marți, 1 decembrie 2009

S-a ajuns prea departe

Ambele tabere au depăşit cu mult orice limită a bunului simţ. PDL-ul se foloseşte de Piaţa Universităţii şi de mineriade iar PSD-ul de Timişoara şi Ziua Naţională.

Unde erai Geoană la Revoluţie, unde erai Băsescu la mineriadă? Sau invers. Amândoi potentaţi ai regimului comunist. Nu vă e ruşine derbedeilor? Ca unul care am fost la ambele vă spun că nu meritaţi votul meu.

Nu pentru unul ca voi era să mor la revoluţie, omorât de un alt fraier ca mine, sau să-mi rupă oasele minerii. Cum puteţi să folosiţi aceste simboluri? Cine vă dă dreptul să le folosiţi?

Nu meritaţi să vă votez bă! Şi am să fiu în opoziţie cu oricare dintre voi. Doi comunişti penibili, un derbedeu şi o fantoşă.

Mâine e Ziua Naţională. O să vă daţi pioşi şi plini de sentimente. O să băgaţi ţuică şi fasole cu ciolan, o să vă spuneţi palavrele lipsite de orice adevăr sperând ca măcar unul dintre tertipurile voastre murdare să vă aducă voturi.

Ce dracu' vreţi să faceţi cu ţara asta? Asta aşteptam de la voi.

Mai sunt în ţara asta oameni care n-o să-şi calce în picioare libertatea pentru gargara voastră găunoasă sau ţuica voastră fiartă sau fasolea cu ciolan.

Nu vă e ruşine de morţii şi schilodiţii acelei epoci triste când voi eraţi cu toţii la putere. Vreţi acum să vă aducă voturi? Timişoara pe care o "apără" PDL-ul cu mijloace comuniste nu are nicio legătură cu Revoluţia, aşa cum Geoană n-ar trebui să spună nimic despre Timişoara. Piaţa Universităţii şi PSD sau PDL? Fariseilor!

La mulţi ani, România! Atâta cât ai mai rămas.

PS Să nu prind picior de postac pe blogul meu, indiferent de culoare. Să nu îndrăzniţi. Oricât de intelectuali vă credeţi. Fiecare comentariu de postac mă face să nu-i votez idolul. Până la alegeri am să contabilizez comentariile fanaticilor, de ambele culori. O să aleg candidatul cu cele mai puţine comentarii.

Am un vot şi n-am de gând să nu-l folosesc. Dar o să-l folosesc împotriva fanatismului. S-a dat liber la comentarii. Şi n-am să le moderez. Să văd câtă inteligenţă aveţi.

90 de comentarii:

Club A spunea...

Acum postacii vor sustine adversarul ca sa va faca sa-l votati pe al lor :)

curier spunea...

in sfarsit un blog de bun simt.m-am saturat de televiziunile lui geoana si independentii politici din blogofera care nu inceteaza sa-l pupe undeva pe basescu.voteaza ce iti spune ratiune prietene, ambii sunt doua zdrente dar votez ca daca nu o fac nu mai am dreptul sa ma plang

Cristian Orgonas spunea...

si au trecut 20 de ani de la Revolutie...

Anonim spunea...

huuuuoooooo!!!!!

surfer spunea...

Pe Constantinescu l-a invins presa securitatii. Pe Basescu il va invinge presa mogulilor?

Anonim spunea...

voteaza Goana. e cel mai bun. Goana linistitorul. :)

p.s. daca scriu asta de mai multe ori, se contorizeaza de fiecare data?

:))

dracu

nedormitul spunea...

eu mă hotărăsc singur cu cine votez, nu trebuie să mă convingă nişte anonimi.

Subsemnatul spunea...

Am ajuns o populatie, nu o natiune. Ai dreptate. In momentul in care am constatat ca 50% din populatia votanta a votat tot cu Basescu si cu Geoana, mi-am spus ca am dat de dracul. Pacat de restul.

casandra spunea...

Pe mine ma sperie lipsa de continut a acestei campanii.
In lumea larga se dezbate furibund calea de urmat pentru a depasi criza si pentru a pune noi reguli. La noi, nimic! Intr-o tara care s-a indatorat cu mare viteza si intr-o economie cam schiloada, candidatii tot promit prostii si dezbat chestiuni aproape periferice si - cateodata - chiar jenante. Niciunul nu spune care ar fi limita pana la care ar merge.

In cativa ani trebuie sa rambursam niste sume de ma ia cu ameteala. Cum? Cine plateste mai mult si cine mai putin? Care sunt categoriile care vor fi sacrificate? Caci de sacrificiu este vorba aici. Daca o familie ajunge in sapa de lemn taman cand copiii ar trebui sa mearga la universitate sau la liceu - si nu mai merg daca parintii sunt someri sau au pierdut tot! - sansele ca acei copii sa se rateze sunt de peste 90%. sistemul de sanatate deja s-a prabusit, multi mor cu zile in lipsa medicamentelor, banilor pentru transplant sau alte proceduri costisitoare si chiar in lipsa medicilor si a personalului medical. Bolnavii sunt deja sacrificati, in cea mai mare parte.


Deci, ce nu ar face cu niciun pret candidatii, care va fi limita lor etica?. Nu stim. Doar ne ametesc cu vorbe despre reforma, fara a-i da un continut coerent si inteligibil. Cateodata ne cred chiar prosti. Ne spun ca reduc impozitele, dar au ei grija de santate, de pensii, de educatie, de infrastrucutra, de toate. Cu care bani? Daca nu cu banii nostri, cu ai copiilor si nepotilor nostri? Sa ne spuna. si noi sa alegem, informati fiind.

Votul asta va fi chiar la noroc, aproape nimic rational in el.
Recunosc, personalitatea unuia ma scoate din papuci, celalalt doar ma plictiseste. Dar constatarea este prea putin pentru o alegere informata. Poate ca o sa-l votez pe cel de-al doilea, poate stau acasa...

