Generalul Oprea susţine legea pensiilor dar nu-i de acord cu conţinutul ei. Logic, nu? Guvernul, chiar şi Guvernul Boc, este solidar. Forma legii a fost votată în Guvern. Ministrul Oprea nu se poate opune legii, e absurd. Chiar dacă-l susţine Preşedintele Traian Băsescu.
Există mai multe variante. Să-şi dea demisia. Să-l dea Boc afară. Să-l dea Traian Băsescu afară. Să-i retragă gaşca lui sprijinul politic. Să nu se voteze legea. Eu cred că n-o să se întâmple niciuna.
Iar generalul Oprea o să fie, cu onoarea militară nepătată, în continuare ministru. Că aşa se iau stelele. Pe câmpul de luptă.
marți, 20 aprilie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
7 comentarii:
Pai nu a sa-i voteze doleantele, a zis ca-si va da demisia, si-o va da, va mai creste in "popularitate" si se sparge "coalitia". Noi "progresam" cand apele sunt tulburi. Cand se linistesc se selecteaza elite pe baza de meritocratie, ce am innebunit!
Onoarea militara inseamna bani, ca de aia au fugit de munca militarii de cariera! La fel si pseudo-revolutia, s-a "efectuat" pentru ca onoarea revolutionarilor sa fie subliniata prin avantaje materiale. In general orice grup de interese (oameni) trebuie sa aibe ceva in plus fata de ceilalti.
imi pare rau mai gen(r)fasole,dar esti complet pe dinafara problemei;in primul rind cei care au ales cariera militara n-au fugit de munca ci au imbratisat o profesie ca oricare alta;in al doilea rind cei in haina militara au muncit mai mult decit multi "cultivatori de fasole"dealde tine;ex.:marile obiective s-au construit cu militari(ofiteri,sub.ofit.,soldati)hidrocentralele,canalulD-M.N.,Transfagarasanul,autostrada A1,agricultura,minerit,etc.astfel incit tu si altii ca tine sa taie frunza la ciini prin baruri si discoteci pe banii "babacului";daca este atit de bine in haina militara si sunt atitea avantaje dece nu te-ai facut militar,ai?iti spun eu:de prost ce esti;in loc de creier ai un bob de fasole!
totul e fals , totul e o simulatie a guvernantilor care se antreneaza in probleme sociale de impact la masa poulatiei iar adevaratele probleme ale guvernarii unde sar putea obtine economii la buget nu sunt abordate.Par exampl.. contractele cu statul ale acolitilor politici unde se pierd miliarde, guvernantii nu spun nimic ? -contractele statului de achizitii de tehnica militara si altele despre care nu spun nimic guvernantii? regiile de stat firmele controlate de guvernanti unde se pierd in continuare miliarde prin menegementul prost a politicilor pusi in functii de conducere, de ce nu spun nimic guvernantii despre aceste lucruri ? aici se pot face economii uriase pentru bugetul statului , de ce nu dau listele cu pensiile uriase nominal si pe sectoare economice si prin ce acte normative ordonante de guvern au fost posibile aceste pensionari ale acolitilor politici. de ce nu-si pune guvernul functionarii publici sa verifice toate neregurile si sa ia masurile conforme legilor care exista dar nu se aplica ? de ce nu lasa politicul justitia sa-si indeplineasca menirea ei , mereu este pusa la zid prin fel de fel de tertipuri politice a celor care apar zilnic pe sticla si simuleaza ca muncesc pentru cei multi in realitate ascestia simuleaza ca lucreaza, oare cand se vor satura ramanii de acest circ ieftin a celor de la guvernare? douzeci de ani au creat sisteme mafiote de spoliere a bunului public si acum dintr-o data pun legea in aplicare, haidede... tot o simulatie este!
Sa intelegem citeva contradictii !
Super generalul (raposat) Plesita (fost secu)- pensie militara , echivalentul a 3.000 euro. Exista o gramada de astfel de militari care primesc pensi fara nici un merit si in barba la cele mai elementare reguli de bun simt !
Cit are pensie un maior care a facut armata pe teatrele de lupta internationale ?
Ps . Mai tineti minte amarajul reusit (fara victime sau raniti) facut anul trecut de un pilot de linie , american ? Avea virsta de 58 de ani si va intra in pensie doar la 65 de ani . Ai nostri , tot piloti de linie , au intrat la pensie la 55 de ani cu pensie (cazul din Cluj- 37.000 lei noi ). Legea pensilor trebuie sa corecteze erorile si prostia nu sa taie cu gramada la toti ! Slaba speranta !!!
Pentru anonim: obiectivul armatei nu a fost de a efectua munca fortata cu ajutorul soldatilor incorporati obligatoriu. Daca aceste este, dupa opinia dumneavoastra, principala realizare a armatei ramane dupa 1945 si un motiv de mandrie, prea multe nu ar fi de spus.
Nesimtirea, lipsa de caracter, oportunismul de care au dat dovada mare parte din ofiterii de cariera de care s-au lovit marea majoritate a celor care au fost fortati sa efectueze stagiul militar au ajuns in folclorul popular pe motive foarte juste.
Exceptie au facut absolventii Academiei Militare Tehnice, dar procentul acestora in cadrul armatei nu putut contrabalansa "calitatile" restului adunaturii.
Impertinenta replicii dumneavoastra va plaseaza in segmentul "APV-isti" (partea peiorativa nu a fost imtamplatoare).
Trimiteți un comentariu