luni, 5 aprilie 2010

Protector Garforth GR6S


Lampa aprinsă, aia cu care au umblat Flutur şi Varsanufie în avion, se cheamă Lampa lui Davy şi este un lămpaş de mină inventat de Sir Humphry Davy.

Minerii puteau merge cu respectiva lampă în mină chiar în prezenţa unor gaze inflamabile. Folosirea acesteia a condus la creşterea numărului de accidente pentru că s-au redeschis mine până atunci neexploatate din motive de siguranţă.

Şi mai probabil a fost o lampă Garforth GR6S care este mai modernă şi care este folosită la transportul Flăcării Olimpice şi este avizată pentru zbor.



Poate că suna mai frumos Lampa lui David dar corect este Protector Garforth GR6S. Şi, să fim serioşi, poate Opaiţul lui David. Chiar nu i-a sărit nimănui în ochi faptul că nu poţi zbura decât cu o lampă care e avizată chiar dacă eşti Flutur sau Varsanufie şi că lampa din dotarea respectivilor nu are nicio treabă cu Regele David?

Şi am şi eu o întrebare. Cum venea Lumina în România în 1900? De ce atât circ?

PS Aici e poza cu piosul Flutur cu fix Protector Garforth GR6S în mână.

5 comentarii:

Peter spunea...

Sunt din zona Sucevei si imi este absolut jena de tot ce face Flutur in ultimii ani. Cel mai jena mi-a fost la campania pentru EBA la europarlamentare dar un sentiment similar il incerc si cand vad pseudo-piosenia prost jucata a lui Flutur de la fiecare Paste.

Pongo spunea...

"Poate că suna mai frumos Lampa lui David"- suna oribil Dane. Iisus a fost omorat tocmai pentru ca NU a implinit visele unora de a deveni un nou David. E o gluma proasta, o "intamplare" care ar trebui sa dea de gandit mai ales celor cu ochi si urechi de vazut si auzit.

Anonim spunea...

Pe vremea lui Ion Creanga era mai simplu: ei carau lumina cu ciubarul (oborocul)

Dan Selaru spunea...

Nu mergeau cu avionul. :-)

jane spunea...

nu ma pricep deloc la politica si nici nu-mi place; dar s-a cam apropiat de mine...vrei te rog sa-mi spui ce e gresit in ce am scris azi?