Nu mai pun la socoteala chestiunile simbolice despre care ai scris tu, am devenit mai pragmatica si mai materialista. Dar da, ma deranjeaza exploatarea emotiilor, a istriei recente si negljarea ratiunii.
Si ma sperie ura, dispretul, violenta pe care le vad la fanii politici. Cum vom trai impreuna dupa 6 decembrie? Am amici si prieteni in toate taberele si, recunosc!, de cand a inceput nebunia evit sa le vorbesc sau sa-i intalnesc. Mi-e teama ca ne vom certa din cauza preferintelor politice si nu vreau. Sunt oameni buni, decenti. Astept sa treaca furia. Sunt prea lasha?

corcoos spunea...

Hmm, n-ati vota pt. o tuica, dar va dati votul dupa cum vi se va scrie pe blog. Interesant.

fish spunea...

Dane, hai sa faci un exercitiu de imaginatie:
Presupunem ca mergi pe wikipedia la linkul asta:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Guvernul_Petre_Roman_%281%29
si cauti in pagina "transporturilor"

S-ar putea sa ai o surpriza:

* Ministrul transporturilor
Corneliu Burada (2 ianuarie - 28 iunie 1990)

Hai sa mai zicem ceva si de genul - click pe linkul "guvernul petru roman (2) - undeva in josul paginilor si in pagina care tocmai s-a incarcat, din nou cautare "transporturi":

ai putea avea suprize:
* Ministrul lucrărilor publice, transporturilor şi amenajării teritoriului

Doru Pană (28 iunie 1990 - 16 octombrie 1991)

3 septembrie 1991 - Doru Pană, ministrul lucrărilor publice, transporturilor şi amenajării teritoriului este numit primar general al Bucureştiului.
30 aprilie 1991 - Remaniere guvernamentală, Ministerul împărţindu-se în Ministerul lucrărilor publice şi amenajării teritoriului şi Ministerul transporturilor.

* Ministrul transporturilor

Traian Băsescu (30 aprilie - 16 octombrie 1991)

Ce zici de un asmenea SF?

Si presupun ca nu ma acuzi ca am trucat wikipedia, se pot verifica chestiile astea. Nu-i asa?

br3b spunea...

La multi ani, natiune!

Iti inteleg supararea, Dan!

Anonim spunea...

De ce ati lasat postacii pana acum sa posteze??

Anonim spunea...

Ce zici de Alexa, un postac nenorocit ca si Theophyle eventual. Habar nu am cum amesteci tu mere cu portocale. Vezi ca si Ponta a facut Piata, aud ca si Geoana. Nu e cool? Ce e greu de inteles, ca sunt anticomunisti si oameni de toata isprava care il sustin pe Basescu? A devenit pacat capital sa ai o optiune?
Sau numai tu trebuie sa fii etalonul de onestitate si civism?

Marcelina Popa spunea...

Eu ma bucur ca, la 20 de ani de la revolutie, mostenitorii FSN-ului din ambele partide au ajuns sa recunoasca (macar la modul declarativ) valorile "golanilor".

In '90 strangeam pe strada, in Tulcea, semnaturi pentru punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara . Ieseau vanzatoarele din supermarket special ca sa zbiere la noi: "Nu va e rusine, tradatorilor? Cu cat v-au cumparat mosierii? Iudelor, v-ati vandut tara!".

Aceleasi lucruri le aud si acum, de la oameni obisnuiti care scriu pe net. Asta mi se pare mult mai trist decat folosirea simbolurilor nationale in scopuri electorale.

P.S. Pentru conformitate: am votat cu CA in primul tur si-l voi vota pe MG in al doilea.

Vasile D spunea...

"O să băgaţi ţuică şi fasole cu ciolan",acuma nu vrei sa bagam hamburgeri,asta e specificul national :)
un politician daca nu aduna voturi in fiecare minut nu isi face meseria,doar nu vrei sa fie domnisoare de pension, come on dai in "boala" lui CTP :P.
"Ce dracu' vreţi să faceţi cu ţara asta?"
asta este o intrebare grea
peste calai si victime s-a asezat o ceatza mediatica care a dus la pierderea tuturor reperelor morale, dar cutitul este la noi,din pacate doar o zi pe 6 dec.

Veniti si votati NENUL, oricare ar fi rezultatul macar sa NU fie decis de masinariile de partid.

Cristi spunea...

exista si alternative :)

http://blog.scrie.ro/wp-content/uploads/2009/11/cum-plec-din-romania.jpg

(vezi mesajul de "sponsorizare", ca e tare :))

Pintea Haiducul spunea...

La Multi Ani de 1 Decembrie,Domnule Selaru! Nu mai puneti la suflet toata mizanscena asta a politicienilor,incercati sa va detasati de conotatiile ei penibile si controversate. Poate ca unii sunt sinceri in patriotismul lor. Poate ca nu. Oricum,nu cred ca trebuie sa explodati chiar acum. Putzina calmitate apolinica nu v-ar strica. Ati declarat ca veti face o alegere rationala pe 6 decembrie. De ce faceti acum o drama din meschinarii politice absolut normale? Prietenii Dvs va preseaza sa votati cum vor ei,nu cum va dicteaza Dvs constiinta? Ignorati-i. Un spirit nu e cu adevarat liber decat atunci cand se supune exclusiv propriei sale necesitati interioare,ca sa-l parafrazez pe Spinoza. Va reamintesc acest lucru,pentru ca in ultima jumatate de an am ajuns sa va pretuiesc foarte mult. Nu stiu daca va mai amintiti,dar la inceputul anului (cand cu Razboiul din Gaza) v-am atacat destul de dur. Multe s-au schimbat de atunci in perceptia mea despre Dvs...Va doresc sanatate si pace in suflet.

Constantin Gheorghe spunea...

