joi, 18 martie 2010

Politica de cadre

Elena Udrea dă citate din Goebbels, şi ştie pe cine citează. Ponta se compară cu Che Guevara şi-l bagă şi pe Antonescu în peisaj pe post de Fidel Castro.

Lipsa de maturitate, nu de maturitate politică, ne spune că avem parte de personaje ajunse mult prea departe peste nivelul de competenţă. Sau de cultură.

Cele două personaje, alături de multe altele, reprezintă politrucul de partid. Omul care nu are nicio meserie şi a făcut din politică o meserie.

Ideea tâmpită a lui Ponta, cu Senatul ales de consilierii locali, este egalată de ideea, la fel de tâmpită, a Elenei Udrea de a vinde casele ANL la preţ unic pe ţară.

Pe ici colo, prin toate partidele, mai există urme de competenţă care sunt însă eliminate prin două mecanisme. Un om care se pricepe într-un domeniu nu acceptă păreri imbecile de la şeful politic. Un om competent îşi alege colaboratorii în funcţie de competenţa acestora nu în funcţie de culoarea politică şi pupincurism.

Până n-o să se ajungă la concluzia că nu obedienţa este calitatea principală a unui om politic n-o să se întâmple nimic bun. Cum la PDL lucrurile sunt clare, PNL merge cu paşi mari pe urmele PDL iar PSD e condus de Che Guevara nu prevăd nimic bun.

Politica de cadre e de tot c..., iar ţara o urmează.

Să n-o uităm pe Norica în jacuzzi, îmbrăcată, printre răţuşte de plastic. Sau pe Boc, pudicul domn cu coasa. Oamenii ăştia au simţul ridicolului?

12 comentarii:

Anonim spunea...

Haideti sa nu luam termenul de politruc drept ceea ce nu e. Dar in rest, mi-a placut articolul.

Camil Stoenescu spunea...

urmează Bolivia

joness spunea...

Nu e vorba de ridicol, ci de mitocanie si conceptii feudale.

Adica lipsa de educatie.

Generalizand, e vorba de o civilizatie inapoiata. Toate aceste personaje ar fi ridicole in vestul Europei, in Romania sunt reprezentative pentru nivelul local de civilizatie.

deceneu spunea...

In societate noastra se promoveaza pe criterii de loialitate si loialitatea este in contradictie cu profesionalismul.
O persoana cu pregatire profesionala buna nu simte nevoia sa promoveze facand compromisuri si atunci profesionistii sunt eliminati sau se elimina singuri.

Alina Mungiu-Pippidi puncteaza corect in RL despre clientelism si blocajul valorilor.
dn care citez:
"Ca forma generalizata si insidioasa de a structura relatiile sociale, clientelismul nu permite dezvoltarea relatiilor de piata competitiva (care presupun egalitate si competitie deschisa) si previne dezvoltarea asociatiilor pe alte baze, de exemplu ideologica (partide), sau nasterea acelei solidaritati sociale numita societate civila. Modernizarea societatii noastre ar presupune trecerea de la acest sistem la unul care sa nu mai fie bazat pe relatii personale – impersonalitatea e esenta modernitatii –, ci pe competitie egala. Dar tendinta e negativa.
...
Noi dam vina pe partide. Fara nici o indoiala, partidele au devenit super-retele de patronaj in lumea noastra clientelara. Dar ele sunt departe de a fi unicele. Noi nu ne mai luptam demult cu fostii comunisti in justitie, ci cu retele clientelare vag asociate cu pozitii din timpul comunismului, dar care traiesc ca sa faca profit din schimbul de favoruri (sentinte)."

Anonim spunea...

Corect in intregime. In special legat de oamenii competenti din partide, destui la numar de altfel.

John Galt spunea...

Nope, un om competent va alege intotdeauna colaboratori "de dreapta", aia reala si nu vopsita in galben ca la noi.

Nu ai cum sa fii competent si sa fii de alta orientare. Absolut deloc.

:D

Dan Selaru spunea...

Care Bolivie?

Anonim spunea...

Dar de ce ar fi o idee atat de proasta faptul ca 100000 de tineri ar putea fi ajutati sa-si achizitioneze o locuinta la un pret muuult redus fata de cel al pietei?

Dan Selaru spunea...

Anonimule, pentru ca e o aberatie economica sa aiba pret unic. De aia. Si am sa-ti spun ceva, te-a pus partidul sau persoana sa cauti pe zelist ce se scrie despre pupaza si sa comentezi. Asta ca sa stii si tu si madama ca sunteti previzibili si penibili.

Anonim spunea...

Elena Udrea nu mai citeaza ministrii de propaganda ci este injunghiata pe la spate de Monica Macovei in scandalul regizat chiar de aceasta distinsa doamna: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7043385-filiera-udrea-numit-partenera-afaceri-fruntea-companiei-nationale-investitii-alte-femei-noroc-viata-update-elena-udrea-este-numire-asumata-constienta.htm

Anonim spunea...

Avem politicienii pe care-i meritam si pe care i-am ales, pentru ca alegerile nu au fost fraudate decisiv niciodata dupa 1990.

Din pacate, suntem intr-un cerc vicios: ce om serios s-ar implica in administrarea tarii si ar vrea sa fie coleg cu dna Udrea, cu dl Vanghelie sau cu dna Nicolai?! Sincer, vedeti vreun om educat, inteligent si onest care ar accepta sa fie coleg cu ei? Pana acum toti au preferat sa plece in alte tari si sa-si vada de viata lor. Si reversul, tot mai multe persoane de calitate inferioara apar in viata publica.

Daniel spunea...

Eu personal tin sa o felicit pe Elena Udrea pentru aceasta actiune reusita.