"În perioada 2005-2009, au fost modernizaţi numai 812,08 km de drumuri naţionale şi au fost finalizaţi 124,26 km de centuri ocolitoare ale localităţilor, potrivit datelor obţinute de Ziarul Financiar de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). La capitolul autostrăzi, realitatea este şi mai tristă: doar 96,1 km daţi în funcţiune în ultimii cinci ani. Plus 38 km de cale ferată electrificaţi pe un tronson unde lucrările au început în 1988." - de aici
Preţ: 12,8 mld. Euro. Comentaţi voi.
joi, 13 mai 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
14 comentarii:
Furtul ca politică de stat.
Şi nimeni nu-şi propune să schimbe ceva dacă ajunge la putere. Au dovedit-o prin fapte.
Se pare că pentru noi, statul a fost mereu "duşmanul", de-aia ăi bătrâni îi zic şi-acuma "stăpânirea".
Poate ca criza asta e bune. Va fi atat de rau ca sa se trezeasca si natia si sa mai impuscam din politicieni. Mai bine mai multi decat mai putini.
Stiind ca pe aici vin si persoane cu math background las un link la un post pe blogul unui laureat al premiului Fields in Math, relativ la politica si politicieni. Sunt interesante si
comentariile de acolo.
http://gowers.wordpress.com/2010/05/09/if-politicianswere-mathematicians/
PS. Am mai fost pe aici cand inainte de alegeri v-am zis ca urmeaza o perioada de evolutie intr-un heteroclinic tangle...
Printre invenţiile care ne-ar putea scăpa din criză se numără plapuma anti-pârţ- ideală să acopere deficitul bugetar, ţânţarul care te vaccinează din zbor- încărcat cu stricnină, mă gândesc că ar putea să-i facă pe bugetari să nu mai simtă deloc reducerile salariale, şi lumânările cu parfum de hamburger, numa bune de aprins simţurile pensionarilor...
Ieri pe un blog:
"RUSINE, adica generatzia de acum nu are nici o raspundere pentru pensionari ?
Rusine, va tzinem in spate de 20 ani, traitzi exclusiv din osanza creata de noi inainte de ‘89!
Acumularile din perioada Ceausescu au fost atat de mari incat in continuare traitzi de pe urma lor :
-mergetzi cu metroul facut de noi!
-circulatzi pe soselele podurile si caile ferate construite de noi!
- locuitzi in blocurile construite de noi!
- Loganul pe care-l conducetzi se face in fabrica construita de noi!
- Otzelul la Galatzi se face in combinatul construit de noi! etc etc.
- Electricitatea pe care o consumi este produsa in hidrocentralele, termocentralele si nucleara construita de noi;
- Sanatatea v-o ingrijitzi in spitale facute de noi si cu medici educatzi de noi
- Scolile in care v-atzi educat au fost construite de noi iar profesorii vostrii am fost noi !
TOTUL , Totul ,ESTE CONSTRUIT DE NOI astia de peste 55 ani ! Ne meritam pensia !!
Voi nu atzi facut decat sa consumatzi, vinde, escroca etc ceea ce noi am creat !!!! Exact ca fiul risipitor"
Mi se pare o observatie corecta.
CORECT
Pe bune ti se pare corect???
Pai daca luam numai cateva dintre ele, si dam raspunsuri la fel de infantile ca enunturile originale:
- poate voi ati facut tunelele, dar noi am cumparat vagoanele
- Ai facut asezamantul/edificiul, dar Loganul il facem NOI
- In combinatul construit de voi muncim NOI
- Cupoanele de reduceri exista pentru ca muncim NOI ca sa le subventionam
- Medicii educati de VOI suntem NOI, muncim NOI
- Autobuzele cu care circulati GRATUIT sunt cumparate de NOI
etc.
samd.
Eu nu zic ca e de bine sau de rau, dar nu imi vine sa cred ca vad un "Corect" asa, sec de parca e adevarul absolut. Pe bune, acum...
Cum adica "Pret 12.8 mld. Euro"? Jurnalistul de investigatii vrea sa spuna ca tot bugetul MT (care citiva ani mai era si al locuintei, ba chiar si al lucrarilor publice) s-au dus in constructia si reabilitarea de drumuri si cai ferate?
Ce bine-ar fi fost ...
@nana: Nu-ti plac adevarurile seci? Iti place sa fii imbrobodita atunci? :)
Imbrobodita... intotdeauna :-)
Deci doar asta ai retinut? :-)
Pai ce altceva daca restul era nul :)
Nana - ori esti o pushtoaica a generatiei libertatii ori ai creierul spalat si nu stii ce vorbesti. De 20 de ani o frecam in romanica pe datorie si muncesc 3-4 milioane din 16-18 cat ar fi normal. Te-as ruga sa enumeri cateva realizari ale epocii libertatii. Am dat gratis tot ce am avut in tara. Inclusiv o parte din bogatiile subsolului. Dupa 20 de ani de libertate au ajuns la scadenta termenele de intretinere a cladirilor, podurilor, caii ferate, soselelor, fabricilor care mai exista. Toate astea au fost construite atunci cand parintii si bunicii nostri munceau - n-o ardeau prin cluburi. Era nasol atunci dar stai sa vezi ca ce e mai greu abia urmeaza.