Dane, dacă un amărât de şef de schimb sau de brigadă, ce dracu o fi fost Geoană în 1989, înseamnă potentat comunist, atunci o dăm în pizda mă-sii de potenţă! Ce vreau să spun? Că sunt altele care îi pot fi imputate lui Geoană, mai credibile şi mai raţionale decât "trecutul comunist". Şi ce legătură are 1 Decembrie cu Revoluţia de la Timişoara? Aia a început pe 15 decembrie. Şi într-o democraţie, fiecare este liber să se ducă unde vrea şi să spună ce vrea. Oamenii judecă şi procedează în consecinţă.

Aşa că, "La mulţi ani, România!" Ce-o fi după, vom vedea...

Dan Selaru spunea...

La multi ani! Tuturor.

Ionut spunea...

La multi ani Romania!
La multi ani romani!
La multi ani Dan!

vala spunea...

trebuie sa ne pastram optimismul ... timpul va schimba clasa politica, daca multi ani de acum ne vom prezenta la vot chiar daca variantele sunt incalificabile ...

Camil Stoenescu spunea...

haideți cel mai bine să ne gândim la ce a fost în urmă cu 91 de ani, la cei peste 100 000 de oameni strânși la Alba Iulia, la finalul primului război mondial etc. să lăsăm politica actuală, sordidă și traseistă, eventual doar pentru ziua de 6, când vom vota sau nu, după cum ne îndeamnă inima. azi e ziua națională, nu întâmplător o altă zi dintr-o campanie imbecilă. eu azi încerc să fac abstracție de politicieni. sper să reușesc

pitt spunea...

nu chiar la subiect:
"...avem întâi nevoie de oameni de caracter şi oneşti şi numai pe urmă de oameni pricepuţi în conducerea treburilor publice; între un hoţ fără caracter, dar priceput şi între un om cinstit, dar mai puţin priceput, eu am preferat toată viaţa pe acesta din urmă. Astfel de oameni sunt mai de nădejde decât secăturile obraznice cărora nu le sticlesc ochii decât după afaceri; (...) cum am putea noi astăzi, în calitatea noastră de conducători, să dăm cu piciorul acestor caractere şi să aşezăm peste ei pe toţi pungaşii care i-am dat afară?"
(Iuliu Maniu, Dobreşti, 22 iulie 1944)

Anonim spunea...

Domnule, esti la fel de "inteligent" ca Geoana, VOTEAZA-L, meriti asa un presedinte. inca o data, VOTEAZA-L!

gabriela spunea...

Hai la Focsani sa observi alegerile si o sa-ti fie si mai sila;) Si eu am aceleasi dileme, dar am decis deja cu cine votez si de ce:)

ANTIVANTULUIFELIX spunea...

TIMISORENI !!!! ASTAZI 1 DECEMBRIE COMUNISTII VOR SA INFIGA STEAGUL PSDIST IN TIMISOARA SA NU II LASAM SA OCUPE ORASUL CARE A INCEPUT PRIMUL LUPTA IMPOTRIVA COMUNISTILOR IN DECEMBRIE 89

John Galt spunea...

Alegeri in RO..

Din pacate.


La multi ani ROMANI!!

Vasile D spunea...

un articol exceptional

http://www.presa.nu/politica-interna/marea-prestidigitatie-ideologica-82.html

Unknown spunea...

Te sfatuiesc sa votezi, pentru ca daca iese Geoana, este foarte posibil ca acesta sa fie ultimul vot pe care-l vei putea da pentru alegerea presedintelui Romaniei.

Si spun asta pentru ca republica parlamentara inseamna presedinte ales de parlament.

Vor corecta rapid "scaparea" asta la Constitutia din 92, cu-n presedinte lasat la voia vulgului.

Ozzi spunea...

Dane, cred ca te enervezi degeaba. Demagogia face parte din fisa profesionala a politicienilor.

Poti sa te gandesti macar la unul care n-ar fi facut asa?

Au facut (si fac) ei magarii mai mari ca asta.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
cemamadracu spunea...

Inteleg frustrarea ta dar concluziile pe care le tragi ("Până la alegeri am să contabilizez comentariile fanaticilor, de ambele culori. O să aleg candidatul cu cele mai puţine comentarii.") nu sunt decat o expresie a acestei frustrari, rau directionate...

Anonim spunea...

cred ca va inselati, nu s-a ajuns prea departe. suntem unde eram in 1990, nici mai aproape nici mai departe. avem de ales intre doi fosti comunisti, avem de ales intre timisoara si piata universitatii, avem de ales intre a nu se schimba nimic sau intre a ramane lucrurile asa cum sunt.
noapte buna romania, oriunde te-ai afla.

sender spunea...

Mda, ia sa vedem ce putem vota.
Pe de o parte ne vom alege cu partidul unic psd (ca pdl dispare, iar pnl si restul is degeaba), liniste, consens, armonie :)). Anchetele media dispar, revine tezaur folcloric in prime-time, hora unirii la ciolan zi de zi. Rezultat: vai mama noastra.
Pe de alta parte, marinelu' inconjurat de cine nu trebuie, cu psd in opozitie. N-ar fi chiar asa rau, prostiile pdl-ului fiind stopate de psd si televiziunile lui. Dar mi-e ca base ii inlocuieste p-astia doar pt uzul personal, camarila sa actuala facandu-mi greata. Inteleg ca sistemul nu poate fi decapitat decat de unii din interior si nu de utopii gen crin, dar nici chiar asa. Rezultat: vai mama noastra.

Se fura ca-n codru,nimeni nu mai respecta nici o regula. De la cel mai mare pana la cel mai mic. Unii pentru ca pot, altii pentru ca n-au ce face, trebuie sa supravietuiasca.
Asa ca o sa pun 2 stampile. Nu las locul liber pe lista, ii cred in stare de..........

Bilbofil spunea...

Domnule Selaru, cu tot respectul, dumneavoastra ati ajuns prea departe!

