miercuri, 28 aprilie 2010

Băsescu e vinovat

Mare circ cu "iubitorii de animale" care se opun oricărei încercări de a elimina câinii vagabonzi din Bucureşti. Dive, tribuni, popor răvăşit. Oana Zăvoranu, mama şi Pepe lipseau. Mi-e frică mie, om bătrân, de haitele care bântuie pe toate străzile. Dar copiiilor?

Cine vrea câine să-l ţină în casă sau în curtea proprie. Cum se face că pe la ţară nu sunt câini pe stradă? A, oamenii ăia sunt responsabili.

Şi porcul e animal dar cu câtă frenezie îl asomăm de Ignat. N-am auzit starletele, babele şi ecologiştii protestând. Toată lumea a ajuns în pragul disperării că sunt ouăle produse de găini stresate dar n-am văzut flamura luptei pentru eliberarea găinilor. Ipocrizie. Nu şi pentru Guvern care investeşte 100 de milioane de euro în bunăstarea psihică a porcinelor şi galinaceelor.

Tribunul a inventat un şarpe de 9 metri şi o colonie de 10 milioane de şobolani cu care haitele de câini se luptă. În avântul lor câinii au mai muşcat şi câte 20 de oameni pe zi. Pierderi colaterale.

Maidanezii, morţi sau liberi? Morţi! Să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu! Dar umflaţi-i! N-a făcut el Dictatorul multe pentru Capitală dar rărise bine patrupedele, Băsescu e vinovat, că n-a rămas primar la Capitală.

20 de comentarii:

Madalin Popa spunea...

Cică Mircea Badea se apără de maidanezi cu pistolul. Se mai în...tâmplă!

Turnofftheglory spunea...

Faci sinteza de la coltul strazii? :)

Dan Selaru spunea...

Aia n-au umor si eu l-am vazut pe Vadim.

Anonim spunea...

Porcul ca porcul dar de mielul de Paste ce sa mai zicem? Ca mielul e printre cele mai blande animale. Dar aceiasi ipocriti care o tin sus si tare ca un caine e suflet nevinovat(si este) nu au nici o problema in a sacrifica mielul.

Anonim spunea...

aaa...cat despre Basescu. Are o parte de vina in problema cainilor. Desi i-a rarit atunci totul s-a facut cam manelist si cu prost gust la TV. Trebuia cumva mai discret iar revolta asa-zisilor iubitori de animale cred ca are legatura cu atitudinea grosolana a lui de atunci.
Si in Timisoara cand am fost cred ca nu am vazut caini iar acolo s-a facut cu mai multa discretie.

cobra spunea...

Minunata pomenirea lui Pristanda ...

Si mai minunata amintirea celorlalte animale la care asociatiile de profil - guralive ca de obicei - uita sa se revolte ....

Pacat ca n-ai remarcat pozitia asociatiilor in chestie ....

Tipic romanesc....
SUNT PENTRU CONTRA ....

Sigur ca e o problema cu cainii comunitari, sigur ca in oras se inmultesc nestingheriti - unii dintre ei cu o nesimtire colosala deoarece au si cercelul menit sa demonstreze ca sunt sterili(sic!)

Dar bineinteles ca sunt contra euthanasierii ....

A? Solutii ? Pai ....
Cainii sunt comunitari, sunt in ingrijirea primariei.... Primaria trebuie sa aibe grija de ei

Da, sunt de acord ca nu sunt bani...

Solutii ? Pai io, ca asociatie de d'asta cu animalele sunt contra sa....

Dar nu, nu pot sa am grija de ei .... Sunt ai primariei ...

Si oricum io tocma' plecam ...

Si pentru ca pomeneam de Pristanda, cred ca si Farfuridi e p'acilea...

Sunt de acord cu revizuirea dar sa nu se schimbe nimic ...

Sunt de aord ca e o problema dar sunt contra solutiei propuse....

Ce? O solutie? ....

Pai .... cum ziceam, ... io tocma' plecam ...

'Ai noroc ...

Anonim spunea...

Sigur ca da, fi contra, iar cand vine vorba de solutie ai treaba...de aceea am ajuns unde am ajuns...sa mergem cu frica pe strada din cauza cainilor...iar daca se intampla sa fie o maidaneza in calduri atunci sa vezi haita de 10-15 caini...si sunt foarte multe puncte de atins de ce nu ar trebui sa existe caini pe strazi..dar mi-e lehamite sa mai latru la urs

V.I. King spunea...

