper ca stie sa castige.

Dan Selaru spunea...

Johannis a iesit din schema.

Constantin Gheorghe spunea...

Dane, e o victorie inutilă, şi chiar periculoasă pentru România. Când vii şi spui: "Un fleac, i-am ciuruit!", când astea sunt cuvintele care consfinţesc victoria ta, atunci ce mai avem de sperat?
Sigur, unii îl urăsc pe Geoană pentru că aşa le-a spus Marele Cârmaci. La fel cum îi urăsc, pentru că aşa le-a cerut băsescu, pe moguli. Parcă tu eşti liberal. Dacă mâine le cere românilor să-i urască pe liberali, pentru că Antonescu l-a sprijinit pe Geoană?
Şi dacă poimâine le cere să urască democraţia, pentru că e vinovată de toate relele României? Ce vei face?

Viorica spunea...

"care traieste de 7 ani in Belgia, citand un cantec celebru: acolo este tara a mea, acolo-i neamul meu cel romanesc, acolo eu sa amor as vrea, acolo vreau eu sa traiesc!!!!!!"
Da, in Belgia as vrea si eu sa traiesc :D
Acum, dupa ce am oftat din rarunchi la gandul ca am votat un prostanac si tot degeaba, sa asteptam provincia ...ooops, diaspora, sa ne faca guvern. Daca n-or fi prea ocupati prin Silicon Valley si la CERN (asa cum scria cineva un comentariu la scrisoarea mea deschisa) si o sa-i dea obiectivitatea afara din casa.

Constantin Gheorghe spunea...

A, şi încă ceva. Nu spera, că nu ştie să învingă! N-ai înţeles asta nici după cinci ani?

Viorica spunea...

La OTV vineri seara presedintele dadea ca sigur un guvern PDL-PNL. Or fi destui sinucigasi penelisti pt asemenea proiect?

Dan Selaru spunea...

Habar n-am ce o sa faca Basescu, o prostie in principiu. Crin Antonescu se sinucide politic daca intra la guvernare. Suntem intr-o situatie imposibila. Si Basescu trebuie s-o descurce.

Pongo spunea...

"Tot asa mi-ati spus si cand m-am opus aliantei PSD-PDL, spune-mi tu urmarea."- eu m-am plictisit.

ionut spunea...

Petrecerea continua...ponta dixit:

Sistemul pdl de fraudare a voturilor a fost mai bun!:D

robert m spunea...

dane, antonescu s-a sinucis politic atunci cand a mizat totul pe geoana.
PS: sunt convins ca pnl va trece de partea pdl.

răzvan spunea...

Crin Antonescu se sinucide politic dacă intră la guvernare...zici tu. Dar dacă intră la guvernare cu psd nu se sinucide. Foarte interesant. crin s-a sinucis când a făcut alinaţa cu geoană. Acum ar trebui să plece puţin, să lase pe altul care să negocieze o alianţă cu pdl. aşa se procedează de obicei. vezi în istoria recentă retragerea lui Maniu în favoarea lui Mihalache sau Vaida Voevod.

Anonim spunea...

Asta e, au numărat mai bine. Şi o vom lua de la capăt. Cu aceaşi criză, cu aceleaşi personaje, cu aceleaşi năravuri. Vezi şi http://teaca.wordpress.com/2009/12/07/alti-5-ani-pe-un-bloc-de-gheata/

Dan Selaru spunea...

Nu cred. N-o sa treaca, mai curand se rupe PSD.

robertm spunea...

asta ar arata ca pnl alege sa joace impotriva propriului electorat. ca om neinregimentat politic, imi doresc un guvern de dreapta. e singura solutie viabila.

Francesco spunea...

De acord cu robertm, ar fi normal un guvern PDL-PNL. S-a pierdut destul timp cu alegerile, fara guvern legitim si fara buget se blocheaza o multime de lucrari.