Am crezut ca atunci cind ati comparat campania electorala cu un meci de box a fost o figura de stil. Dar nu, dumneavoastra chiar va uitati la campanie ca la un spectacol la care va deranjeaza regia.

In spatele fiecarui candidat exista un program. Basescu a putut sau a fost nevoit sa si-l faca cunoscut intr-o masura mai mare. Geoana il tine mai ascuns, dar daca vreti sa cunoasteti elementele de program nu trebuie sa ava uitati nici la filmul Gardianului, nici la transcrierile din Curentul. Trebuie sa faceti un efort de documentare pe care internetul il face destul de accesibil.

Stiu, domnule Selaru, dumneavoastra nu sinteti presa, nu trebuie sa va documentati si nu aveti raspundere ca formator de opinie, pentru ca pe acest blog nu doriti sa fiti nici una nici alta. Dumneavoastra sinteti doar un cetatean, in fata caruia institutiile statului trebuie sa stea sluj ca asa prevd regulile democratiei, fara sa acceptati ca libertatea si dreptul la cuvint in viata cetatii se cuceresc prin lupta, uneori cu singe, alteori doar cu inteligenta si persuasiune. Sinteti un simplu cetatean, curat fiindca nu s-a murdarit incercind sa faca ceva concret pentru a schimba alegerea cu care ne confruntam duminica (si nu ma refer la promovarea unor candidati deja anuntati ca Antonescu sau Cernea ci la imbogatirea ofertei cu echipe mai apropiate de idealurile sale).

Sinteti revoltat ca altii decid, pe criterii care vad ca le resingeti oripilat. Privesc blogul dumneavoastra. Pe masura ce campania avanseaza temele majore dispar si in ultimele doua saptamini ramine doar o imensa dorinta de liniste, tulburata dupa caz de unul sau de altul dintre actorii publici. Este dreptul dumneavoastra sa fiti deranjat, este dreptul dumneavoastra sa scrieti, tot asa cum este dreptul dumneavoastra sa cenzurati cum credeti de cuviinta pe blogul propriu.

Pentru mine insa ati ajuns prea departe cind duminica "introduceti cenzura" pentru ca v-ati format o opinie si marti o ridicati, pentru ca mai aveti ceva de spus.

Ramas bun cu sincere pareri de rau!

Horia spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Stefan A. spunea...

Domnule Selaru ,a vazut cineva cit de chinuita este nasterea unui copil ? Pe viu si in directa prezenta ?
Chinurile facerii sint urmate de o mare bucurie !
Si nasterea unei natiuni este la fel de chinuita !
Bucuria vine mai tirziu , poate cind dvs, eu , vom fi bunici !
Sper sa nu ne rusinam de ce vom lasa nepotilor nostri !
Indiferent ca simpatizam un partid sau altul , indiferent ca urim aceste partide !
Istoria si nepotii nu ne vor ierta!

Jean Valjean spunea...

Nu uita de proiectul Iohannis!
Crin a iesit din cursa, dar Iohannis merge mai departe! Geoana este un simplu "caraus", folositor in acest moment.

Unknown spunea...

Singura solutie e tot mama natura ca sa scapam de astia. Aia nu se lasa manipulata de moguli sau de Base. Ia mai mult timp, dar e sigura treaba. Marea problema e ca nu am avut o lege a lustratiei. De ce nu face Baselu si un referendul pe legea lustratiei ( Ai lucrat in SRI inainte de 89 afara, ai fost in Partidul Comunist cu functii afara ). Uite asa reduce si bugetarii si scapam si de comunisti.

Anonim spunea...

domnule selaru, "romania obiectiva"? ma indoiesc. randurile scrise de dumneavoastra sunt ca un mare scuipat plin de ura! si pentru ce?
dar dv sunteti doar unul din multi. eu nu inteleg cum inca multa lume nu pricepe ca noi nu ne permitem sa alegem un presedinte cum am alege o trufa intr-un magazin plin de delicatesuri. noi n-avem optiuni domnule selaru si ca atare atasat sentimente si pasiuni la alegere doar rezulta in a ne face rau.
dumneata nu votezi ca esti dezgustat. ca tine multi. voturile voastre o sa se duca in vant. voi nu contribuiti cu nici un fel la schimbarea de care romania are nevoie, sunteti niste ciori care stati pe gard si va dati pauni. generatia noastra traieste exclusiv sa faca ce parintii nostri nu au facut. un pas inainte. pt ca generatia care vine sa poata alege trufa dintr-un mare magazin de delicatesuri si sa poata si negocia la pret. facem asa sau ne punem tarana in cap si devenim niste poveri asa cum marea majoritate a indivizilor peste 50 de ani proveniti din sistemul comunist sunt pt cei de acum de 30-40. in fine, sincer dumneata numai meriti sa apari prin hotnews de mult. strici ziua la lume cu aberatiile pe care le debitezi. urat. mai ales de ziua nationala..

Anonim spunea...

Domnilor ,

Dupa cum spunea CONU MISU " vrem schimbare dar sa nu se ......" asta vrea si o mare parte a poporului roman; daca unele schimbari intra in conflict cu interesele sale personale atunci tinjeste dupa CONU MISU.

Cind altii au fost ani buni la putere nici macar in momentele in care puterea era manifestata dictatorial, numai o mica parte a ziaristilor isi exprimau nemultumirea ; acum inca nu se intrevad semne si deja persoana este dictator cu diploma .

Care sint asteptarile poporului de la un candidat prezidential :
- sa cheltuie din " resurse proprii" citeva milioane de euro ptr campanie
- daca va deveni presedinte sa traiasca dintr-un salariu de 1500 € /luna (plus cheltuieli)
- sa se bata ptr popor cu cei care detin "resursele finantare proprii" ptr politicieni
- sa mentina la cel putin acelasi nivel asistatii sociali
........


