"Guvernul Tăriceanu sfidează din nou în manieră dictatorială, şi sunt atent la ce spun, dictatorială legile ţării, Parlamentul României, Curtea Constituţională, instituţia prezidenţială. În democraţie Guvernul răspunde politic în faţa Parlamentului. Aşa spune şi în Constituţia României în art. 109. Guvernul răspunde politic în faţa Parlamentului. În consecinţă un Guvern ori aplică o lege adoptată de Parlament, ori îşi dă demisia şi pleacă acasă.
Numai în România un Guvern în loc să fie practic executantul legilor Parlamentului, se transformă în stăpânul Parlamentului şi dă lecţii de macroeconomie prin prim ministru. Nu avem nevoie de un prim ministru care să sfideze legile ţării. Avem nevoie de un prim ministru care să execute legile votate de Parlament. Dacă poate rămâne, dacă nu pleacă acasă. Cel ce spunea foarte clar într-un alt context că numai cimitirele sunt pline de oameni de neînlocuit, nimeni nu deţine monopolul adevărului. Un Guvern ori aplică legea, şi repet, ori pleacă acasă.
Ceea ce li s-a întâmplat acum profesorilor li se poate întâmpla mâine medicilor, funcţionarilor publici. Dacă lăsăm un Guvern abuziv să ne umilească şi să ne sfideze. Moţiunea de cenzură este o revoltă împotriva abuzului de putere al unui Guvern iresponsabil care sfidează instituţiile statului de drept. Un Guvern care sfidează, repet, legea trebuie să plece acasă. Altă alternativă nu există. Nu te încăpăţânezi, rămâi pe scaun şi încerci să mai dai şi lecţii. "
Sursa
Acum nu se mai respectă nici hotărâri judecătoreşti definitive, nici legi, nimic. Şi mai eşti dat în judecată şi de 175000 de profesori. Şi chiar dacă pierzi dai o Ordonanţă că se aplică mai târziu. E halucinant, domnule Boc, urmaţi-vă sfaturile.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
23 de comentarii:
legi imbecile, guvernanti ipocriti si cu miopie forte. ceva nou pentru 23 martie?
Sincer parca nu prea as fi de acord cu grevele (mai ales in aceasta perioada). Toti se plang ca nu mai iau sporuri, ca nu mai iau prime, ca se dau afara niste oameni, iar toti acestia lucreaza in sectorul public. Acesti oameni s-au gandit vreun pic la aia de la particular care practic ii sustin pe ei si le platesc salariile? Din 90 tot auzim de marirea pensiilor, marirea sporurilor, dar niciodata nu s-a auzit de masuri pt angajatul particular. sunt 4 milioane de oameni care produc pentru 22 de milioane, iar pe langa asta mai trebuie sa dea si mici atentii la cei din sectorul privat ca sa-si faca treaba cum trebuie. Daca particularul nu-si face treaba "e trimis la plimbare". daca un bugetar nu-si face treaba, nu-i nicio problema, mai sunt alte cateva sute care o pot face pentru el. Nu e normal nici ce (nu) face Boc, dar nici sa punem "pistolul la tampla" unui buget intins la maxim.
Sincer, as fi iesit si eu in strada alaturi de profesori daca economia "duduia" si ei nu aveau din ce sa-si cumpere o paine, dar asa ... (parerea mea) ar trebui sa mai astepte si ei putin...
E vorba de demagogie. Si de Stat de drept.
"E vorba de demagogie. Si de Stat de drept."
Si in aceasta logica, nu e normal ca sa fie intai reformat parlamentul, legislatia si apoi actul de guvernare? Va pleca Boc si va venii altul ce va face acelasi lucru, sub o alta justificare.
Iar demagogia exista, va exista... fara culoare politica!
Si asta inseamna sa fim de acord cu ea?
"Si asta inseamna sa fim de acord cu ea?"
Nu, de acord! Dar sa nu-i atribuim lui Boc meritele si laudele "inventiei"... si parerea mea e ca Boc e un demagog "prost"! Avem demagogi mult, mult mai "profesionisti" mai buni in Parlament. Astfel se explica(partial, e drept!) de ce la un parlament cu o formatie "majoritar" juridica avem legi asa proaste. Si trebuie sa aceptam ca un fapt politic realist ca demagogia este mult mai virulenta la partidele in opozitie decat la cele de la guvernare(vezi exemplu actual al PNL, PSD, PC)
Bineinteles ca e mai puternica la aia din opozitie. Totdeauna. Dar Boc e un comunicator atat de slab ca e ridicol.
Nu e mai simplu sa abroge legea aia si gata. Nu, el ne abureste cu tot felul de coeficienti.
De cand mi-l amintesc eu pe Boc (adica de muuuulti ani) nu s-a "distins" decat prin aia ca e un gargaragiu care ii da bataie cu aia ca altii trebuie sa respecte "standarde" pe care el insusi nici macar nu INCEARCA sa le atinga - iar chestia asta o face cat se poate de constient!
Cine vorbeste urat e sters. Indiferent din ce tabara.
2/1 PDL/PNL
Hai ca ma faci sa rad, adica daca nu injur la Boc, vorbesc urat. Daca spun ca legea 50% e abrogata prin noua lege de salarizare, vorbesc urat.
