joi, 25 martie 2010

Mister Wolf

Cătălin Voicu, dacă-i citeşti spusele mai mult sau mai puţin inteligibile, se autodescrie ca fiind un adevărat rezolvitor de probleme. Este un adevărat Winston Wolf care intră pe uşă cu replica "I solve problems." şi care când pleacă lasă în urmă aparenţele normalităţii.

Pulp Fiction e un film, Cătălin Voicu e un personaj real. Winston Wolf e un personaj până la sfârşit simpatic prin cinismul şi eficienţa lui. Despre Cătălin Voicu numai că e simpatic nu putem spune.

Dar toată telenovela de ieri cu intratul şi ieşitul din spital ne spune că în ciuda aspectului tragicomic al situaţiei jalnicul nostru Winston Wolf luptă. Şi o face bine. Dacă nu poate influenţa Justiţia poate, în schimb, influenţa lumea medicală. O să fiu acuzat că fac proces de intenţie.

Păi Hayssam era cărat pe braţe, ziceai că-şi dă sufletul pe treptele tribunalului. Şi muribundul ţuşti. Cine ştie pe unde joacă la păcănele ca alt bolnav care nu suportă detenţia.

Iar acum, văd că nimeni nu bagă de seamă, dar s-a spus de mai multe ori că pe lângă problemele cardiace împricinatul nostru are şi probleme neurologice.

Păi cum să-l scoţi pe om nevinovat mai simplu decât să spui că are ceva la cap? O să fie mult mai complicat decât pare. Jalnic, penibil, neaoş dar Winston Wolf al nostru s-ar putea să-şi rezolve problema. Cu aparenţe de normalitate şi cu cinismul şi eficienţa personajului din film.

Realitatea nu e mult diferită de film. Voicu nu intră prea bine în pielea lui Harvey Keitel.


6 comentarii:

Anonim spunea...

Probabil ca n-ai vazut filmul amice...

Dan Selaru spunea...

?

Anonim spunea...

Excelent comentariul !!! Misto paralela ! Felicitari.

Unknown spunea...

Am vazut ca ii tot dai peste ceafa lu' baiatu' ala cu derivata. Care-i faza?

nu intzeleeeg...

Dan Selaru spunea...

Se bucura cand creste derivata. Ceea ce e o prostie, nu ma bucur ca azi scad cu 2 la suta chiar daca ieri scadeam cu 3 la suta. Scad, e mai rau. Nu pot s-o prezint ca pe o victorie.

Unknown spunea...

am inteles. multumesc fain.