Incepind cu 1990,poporul roman a demonstrat ca este cel mai mare inamic al sau ,pentru ca in " amorteala lui " a permis cind la unul cind la altul sa GINDEASCA in numele lui .

Unknown spunea...

Inversunarea dumneavostra nu e cu nimic diferita de a celora pe care-i infierati. ( postaci). Sunteti doar a treia categorie de anti. anti basescu, anti PSD si dumneavoastra anti politica). Imi pare rau ca nu realizati ca nici una din acetse trei porniri viscerale ale electoratului roman nu ia in calcul viitorul tarii. E mult mai usor sa rastorni mesele si sa spui nu nu nu decat sa chibzuiesti , sa-ti controlezi pulsiunile, sa iei o decizie echilibrata, sa treci dincolo de demagogie si propanganda.

Anonim spunea...

Va laudati ca ati fost in Piata Universitatii si ati luat bataie de la mineri.

Eu nu pot sa inteleg cum un asemenea om poate sa se gandeasca sa voteze cu un reprezentant al PSD-ului!

Oricat de rau ar fi Basescu nu are cum sa fie mai rau decat Geoana - si parerea mea este ca nu este, uitati-va la legea educatiei, la legea de reducere a agentiilor, la propunerea de lege a pensiilor, etc.)

Omul Basescu a facut multe porcarii, dar macar are si proiecte bune!

Iarasi, nu inteleg cum a putut Crin sa va pacaleasca, ati uitat ca vine din PNL? PNL-ul care doi ani a tocat banii tarii cu PSD-ul la brat! A marit pensiile peste putinta, a angajat la stat ca la balamuc, a facut licitatii trucate cu nemiluita, nu a facut niciun proiect serios de infrastructura, DEZASTRU! Nu s-a vazut atunci asa tare ca era bubble dar acum cred ca este clar pentru toata lumea...

P.S. Nu sunt postac.

Shadow spunea...

La multi ani Dane. La multi ani Romanie din care exclud cei doi derbedei cat si pe "ciracii" lor. Ai perfecta dreptate.

ene spunea...

Fiecare voteaza in functie de "varsta" pe care o are.
Se pune problema : mai am... de trait sau cum... mai am.

Anonim spunea...

Si eu m-am saturat de voi asa zisii jurnalisti, care nu mai stiu ce metode sa foloseasca sa manipuleze oamenii. Stii ceva, nu ma intereseaza cu cine votezi, voteaza cum te duce creierul. Dar te rog eu nu mai baga post-uri pe hotnews, un isteric in plus e tocmai ce lipseste tarii asteia! Ah, si as vrea sa vad si eu un comentariu de genul, m-am saturat de jurnalistii astia imbecili din care fac si eu parte, pentru care scopul scuza mijloacele!

Viorel spunea...

A vazut cineva declaratia data in dimineata asta, pe strada, la cald, a lui Iohannis la Timisora?
"Nu particip la niciun miting". Asta dupa ce s-a trmbitat in toata media participarea celor trei (MG+CA+I)la mitingul de la Timisoara. Sincer, pentru mine este un semn bun.

calif spunea...

Dane, si pe mine ma scarbeste incercarea de-a infige steagul pesedist in inima Timisoarei!
Insa n-am observat ca Piata Universitatii si mineriadele ar fi devenit teme de campanie pentru cei doi candidati. Oare n-ar fi preferabil sa discutam despre responsabilitatea pentru mineriade, decat despre trucaje mizerabile?

dumil spunea...

sigur toti pot fi de acord cu ce ai spus, numai ca asta nu va schimba cu nimic situatia politica in care suntem.
Iar eu ma simt responsabil sa votez chiar cea mai mica diferenta pozitiva intre cei 2, iar pt mine exista acea diferenta, motiv pt care am sa ma duc la vot.

Anonim spunea...

Numele Dan selaru parca ar fi cunoscut dar nu stiu de unde dar articolul are acel gen de duritate intilnita la extremistii.
Seamana cumva cu vorba "blinda" a lui Vadim.

macchiavelli spunea...

salut Dane! Uite eul il votez pe Basescu si iti spun de ce: Basescu, cu toate relele lui, nu a incalcat regulile democratiei. De partea cealalta insa, constat ca alianta PSD-PNL-Realitatea TV-Antena3 calca in picioare ORICE si pe ORICINE! Executia mediatica LIVE a Presedintelui Romaniei, cu un filmulet trucat, arata cum inteleg revolutionarii bunului simtz sa isi faca ''campanie electorala''. Daca acest fel de campanie le va aduce Presedintia, eu sunt convins ca vor folosi aceleasi ''metode'' si pentru a guverna Romania. Si atunci nu vor avea nicio problema sa execute LIVE la ore de maxima audienta pe ORICINE! Poate chiar pe tine - Dane!

Anonim spunea...

Un text vehement dar cu puncte de vedere valide, incheiat in anticlimax atunci cand marturisesti ca inca nu discerni care dintre campanii e mai fanatica si mai furibunda.

radoneman spunea...

La multia ani Romanie, tara draga!....istoria este cel mai bun mod de a intelege mai usor situatia de astazi...parca revad filmul prezentat de atatea filme istorice...pretendenti la scaun cu sprijin ori de la inalta poarta ori de la apus...fiecare cu datoria si ideile lor...si obligatoriu alaturi de ei...marii boieri care l-ar sustine pe fiecare dintre candidati dar cu o conditie...sa faca si ei parte musai din divanul tarii...niciunde ne vezi o cat de mica atentie catre interesul poporului al tarii noastre....mie nu mi se pare ca s-a schimbat ceva...avem doi candidati fiecare cu privirea indreptata spre alte zare, si o gramada de alesi leit cu boierii din trecut....singurul subiect este ca....trebuie sa fie ala voda si nu celalalt...adica exact pe langa esenta....noi suntem doar un microfon in sala lor de sedinta de cearta...nici macar nu ne vad....cu ce a gresit acest popor si aceasta tara incat sa fim atat de oropsiti....atat de lipsiti de coloana vertebrala....ma uit in trecut si gasesc momente de glorie si eroi care au facut cinste acestei tari...care ne pastreaza spiritul de roman inca viu....si sunt convins ca avem rezolvarea si la calitatea slaba a actualei clase politice....ma intorc la prima urare ...La multi ani Romania ! si cand spun asta ma gandesc la trecutul tau si istoria ta cu bune si rele dar in niciun caz la licuricii de astazi ....la multi ani tuturor romanilor!