Variaţiuni pe aceeaşi temă, demagogul meu este mai puţin nociv decât demagogul tău pentru că demagogul meu face reformă:
Mogulul care plăteşte intelectualitatea pro Băsescu, vârful de lance al acelei intelectualităţi am putea spune, pentru ca aceea intelectualitate să ne spună povestea cu media ostilă. De vreo 2 săptămâni au pus lacătul dar a rămas în cache.
http://209.85.135.132/search?q=cache:7Td8b3kXYsQJ:www.ideiindialog.ro/+ideiindialog&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro
Preşedintele care ţine cu poporul şi îi spune dictatorului purtător de papion prin epistole deschise ca să vadă şi poporul cine e de partea lui : „vă solicit abrogarea de îndată” şi „încetaţi să-i mai desconsideraţi pe români” in legătură cu taxa auto mărită de 3 ori de dictator pentru ca mai apoi democratul Boc să o menţină mărită de doar 2 ori şi toate astea ca să nu-i mai desconsidere pe români.
http://www.mediafax.ro/politic/basescu-despre-taxa-auto-nu-o-discut-pentru-ca-e-ilegala-2536865
Da, dar dacă veneau ruşii? Eu spun că-i bine aşa, lăsaţi-i să facă reforma, o vor face, povestea asta cu demagogia este o gogoriţă inventată de comunişti. Trăiască reforma!
Noi nu stiu daca supravietuim. :-)
Studiu de caz
Sunt un bugetar (multumit am 20 mil. )sunt cu leafa undeva intre cei multi bugetari cu salarii ff mici de 10-15 mil si intre cei care lucreaza in ministere cu super salarii de la 30 mil in sus. Legea salarizarii unice in acest moment nu a facut nimic.. se spera ca in 2015 sa se produca mare nivelare, dar ma indoiesc ca se va intmpla.
Sotia mea lucreaza la o firma privata si ma rog din cauza crizei a trebuit sa schimbe jobul si de la 30 mil. a a juns la 20 iar ieri le-a mai taiat cu 5 mil.
Deci sunt constient ca nu e corect raportul asta de salariu intre mine si ea (slava domnului ca mie nu mi l-a redus pt ca avem de crescut 3 copii)
Unde lucrez eu suntem 7 oameni (cred ca 3 ne-am descurca) seful de srv trebuia sa iasa la pensie dar a venit oridin de sus ca nimeni sa nu iasa la pensie (e chestia aia cu trebuie sa iasa 15 din sistem ca se angajeze 1). De ce ? Pt ca altfel s-ar desfiinta serviciul apoi efectul domino pana la director, director general sef de institutie. Tipul este de la PDL seful cel mare si el a dat ordin sa nu iasa nimeni la pensie.Deci il doare pe seful mare de bugetul romaniei cum ma doare pe mine daca el va putea merge anul asta in seychele sau in bali.
Prin extrapolare va dati seama ca pana sus la domnul constitutionalist este o demagogie uluitoare. Solutia: o clasa politica care .. bla bla nu exista asa ceva TOTI sunt o apa si un pamant.
O sa ajungem ca Grecia si atunci nu mai avem ce sa facem.
Consecinte
Boc a fost un foarte slab primar, toata treaba o facea adjunctul sau Apostu. A ajuns prim ministru: catastrofa nationala, portavocea marinarului si atit. Mai rar asa lipsa de coloana in fata sefului cum e relatia acum intre Boc si Basescu. Cit despre economie... Ce a condus Boc la viata lui ? Gistele la pascut, si pe alea le scapa in gradinile vecinilor !
Oamenii astia, prin intermediul nenumaratelor sindicate si sindicatele au tot tipat dupa bani.
Cine a avut nevoie de voturi, le-a dat. Toti au avut nevoie de voturi. Fiecare senator/deputat a votat din toata inima - ultimul episod a fost, daca nu am insel, pe guvernarea Tariceanu.
Chiar daca aveti dreptate - executivul nu ar trebui sa eludeze legislativul - cumva trebuie opriti. Brutal. Definitiv. Nu exista nici o ratiune pentru care un sector economic doar sa stea si sa ceara - fara sa ofere nimic in plus.
Sectorul privat se autoajusteaza de cate ori intervin probleme in piata.
Sectorul public este cea mai inertiala structura a societatii.
Repet, nu cred ca este corecta eludarea legislativului.
Dar legislativul insusi este o mare bataie de joc.
Corect.
@Anonim 13.38 - legislativul este populat de reprezentantii partidelor.
Ca sa schimbi componenta legislativului trebuie sa alegi alte partide, pentru ca "cine se asemana se aduna" in partide.
Daca nu ai de unde alege, pentru ca toate partidele sunt la fel, faci un partid cu mambrii responsabili sa poata lumea alege.
Dai bice.
La limita, demagogia ar putea sa fie scuzata de scop.
Problema e cand prin instincte "demagogice" provoci efecte care n-aveau cum sa-ti fie folositoare. Sa le spui unora ca le recalculezi ca sa le cresti, altora ca le schimbi dar nu pierd "nimic", "o sa le dai", "centura de siguranta" astea nici macar demagogie nu sunt pentru ca ignora faptul ca cei afectati au capacitatea de a observa ce li se intampla.
Norocul lor ca numarul temelor pare inepuizabil si ca in noianul demagogic unii oameni nu mai au rabdare sa urmareasca cine si ce le-a facut.
Trimiteți un comentariu