Parerea mea e ca vinovat e Mihai Constantinescu. Va mai aduceti aminte de slagarul "Iubiti si cainii vagabonzi"?
Dragi romani, de astazi schimbam titlul slagarului, ii zicem "Iubiti-va cu cainii vagabonzi". Ca vad ca prinde la popor :D

Anonim spunea...

ma tem ca sunteti cam inocent pentru un comentator politic ...

Ovidiu spunea...

Un comentator mi-a atras atenţia asupra unei petiţii:

http://oppinio.ro/campanie/eutanasia---solutia-eleganta-pentru-problema-cainilor-comunitari

Ovidiu spunea...

Ah, şi era să uit lucrul cel mai important! Domnu' Dan, de cine ziceţi dvs. că n-are umor? Hm.

Dan Selaru spunea...

De voi, de voi. :-)

br3b spunea...

De "aia". Cum am putea promova la urmatorul nivel pronominal, un "ei" asa? Ma gandesc la o bere candva, o atmosfera de terasa un pic bahica ne-ar mai estompa imaginea asta de oameni (prea) seriosi.

Dan Selaru spunea...

Vino la Leacul durerii la intalnire. :-)

Turambar spunea...

Asha e! N-are umor nasoii ashtia de la coltzu strazii. Nishte serioshi, da-i incolo de sociologi. Mai bine incercatz ceva original, proletar, sanatos la minte si la vorba, fabricat in Laughistan. Try Turambar and burn your brain out.

:) :p

Ovidiu spunea...

Apăi dacă şi Turambaru şela are umor nici humoru' nu mai îi ce-o fost! :P :P

Unknown spunea...

Hai sa ne dezlantuim pornirile criminale impotriva cainilor! (tot e mai bine decat impotriva altor oameni, nu?). Omul trebuie sa elimine orice vietuitoare care-l incomodeaza pe acest pamant: ne derajeaza furnicile? omoram furnicile. ne deranjeaza sobolanii? omoram sobolanii. Caini, pisici, caprioare, tigri, pasari, toate ne deranjeaza la un moment dat. Le omoram, corect, nu? Ca doar omoram si porcii si vitele si gainile ca sa le mancam, ce mai conteaza ca mai omoram si niste caini.De ce sa gandim rational, sa fim civilizati si sa ne pese de viata ce ne inconjoara? Nu-i mai simplu sa distrugem? Pai dupa ce terminam de omorat cainii, putem sa trecem la speciile non-inteligente: putem sa taiem copacii ca doar mall-urile sunt mult mai frumoase in locul lor. Iar la sfarsit, cand nu mai e nimic de omorat, ne omoram intre noi, ca deh, toti stim ca exista oameni care ne deranjeaza foarte tare si ar trebuie eutanasiati si ei.

N-am mai incercat sa explic de ce ar fi mai buna si mai ieftina solutia cu castrarea cainilor si nu eutanasierea lor. Daca a inceput vanatoarea de vrajitoare, tre sa vedem sange pe pereti, nu sa ascultam argumente logice. Iar cei care considera ca daca au fost muscati de un caine, toti cainii trebuie omorati, sa se gandeasca ce ar trebui facut daca i-ar musca un om :D

Dan Selaru spunea...

Asta e gandire irationala.

Anonim spunea...

Va era teama ca s-ar putea sa o ratati pe Oana Zavoranu? A fost invitata, in toata splendoarea inteligentei ei, aseara la Realitatea, la Ora de Foc. Evident, alaturi de Tribun

Onush spunea...

Nu stiu de cand nu ai mai fost sau stat la tara dar te inseli cand zici ca Cum se face că pe la ţară nu sunt câini pe stradă? A, oamenii ăia sunt responsabili.

Caini sunt peste tot, chiar si la tara. Fiecare are un caine sau doi ce evadeaza de doua ori pe an si se intorc sa fete in ograda stapanului care isi imagineaza ca daca ii duce pe ogor sau in satul vecin ori ii omoara altcineva ori pur si simplu e selectie naturala... eroare... e suficient sa supravietuiasca 2-3 si ai o haita care la urmatoarele perioade de imperechere vor creste exponential.
Pana nu o sa invatam sa ne sterilizam animalele din curti sau din apartamente, pana nu vom renunta la obieiul de a-i planta pe strazi sau in sate nu vom rezolva problema cainilor maidanezi.