Alin Farcas spunea...

Traiasca "Tinutul Normalicesc"! Eu votez cu ambii cretini pe acelasi buletin. Doua stampile. Daca doar asta mi-a ramas, macar sa am sufletul impacat. La multi ani Dane! La multi ani celor care nu mai au de gand sa voteze niciodata cu PD-L, PSD-PC, PNL, UDMR... Restul nu-s romani.

macchiavelli spunea...

salut Dane! Uite eul il votez pe Basescu si iti spun de ce: Basescu, cu toate relele lui, nu a incalcat regulile democratiei. De partea cealalta insa, constat ca alianta PSD-PNL-Realitatea TV-Antena3 calca in picioare ORICE si pe ORICINE! Executia mediatica LIVE a Presedintelui Romaniei, cu un filmulet trucat, arata cum inteleg revolutionarii bunului simtz sa isi faca ''campanie electorala''. Daca acest fel de campanie le va aduce Presedintia, eu sunt convins ca vor folosi aceleasi ''metode'' si pentru a guverna Romania. Si atunci nu vor avea nicio problema sa execute LIVE la ore de maxima audienta pe ORICINE! Poate chiar pe tine - Dane!

Anonim spunea...

La multi ani, Romania! Din toata inima!
Numai ca, D-le Selaru, va rog sa-mi spuneti dvs., a cui este Romania pe care o sarbatorim astazi? A dvs., a mea, a milioanelor de romani care au ales sa traiasca si sa munceasca in afara tarii (de sila sau de nevoie), a milioanelor de tineri care vor alege aceeasi cale, a amaratilor care-si duc traiul de azi pe maine fara nicio speranta de mai bine, sau a lui Iliescu, Geoana, Patriciu, Nastase, Vantu, Voiculescu, Gigi Becali, Antonescu, Tariceanu, a ministrilor ce se bucura la un kil de caltabosi, a parlamentarilor care-si voteaza privilegii, a presei libere gen Realitatea sau Antene, a tagmei jefuitorilor acestui neam blestemat?
Tare mi-e teama, d-le Selaru, ca urati La Multi Ani unei tari care demult nu mai este a romanilor! De fapt, implicit, urati la multi ani lui Patriciu si Vantu, sa fie sanatosi si sa le mearga afacerile in tara asta inca multa vreme deacum incolo! Si pana la urma, de ce-ar trebui ca tara asta sa aibe parte de "multi ani" deacum inainte? Numai ca sa privim cum copiii nostri emigreaza spre alte tari, fata de care sa simta cu adevarat ca merita sa le ureze "la multi ani"? Unde se duc de fapt urarile noastre adresate tarii, d-le Selaru?

Codruta spunea...

In sfarsit, un articol cu bun-simtz - ce se intampla de peste o luna incoace nu poate decat sa-ti creeze reflexe de autist, eu am avut noroc ca am lipsit oarescatva din tzara si nici dupa intoarcere n-am stat prea mult pe acasa, altfel cred ca muream de greatza, sa-i vad pe astia "ce mult ne iubesc" yadayadablablabla...
Din pacate pe HotNews (care l-a preluat) nu se pot face comentarii, or fi stiind bajetii aceia ce stiu si cat spatiu au pe server :D
Adevarul e ca ambii candidati merita scuipati in ochi repetat - din pacate, totusi, am sa votez cu unul din ei (la fel si toti amicii mei) si asta NUMAI pentru ca celalalt mi se pare o adevarata calamitate! :(
RAU a mai ajuns si tzara asta, fir-ar! - asta oare n-o fi "spunand" ceva despre locuitorii ei?

Codruta spunea...

Apropo: ziceati ca "nu acceptati postaci" - CE cauta campania asta electorala pt. Basescu pe aici? Daca vreti sa fiti consecvent cu ce ati scris in articol, ar trebui sa STERGETI comentariile! Sau articolul era numai un pretext pentru campanie? Auzi la ei! cica "omul Base a facut greseli dar are si cateva proiecte bune" - CE "proiecte"? sa-si imbogateasca gashka si sa-si promoveze jegurile inculte si hamesite?

Dan Selaru spunea...

La cei mai frumosi dintre romani si la cele mai frumoase dintre romance. La poporul roman. Nu suntem nici tampiti, nici rai, nici prosti.

Suntem doar rau condusi pentru ca in 90 structurile PCR au continuat sa conduca Romania.

Si daca eu, un simplu cetatean, am azi dreptul sa vorbesc este datorita mortilor si schiloditilor de la Revolutie si lui Corneliu Coposu.

Am avut exemplu de om politic si stiu ca niciuna din cele doua variante n-ar fi fost sustinuta de dansul.

Asa ca am tot dreptul sa fiu revoltat.

Injuraturile nu le tolerez.

Camil Stoenescu spunea...

mă bucur că ai pomenit de Corneliu Coposu. el, împreună cu Ion Rațiu, este printre puținii oameni politici adevărați pe care i-a avut România postdecembristă

Pongo spunea...

Eu cred ca suntem datori sa votam. Atat timp cat suntem in piata si in fata noastra stau doi, trebuie sa alegem pe cel ce seamana cel mai putin cu Barabbas. Si asta este o oarece fatarnicie, pentru ca noua de aici ne poate fi usor, pentru noi "crimele" impotriva "ciocoilor" nu sunt neaparat fapte de eroism, dar oamenii simpli nu pot vedea intotdeauna in adancime. Asa incat cu gandul ca doar impreuna cu cei obiditi de minciunile vremii putem inainta, ma duc la vot. Si nu aleg Barabbas.
La multi ani Romanie, orunde te-ai afla

Alex spunea...