O sa enumar eu vreo cateva:
- Am dat gratis tot ce am avut prin tara, dar le-am dat romanilor. De asta acum fiecare roman are apartament su 5 hectare de pamant parloaga.
- Bogatiile subsolului le-au scos comunistii din subsol cat au fost la putere. Si atunci chiar se murea de foame. Parintii mei lucrau amandoi si abia daca aveam a pune pe masa o ciorba.
- In 20 de ani de cand au preluat puterea, comunistii au daramat tot ca sa construiasca ei proiecte megalomane... n-au mai pierdut timpul sa intretina monumente de istorie nationala! Bucurestiul n-a fost distrus in al doilea razboi mondial ca Berlinul! A fost demolat dupa de comunisti!
- blocurile alea sunt proprietate privata, nu mai sunt ale statului! De ce nu mai sunt intretinute acum? Sau tot statul e de vina?
Da, au trecut 20 de ani, dar acum avem in sfarsit fiecare Dacia lui! Atunci am fi dat orice sa o avem! Era visul de o viata al fiecarui roman!
Da, au trecut 20 de ani, dar macar o data pe luna poti sa iti cumperi un kilogram de portocale! Inainte nu puteai sa cumperi nici carne!
Si da, copii vostri o ard acum prin cluburi, pentru ca dumneavoastra nu sunteti parintii care au fost parintii vostri!
Sa nu aruncam cu pietre asa repede si sa nu vedem realitatea! Nu dati vina pe democratie pentru ca am fost necumpatati ca popor! Imi aduc aminte de un strabunic care imi povestea ce greu era atunci, cat valora un colt de paine: era masa pe o zi cateodata! Dar, va rog, nu dati vina pe democratie! Pe capitalism! Nu el e de vina! Nu ne doriti noua, tinerilor astia care o ard prin cluburi, sa traim in vremurile alea! Nici un om nu merita asta!
Nu, nu sunt pustoaica, desi asta cred ca se "calculeaza" la un sistem de referinta, totusi... (daca tu ai 60 de ani, o sa zici despre mine ca sunt pustoaica la 35 de ani, uitand ca tu la 35 de ani aveai 2 copii si nu erai pustan, erai om cu responsabilitati si familie)
Ceea ce incercam sa spun este ca nu se poate pune problema asa si nici nu e cazul de "noi am facut TOTUL si voi ati consumat TOTUL".
Este vorba de o mizerie circulara din care nu avem optiune de exit decat daca iesim de tot, ori cu picioarele inainte, ori cu pasaportul inainte.
Bunica mea a muncit ca sa aiba mama sa consume TOITUL (ce aberant suna); culmea: mama a muncit (deci nu a consumat) ca sa aiba bunica pensie. Ambele traiesc in sistemul pe care ELE, ca majoritare, il aleg pentru mine care pana la 22 de ani am consumat si acum muncesc macar 40 de ani ca sa aiba mama pensie, sper eu, cat mai mult in timp...
Naiva? Poate sunt si imi asum asta, dar mi se pare ca o astfel de enumerare de valori nu se poate aplica intr-un sistem socialist in care agreem ca totul e al tuturor, ci intr-unul liberal in care nu ii spui tu mamei mele sa dea si copiilor vecinului sa consume. Abia atunci ma poti acuza ca am consumat si nu am facut nimic, pentru ca doar atunci se poate valoriza, evalua cine a facut si ce si de fapt atunci se poate vededa cu ochiul liber, nu mai trebuie evaluare. Pana atunci, eu muncesc pentru toata lumea. Banii mei revin in sistem si finanteaza fel de fel de oameni: si pe cei care au muncit si pe cei care nu.
Iar insiruirea asta de ce au facut ei, plus exercitiul meu de ceea ce am facut noi este o gandire proletara care, dupa parerea mea, ne-a dus aici si o sa ne duca pe noi culmi nebanuite.
Cum ar fi sa o acuz pe mama sau chiar si pe bunica ca nu au facut nimic ca sa nu fie asa cum e acum? Ca doar au votat Partidul fara sa ridice privirea si mi-au interzis sa ma duc in Piata Palatului sau Piata Universitatii. Pe modelul in discutie, maine o sa ma acuze ca am fugit din casa si m-am dus acolo, ca daca eram cu totii cuminti, nu ajungeam in situatia in care sa li se taie pensiile cu 25%...
E superficial! E absurd!
Si ca sa vorbim de realizarile mele: ma umplu de spume ca nu am realizat o sala de sport in care sa apuc si eu un bilet la finala Oltchimului. Ca noi avem o sala jerpelita de doar o bucatica de mii de locuri, nu o sala calumea... Adica, ori am muncit degeaba, ori am muncit prost ori... audita-i-as pe toti, pana la mamele lor care au muncit ca NOI sa consumam. Caci eu, imi pare rau, am muncit! Dar banii s epare ca nu se duc in sali de sport ci, dupa unii in consum, dupa mine in bugete si Bancorexuri si Petromidii si SIdexuri si altele, si altele...
Sluga! :-)
Trimiteți un comentariu