miercuri, 24 februarie 2010

Ori manele, ori lovele

A mai spus Băsescu o prostie. Aia că 99 la sută iubim manelele. Dacă zice el. Am şi eu manele de iubit. Na, "Visu' lu' Mandarina", să fie de statistica lui.



Omul zilei nu e Băse cu prostiile. E unul, Dorin Ghidiu. De care n-a auzit nici dracul. Dar ce ne pasă nouă de necunoscuţii ăştia. Că n-are trecere la public.

Ce zice fraierul? Că avem o criză ca în 1720. Când a început dezastrul Europei. Şi America a luat caimacul. Şi că acum transferul puterii se face către China. Între Europa şi US a durat 100 şi de ani, acum merge mai repede, părerea mea. Aici e povestea. N-au pus emisiunea pe site dar o s-o pună.

Zice că e bine să ţinem mălaiul în dolari. Că şandramaua "Euro" mai are vreo 4 ani. Asta ne zice Ghidiu. Are dreptate? Ce zicea Newton atunci? "Pot calcula mersul stelelor dar nu şi nebunia oamenilor."

Eu nu ştiu. Dar pe vremea aia resursele erau aproape neîncepute. Acum sunt pe ducă. S-ar putea să nu se mute nimic, niciunde.

Iar Boc ne spune că suntem ca după război. De data asta-i dau dreptate. Încă o manea şi vă las.



Te râd sociologii, prietenii mei, Băse. E bună şi hiperbola, dar nu mai spune cifre.

23 de comentarii:

Anonim spunea...

PRUDENT. Ba eu zic ca TB a carpit-o bine! In fata unei acuzatii de rasism e practic imposibil sa te aperi. Si daca-l calci pe unul pe picior in autobuz poti sa fii acuzat de rasism (vezi doamne l-ai calcat pe motiv ca era senegalez sau tamul sau chinez) - FAPT REAL! In rest as vrea sa inteleg diferenta ESENTIALA intre integrare si colonialism.

Anonim spunea...

Daca r fi sa analizam toate ineptiile spuse de "inaltul carmaci", atunci am incheia definitiv cu tot ce este intelectual in tara.
Din pacate imi spunea cineva ca "prostimea decide guvernarea nu minoritatea intelectuala".
Aceasta .. democratie .... proasta, dar mai buna ca dictatura (cica!?) n u are ... deocamdata ceva mai bun.
Ceea ce spune acel domn cu decaderea Europei si a USA, dupa umila mea parere are dreptate, deoarece toate trendurile economice ale ultimilor 70 - 80 de ani au fost numai impotriva omului si in nici un caz spre o dezvoltare sustenabila a terei.
USA a mers pe teoria "noi furam de unde se poate, iar daca nu se poate facem un razboi pe un motiv de "rasul curcilor"".
Asa ceva nu poate sa dureze, deoarece orice imperiu isi are sfarsitul, iar USA este deja cu un picor in aerul din fata unui mare hau.
Aceasta va imploda cat de curand!?

Cosmin spunea...

Tov. Selaru, de la o vreme ati devenit plictisitor in obsesia asta de toca tot ce debiteaza Base...Campania s-a cam terminat, Prostanacu' a pierdut, mai schimbati subiectul.

Lars spunea...

Noroc ca Base a dat iar cu mucii in fasole si de fapt procentele sunt cu totul altele. "Restul" se ocupa cu munca , nu sunt galagiosi si tupisti si de asta par putini.
Altfel era cam aiurea de ramas in tara pentru cei 1%.
Nea Baselu' mata crezi ca tot romanu' s-a inrudit cu interlopi gen Mondialu' ca matale ? Las-o mai moale bre...

Despre nenea ala cu criza de la 1720 - l-am ascultat si eu aseara pe Money Channel. Are un ton al vorbirii bine lucrat, pare foarte credibil cand vorbeste. Cand incepi insa sa analizezi gogomaniile iti dai seama ca nu au nici o legatura cu ambalajul. Ca multe lucruri in viata de altfel....

Dan Selaru spunea...

Cosmine, si daca a castigat poate sa spuna orice prostie?

Anonim spunea...

deja de ceva timp, dupa ce a zis Badica Traian ce a zis, am inceput sa imi dau seama ca sunt minoritar, neascultand manele. De aceea am incercat sa imi indrept marea greseala. Am inceput sa invat textele filosofice: "cicalaca cichi cea, cica cica cichicea, haladitoooooooo, cicalaca cichi cea, cica cica cichicea....." De la marele existentialist postmodern, Adi Minune

Kane spunea...

Ghidiu merita privit cu atentie:
1.Perspectiva - una mai larga pentru ca indeparteaza camera si incearca sa identifice tipare ale activitatii economice la alta scara de timp. Chiar daca instrumentele sunt cele ale descrierilor de analiza economica(grafice), tiparele adevarate care ies in evidenta sunt cele de comportament ale omului social(indatorarea, falsificarea, euforia de bubble,etc.).
2.De aceea are dreptate in ce priveste concluziile, doar ca Lumea Noua nu cred ca va fi localizata in spatiu ci mai degraba va fi Noua Lume Virtuala.
3.Alaturarea cu TB este o sugestie interesanta - doua personaje care traiesc in aceeasi epoca, iar structura imaginarului fiecaruia este mult diferita.