Cat timp vei vota pentru cineva care te calca in picioare, cred ca fariseii si-au facut jocul.
...dar asa a facut Dumnezeu lumea, cu lei si cu gazele, daca nu avem calitatile necesare sa ridicam capul, ne vom invarti vicios in cerc muncind apasati de ura si suferinta pentru oricine are inteligenta sa profite de lipsa noastra de coerenta.

Anonim spunea...

Domnule Selaru, de ce devii isteric? Daca acesta e nivelul la care se conduce campania electorala in Romania dumneata te miri ca cititorii se radicalizeaza? Priveste in oglinda si reciteste-ti ultimele postari si ai sa vezi ca esti asemeni lor: furios, apocaliptic si absurd in modul in care faci alegerea votului. Si eu sunt furios, cel putin la fel de furios ca si tine chiar daca nu am luat bataie de la mineri si nici nu mi-au suierat gloantele pe la urechi in Piata Universitatii. Sunt furios ca nu-i intreaba nimeni pe candidati care sunt proiectele lor pentru modernizarea Romaniei si finalizarea acestei tranzitii spre o reala democratie. Sunt furios ca tocmai colegii dumitale de breasla care au la dispozitie platforme media puternice ca televiziunile, se preocupa mai mult de filmulete dubioase privind evenimente din campania de acum 5 ani. Si sunt furios ca in toata cacofonia asta nu se mai poate contabiliza aportul fiecaruia din candidati la modernizarea Romaniei. Vreau sa vad luciditatea unui jurnalist de la una din aceste institutii media de larga audienta, luciditatea de a urmari conduita politica a celor doi candidati de-a lungul carierei lor pentru a intelege astfel valorile pe care le sustin. As fi chiar de acord atunci sa ignor gastile celor doi: Videanu, Udrea, Ridizi pe de o parte si Patriciu, Iliescu, Vanghelie, Nastase pe de alta. Te rog sa incerci sa faci tu exercitiul asta pentru ca esti un om integru si poate ca o sa te intereseze mai putin propaganda postacilor fanatici caci o sa ai singur o imagine clara asupra celor doi care iti cer votul.
In rest, spun si eu La Multi Ani Romaniei! si ma bucur cu voi chiar daca acum traiesc departe de Alba Iulia mea natala!
Caesar

Relu spunea...

De acord cu Caesar. Care dintre colegii dvs de breasla au pus intrebari saptamana asta candidatilor? Intrebari inteligente. Altfel, vreau doar sa spun ca adaugati isterie la isteria generala. Face si asta parte din liberatea cuvantului sau e o alta forma de fanatism? SI de ce ii ponegriti pe oamenii "inteligenti"? Cine va credeti in fond?

Dan Selaru spunea...

Eu nu sunt jurnalist, sunt matematician, nu am treaba cu jurnalismul, am inceput sa scriu din revolta.

Anonim spunea...

dane, acum cateva zile am vorbit de nebunia in care traim. NIMENI nu a spus ca trebuie sa stingem lumina o luna, pentru a putea supravietui inca un trimestru. frumos cadou ne fac TOTI noua, romanilor, de ziua ROMANIEI.
vai noua!!!

Viorica spunea...

@ Relu
Imi vine sa rad :D
Intrebari inteligente a pus azi noapte Dan Diaconescu :D

Bilbofil spunea...

"Eu nu sunt jurnalist, sunt matematician, nu am treaba cu jurnalismul, am inceput sa scriu din revolta." Imi cer scuze ca nu am inteles ca acest blog este unul de matematica.

niku_elektriku spunea...

eu nu'i spun nimic lu' dan, de ziua tzarii lui...

Dan Selaru spunea...

tarii noastre nikule

Anonim spunea...

Eşti prea încrîncenat, şi zău că nu are sens. Uite, îţi propun, spre descreţirea frunţii, această temă de gîndire http://teaca.wordpress.com/2009/12/01/baza-aeriana-ion-iliescu/ Deşi ar putea fi o temă serioasă. Ce zici?

Frobenius spunea...

Problema isi are originea in nefericita solutie a "raului cel mai mic". Daca ti se pun sub nas doua nume nu inseamna ca optiunea ta trebuie sa fie si ea conforma.
Eu nu vreau sa-mi dau votul "raului", fie el mic sau mare. Dupa care sa-nghit ce mi se indeasa pe git pe motiv ca "tu l-ai ales". Nici sa-i votez pe amindoi nu vreau. Ar fi ca si cum i-as sustine pe amindoi in pofida a ceea ce gindesc. Iar daca nu ma duc la vot inseamna ca rezultatul imi este indiferent. Ceea ce nu-i adevarat.
Prefer sa fiu sincer cu mine si sa-mi exprim optiunea corect. Optiunea mea actuala este NICI UNUL. Nu o voi gasi pe buletinul de vot, dar macar atita libertate mai am incit sa-mi fac buletinul de vot conform dorintei mele. Imi desenez singur careul in care, tot eu, scriu NICI UNUL (e criza, stiu, dar un pix tot se mai gaseste). Dupa care pun acolo atitea stampile cite ma tine tusul.
Nu imi fac iluzii ca se vor putea stringe vreodata 7-8 milioane de buletine stampilate NICI UNUL. Dar stiu ca am votat asa cum gindesc.
Cit despre "La multi ani!", sa fie tuturor. Si miine, nu numai astazi.

dinu spunea...

O sa spun doua vorbe despre ce se intampla in seara asta... Vad ca se organizeaza "spontan" manifestatii de protest, in spiritul revolutiei de acum 20 de ani. Nu sesizeaza nimeni ca paralela este stupida?
Azi avem o democratie, chiar daca e destul de subreda... Ce facem? Iesim sa aparam "cu piepturile goale" un presedinte care, prin calitatile sale, nu este in stare sa stranga destui votanti pt un nou mandat?
Nu e o noua lovitura data democratiei? Asta in conditiile in care chiar putem controla prin vot conducerea tarii... nu ca pe vremea lui Ceasca.
Se strang 100, 1000 sau 10000 de oameni in piata ca sa ma convinga sa votez cu cine vor ei? Sau, si mai rau, sa impuna, in afara cadrului electoral, cine sa fie presedinte?

Altu' spunea...

Bai Gheorghe nu vezi ca in strada a iesit lumea satula de atita manipulare, nu activistii PDL ???
Nu faci decit sa manipulezi si tu EXACT IN ACELASI FEL ca televiziunile ce le blamezi.

Tineti votul acasa, insa nu mai jigni cu aere de "obiectivitate"

Dan Selaru spunea...

vezi ca jignesti tu toti oamenii pe care-i cheama Gheorghe. +1 la PSD

Anonim spunea...

slab. foarte slab. si fara argumente.

costin spunea...

nu am pretentia obiectivitatii si a impatialitatii, incerc sa nu ma implic foarte tare dar ce s-a intimplat azi la TM si reactia televiziunilor m-a speriat. scurt

Anonim spunea...

"O sa aleg candidatul cu cele mai putine comentarii." Foarte tare :D

Ionut spunea...

1) Vot electronic sau macar liste in timp real cu cei care au votat. Furatul votului iese din discutie precum si dezbaterile seci pe tema "toti sunt la fel"

2) Petitii . Pentru ca votul nul e la fel de logic ca impartirea la 0.

Altu' spunea...

Bine, atunci schimb cu Vasile. Bai Vasile, te rog eu mai pune un vot de la tine la PSD.

Nu esti decit un mic matematician revoltat cu idei in cap si care nu vede ca jigneste mai mult cu aceste pretentii de "obiectivitate" decit toti Gheorghii din RO. Sau Vasile daca vrei.

Hai inca un vot, te rog eu. Esti hilar, zau asa, daca nu de-a dreptul patetic. Jignesti o mare parte din timisoreni cu afirmatii de genul "Timişoara pe care o "apără" PDL-ul cu mijloace comuniste nu are nicio legătură cu Revoluţia", ca acolo au iesit in strada oamenii obisnuiti, nu membrii de partid (la fel cu alte orase). Citeste un pic comentariile de la Hotnews unde esti afiliat sa-ti faci o idee despre starea de spirit, si apoi mai deschide gura.

Dormi linistit ...

Anonim spunea...

"La poporul roman. Nu suntem nici tampiti, nici rai, nici prosti."
Ba da, d-le Selaru, in medie romanii sunt mai plavani, mai rai si mai manipulabili decat restul europenilor. Am trait in Franta, cunosc binisor Anglia si Germania si va asigur ca francezul / neamtul / englezul de pe strada e infinit mai civilizat, mai educat, mai calm si mai politicos decat romanul mediu. O dovada intre o mie: trebuie sa alegem intre un populist autoritarist, abuziv si lipsit de scrupule si un oportunist fara coloana morala care trage dupa el o gasca de mafioti capitalisto-socialisti.
La multi ani oricum.

Anonim spunea...

Ah, si inca ceva: am vazut ca au intrat si fanii portocalii ai Hotnews.
Eu stiu ce e ala jurnalism engagé; dar ceea ce face Tapalaga, Patrasconiu Morar, GDS-ul + echipa de editorailisti ai ICR-ului e altceva. Toti astia nu fac decat sa arunce cu rahat in ventilator si sa se flateze dupa aia reciproc ca l-au prins in plina figura.

Anonim spunea...

e 1 decembrie.
intru să spun doar: "La mulţi ani, Românie!" şi un viitor mai bun.

Anonim spunea...

Da... Aberant de departe. Aberant de crancen. Aberant de neargumentat. M-am regasit in ce ai scris, mai putin faptul ca nici eu nu am participat nici la Revolutie nici la Mineriada. Dar corect, doi nemernici care incearca sa ne spuna ca celalalt e mai nemernic decat el. Huo!!

Codruta spunea...

EXCELENTA caracterizare face "anonimul" de la ora 23,47 "jurnalismului engagé" din Romania, nu gaseam pâna acum ceva potrivit sa-l caracterizez eu insami, multumesc! ;)

Cos spunea...

Cred ca e important sa ne gandim la cum vrem sa fie lucrurile peste 10 ani si sa incepem sa le facem de pe acum.
Fiecare cum putem.
Eu imi incurajez prietenii ce au viziuni clare asupra lucrurilor din jur, sa NU taca. Sa dea mai departe.
Constiinta se educa si se 'ia' de la altii.
Sa nu ne fie rusine cu gandurile sau cu ideile noastre.
Felicitari romanilor ganditori si bravo!
Eu votez cu voi, candidatii mei imaginari.

victor spunea...

De vazut înainte de turul 2 (ARTE : (01/12/09)
http://plus7.arte.tv/fr/1697660,CmC=2956902,scheduleId=2927892.html

Anonim spunea...

Daca asa gandesti mai bine nu vota, pune PSD-ul la final stampila pt tine, ai observat ca la final de numarare Geoana a castigat 2%. Imi pare rau ca nu vezi ca este totusi o diferenta maricica intre ei. Din partea mea sa iasa Geoana asta merita poporul asta de oameni prosti si spalati pe creier. Tranzitia s-a incheiat, tovarasi !

Anonim spunea...

indiferent cine va castiga,traiul nostru va fi acelasi . mi-as dori sa putem merge cu capul sus prin lume ,si sa putem striga SUNTEM ROMANI LA MULTI ANI ROMANI