Anonim spunea...

China o sa fie putere cand o sa mearga cainii cu covrigi in coada.

Si au mers, o vreme..

:)

Anonim spunea...

Daca macar cativa din cei ce se pronunta ar fi verificat pe cont propriu declaratia lui Basescu strict la manele, sa o vada/auda, nu preluata direct editata/transcrisa: el spune " ...multora , poate nu 99%, le plac manelele...", citat aprox.
Dar suntem in zodia las' ca merge si asa, sa ne pronuntam si noi...
Ca fapt divers: Damian&brothers avea sala plina de multinationalisti din acestia oripilati, cititori/creatori de bloguri

Lars spunea...

Pentru anonimul de mai sus: In nici un caz Basescu nu a zis cum ai inteles tu. Citatul nu e nici "macar aproximativ" cum sustii tu.
Esti cumva Pora care sustinea mereu sus si tare ca Baselu de fapt a zis invers fata de cum a zis in realitate ?

Lars spunea...

Si inca ceva: cine drac' te-a pacalit ca Damian&Brothers canta manele ????
Base s-a referit la manele nu la muzica specifica unei anumite etnii... A zis ca la 99% din romani le plac MANELELE

Anonim spunea...

uite un martor (care se declara oricum al acuzarii) ce confirma ce am citat eu, probabil exista si inregistrarea video pe undeva
http://www.bitpress.ro/articole/national/5456/basescu-99-dintre-romani-sunt-manelisti.-poate-99-din-anturajul-sau....html

in rest ipocrizia rules

Flavian spunea...

Pacat, incep sa-i dau dreptate lui Cosmin.

Iar cu criza deja am zis destule. La 1720 a fost joaca de copii, adevaratele schimbari acum vin. Euro, dolar, yen.. FIAT money si tragi apa.

Cosmin spunea...

Pentru Dan selaru:
In nici un (refuz sa scriu "niciun") caz nu inseamna ca, daca a castigat, Base are dreptul de a spune orice prostie. Doar ca mi se par irelevante tampeniile debitate de el in domeniul muzical. Ma intereseaza strict opiniile sale in politica externa, reforma statului, etc.

AristotelCostel spunea...

Ghidiu a identificat similaritatile, insa nu cred in scenarii deslusite pana in 2015 si... peste.
Mai degraba m-as concentra sa fiu cat mai precis... pana in 2012. :)

Nici pe piranda Flavian n-as pune multa baza. :)

Anonim spunea...

bai desteptilor...

omu a zis ca romanii asculta manele... nu ca sunt FANI inraiti ce merg cu lanturi la gat si haine lucioase...

muzica lautareasca de la nunti si botezuri oare ce fel de muzica este ??? e tot tiganeasca si maneaua e tot tiganeasca...

vreti sa spuneti ca nu ati dansat pe muzica lautareasca la nunta ? hai fiti seriosi si nu mai debitati atatea prostii inutile...

din cate am inteles eu, basescu se referea la cei 99% care asculta muzica tiganeasca pentru ca maneaua este interpretata numai de tigani.

Anonim spunea...

Ghidiu ori e dus cu pluta,ori exagereaza intentionat.Nu poti sa faci predictii fara sa iei in considerare factorii care au influentat piata in perioade diferite de timp.

Bulz-al-Arab(8 stele-4 pe ficare epolet) spunea...

"La 99 la suta dintre romanii care nu sunt etnici rromi le plac cantecele rromilor, nuntile romilor, le place sa auda... poate nu 99 la suta, dar sunt atatia solisti, cantareti, daca o luam de la Adi Minune pana la oricine... le plac manelele si nu este o respingere in societate pentru ceea ce provine de la rromi"
(sursa http://www.ziare.com/actual/opinii/02-24-2010/editorial-foamea-de-basescu-997721)

Dan Selaru este prost dispus.

Rog a se citi integral ambele enunturi.

Dan Selaru spunea...

Eu am stat in banca cu un tigan. Si sunt si acum prieten cu el. Dar nu-mi plac manelele. Si 99 de procente e o aberatie sociologica.

AristotelCostel spunea...

... vad ca s-or inmultit anonimii tiganicosi si n-am vorbit decat de ghidiu.

Nuntile tiganesti si toate zoaiele... "traditionale" au fost preluate de catre "satul romanesc", emancipat sau nu, pe fondul lipsei de... educatie.

Carnatarii portocalii n-au decat sa aprecieze "cultura" minoritarilor ca altfel ar fi chiar... inculti... de tot. :)

Guvernul&presedintele EtnOTV au liber de la mine sa va trepaneze pan' n-o-ti mai putea... de foame.

Dan Selaru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dan Patrascu spunea...

Va atrag atentia asupra unei stiri care a fot trecuta cu vederea de presa romaneasca, dar care este extrem de importanta pentru ca trage un semnal de alarma.

http://danpatrascu.eu/2010/02/24/trei-directori-google-condamnati-la-inchisoare-in-italia/

Anonim spunea...

Estimari facute acum cativa ani ziceau ca 80-90% din romani asculta cel putin ocazional manele. Nu e departe de cele spuse de Basescu.